ЕУ финансира обнову, Шиптари од цркве у Новом брду праве базилику

Након што је тзв. амбасадор тзв. Косова у САД. Флора Читаку, на твитер налогу присвојила новобрдску тврђаву као шиптарску културну баштину, много озбиљније ствари се на том плану дешавају у овој општини у Косовском Поморављу.
(Само)Одбијена пријава против Тегелтије

Дисциплинска комисија Високог судског и тужилачког савета БиХ (ВСТС) одбацила је данас дисциплинску тужбу против Милана Тегелтије, председника ове институције, а коју је пре три дана поднела Канцеларија дисциплинског тужиоца.


Аеродром Бања Лука не зна за летове до Техерана, планира за Кину

Предузеће Аеродроми Републике Српске јуче је демантовало да ће бити успостављена авио линија на релацији Техеран-Бањалука. Међутим, на сајту иранске компаније „Махан Eр“ тренутно је могуће купити карте за Бања Луку.


Саво Штрбац: Црно брдо у зеленим Котарима

Хоризонтом у плодним и зеленим Равним Котарима, где је до августа 1995 живио искључиво српски живаљ, доминира велико црно брдо, апокалиптичног изгледа. Оно није природног поријекла, већ се ради о 140 хиљада тона опасног отпада.


Србија отвара врата сурогат материнству

Будући грађански законик ипак ће дозволити сурогат-материнство, и то уз „умјерену награду“, а жена која носи и роди дијете за неког другог зваће се у законику „родиља”, сазнаје „Политика”.


Фајненшел тајмс: Борци Исламске државе се злопате по повратку у БиХ и Косово

У насељу у косовским руралним пределима[1], породица Едоне Бериша Демоли окупила се да прослави њен повратак из Сирије, где су она и њен муж утекли пре шест година како би се борили за исламистичке ратнике у Исламској држави.