Кратер на Марсу добио име по општини Језеро

Амбасадор САД у БиХ Ерик Нелсон уручио је данас начелници општине Језеро Снежани Ружичић писмо америчке агенције НАСА којим је потврђено да је кратер на Марсу, на који би следеће године требало да слети један ровер, добио назив по овој општини у Републици Српској.

Натезање око куповине руских хеликоптера наставља се већ пету годину

Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске продужило је за седам дана рок за пријем понуда на тендер за куповину три хеликоптера. МУП је тендер за куповину три хеликоптера у вриједности од 42 милиона марака без ПДВ, расписао 26. јула, а рок за достављање понуда био је 9. септембар.


Држављанства БиХ одрекло се 90.000 грађана

Готово 90.000 држављана Босне и Херцеговине до сада се одрекло држављанства, а власти су забринуте јер из године у годину добијају све више захтјева за испис из матичне књиге држављана.


Мирна, Медо и Еко-Топлана: Ово је Тамни вилајет

Након што је одлуку Скупштине града Бањалуке о условима за кориштење топлотне енергије Уставни суд оквалификовао као неуставну, још једном смо се увјерили да Градска управа наставља да штити крупни капитал противзаконито, а на штету грађана Бање Луке.Лазаревић извјештава са маргина конференције о ријекама

У Сарајеву-хотел Гранд одржа се 27-29 новембра 2019 године МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА О РИЈЕКАМА, конференција на којој се донесе ДЕКЛАРАЦИЈА која је препорука, или би, све ако буде среће и одговорне политике, требала бити правни и практични алат за заштиту ријека Западног Балкана и њихових људи.


Само у Србији: Улицу названу по комунистичком зликовцу замијенили усташом

Када је Улица Стјепана Филиповића промијењена у Улицу Емила Першке, у образложењу одлуке је стајало да је Першка био професионалац, звијезда југославенског фудбала и први играч који је одиграо 10 утакмица за национални тим у првој декади Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца.Док вода тече испод моста: Још мало конференција и састанака о заштити ријека

Фронтал је природољубно окренут, али осим што изражава озбиљну сумњу да састанчење истомишљеника, као у овом случају, може ишта помоћи, у саопштењу има толико страних ријечи, да нам се не исплати, већ само да га пресловимо.


К’о авион 787: Кога Нијемац брани и Американац храни…

Од 18 -24, новембра 2019, у 167 земаља свијета, међу којима је и Босна и Херцеговина, обиљежава се Глобална седмица подузетништва. Међународна је то иницијатива која има за циљ у истом периоду сваке године фокусирано у средиште позорности ставити предузетнике и предузетнице широм свијета.


Јадовно 1941 најављује смјену директора Музеја геноцида у Београду

Удружење Јадовно 1941. сазнаје из неформалних извора, да је на иницијативу Министарства културе и Владе Републике Србије, у току процедура за смену Вељка Ђурића Мишине са места директора Музеја жртава геноцида у Београду.


Министарство здравља Српске прецизира пошто је плаћен ЦТ апарат у Фочи

Поводом нетачних тврдњи да је нови ЦТ апарат који је набављен у оквиру пројекта „Модернизација ЈЗУ Универзитетске болнице у Фочи-реконструкција, доградња централног објекта „Б“ и набавка опреме“ плаћен по знатно вишој цијени од реалне, у циљу објективног информисања јавности, обавјештавамо јавност да је вриједност овог медицинског апарата (Revolution ACT 32 sl. General Electric) 426.000 КМ без ПДВ-а.