Потписали: Државни завод и министарство промовисаће неке књижевнике (исте као и до сада)

Mинистар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић и директор Завода за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево Бојан Ђенић потписали су Споразум о сарадњи између Министарства и Завода, који ће омогућити промоцију и продају најзначајнијих и репрезентативних и награђиваних дјела домаћих аутора и домаћих издавача.

Центар у архитектонском расулу: Бањолучки архитекти, осим што пишу српским писмом, разумију се у свој посао

Као грађани Бање Луке и као људи који су свој професионални живот посветили обликовању и изучавању простора, обраћамо се широј јавности и надлежним институцијама са сљедећим увидима, ставовима и захтјевима:


УНРС изабрало ново руководство и представило програмске циљеве у наредном мандату

Удружење новинара Републике Српске данас је у Бањој Луци изабрало своје ново руководство, које ће је представљати у наредне четири године. За предсједника је изабран досадашњи вршилац дужности предсједника УНРС, Дани(ј)ел Симић, потпредсједник је Мира Костовић, а предсједник скупштине Бранимир Ђуричић.


Дарко Ристов Ђого: О људима и животињама

Као и све у америчком православљу, нешто је у "служби" којој су присуствовали многи житељи Детроита, и нарочито четврти Сент Клер Шорс, одражавало неку унутрашњу противрјечност: бљештави неовизантијски иконостас и дворанска пространост цркве, "православни" карактер "богослужења" које се одвијало и његов амерички сентиментализам, тужна озбиљност и људи који жваћу док сједе у клупама погођени ријечима свештеника.Говор мржње и застрашивање као средства лажних грађаниста

Срећне земље карактерише слога становништва, прилична друштвена кохезија, безбедност на високом нивоу, међусобно поштовање припадника различитих етничких, религијских, политичких групација и друго. У Босни и Херцеговини то постоји само у машти нереалних и необавештених особа.Ердоганов мезимац ТОГГ – прва турска кола

Турска је покренула производњу новог електричног аутомобила по имену ТОГГ. У ствари, то је први турски аутомобил икада. Критичари ипак кажу да цијели пројекат углавном служи амбицији предсједника Ердогана да буде поново изабран за још један мандат.


Нема самосталности са наметнутим амблемом!

Похвало је што се Ветерани Републике Српске залажу за самосталност Српске. Што је и једино дугорочно рјешење, које осигурава мир на простору бивше југословенске републике БиХ.


Дарко Ристов Ђого: ТЕОПОЛИС – Ријеч о тамјану

"Их, бре, `де нађоше овај гробљански тамјан! Штипа за грло, уједа! Кад дође владика, да му ставите ево овај, миришљави", тако црквењаку говори средовјечни свештеник, старјешина једне српске цркве, док очекујемо долазак епископа


Дарко Ристов Ђого: Европрајд је плеоназам

Европрајд се догодио: у ком обиму, на који начин и са коликом прихваћеношћу остаће још дуго да се анализира, полемише и расправља. Ипак, најава придруживања поворци провокатора једног радо виђеног госта терористичке УЧК била је довољна да укине игру снажне двосмислености коју су надлежне власти играле од почетка, надајући се да ће им се неке околности ипак "отворити" наруку.


Одбрана на Уни (2): Битка у логору Јасеновац:

Наредни дан напада на три западнокрајишке општине Републике Српске, хрватски агресори су показали своју суштину и повијесно наслијеђе: Искористили су подручје спомен-комплекса логора смрти НДХ Јасеновац, који дијели ријека Сава, те је покушали форсирати амфибијским траспортерима.