Заокрет у наступу: Нисмо дошли код Жељке јер нас је звала други дан

Предсједник СДС Мирко Шаровић није се одазвао позиву предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић на састанак поводом именовања новог високог представника у Босни и Херцеговини због начина на који су позвани представници ове странке.


Жељка Цвијановић за руску државну агенцију: Од Изетбеговићевих пријетњи ратом, глава може заболити цијелу Европу

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да би БиХ данас била много успјешнија да се досљедно проводио Дејтонски споразум, јер би се знало да се о питањима која су важна за земљу мора разговарати и договарати и тада би степен унутрашњег повјерења био далеко већи.Министри из Црне Горе сјели са предсједницом Цвијановић, а још нико није повукао ни једну честитку

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је сарадња приватног сектора у Српској и Црној Гори одлична, те да предстоји додатно јачање институционалних веза. Након данашњег разговора са министрима економског развоја и финансија и социјалног старања Црне Горе Јаковом Милатовићем и Милојком Спајићем, Цвијановићева је нагласила да је то нешто што грађани очекују, јер знају да од добро постављених институционалних веза могу да проистекну само добри пројекти.


Амбасадор Израела и Додик о реституцији јеврејеске имовине (Србија усвојила, Хрватска не)

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарао је данас у Бањалуци са нерезидентним амбасадором Израела за БиХ Ноа Гал Гендлером о политичким приликама у БиХ и оцијенио да су се створили услови да ентитети и контитутивни народи отпочну разговор о будућности БиХ.Женска Солидарност: Ања Петровић о Жељки Цвијановић

"Република Српска има предсједницу која у свом мандату није званично посјетила ниједну земљу ни прије пандемије, нити угостила бар једног страног званичника, али има највећи буџет, чије крчмљење ничим није оправдала. Ако се изузме братска Србија, гдје је повремено била сама, а чешће у пратњи господара свих институција у Српској, Жељка Цвијановић је успјела да потпуно девалвира институцију предсједника и сведе је и на ниво мањи од протоколарног", рекла је портпарол ПДП-а Ања Петровић.


Петровићева: Два милиона дају за непознате лобисте, а основну медицинску опрему добијамо као донацију Србије

"Само током прошле године Влада Републике Српске је уплатила скоро два милиона КМ наводним консултантима из иностранства, за које не знамо ни ко су, ни који су ефекти њихових консултација. С друге стране, врло добро знамо да смо основну медицинску опрему добијали као донацију Србије, да вакцине такође добијамо из донација, да здравствени сектор трпи тешке притиске, а привредници који су опстали на тржишту током протекле године трпе озбиљне губитке".


Још увијек без средишњег спомен обиљежја ВРС – Предсједница Жељка положила вијенце

Широм Републике Српске почело је обиљежавање Дана Републике. У Бањалуци су највиши званичници Српске, као и представници Српске у заједничким институцијама БиХ, положили вијенце на спомен обиљежја палим борцима у претходним ратовима.