Јањанин: Оно како у серијама представљају пјевачице, нема везе с мозгом

Оно што сам примијетио у серијама које су недавно емитоване, гледао сам серију ‘Певачица’, да се у свим тим серијама се пјевачице представљају као проститутке, као задњи шљам и слој, што не да није тачно, него нема везе с мозгом.

уторак, фебруар 13, 2024 / 11:58

Фронтал.РС преноси обраћање Мире Јањанина у цјелости:

"Говорим у своје име и у име Удружења естрадних радника и естрадних умјетника Републике Српске, које има велик број чланова. Оно што сам примијетио у серијама које су недавно емитоване, гледао сам серију ‘Певачица’, да се у свим тим серијама се пјевачице представљају као проститутке, као задњи шљам и слој што не да није тачно, него нема везе с мозгом.

То је толико увредљиво, толико несносно. У серији ‘Певачица’ постоји сцена гдје она говори да је проституисање у опису посла пјевачице. И тада сам хтио да реагујем, а јуче сам гледао серију ‘Кожа’ гдје се на најгори могући начин пјевачица љуби у ду*е, говори ‘ко није питао…’, тако одвратно представљено.

Замислите да се сви пјевачи договоре и да се крену писати пјесме како су редитељи педофили, како су глумци наркомани, лопови, преваранти и да се само такве пјесме пјевају. Има ли то смисла? Нормалан човјек кад погледа и кад зна те дјевојке, жене, мајке зна да није нормално да дијете гледа, а зна да му се мати бави пјевањем по слављима, хотелима, кафанама и да је представљена тако. Гдје то може бити нормално?

Разумијем да је ово друштво изгубило све могуће кредибилитете и да је најважнија та врста шљама и да се деградира то што је вриједно. Неко мора рећи доста. Грозим се и очекујем да барем неко кад купује те серије и кад их емитује да погледа о чему се ради, да види вријеђа ли то икога. Ако ништа очекујем барем осуду јавности.

Мислим да све и један нормалан човјек има то мишљење, да не говорим о људима који се баве тим послом. Ја не говорим сад о овим серијама и њиховим квалитетима, нити о томе што накарадно представља нас, нити о тим некаквим фрустрацијама, јер нико од нас није такав, сигурно у Бањалуци нико није такав, него говорим управо о заштити професије. Ја не знам гдје су сад Удружене жене и остала удружења, има ли ико да реагује?

Не знам гдје је нестао морал, нико не реагује на ове појаве. Не можемо стално сагињати главу и говорити ‘шта те брига ниси ти’. Ја морам, ја сам и предсједник нашег удружења и заиста желим да заштитим професију и да кажем људи, имајте мало достојанства. Не интересују ме ваше фрустрације, не интересује ме сценарио, има ли ико да каже не може то? Што је најгоре они добију паре од државе да сниме то.

У најмању руку очекујем осуду јавности."Оставите одговор