Министарство енергетике предлаже укидање ПДВ за електрична возила у Српској

Министарство енергетике и рударства Републике Српске упутило је Управи за индиректно опорезивање БиХ иницијативу за измјену Закона о порезу на додату вриједност у дијелу који се односи на опорезивање нових моторних возила.

ПДП жели смањење ПДВ за угоститеље и превознике на 5 одсто до 2023. године

„Поднијели смо иницијативу којом се обавезује Савјет министара да у року од 30 дана припреми измјене и допуне Закона о порезу на додатну вриједност којим би се смањила стопа ПДВ-а за угоститељство, туризам и путнички саобраћај са 17% на 5% и то на период до 31.12.2022. године“, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.Дојче банка пристала да плати 100 милиона да избјегне суђење због корупције

Њемачка Дојче банка је пред америчким судом пристала да плати казне у износу већем од 100 милиона долара како би избјегла кривични процес по оптужби да је била дио међународне коруптивне шеме са циљем добијања послова у Саудијској Арабији.


Боинг са нагодбом од 2,5 милијарди долара избјегао кривичну одговорност

Амерички произвођач авиона Боинг пристао је платити више од 2,5 милијарди долара како би избјегао кривичну одговорност за превару и прикривање података везано за несреће авиона 737 МАX, саопштило је америчко министарство правосуђа.Читуља глобалној комерцијалној авијацији: Укупни губитак 56 милијарде долара, отпуштено 191.000 људи

Кровна европска институција која окупља све националне, регионалне и приватне контроле летјења, Јуроконтрол, објавила је свој преглед најкатаклизмичније године у историји комерцијалног ваздушног транспорта.


Стелантис: Предузеће настало фузијом Фијата, Крајзлера, Пежоа, Ситроена и Опела

Акционари Фијат Крајслера (ФЦА) изгласали су данас спајање са француском групом Пежо-Ситроен-Опел (ПСА) чиме је створена четврта највећа аутомобилска компанија на свијету, која ће се звати Стелантис.


Бањалучка пивара: Три милиона КМ профита и 20 новозапослених радника

Веома су задовољни и реакцијама потрошача на новитете које су увели у овој години у виду нових производа као и на проширење пословања на тржиште Србије. Посебно су поносни на чињеницу да су упркос пандемији повећали број радника. Бањалучка пивара је ове године пласирала на тржиште нови производ „Бањалучко пиво“. У питању је свјетли лагер […]


ММФ предлаже да вјештачка интелигенција искористи онлајн историју за одређивање кредитног рејтинга

Традиционални подаци који се користе за бодовање кредита могли би бити замијењени процесима заснованим на вјештачкој интелигенцији на основу историје претраживања и куповине на мрежи како би се боље достигло милијарду и више “небанкарских особа” на глобалном нивоу, предложила је група истраживача из ММФ.