Шок и невјерица: Додикова служба послала званично саопштење о његовој активности

Не истичемо то у смислу да је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик пријемом помоћника генералног секретара Уједињених нација за Европу, Централну Азију и Америку Мирослава Јенче, прекинуо бојкот, већ што Додикове мастиљаре ни раније нису слале саопштења.


Досадно: У званичном саопштењу о сједници Предсједништва БиХ се не спомиње хармоника

На 22. редовној сједници Предсједништва БиХ, за све тачке дневног реда за су гласали предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић и члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић, док је против био српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.


Стевандић резимирао на Ефбиховској државној телевизији: Поџић је прекршио закон

"Никола Ловриновић је неколико пута стављао на тапет одговорност министарке спољних послова госпође Турковић и министра одбране Селме Цикотића. Рекао је ако већ смјењујете Сифета Поџића зашто не смијените све министре. Па сам ја колоквијално рекао да нам је украо шоу. Ја нисам за шоу у политици. Сматрам да морамо да се понашамо одговорно и озбиљно и да је господин Сифет Поџић покушао да каже да није прекршио закон. За разлику од Звиздића који се понашао као на сеоском збору”, истакао је Ненад Стевандић, предсједник Уједињене Српске, у емисији Резиме на ФТВ.


Додик: Информисао сам Милановића, приближили смо ставове

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је разговор са хрватским предсједником Зораном Милановићем резултирао приближавањем заједничких ставова да је неопходно обезбиједити стабилно безбједносно окружење у БиХ.Окупациона власт у Брчком на догађају у организацији америчке владе, не наговјештава одлазак кући

Власт СНСД је прихватила уградњу Арбитражне одлуке у Устав БиХ, јер им је обећано да ће се ОХР повући из земље. Но, годинама послије тога, супервизор за Брчко дистрикт Мајкл Скенлан поручио је властима дистрикта да, уколико заузму чврст став против корупције и политичког покровитељства, могу да обезбиједе просперитетну будућност за генерације које долазе. Дакле, не мисли да иде.


Уставни суд РС одбацио апелацију о амандманима на буџет Бање Луке

Уставни суд Републике Српске одбацио је данас приједлог градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића за оцјену уставности и законитости одлуке скупштине Града о усвајању буџета за ову годину у дијелу који се односи на новчану помоћ запосленима у здравству и на поједине тачке одлуке о извршењу буџета.Шаровић: Додик је изазвао кризу сам у највећој мјери, Еуфору дао сагласност за употребу силе

Својим сусретом са Милановићем Додик неће донијети никакав допринос било каквој стабилизацији прилика у БиХ. Овакви састанци служе само томе да се Додик прикаже као неко ко као нешто ради за рјешења криза које је у највећој мјери сам изазвао – поручио је Мирко Шаровић, предсједник Српске демократске странке.


Бореновић за БХТ: Инцков закон је награда за власти у Српској

– Селективни приступ закључцима Народне скупштине Републике Српске појединих странака говори о њиховом карактеру. Ми нисмо присуствовали сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, јер се нису стекли услови за то, односно поштујемо закључке Народне скупштине Републике Српске о неучествовању у одлучивању у заједничким институцијама, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић гостујући у емисији "БХТ1 Уживо".


Не знате ко је седамдесетогодишњи Тудор Партиру? (нема везе истекао му је мандат)

Уставни суд БиХ производи искључиво проблеме, стављајући се у позицију законодавца, умјесто тумача закона. Али чланови овог међународног удруженог злочиначког подухвата против мира у Дејтону су непознати јавности. Потпредсједнику овог суда Тудору Пантируу престао мандат судије.


Путокази испред српске скупштине

Данас се навршава три деценије од оснивања Скупштине српског народа у Босни и Херцеговини, која се данас назива Народна скупштина Републике Српске.


Милановић: СНСД је пљувао Вучуревића, сада им је свједок сарадник

– Када се СНСД, као што је то урадио њихов Градски одбор у Требињу, па затим у Бањалуци, позива на клеветничке изјаве некога кога су годинама називали најпогрднијим именима, а сада им је то вјеродостојан "свједок сарадник", значи да су баш у проблему и да немају јачих аргумената против ПДП-а.


Стевандић са Калабуховом

Данас је у сједишту Уједињене Српске у Бањалуци одржан састанак предсједника др Ненада Стевандића са амбасадором Руске Федерације у БиХ њ.е. Игором Калабуховим. Разговарано је о актуелној политичкој ситуацији у РС и БиХ.