Александар Ђокић: О ћирилици

Овај текст тежи да у једноставној форми одговори на два питања: зашто лично користим ћирилицу и зашто је већина људи у личној преписци не користи.


Заслуге: Прекинуо програм због борачког банера у Невесињу, у Бањој Луци има фестивал помогнут од државе

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић разговарала је са директором Међународног фестивала студентских позоришта "Кестенбург" Александром Пејаковићем, који је прије непуне двије године направио скандал на приреди у Невесињу.

Култура и наука: Закон о музејској дјелатности и образовању одраслих

Народна скупштина Републике Српске разматраће на сутрашњој, 18. редовној сједници, Нацрт закона о образовању одраслих и Нацрт закона о музејској дјелатности, чији је предлагач Министарство просвјете и културе Републике Српске, а које је утврдила Влада Републике Српске на 135. сједници.


Искоријењивање оригиналности, сађењем њемачког храста испред МСУРС

Очекујете да Бања Лука у трансцедентно-идеолошком маниру посади храст као копчу између врхунског паганског божанства Перуна и тек рођенога хришћанског Божића? Али, не! Храст се испред Музеја савремене умјетности Републике Српске сади у част њемачког умјетника и Гете института.


Јединство опозиције не води нужно ка препороду Србије

Полазећи од претпоставке да од евентуалног бојкота избора нема ништа, о чему смо већ говорили у јулу ове године, бојкот избора не би био најгора опција, но сама расправа о његовој реалности је депласирана, јер се "бојкот-опција”, због ваноптицајности, озбиљно не може узети у обзир.Александар Ђокић: О ћирилици

Овај текст тежи да у једноставној форми одговори на два питања: зашто лично користим ћирилицу и зашто је већина људи у личној преписци не користи.


Отворено писмо Милораду Додику поводом Пројекта Музеја настанка и развоја Републике Српске

Господине Додик, пошто видим да моја писма упућена Вама нису ни стигла до Вас, морам овако да се обратим са само јединим питањем: Да ли су нашој држави и друштву потребни ови пројекти,само тражим одговор ДА или НЕ?Никола Дабић: Ко хоће рат, да Бог да му био у кући

Да ми је десет фенинга за сваки пут када сам чуо ово од сусједа из Федерације сада бих могао купити неки солидан аутомобил. Баш неки дан, познати представник шизофреничара из Емират ентитета, Емир Хаџихафизбеговић, рече ту исту реченицу, па онда рече да "ако је потребно, опет ћемо бранити БиХ".


Пиштало и Селаковић потписали споразум о чувању међународних уговора у НБС

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић и вршилац дужности управника Народне библиотеке Србије Владимир Пиштало потписали су данас споразум о сарадњи који ће омогућити конзервацију, архвирање и дигитализовање 25 међународних уговора који се чувају у Збирци међународних уговора овог министарства, чиме ће их трајно заштитити.


Вријеме је за политике и политичаре дорасле времену

Као активни политичар пишем и у медијима говорим десет година о актуелном стању у друштву, наравно, ретерирајући се и на вријеме од самог завршетка грађанског рата, односно, времена када нисам био политички активан.


Јелени умиру сами: Сахрањен Марко Живић

Глумац Марко Живић сахрањен је данас на Новом Гробљу у Београду. Од Живића, који је сахрањен уз пјесму "Јелени умиру сами", опростио се његов колега и дугогодишњи пријатељ Драган Бјелогрлић.