Шта се дешава са аутокефалношћу Македонске православне цркве?

Последње што сте чули у српским медијима главног тока јесте да је Патријарх српски Порфирије 6. јуна 2022. уручио архиепископу Стефану томос о аутокефалности Македонске православне цркве – Охридске архиепископије. Након тога, готово ништа.


Тимоти Лес са Кембриџа: Забрана истраживања догађаја у Сребреници, удар је на слободу говора

Како човјечанство може да разумије шта се догодило у прошлости и да научи нешто из тога ако историчарима није дозвољено да истражују прошлост? Ниједно питање није ријешено заувијек, укључујући питање Стебренице. Не морате да будете присталица Срба да бисте прихватили да постоје неодговорена питања, нагласио је Лес.

Никад није касно, осим кад јесте: Скупљају се потписи за Резолуцију о геноциду над српским народом у НДХ

На платоу испред Цркве Светог Марка у Београду данас је организована прва акција потписивања петиције за усвајање резолуције о геноциду над српским народом у Независној Држави Хрватској /НДХ/.


Дјевојка из Црне Горе поставила питање Путину

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је данас да су Црногорци блиски Русима по вјери и култури, а да је придруживање Црне Горе санкцијама према Русији везано за популизам власти те земље.



Председник УФЦ Дејна Вајт: Руски борци наступају под државном заставом

        «Заставе се враћају! Био сам на одмору за вријеме Дана независтности Мексика, и скоро да сам откачио јер нисам видио заставе. Помислио сам: «Враћамо заставе!». Да ли ће Руси моћи да излазе и наступају под својом заставом? Да!» – наводи сајт ММА Xaнки ријечи Дејна Вајта.


Азбукоубиство породице Додик

Проинтер, Агапе, Игокеа – све се то пише латиницом, па је чак и Централни спортски клуб Армије (ЦСКА) из Москве, нарисан на плакату с латиничним грбом, уз спонзорство Турског телекома.



Након побједе над Хрватским одбојкашким клубом Домаљевац, Радник из Бијељине најбољи у Дејтонци

Одбојкашки клуб /ОК/ "Радник" из Бијељине освојио је титулу Премијер лиге БиХ у мушкој конкуренцији, побиједивши у трећој утакмици финала плеј-офа ХОК "Домаљевац" у Орашју са 3:0, у сетовима 25:19, 25:22, 26:24.


Као придјев: Пеле уврштен у један бразилски рјечник португалског језика

Обратите пажњу да је "бразилски рјечник португалског језика" издавача "Михаелис" уврстио је у најновијем издању име Пелеа, фудбалске легенде Бразила, као синоним за величину или величанственост и супериорност. Нема никаквих хрватских, босанских, црногорских језика…


БЛ-БГ: Осам бициклиста повријеђено, трка сутра креће од аутодрома у Залужанима

Куваља је истакао да је у паду повријеђено осам бициклиста, од чега два теже, истичући да имају, према посљедној информацији, лом ребара. Несрећа се десила на релацији између Прњавора и Друговића на ауто-путу "9. јануар".