Дарко Ристов Ђого: Мудрост једне Сије

Ако православна и исламска цивилизација желе да уопште постоје као било шта више од фолклорних детаља или културних атавизама, православни и муслимански народи морају наћи начина да каналишу своје конфликте и неспоразуме изван политичких интереса глобалног Запада.


Никад није касно, осим кад јесте: Скупљају се потписи за Резолуцију о геноциду над српским народом у НДХ

На платоу испред Цркве Светог Марка у Београду данас је организована прва акција потписивања петиције за усвајање резолуције о геноциду над српским народом у Независној Држави Хрватској /НДХ/.

Милорад Додик: Мислите о томе, логичару Дино

Каже Дино Конаковић да су моје позиције неозбиљне и дјечије и да њега и "тројку" не могу испрепадати. Успут подвлачи како искључивање ОХР-а и америчког амбасадора из одлучивања у БиХ за њега није здрава памет.


Дјевојка из Црне Горе поставила питање Путину

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је данас да су Црногорци блиски Русима по вјери и култури, а да је придруживање Црне Горе санкцијама према Русији везано за популизам власти те земље.Председник УФЦ Дејна Вајт: Руски борци наступају под државном заставом

        «Заставе се враћају! Био сам на одмору за вријеме Дана независтности Мексика, и скоро да сам откачио јер нисам видио заставе. Помислио сам: «Враћамо заставе!». Да ли ће Руси моћи да излазе и наступају под својом заставом? Да!» – наводи сајт ММА Xaнки ријечи Дејна Вајта.


Азбукоубиство породице Додик

Проинтер, Агапе, Игокеа – све се то пише латиницом, па је чак и Централни спортски клуб Армије (ЦСКА) из Москве, нарисан на плакату с латиничним грбом, уз спонзорство Турског телекома.Након побједе над Хрватским одбојкашким клубом Домаљевац, Радник из Бијељине најбољи у Дејтонци

Одбојкашки клуб /ОК/ "Радник" из Бијељине освојио је титулу Премијер лиге БиХ у мушкој конкуренцији, побиједивши у трећој утакмици финала плеј-офа ХОК "Домаљевац" у Орашју са 3:0, у сетовима 25:19, 25:22, 26:24.


Као придјев: Пеле уврштен у један бразилски рјечник португалског језика

Обратите пажњу да је "бразилски рјечник португалског језика" издавача "Михаелис" уврстио је у најновијем издању име Пелеа, фудбалске легенде Бразила, као синоним за величину или величанственост и супериорност. Нема никаквих хрватских, босанских, црногорских језика…


БЛ-БГ: Осам бициклиста повријеђено, трка сутра креће од аутодрома у Залужанима

Куваља је истакао да је у паду повријеђено осам бициклиста, од чега два теже, истичући да имају, према посљедној информацији, лом ребара. Несрећа се десила на релацији између Прњавора и Друговића на ауто-путу "9. јануар".