Петар Ђокић у Костајници приоритетизовао економију

"То је предуслов за остваривање свих других наших политика, а то су веће пензије и плате, више средстава за област борачко инвалидске заштите и социјалну подршку, те за образовање, науку, културу и спорт", рекао је Ђокић у Костајници, гдје је присуствовао предизборној трибини коалиције СП-НДП-СНП.


Са ратишта у Украјини: Хуманитарна криза у окруженом Маријупољу, Харкову, Кијеву

Од почетка операције у јединице Народне милиције Доњецке Народне Републике уз садејство јединица Руске Армије су ослободили 36 насеља. Насеља као Широкино или Бердјанское, јуче је посјетио наш Дани(ј)ел Симић, те нам шаље фотографије и снимке са прве линије.

Александар Чаки Милићевић: Како нам је било на Цетињу

Требињац познат по родољубном активизму, пише како је старим путем преко Грахова, стигао на Цетиње и свједочио комуноусташтву на улицама краљевске црногорске престонице. Гдје је мржња према Србима толико јака, да уједињује Небојшу Вукановића и Милорада Додика, односно за Монтенегрине ту нема никакве, па ни политичке разике.


Гаравице: Не поштују ни своју "заставу", камоли српске жртве

У Бихаћу на Гаравицама не поштују ни сопствену заставу, а не српске гаравичке мученике. Окренули су је наопако у вертикалном положају, а свуда око заставе је смеће и неуређен простор. Толико о данашњем Бихаћу, граду у коме су Срби прије непун вијек сачињавали већину.


СИТНИЧАРЕЊЕ

Рецензија романа Ситничарница ‘Код срећне руке’, Горана Петровића.Симић у Бахмуту

Оснивач Фронтал.РС, Дани(ј)ел Симић, у својству ратног репортера, први је српски новинар, који је ушао у Бахмут.Борац из ДНР: Можда сам био Србин у прошлом животу

У близини Горловке сам разговарао са Николајем Романенком, командиром извиђачког вода, извиђачке чете 132. Бригаде. Овај крупни борац, који је познат и као репер са више озбиљних наступа у оквиру војних свечаности, издвојио се као мој саговорник јер је носио капу са заставом Србије у којој никад није био.


Дани(ј)ел Симић: Два дана у Подрињу (вјечност у понављању)

Тачно 25 сати и 21 минут прије првог искључиво туристичког лета у свемир, са писте у ентитету Нови Мексико, упалио сам 21 годину стар службени аутомобил УГ Фронтал и пошао у правцу своје ђедовине. Данас је планетарно лако геолоцирати по једној варошици, до које се стиже за неколико сати хода кроз шуму. Зове се Сребреница.


Са лица мјеста: Само чудом ниједан цивил није страдао у Вороњежу

У Вороњежу је дошло до сукоба први пут од 1943. године. Број погинулих пилота процењује се на 15-20 људи, горила нафтна база. Није познато колико је Вагнероваца и цивила страдало од последица удара Ваздушних Снага на аутомобиле на аутопуту М-4 Москва-Ростов, каже између осталог ратни извјештач Владимир Сапунов за Фронтал.РС.


Зрно, по зрно – превара

Са одлуком да се продужи Житни споразум се не слажем. Сматрам то преваром, као што су били Мински споразуми, каже Јевгениј Балицки, губернатор Запорошке области, док разговарамо у његовом кабинету у Мелитопољу.


Векна и бакља

Ова врста возила, дакле комби са преносом на сва четири точка, производи се у Русији од шездесетих година, готово потпуно непромијењене каросерије.


Дани(ј)ел Симић: Славеносрбија или Када се вратим

Пред полазак, пуно је мисли и реченица које почињу са "када се вратим". Идеш, а већ си дошао. Овај правац за Славеносрбију је увијек другачији. Можеш, колико год човјек говорио и мислио о рату, као да се то одвија неком другом, да се и не вратиш.