СИТНИЧАРЕЊЕ

Рецензија романа Ситничарница ‘Код срећне руке’, Горана Петровића.Довољан је наслов: Клуб умјетничких душа удесио конкурс љубавне лирике у Мркоњић Граду

Конкурсу "Са љубави твојом", према мотивима пјесме "Љубав" персијског пјесника Омара Хајама, подијељен је у три старосне групе – "афирмисани пјесници", "младе наде" и "свици љубавне поезије".


Јањанин: Оно како у серијама представљају пјевачице, нема везе с мозгом

Оно што сам примијетио у серијама које су недавно емитоване, гледао сам серију ‘Певачица’, да се у свим тим серијама се пјевачице представљају као проститутке, као задњи шљам и слој, што не да није тачно, него нема везе с мозгом.
Републичкосрпски патриотизам: M:тел спонзорише концерт јеврејске пјевачице и у Сарајеву

Компанија "М:тел" генерални је покровитељ концерта Јасмин Леви 10. новембра у Сарајеву. Даље иде рекламно саопштење ове телекомуникационе компаније са сједишем у Бањој Луци, односно Београду.


Михајло Петровић Алас добио мурал у Угљевику

У Угљевику су омладинци из Бијељине, Угљевика и Тузле; заједно са уличном умјетницом Маријом Тицом, осликали мурал од 10 метара квадратних посвећен великом српском научнику Михаилу Петровићу Аласу, по којем средњошколски центар у овој општини носи име.


Након пет година: Демофест 2023

Бранкица Јанковић, директорка агенције Акваријус, организатора фестивала, рекла је да се за фестивал пријавило 358 демо-бендова из региона, изразивши наду да ће ова манифестација бити једна од најбољих до сада.


Ана Јовановић добитник награде Горан В. Јанковић

Изложба плаката пристиглих на конкурсу за награду "Горан В. Јанковић” на тему "Демофеста” отворена је у сриједу, 19. јула у Дому омладине Бањалука. Поред изложбе која је отворена за све заинтересоване током три дана трајања фестивала "Демофест”, од 20. до 22. јула, додијељене су и престижне награде за најбоље плакате.


Иван Осама Бин Бегић?

Не знамо уопште о чему се ради, али смо ову молбу за демант објава по другим медијима чули, те преносимо шта је предсједнички кандидат Иван Бегић поручио јавности без икаквих измјена осим пресловљавања на српско писмо.