Дани(ј)ел Симић

Удримо по српству!

Овај позив није упућен вама који ударате по српству за новац сав вам вијек, већ нама који смо га сво то вријеме бесплатно бранили. Барем од оптужби за оно за шта није криво – за то што уопште постоји.

петак, 24 јануара, 2020 / 13:27

Је ли вам додијало да будете Срби? Оно, јесте. Није баш као да сте Нијемац и ваши су почели и изгубили два свјетска рата. Горе је. Највише зато што сте та оба рата ви Срби добили. Но, сви увијек само о вама нешто ружно причају. Филмове снимају.

Није то баш све тако, али уморили сте се од доказивања. Може се прећи да се буде нешто друго. Угодније. Што да не? Било је много оних који су пристали да их клер Алојзија Степинца покатоличи, али су свеједно завршили у јамама на осовини Јадовно – Јасеновац.

Због чега сте нас онда прекрштавали, питали су Хрби своју браћу у Кристу? Да умрете бар као католици, одговарали би им правовјерни џелати. У томе је проблем са таквим избором, умјесто да се на вријеме устане у одбрану својих људских права.

Коме смета српство?

За оне који су свјесни да против истребљивачке намјере, више изгледа имају на ногама са оружјем, него на кољенима добровољно погнуте главе, пробаћемо утврдити ко су ти који бијесно и крајње свирепо нападају сваку појаву српства у јавности, зашто то чине, те да ли да добровољно самоизумремо, или нешто друго:

Када сте, као Хрвати 1850. године у Загребу, потписали уговор са извјесним самосталним предузетником, Вуком Стефановићем Караџићем из Тршића надомак Лознице, те прихватили његов софтвер за основу свог књижевног језика; онда сте при еугеничким тврдњама о тисућљетним посебностима, те заснивању националног смисла на супротности Србима, по сваку цијену заинтересовани за губљење податка о поријеклу изворног кода на којем почива ваш савремени језик.

О линији Карлобаг – Карловац – Вировитица ћемо најмање, јер се о томе највише причало и мотиви су ту јасни.

Јужна туга Сјеверноатланске Македоније

Када сте, као (Сјеверни) Македонци књижевни језик брзоплето добили 1945. године, кад је агитпроповским лингвистичким инжењерингом поред низа сличних дијалеката, који се говоре на широком простору – од Тимока, Алексинца, Ниша, Сврљига, Босилеграда, Пирота, Перника, Врања, Лесковца, Куманова, Скопља, па све до Тетова и Призрена; изабран (унеколико различит) говор Битољског краја, а за графички код узето српско писмо сада већ чувеног програмера и ленгвиџ дизајнера Вука СтК, а не разликујете се (као у случају Загреба) ни по латиничном писму, ни по вјероисповјести; онда сте принуђени да у комплетно преузету азбуку убаците бар два нова слова.

Ќ и Ѓ, намјесто Ћ и Ђ. Додате и Ѕ из старословенског и таман. Директни сте насљедници Александра Македонског!

Но, слова Њ, Љ и Џ, бацају у проблем произвођаче македонског посебног, са Србима нипошто везаног, самоуправно-социјалистичког националног идентитета од досељавања Словена на Балкан. Ћирила и Методија макар.

Откуд српска слова у македонском језику?

Без обзира што је Вук СтК радио апгрејд на коду који је већ написао Саво Мркаљ, остаје чињеница да су Љ, Њ, Џ, Ђ и Ћ; ауторски рад српских палеографичких архидизајнера.

Онда то морате да сакријете, на било који други начин да вам је на располагању. Нијесте гадљиви. Тако кроз пројекат комунистичких власти Јосипа Броза Тита (Хрвата/Словенца) добијете и цркву, државним изузимањем задужбина српских царева и краљева 1967. године из власништва Српске православне цркве.

Све границе Сјеверне Македоније, изузев сјеверне, границе су Краљевине Србије послије Балканских ратова. На сјеверу, о худа судбино, Сјеверна Македонија граничи са (ужом) Србијом.

Лажеш четниче: Алија Изетбеговић се изјашњавао као Србин?

Када сте се, као Алија Изетбеговић и његови укућани, до 1971. (када је на попису уведена национална одредница Муслиман) изјашњавали као Срби, онда данас оно што је од Ердогана преостало у аманет његовом сину, није достатно огласити табуом. Или одбацити јавно као лаж.

У овом случају се неприпадност српству, усљед заживотног изјашњавања као Србин (а не Хрват, или хрватско цвијеће, рецимо), не може довољно прикрити исламском вјером и употребом праворијека из Загреба. Комшијски подсјетник се мора физички одстранити!

То је учињено по мултиетничком рецепту толеранције и суживота у вишеконфесионалности, захваљујући којем у Сарајеву данас има више јавних натписа на арапском, него на коду типа "Вук СтК".

Како може босански бан бити – Србин?

При том, чак и кад се позивате на Повељу бана Кулина, незгодно је што је писана ћирилицом (која је данас мета прогона у Ефбиху) и што се 1189. године у њему појављује прво изворно српско (а не грчко или било чије) слово.

Ђерв му је име. Пракод из којег је изникао облик српских слова на које су се гадили произвођачи-подизвођачи сјеверномакедонског језика – Ћ и Ђ. Без њих се не би могло написати ни Котромањић, од чега је Стефан Твртко, био краљ Срба.

Повеља по несрећи почиње и са "У име оца и сина и светога духа", а њихова држава се још недавно, 18. марта 1994. године, прозвала Муслиманско-хрватска Федерација.

Стога и ову интересну групу постојање српства у сопственом историјском слиједу, излуђује у покушају да најновокомпонованије кандидују ријеч "Бошњак" за име себе као народа, а "босански" као ријеч широкопојаснијег значења, за име језика засебног од српског. Што су сами себи изгласали 1993. године.

Чуј, оца ти, сад и Његош био Србин?

Када вам је националност сугерисана кроз изјашњавање на попису у социјалистичкој републици, национални вам се идентитет изграђивао на Ловћену, око Петра Другог Петровића Његоша, срушивши 1972. године завјетну капелу Српске православне цркве, коју је он изградио себи за живота, те противно црквеној вољи направивши маузолеј, онда сте у највећем проблему до сада.

А и српство је још јачи предмет мржње.

Просто, Његош је био Србин. Чак комунисти су, уз македонски језик, муслиманску нацију, Аутономне Покрајине Војводину и Косово, српству у Црној Гори петокраком овјенчали Његошев маузолеј у грбу, а за заставу и поред најбоље воље нијесу могли да смисле ништа друго, до оставити црвено-плаво-бијелу српску тробојку краља Николе Петровића.

Друга коју је користио била је само црвена, али са истим аристократско-клерикалистичким инсигнијама као на тробојци. Само су склонили двоглавог орла, на начин да застава потпуно одговара застави СР Србије.

Смућкај па – Монтенегрин

Након СРЈ-епизоде у којој је српска "плава", а црногорска "плаветна" боја на застави, Монтенегрини су за државну наметнули ону црвену заставу посљедњег црногорског краља (Србина), а за писмо словеначко-хрватско-муслиманску латиницу. За валуту евро. За језик матерњи. За непријатеља Србију и Русију. За кумове НАТО агресоре, усташе и балисте.

Но, сви Црногорци, и данас, иду у српску цркву! Фали црква. Неће у ову Мирашеву. Сад није још јасно, ако полицијом избаце свештенство СПЦ из њих, хоће ли их опет рушити и правити маузолеј, или је у овом турнусу расрбљавања актуелан слоган: Црква није вјерник, црква је грађевински објекат?

У случају да ововијековни главар Црне Горе и Брда има амнезију, јер се својевремено поносио својим "српским поријеклом и црногорском државношћу", није данас довољно рећи: Нема чојства, није човјек од ријечи. Треба браћо викати: УПОМОЋ!

Све ће нас побити

У Црној Гори, као у Хрватској, Ефбиху или окупираној Републици Српској Крајини, није могуће физички протјерати Србе, јер је мало рећи да сте са њима у мјешаном браку.

Два брата, од истог оца и мајке, припадници су различитих нација на попису. Чак и ако сте политички Црногорац, који гласа за ДПС или сродне проусташке партије због посла, пара, увјерења; ви и даље идете оцу на сахрану са српским попом у гробље, гдје имају спомен плоче да су ту сахрањени неки Срби. Ваши преци.

Е, па тешко је то признати. Уопште поднијети. Да сте данас они, што се истражују у Горском вијенцу. Као и довести себи, а камоли оцу, попа из неке друге цркве.

А Дон Мило Ђуканезе, као духовни и свјетовни владар Монтенегра, жели то за живота. Као што је и Његош хтио цркву на Језерском врху.

Монтенегрински викарни бискуп Мило

Шта се дешава у уму човјека који се изјашњава као атеиста, у потпуно анахроном настојању да изгради нову нацију, језик и, још нелогичније и анахроније, националну цркву у 21. вијеку?

Сексуална фантазија узјогуњеног средњовјековног велможе, о Закону прве брачне ноћи? Новофеудалистички ум, који већ себе види у школском програму за први разред основне, док у слободно вријеме лашти бронзани споменик у гаражи, изливен му за живота у Смедереву?

Када је неко толики его манијак као Мило Ђукановић, а власт му је ишла од руке колико и хороскоп, он око себе види школе и спортске дворане, тунеле, аутопутеве и врхове Ловћена како носе његово име.

У стварности, Мило је мали, постсоцијалистички транзициони отац нације са магнета за фрижидер. А такви су склони и проливању крви, ако им се угрози њихова супермаркетска заоставштина за понијети.

Шта сам слагао?

Све до сада изречено су повијесне чињенице, које указују да је српство исходишно присутно свугдје на простору сатрапијица бивше СФРЈ. Па чак и у Словенији, гдје су Срби најбројнија национална мањина без тог статуса.

Уколико српство постоји, макар и у сјећању, макар у историјским уџбеницима, онда те нове нације не могу да буду живе. Не осјећају се уравнотежено.

Срби слободу цијене више од разума. Њихова самосвојност и неприпадност била је оружје на којем је Тито могао рећи не Стаљину и омогућити покрет Несврстаних. Уопште, присуство српства као идеје је зато крајње непожељно и у глобалистичким оквирима. (Као да двије Југославије које су извршиле тријажу нације нијесу биле доста.)

У својим објавама по медијима сам српској нацији објављивао крај, предлагао латиничну реформу писма и чак стварање Рашанске нације, да се и ми у Српској одрекнемо Срба. Све то себи допуштам као умјетнику. У смислу алегоричног одговора. Сублимације толиког негирања и прогона свега што је српско.

Међутим, више није смијешно.

Јава је острво у Индонезији

Данас те моје спрдње, као да су били сценарији за цијепање српства на субатомске честице. Те ствари се баш тако и раде. И да, више ником није смијешно.

Ви сте ти који сте непријатни и некултурни, ако кажете да је посљедњи владар независне Црне Горе био Србин. Да се и Зета, кроз име Зетска бановина, посљедњи пут помињала под влашћу Србина. Александра Карађорђевића, унука посљедњег црногорског краља из династије Петровић Његош. Који је исто био Србин. Као и остатак Црне Горе.

Да, да. Био је Србин и ту истину ћу понављати док сви не утуве!

Нема ништа од кукњаве како истинске родољубе неће помоћи ни њихова влада, ни стране фондације. То је просто тако од како је свијета и вијека у окупираним земљама. Треба радити.

Србима, гдје год они живјели, треба омогућити права у нивоу да обуку дрес своје репрезентације, без да их неко пребије или ухапси. Јер то не могу данас.

Ако не почнемо одмах радити на томе, српство ће буквално остати без излаза на море. Још није, докле год вриједи она: Чије стадо, његова и планина. У овом случају гора.

Будимо људи, и ако смо Срби

Тешко је писати кад сте на ту тему већ све рекли, али мој посао је да пишем. Ево ћу сад србовати до даске! Понављати се. Досађивати. Проблеме правити.

Утолико више, уколико од тога немам новца. Сада је преломни тренутак у духовном смислу, а то не воде конформисти.За скоро 11 година трајања Фронтала, јединог ћириличног портала западно од Дрине, доживио сам да гледам како изгледају бескичмењаци у свим фазама развоја. Духовни прелетачи и среброљубни сплачинари.

Њима се најлакше одрећи српства. Добро се плаћа, а посљедице никакве. Опет послије можете бити Велики Србин и у власти. Све се заборави. На српство се може посрати свако, али не може и не усуђује се свако бити Србин кад загусти.

Под тим страшним именом постојати

Имају разни који се тако изјашњавају кад побиједимо некога у кошарци, ватерполу или тенису; али рећи за Здравка Чолића или Нелета Карајлића да су дезертери, да Додикови, и кћерка и син, пишу и промовишу латиницу у свом послу, као и кћер Радована Караџића, како прохрватска РТРС титлује стране филмове и серије латиницом, страначки напрђујући о српству… е онда сте екстремиста.

Треба се од вас оградити.

Све супротно томе што ми радимо, званична је политика сусједних земаља. Само код Срба на тако нешто указати је непристојно и екстремистички. Кад славите Божић и ставите слику чеснице на дмрежу, одмах сте сумњиви.

Српство је стога остављено само онима, који би то и иначе радили. Јер им се просто заломило да се роде као Срби. Не допуштају да неко други има веће право, искључиво зато што је он нешто друго. Поготово не на основу тога.

Јавни позив за србовање (свугдје, па и по друштвеним мрежама)

И баш зато је српство данас узвишено. Нико их не воли. Ратовали сами против читавог НАТО и преживјели да причају. Српство данас чине часни људи који не дају на себе и друге. Чојство и јунаштво. И не боје се посљедица.

Онај који дослиједно и без комплекса може користити српско писмо на дмрежама, напримјер, обично има и виши степен информатичке и сваке друге писмености свеједно. То је један од најтачнијих стереотипа, уколико тако нешто постоји.

И то је, за почетак, више него довољно, да примјетите како ћете бити другачије гледани и третирани. Зато је већини Срба то тако тешко. Немогуће. Не пада им на памет.

Оглашавам стога јавни позив за намјерно наглашавање и понос својим српским поријеклом, величином и достигнућима српског народа, јер је то наше право. Ко неће – не мора. Коме смета – усташа је.

Тако ћемо, ако ништа, на вријеме знати ко, како и с које стране, удара по српству.

Живјело српство, живјела Црна Гора!25 КОМЕНТАРА

  1. Hvala na informaciji i volji da me poducis. Samo jos, na kojoj stranici i kojem pasusu to pise. Oprosti mi neukom. Hvala na odgovoru

 1. Не морам никога помињати ко негира српски народ и ко му је нанио кроз историју велико зло, све да бих доказао колико су Срби један частан и велики историјски народ, али морам да кажем сам Србин, то је људи питање части, сметало то некоме, или не?

  Морамо ја и сви други Срби да се поносимо својим поријеклом, да баштинимо своју традицију, културу, да чувамо писмо и језик, једнако, ако не и више него наша вјековна огњишта, то мора да постане нормална ствар, не да другом нешто пркосимо и доказујемо, као што то нажалост други раде, напротив.

  Морамо се вратити по свим питањима напшим часним коријенима, морамо и тачка, тако сам ја одгојен, тако сам одгојио моју дјецу.

  Као човјек свјестан садашњег поражавајућег стања српске нације, те снаге медија и писане ријечи, морам да кажем да сам као јавна личност до сада све учинио како би указао да је основ опстанка српског народа очување његовог индентитета.

  Наравно да се слажем са Данијелом да треба “ позитивно агресивно“ будити нацију, посебно младост, треба да знају наша дјеца да није срамота бити Србин, напротив, да смо ми народ о коме са правом историја свједочи по снази,по памети, и доброти према другим.

  Бити Србин је част, наша дјеца треба да знају да Србин који чув асвој индентитет и који искрено поштујеш друге и другачије, да је тек тада потпуна личност, односно, да је тек тада у правом смислу ријечи грађанин свијета.

  Много милиона нас је залутало,нажалост, агресивна кампања против православља у 20 вијеку је часни српски народ до те мјере дезавуисало, да су чак и они са правим докторским дисертацијама заведени, да су они учили нашу дјецу да се може бити „грађанин свијета“ само ако се одрекнеш свог српског индентитета.

  Значи, стање српске нације је више него лоше, поготово по питању схватања индентитета, али да се то исправити, све за најдаље једну деценију, од главе риба смрди, зар не?

 2. ФРОНТАЛУ и Симићу свака част на овом писању.
  Међу јавним личностима нема никог другог који српство препознаје прво по ћирилици. Као такав учествовао је у Сарајеву у некој ТВ емисији о ћирилици. Био је и прилог у коме нека јадница наставница из осмогодишње школе у Републици Српској рече да је за равноправност латинице и ћирилице. А када је објашњавала такав свој став почела је да муца па ,немајући боље објашњење, рече да је тако било пре рата па се по инерцији наставило до данас. Е па свака част и њој и интелектуалној „елити“ Републике Српске што не знају да је равноправност била после 1954.г. у несрпској држави и у српскохрватскок језику, а данас се пише у српској држави и у српском језику.

  Комунистичко нацистичка верзија српства постоји само у главама србомрзаца.

 3. Овај цајс повезује светосавље са кољачком верзијом српства. Може му се када кољачка верзија српства још није направила споменик жртвама у логору Јасеновац ( макар).
  Боловао мој отац ( 1914 – 1997 ),па му дошао у посету годину дана старији брат. А пошто се ту затекао и шестогодишњи син мога рођака, читао сам му ону песму о Краљевићу Марку у којој он излази из тамнице а коса му до земље. Мали је све слушао отворених уста ,а отац и стриц су се насмејали . Онда читам песму о Светом Сави , коју су рецитовала њих двојица када су ишли у основну школу .Оба су заплакали.

 4. Цајс је балијетина и не стиди се то показати.
  Не постоји портал, уопште медиј гдје немаш оваквог стручњака као Цајс што показује само показује организациони карактер ширине балијског дјеловања на медијском фронту гдје смо ми потпуно заказали (не први пут) и то само што за њих рат и даље траје, додуше, другим средствима.
  Додику тај сегмент уопште није важан осим у оном дијелу гдје се њега лично напада и у ту сврху има разне ботове који на прву бране његов лик и дјело односно његову пословну империју.

  1. … „као Цајс што показује само показује организациони карактер ширине балијског дјеловања на медијском фронту гдје смо ми потпуно заказали“…
   Дајеш ми незаслужени кредит, бесни јаничару, и прљава кметино. Прост си као пасуљ и дубок три ашова па вода. Заказао ти је татко, те гени турски што си постао она најгора комбинација, ограничен и опасан сам по себе. Све се види као на длану. Нема ту никакве завере, само твоја глупава њушка и голо дупе кога се сви стиде осим тебе, закржљале Босанске амебе. Твој ментални развој касни.
   Немој се трудити да то прикријеш глупим већ виђеним фразама. Лоботомоја је очигледна.

  2. Цајсе, ти си ипак балијетина!
   Што је додуше, твој избор.
   А могао си бити друкчији кад видимо тај потенцијал.

  3. Шпена, ти си ипак малоуман, што није твој избор. Потенцијална од таквог буздована ни на видику. Слика и прилика типичног Босанца.

 5. За све Србе који се имало разумију зашто смо у овој ситуацији и шта нас чека, нека обавезно погледају синошњу емисију на ФАЦЕ ТВ, гост је био Русмир Махмутчехајић.

  Један је од најјачих, ако није и најјачи идеолог бошњака,како Алијин глвни сатрап мудро збори, како увијено офира стратегију о Босни, све као држави бошњачког народа у будућем времену.

  Не помену ниједан други народ, напротив.

  Да одмах кажем да поштујем напоре бошњачког народа по питању изградње сопственог индентитета, али тај Русмиров-увијени фундаменталистички циљ, циљ о искључиво бошњачкој држави има два непремостива проблема.

  Један се зове, српски, други, хрватски народ, оба та проблема су још увијек довољно снажна да анулирају мудру и врло, врло опасну политику разних Махмутчехајића.

  П.С. Нису Хрвати будале, није Љубић организовао ХНС, нити га је организовао да сјебе Човића, организовали су они ХНС-хрватски народни сабор, зато што виде далеко и што знају шта њихов херцеговац Махмутчехајић стварно мисли.

  Данас је хрватском народу ХДЗ политичко оружје,вођа им је Човић, сутра неко други и нека друга хрватска партија, али витални национални интерес се проводи и само кроз ХНС остаје вјечан.

  Е, питам ја сад нас Србе, јесмо ми глупљи од хрвата, јесмо ли глупљи од бошњака, они имају своје националне иституције, институције које су тумач бошњачке и хрватске стратегије за 21 вијек и коректив бошњачке и хрватске политике.

  Па зашто онда ми Срби немамо СРПСКИ САБОР РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, све као стално национално тијело, институцију састављену од највеће и најчасније српске памети, институцију која ће осмислити јасну стратегију за 21 вијек?

  Зашто ми данас овако подијељени, понижени и угрожени са више страна немамо институцију која бдије над опстаном Републике Српске, над опстанком српског народа на вјековним огњиштима и очувањем индентитета српског народа, са једне стране?

  Са друге, зашто немамо данас институцију која је коректив српске политике, ЗАШТО ОТАЦ НАС ЈЕНО СЕЉАЧКИ?

 6. Подржавам став АПОСТРОФА.
  Пре годину дана умро је проф. др Слободан Турлаков , који је предлагао да се штампају плакатице с поруком СРБИ НА ОКУП ЋИРИЛИЦОМ. Колико је био у праву разумио сам тек сада када сам видео да су у Црној Гори све народне поруке управо на ћирилици. Пробудила се сама од себе српска национална свијест, уместо да њу шире школовани Срби који управљају државним пословима Републике Српске, па и креирају језичку политику. Они за то немају времена јер су окупирани тиме како ће што више зграбити и то поделити.
  На овом бисер српском порталу могли смо више пута прочитати да је главни кривац за латиничење Српске дуговладајући и општевладајући Милорад Докик. А и Симић пише како Додикова кћерка и син користе хрватску латиницу. Исто је и са кћерком Радована Караџића, оног који је најзаслужнији за рађење Српске у ћирилици.
  Можда ће неко помислити да је за то крив онај Хрват Касаповић који је био министар просвете. Али био је министар просвете и Србин Сузић, који је као универзитетски професор писао латиничке уџбенике. А да ли би се стање поправило под управом СДС-а ? Па и њему је до српских вриједности стало колико и до лањског снијега.
  Требају нам људи као што је професор Благојевић . Он је показао велику храброст када је онако писао о Тегелтији, а овај је после тога напредовао. Питање је да ли би његове текстове објавио ико други осим Фронтала. Зато је тај портал српска узданица.

 7. Каже Пуританац „Што се више више боримо за српство, падамо све дубље, откуд то.“ То значи да не требамо ништа ни чинити да не би било горе.
  Па реци нам Пуританац шта ми то чинимо. Имамо Симића који се својски труди преко свог портала и неколико људи који зналачки пишу о издаји ћирилице од нас самих. Па зар је то доста наспрам онога што чине Бошњаци и Хрвати ? Ми Срби смо љенчуге и највише волимо да кажемо : свеједно је ! Колико буде коментара о потпуно јасном питању пропасти ћирилице? А када су оно Хрвати у Вуковару лупали чекићима табле на којима је и ћирилица испод латинице, Хрвати су током једне ноћи префарбали све ћириличке ознаке места дуж пута Бања Лука – Мостар.

 8. Borba je moguca samo obrazovanjem i kulturom, nikako drugacije..Nikakvim ugledavanjem an Hrvate ili druge
  Sad..sto su nam obrazovanje i kultura dotakli dno, to je vec drugi par opanaka
  Od srbovanja nema selameta..samo obrazovanje nas moze spasiti

  Utopija naravno..sa ovakvim drustvom gdje se forsira lopovluk, „snalazenje“ i sl…ostaje nam samo pusto srbovanje…bez ikakve koristi za nasu naciju, i za napredak Srpske

 9. Не знам шта је хтјела да каже serbia , али није рекла ништа. Она је против угледавања на Хрвате. Када они ударе на ћирилицу чекићем, замишљајући да је то српска глава, ми ћемо њима доказивати да смо фини и толерантни тиме што ћемо још више љубити њихову латиницу.
  Нека нам каже serbia шта је то србовање. За какво је он образовање? Је ли за учење да Срби имају и своју латиницу, па макар она била идентична оној коју је Србима наметнуо Анте Павелић када им је забранио њихову ћирилицу.

  1. Nestorem Jasno mi je da ne znas o cemu govorim. Zato je potrebno obrazovanje. Necu se truditi ni da ti objasnjavam, jer fulas metu, namjerno ili nenamjerno
   Drz se srbovanja (srbovanje i cirilica nije isto) , valjalo nam je proteklih 25 godina..i mani se obrazovanja i kulture..sta ce nam to..to je za budale

 10. Невероватно, нико од родољубивог племена неће да призна да  срби и Хрвати течно комуницирају једни с другима па се вероватно ради о истом језику? Хушкачка и новинарска пискарала у служби елите профитирају што помоћу језика скрећу пажњу са истински важних проблема у друштву. А већина племена нема никакве користи од тога. Овде се параноична припадност бојама племена граничи с болешћу. Узрок вашег догматског пуризма лежи у националној и језичној искомплексираности. Сама идеја језика као матерински чистог, тотемског симбола, којег треба по сваку цену сачувати наспрам загађености страним, а нарочито „хрватским“ речима, те сваку употребу надзирати, асоцира на психопатологију – ради се о масовној и трауматској, насилној конструкцији идентитета заједнице која није ни сама сигурна у њега те се по сваку цену настоји разликовати. Одатле и ваша патолошка идеја надзора „исправне употребе“ језика према апстрактној шеми.

  1. Rešse nešto slično kao Apostrof.
   Daj ba oladi.
   Ugledaj se na Perića.
   Čoek rese samo kad treba i sa dobrim povodom

  2. Тачно, „ба“. Чоек сере када има разлога, а не као твоји идоли, код њих је већ дијареја па више не скидају ни гаће. Него, јеси ли успео купити хируршку маску у бањОјлуци. Избегавај кинеску храну, само навали на ћевапе. Јел’ ово релевантно, матетети?

 11. Опет ови из централе у Подгорици и Сарајеву испиру уста Србство?! Па докле више? Зар се још нисте научили да то ложење раје по порталима не пали више! Џаба вам ми Срби се будимо полако, кроз писмо, културу, историју, поредак такође и то све захваљујући вама који пишете глупости по .рс и .ба
  Молим вас наставите јер кад се пробудимо како треба ту ће вам и крај бити! Па редом осамостаљење…