Предсједница реферирала јавности о специјалним и паралелним везама Српске и Србије

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је сарадња Српске са Србијом одлична, да се одвија на свим пољима и да постоји јако висок степен узајамног разумијевања и осјећаја припадности.


Салатић: Тужићемо Цвијановићку ЦИК због злоупотребе јавних ресурса у кампањи

Српска демократска странка пријавиће Централној изборној комисији кандидата за члана Предсједништва БиХ Жељку Цвијановић за злоупотребу јавних ресурса у изборној кампањи. Жељка Цвијановић је искористила данашњи догађај отварања Клинике за кардиохирургију на УКЦ за слање предизборних порука што је противно изборним правилима, поручио је Стеван Салатић, шеф Сектора за политику и медије СДС.


Нов дом здравља у Станарима – Општина гради сама – Србија обећала 700.000 марака

Начелник општине Радојица Ћелић рекао је да је ријеч о стратешком инфраструктурним објекту за ово локалну заједницу, од њеног оснивања 2014. године. Он је навео да се објекат гради из властитих средстава и да постоји обећање Владе Србије да ће учествовати са износом од 350.000 евра.


Цвијановићка други дан у Љубљани, на позив Савеза Срба Словеније

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је другог дана посјете Словенији свечаном отварању Сајма српско-словеначке привреде у Љубљани и поручила да је динамична привредна сарадња кључ економског развоја свих земаља у окружењу.Стевандић – Криминализација Додика је алиби за напад на имовину и надлежности Републике Српске

Међународна заједница је у задња два мјесеца промјенила став према Републици Српској, те је напустила дијалог и одлучила да наметне неке своје ставове, и сад ради на проналаску неке "пукотине" у политичком јединству, која би те ставове прихватила, под изговором европских вриједности или захтјева НАТО пакта.Предсједница добила плакету у Добоју

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, којој је синоћ у Добоју уручена Јубиларна плакета на академији поводом 70 година од оснивања Болнице "Свети апостол Лука", захвалила је за указану част и истакла да је ова установа важан дио здравственог система Српске чијем развоју је и сама допринијела током обављања разних функција.


Каже због Србије: Игор Црнадак против Русије и Сјеверне Кореје, за Европску Унију и територијалну цјеловитост Украјине

– То што Милорад Додик и Жељка Цвијановић покушавају да зауставе европску будућност Републике Српске, да нас изолују и посвађају са свима неће проћи, јер народ Републике Српске жели да буде повезан са свијетом и да постане дио ЕУ – рекао је потпредсједник ПДП-а и народни посланик Игор Црнадак.


Цвијановић: Рехабилитујемо своју уставност као најорганизованији дио државне заједнице БиХ

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је вечерас да се Српска и даље бори за своја уставна права и да је у пуном смислу ријечи кренула да оживи и рехабилитује своју уставност.