Вучић се не извињава словеначким политичарима – само народу

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Њујорку да не намјерава да се извини словеначким политичарима, јер воде одвратну политику према Србији и српском народу, истичући да у својим реакцијама на понашање политичара из Словеније није желио да увриједи словеначки народ, о којем мисли све најбоље.

среда, април 24, 2024 / 19:37

Реагујући на захтјев Министрарства спољних послова Словеније да се извини због изјаве да представници те земље воде "одвратну политику", Вучић је поручио да је то рекао мислећи на сједницу Савјета безбједности УН.

"То је била тема и свакоме је било јасно да се односи на појединца и на њихову политику. Свакако да то није речник који би требало користити, али сам људски рекао шта мислим о њиховој политици", рекао је Вучић новинарима.

Он је нагласио да о словеначком народу, за разлику од тамошњих политичара, има најбоље мишљење и да има много пријатеља и родбине у Словенији.

"Ако сам било кога увредио, желим да се извиним целокупној јавности Словеније и да истовремено кажем да нећу да се извињавам словеначким политичарима, јер воде одвратну политику према Србији и српском народу", рекао је Вучић.

Он је истакао да је његова изјава извучена из контекста и да је као таква оцијењена као нешто "страшно", али да нарушавање територијалног интегритета Србије није оцијењено као "страшно".

"Није страшно што спонзоришу резолуцију о Сребреници против нашег народа, а да нас претходно ни не консултују, не обавесте и не питају. Користим прилику и да позовем премијера и предсједника Словеније у Србију", рекао је Вучић.

Он сматра да је потребно да се још једном извини и да укаже на то да свакако није мислио на Словенце, те да словеначком премијеру Голобу и предсједнику Пирц Мусаревој у лице каже шта мисли о њиховој лошој политици према Србији и српском народу.



Оставите одговор