Мада се не спремају за гашење: СДС каже да ће имовину оставити СПЦ

Након колумне Небојше Вукановића, члана посланичког клуба СДС, у којој је критиковао патријарха Иринеја због одликовања Додика и Вучића, у тој странци су принуђени да се „перу“. И тако смо сазнали детаљ који је изнио посланик Недељко Гламочак.Курти: Добро разликујемо робу из Ефбиха и робу из Српске

Лидер покрета Самоопредјељење са Косова Аљбин Курти изјавио је да се залаже за политику пуног реципроцитета према Београду и да се не слаже са укидањем такси на робу из Србије, као ни са политичком трговином којом би Косово за укидање царина од Европске уније добило либерализацију визног режима.


Мада се не спремају за гашење: СДС каже да ће имовину оставити СПЦ

Након колумне Небојше Вукановића, члана посланичког клуба СДС, у којој је критиковао патријарха Иринеја због одликовања Додика и Вучића, у тој странци су принуђени да се „перу“. И тако смо сазнали детаљ који је изнио посланик Недељко Гламочак.До детаља: Шта су све Ердоган и Вучић издиванили и опослили

Најважžнији заједнички политички циљ је мир на Балкану“, рекао је председник Србије Александар Вучић након разговора са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом и указао да у таквим околностима економија може да расте, а економска сарадња Србије и Турске, истакао је, драматично напредује.Пандуревићка тражи нови изборни закон и пореди Дејтонку са С. Корејом у негативном контексту

„Без новог Изборног закона нема ни демократских услова за провођење избора и враћања повјерења грађана у изборни процес и треба добро размислити да ли је под овим условима уопште могуће одржати локалне изборе“ – истакла је Александра Пандуревић, високи функционер СДС коментаришући иницијативу за измјену Изборног закона БиХ.


Тројици научника Нобелова награда из медицине

Научници Вилијам Келин, Питер Ретклиф и Грег Семенца освојили су Нобелову награду за медицину за 2019. годину за откриће „како ћелије осећају и прилагођавају се доступности кисеоника“, саопштено је у Стокхолму.


Одборница ХДЗ из Ријеке: Не треба нама врба, то можда у Далмацији гдје има Срба

Градска одборница ХДЗ у граду Ријеци, Ивона Милиновић, згрозила је јавност гостујући у емисији “Подкаст Велебит”, крајем септембра, када је рекла: у Ријеци постоји 6,5 посто Срба. Нама не требају никакве врбе. Можда по неким селима у Далмацији гдје их има 30, 40 посто. (?!)


Четири банке сједница Владе РС под командом Вишковића

Влада Републике Српске утврдила је данас на 40. сједници, у Бањалуци, Приједлог ребаланса буџета Републике Српске за 2019. годину, у укупном износу 3 милијарде и 316,6 милиона КМ и већи је за 60,6 милиона КМ или 1,9% од усвојеног Буџета за 2019. годину.