Русија и младост: Велики Форум младих у Сочију – 20.000 учесника

У сусрет другог годишњици Специјалне војне операције, коју је Руска Федерација предузела на територији бивше совјетске републике Украјине, можемо примјетити само да се предвиђања и основни наративи западних медија нису остварили.


Симић и застава ДНР: Фратар Такер и Путин Худ

Прва ствар која је мени пала у очи, јесте да Путину иза леђа стоји застава ДНР. Најкоментарисанија је изјава, коју је ратни репортер и оснивач Фронтал.РС Дани(ј)ел Симић дао гостујући у програму двије телевизије. АТВ из Српске, и Информер ТВ из Србије.

Рат се преселио у ваздух, на копну Русија у иницијативи на свим правцима, осим Херсонског

Ексалација ситуације у ваздушном простору иза које, чак и званично по мишљењу Марије Захарове, портпарола министарства иностраних послова Русије, стоји Велика Британија, продужава се већ на седмицу дана.


Лажна брига лингвиста за српско писмо и његова издаја

Недавно је на Филолошком факултету у Београду одржан научни скуп под називом Српски идентитет, српски језик и Закон о родној равноправности, са циљем да се изврши притисак на власт како би унела измене у постојећи закон о родној равноправности, јер је катастрофално штетан по српски народ. По том питању свака част лингвистичкој струци.


У Сарајстану епидемија морбила

На подручју Кантона Сарајево проглашена је епидемија заразне болести морбила, објављено је у Службеном листу Федерације БиХ.
По чистоћи иза Индије: Сарајстан најзагађенији град на дуњалуку

Сарајево је тренутно град са најзагађенијим ваздухом на свијету са индексом загађености 301, подаци су сајта за мјерење квалитета ваздуха "Ај-кју-ер". Иза Сарајева су индијски градови Калкута и Делхи са индексом загађености 239, односно 223, док су на осмом и деветом мјесту Скопље и Београд са индексом загађености 167, односно 166.


Драгољуб Збиљић: Признајмо себи, да смо око ћирилице понешто и сами себи криви

Истина је ноторна да су нам Хрвати у прогону српског писма и присвајању наших културних и других вредности стварно превише и све више дужни. Ипак за понешто кривица је на нашој страни, јер нису баш за све криви само Хрвати.