Жељко Будимир: Ко редовно уписује годину на факултету, има бесплатан смјештај и школовање од државе

Иако се од прошле године спроводи, студенти још нису довољно упознати са пројектом бесплатног школовања и смјештаја за оне који редовно уписују годину. То је у региону јединствена подршка.


Игор Калабухов: Без сагласности Савјета безбједности УН, Кристијан Шмит нема легитимитет

Након наметања измјена Кривичног закона у БиХ, чак ни најпроницљивији аналитичари не виде начине како се то може ријешити и тврде да је настала најузаврелија криза у постдејтонском периоду, навео је Калабухов.

Предсједница Жељка: Ако неће да разговарају, вратићемо се на стање предвиђено Дејтонским споразумом

Цвијановићева је оцијенила да ниво БиХ покушава да "искочи" из онога што јесу уставне надлежности, а када би се сви понашали у складу са Уставом постојала би апсолутна проходност да свако обавља свој дио посла, без било каквих наметања, притисака, отимања надлежности и настојања да се нешто ради на штету другог.Са лица мјеста: Само чудом ниједан цивил није страдао у Вороњежу

У Вороњежу је дошло до сукоба први пут од 1943. године. Број погинулих пилота процењује се на 15-20 људи, горила нафтна база. Није познато колико је Вагнероваца и цивила страдало од последица удара Ваздушних Снага на аутомобиле на аутопуту М-4 Москва-Ростов, каже између осталог ратни извјештач Владимир Сапунов за Фронтал.РС.Јевгениј Балицки: Кијев је пропустио прилику за контраофанзиву

Чинимо све што је у нашој моћи да задржимо људе на земљи, одржимо циклус пољопривредне производње, како због ратних дејстава земља не би утонула у коров. Отворени смо за сарадњу, али разумијемо да Русија има само два савезника – војску и морнарицу, каже губернатор Запорошке области.


Oзгур Алтинбаш: На овим изборима нема побједника, али има пораженог

Избори у Турској засјенили су тренутку чак и рат свјетских размјера у бившој совјетској републици Украјини. Новинара и политичког аналитичара најстаријих дневних новина у Турској, замолили смо за појашњење ситуације и могуће исходе будућих политичких збивања у овој земљи.


Жељко Будимир: Ко редовно уписује годину на факултету, има бесплатан смјештај и школовање од државе

Иако се од прошле године спроводи, студенти још нису довољно упознати са пројектом бесплатног школовања и смјештаја за оне који редовно уписују годину. То је у региону јединствена подршка.


Даринка Петровић: Ишла сам у Донбас, јер смо ми били закинути за истину деведесетих

Српска је почетком Специјалне војне операције Русије у Украјини, у одређеним тренуцима имала више ратних дописника, него неколико пута већа Србија. Наша Даринка Петровић је била једна од њих. Без обзира што је Фронтал.РС познат по својој ненадмашној џендер сензитивности, посао који је урадила Даринка превазилази оквире полних агенди, које су саме себи сврха.


Игор Калабухов: Спремали су рат, без Спецоперације, наше жртве би биле веће

Први међу изасланицима Руске Федерације у Дејтонској творевини, Игор Калабухов, у интервјуу одговара оно што би дипломате и требале да раде: На питања о својој земљи. За разлику од амбасадора САД, Велике Британије и остатка лабавог Европског савеза и НАТО, који углавном дају изјаве о земљи домаћину и њеним унутрашњим питањима.