Хрватска никад јача – у позадини српска застава

Замислите ситуацију да у центру Загреба осване предизборни плакат за Српску демократску странку, која тамо важи за странку Радована Караџића?

среда, април 24, 2024 / 20:13

Можда има оних склоних мисли да би био могућ плакат СНСД.

Али… не.

Прошао би у Загребу исто као и плакат СДС. Милорада Додика, сем донекле Зорана Милановића када му овај затреба (читај околина Дервенте); нико не доживљава другачије, него као млађег и из затвора побјеглог Радована Караџића.

У Загребу не би могао дуже од сат времена бити било који плакат писан српским писмом, па зато и Милорад Пуповац и епископ Јован Ћулибрк, као савезници, пишу углавном само латиницом.

Уз свијест о свему овоме, никако није јасно до када ће дух српског народа и његова културнополитичка елита, престати да толеришу приче о нетолерантним Србима, затуцаној и агресивној Бањој Луци, гдје сви који су други и другачији, морају добити батине.

Ето, плакат Хрватске Демократске Заједнице, бившег домобрана и комуњаре, још увијек у историји актуелног ратног злочинца и баштиника мисли и дјела Анте Павелића – др Фрање Туђмана, није ни пошаран.Оставите одговор