Роботи ће угасити 85 милиона радних мјеста, али ће отворити 97 милиона нових

Иако је уврежено мишљење да ће аутоматизација у блиској будућности оставити милионе радника без посла, напредак роботике и вјештачке интелигенције довешће до нето пораста броја радних мјеста, показује студија Свјетског економског форума (СЕФ).


Ратнохушкачи причају, економија ради: Отимање за руски гас из Турског тока

Док у Републици Српској теку припреме за изградњу гасовода из правца Србије, у Федерацији БиХ се надају допремању тог енергента такозваном Јужном интерконекцијом и спајању с Хрватском, као и правцем из Албаније.Корона економија: Министар финансија Српске проћакулала са ММФ

Министар финансија Републике Српске Зора Видовић присуствовала je састанку министара финансија и гувернера Централних банака Централне и Југоисточне Европе са извршним директором ММФ-а Кристалином Георгиевом* и њеним сарадницима, а који је одржан у оквиру Годишњег састанака ММФ-а и Свјетске банке, виртуелним путем.


Роботи ће угасити 85 милиона радних мјеста, али ће отворити 97 милиона нових

Иако је уврежено мишљење да ће аутоматизација у блиској будућности оставити милионе радника без посла, напредак роботике и вјештачке интелигенције довешће до нето пораста броја радних мјеста, показује студија Свјетског економског форума (СЕФ).Паралелно с овом на хартији, Руси разматрају увођење „дигиталне рубље за дигитални новчаник“

Банка Русије планира да изда дигиталне рубље у формату јединственог кода који ће се чувати у електронском новчанику. Банка Русије истражује да ли постоји потреба за издавањем дигиталних рубаља које ће се користити за плаћање заједно са готовинским рубљама, јавља Спутњик.


Ратнохушкачи причају, економија ради: Отимање за руски гас из Турског тока

Док у Републици Српској теку припреме за изградњу гасовода из правца Србије, у Федерацији БиХ се надају допремању тог енергента такозваном Јужном интерконекцијом и спајању с Хрватском, као и правцем из Албаније.


Конкуренцијско вијеће БиХ против оснивања заједничког предузећа Српске и Србије за градњу електрана на Дрини

Конкуренцијско вијеће БиХ одбацило је заједничку пријаву концентрације коју су поднијели ЈП Електропривреда Србије Београд (ЕПС) и МХ Електропривреда Републике Српске Требиње (ЕРС) у случају заједничког предузећа ХЕС Горња Дрина д.о.о. Фоча.


Семберци цртају буџет помоћу страначких представника

Данас је одржан међустраначки састанак коме су присуствовали представници странака заступљених у локалном парламенту, а чија тема је била oдржавање редовне 40. сједнице скупштине Града Бијељина, заказане за понедељак 12. октобар.