Вишковић: Дебевец, Осмица и Суд БиХ би дали материјала Петру Кочићу за Нобелову награду

Премијер Републике Српске Радован Вишковић најавио је да ће Влада Српске на сједници у петак, 22. децембра, посредством ресорног министарства, упутити захтјев да сви судски процеси вођени док су на функцијама били ухапшени предсједник Суда БиХ Ранко Дебевец и директор Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ БиХ Мехмед Османагић буду проглашени ништавним и враћени на поновна одлучивања.


Вишковић: Дејтон је потврдио суверенитет Српске

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да је Дејтонским мировним споразумом потврђен суверенитет Српске, чија аутономија није дошла сама, већ огромном жртвом народа и политичког руководства у тешким и историјским преломним временима.

Вишковић: Ћутња појединих новинара из Српске на забрану кретања Симићу, довела је њихов кредибилитет у питање

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је забрана уласка у Хрватску новинару и предсједнику Удружења новинара Републике Српске Данијелу Симићу најгрубље кршење његових права и слобода.


Граорац: Српска је пружила сваку помоћ породицама нестализ из Ефбиха, заузврат није добила ништа

Отворено писмо премијеру Републике Српске Радовану Вишковићу које су упутили представници удружења "Мајке енклаве Сребреница и Жепа" и "Жена Подриња" није примјерено јер политику хитно треба искључити из овог процеса, сматра предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Исидора Граорац.


Одликовање за дан послије: Вишковић га чита као Милановићеву непотребну провокацију

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да то што је хрватски предсједник Зоран Милановић одликовао бригаду Хрватског вијећа одбране /ХВО/ представља непотребно провоцирање и болно узнемиривање становника Дервенте и не доприноси бољем разумијевању и уважавању које је пријеко потребно на овим просторима и цијелом региону.Вукановић поднио пријаву против Станивуковића и Вишковића

Шеф посланичког клуба Листе покрета за правду и ред Небојша Вукановић поднио је данас кривичну пријаву против градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића (ПДП) и премијера Републике Српске Радована Вишковића (СНСД) због кривичних дјела несавјесног рада у служби, ненамјенског трошења буџетских средстава и злоупотребе службеног положаја.


Привредна комора Српске разматрала привредна кретања у држави нам: Траже састанак са Вишковићем

На 14. сједници Управног одбора Привредне коморе Републике Српске чланови Управног одбора, између осталог, разматрали су Информацију о привредним кретањима у Републици Српској за период јануар-децембар 2022. године.Премијер Српске на састанку са амбасадором Кине

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и амбасадор Кине у БиХ Ђи Пинг оцијенили су досадашњу економску сарадњу као веома добру, те истакли да постоје одличне перспективе за даље унапређење привредних односа између Српске и Кине, на основу узајамног интереса и међусобног разумијевања.


Вишковић у Новом Горажду: Опозиција је дужна два годишња општинска буџета

Носилац листе СНСД-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у Изборној јединици три Радован Вишковић рекао је у Новом Горажду да грађани дају подршку људима који знају да раде свој посао и који могу Републику да воде напријед.


Вишковић: Који је то државник имао три пута састанак са Путином?

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је Републици Српској драгоцјена подршка Русије која принципијелно брани позицију Српске у УН, Савјету безбједности и Савјету за спровођење мира /ПИК/ и да је питање шта би данас било са Српском и којим би се путем кретала да није било руског вета на неке одлуке.