Гогановић критикује шефа јавно, умјесто да пређе у сусједну канцеларију

"Фотографије колеге Хелеза са аутоматском пушком у рукама потврђују да он има веома лоша размишљања у својој глави која нису само на штету Републике Српске, како то Хелез мисли, већ и цијеле БиХ. Поручујем му да милитаризам и пријетње нису никоме донијеле ништа добро, па неће сигурно ни БиХ", истакао је Гогановић.

понедељак, јун 17, 2024 / 09:53

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић позвао је министра одбране Зукана Хелеза да заједно раде на унапређењу услова живота и рада професионалних припадника у Оружаним снагама БиХ, основних радних услова у касарнама и униформи, умјесто што константно иступа у духу ратно-хушкачке реторике и пријетњи Републици Српској и српском народу.

Он је подсјетио да од почетка мандата упозорава на штетно дјеловање Хелеза по систем одбране, али и стабилност у БиХ.

"БиХ је у озбиљној кризи када министар одбране у Савјету министара иде тако далеко да отворено призива сукобе и пријети Србима, који је конститутиван народ, исто као и Бошњаци и Хрвати, Олујама и протјеривањем, показујући да прижељкује БиХ без Срба", нагласио је Гогановић.

Он је рекао да је и Амбасада САД, мада млако, али, ипак, осудила Хелезове изјаве и навела да подржава БиХ састављену од два ентитета и три равноправна народа.

"Постдејтонска БиХ је мировни пројекат и свака активност супротна Дејтонском споразуму за Републику Српску није прихватљива, тако да колега Хелез треба да престане причати о муницији, хаубицама, пушкама, дроновима и другим оружаним средствима, и да се напокон почне бавити својим послом, да се окрене људима који су у Оружаним снагама, те да размишља како да им омогући боље услове за обављање свакодневних активности", навео је Гогановић.Оставите одговор