Влада дала на добош трезорске записе, пет четворки и једна нула за подстицаје

Министарство финансија је данас посредством Бањалучке берзе успјешно извршило аукцију трезорских записа Републике Српске у износу од 20 милиона КМ у складу са Законом о задуживању дугу и гаранцијама и планом задуживања за први квартал 2019. године.


Докле је дошло: Транспаренси се брине за домаће произвођаче које МУП РС запоставља

Нас је од тога да се америчка организација сикира за домаћу текстилну индустрију (ИЗУЗЕТНО ПОХВАЛНО) још више изненадило да МУП РС наруџбу пише латиницом, обзиром да је једна од ријетких институција која још користи азбкуку у раду.Сеоска газдинства комерцијална или не, заштићена од харача званог доприноси?

Носиоци некомерцијалних пољопривредних газдинстава имају обавезу да, по основу Закона о доприносима Републике Српске, за допринос за здравствено осигурање уплате од 42 до 384 КМ годишње, зависно од статуса обвезника доприноса.


Што је комунизам показао у пракси, Финци у огледу: Плата без рада не даје резултат

Финска влада објавила је данас прве резултате двогодишњег огледа са сигурном платом за незапослене, завршеног прије мјесец дана, који је, супротно очекивањима, показао да то није мотивисало кориснике да раде и тако зарађују више.Бањалучки берзанци код министра Петричевића

Министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић одржао је у просторијама министарства састанак са делегацијом Бањалучке берзе коју су предводили директор Милан Божић и Давор Максимовић, предсједник Управног одбора.


Умро шеф биткоин мјењачнице, није оставио шифру, пропало 190 милиона долара

Највећа канадска биткоин мјењачница Квадрига (QuadrigaCX) изгубила је промет клијената са екстерног новчаника вриједан 190 милиона долара у шест различитих криптовалута и то због смрти оснивача, јединог човјека који је имао приступне податке.


Петричевић и Спољнотрговинска комора БиХ, о начинима како да се вуку паре од ЕУ фондова

Министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић одржао је данас састанак у просторијама министарства са предсједником Спољнoтрговинске коморе БиХ, господином Немањом Васићем и његовим сарадницима.


Капетан Кук допловио у Српску да прича о туристичкој понуди

Министар трговине и туризма Драгица Ковач одржала је данас у Бањалуци састанак са представницима туристичке компаније „Томас Кук“ из Велике Британије са којима је разговарано о могућностима сарадње у области туристичке промоције Републике Српске у иностранству.


Министар Вјеко први пут разговарао са коморама Српске економијом забављенима

Министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић одржао је данас први званични састанак са представницима Привредне коморе Републике Српске, Уније удружења послодаваца Републике Српске и Занатско-предузетничке коморе Републике Српске.