Фискалних и игара: 600.000 коверти стигло у циљу освајања стана и сиве економије

Наградна игра “10 рачуна изброји и стан освоји”, коју је организовала Влада Републике Српске с циљем сузбијања сиве економије, до сада је у потпуности оправдала очекивања, јер је до сада у Поште Српске запримљено више од шесто хиљада коверти за учешће у наградној игри.


Приходи Алибабе порасли 40 одсто

Кинески див у електронској трговини, Алибаба, пријавио је повећање кварталних прихода за 40 одсто, што је боље од очекиваног и резултат је снажног раста е-трговине и рачунарства у облаку.Нинџа ревизори: Лоша фотографија, али неразумљив увод

Централна јединица за хармонизацију финансијског управљања и контроле и интерне ревизије Министарства финансија Републике Српске је, у конференцијској сали Административног центра Владе Републике Српске у Бањалуци, организовала свечану додјелу цертификата и лиценци за овлаштене интерне ревизоре у јавном сектору.


Павгорд жели Шећерану, платио аванс

Фочанска фирма Павгорд понудила је пет милиона марака за куповину имовине бијељинске Шећеране, те је већ уплатила депозит од 100. 000 КМ како би њену понуду разматрао Одбор повјерилаца идуће седмице, сазнаје портал KАПИТАЛ.Русија, Кина и Индија заједнички избјегавају СВИФТ систем

Чланице трговинског блока БРИКС – Русија, Индија и Кина – одлучиле су да повежу своје системе за пренос финансијских порука како би заобишле међународну међубанкарску мрежу за размјену финансијских порука, познатију као Свифт (SWIFT).


Тенкови се претапали, УИО БиХ уништава аутомобиле (не испуњавају услове за увоз)

Уништавање одузетих возила, која су се више од 15 година налазила по складиштима широм БиХ, почеће у наредних 30 дана. У том периоду биће уништено 889 возила од укупно 2.703 правоснажно одузета и предвиђена за уништавање, пише Аваз.


Тринаеста – срећа: Нова емисија обвезница Српске

Влада Републике Српске је на 43. сједници, усвојила Одлуку о емисији обвезница Министарства финансија Републике Српске за измирење дијела обавеза по основу материјалне и нематеријалне штете настале у периоду ратних дејстава од 20. маја 1992. до 19. јуна 1996. године.


Јахорина се шири на Мањачу и Игришта

Управа Олимпијског центра (ОЦ) „Јахорина“ одлучила је да своје идеје спроведе и на другим локацијама осим на олимпијској планини, па за идућу годину најављује градњу ски центара „Мањача“ код Мркоњић Града и „Игришта“ код Власенице, те спајање Јахорине гондолом са Источним Сарајевом.