Вишковић, Вучевић и Цвијановићка у специјалном и паралелном сусрету

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, премијер Републике Српске Радован Вишковић и потпредсједник Владе Србије Милош Вучевић нагласили су данас важност заједничког ангажмана, са циљем очувања виталних националних и државних интереса, као и даљег јачања успјешне сарадње Србије и Српске у свим областима.

среда, април 24, 2024 / 19:41

Током састанка у Бањалуци разговарано је о важним унутрашњим и регионалним политичким темама, са посебним акцентом на актуелне изазове и притиске са којима се суочавају Српска и Србија, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Саговорници су посебно истакли значај предстојећег Васкршњег сабора на којем ће бити разматрана сва релевантна питања која су од значаја за интересе Србије, Републике Српске и српског народа.

Цвијановићева је овом приликом упознала Вучевића о јучерашњој ванредној сједници Предсједништва БиХ, изразивши још једном противљење чланству самопроглашеног Косова у Савјету Европе, те истакавши да у оквиру Предсједништва не постоји консензус о овом питању.

Српски члан Предсједништва БиХ информисала је Вучевића о једностраном и нелегалном дјеловању бошњачких представника у заједничким институцијама у погледу иницирања резолуције о Сребреници у УН, као и до сада предузетим политичким и правним активностима против одговорних лица.Оставите одговор