Ел Команданте Вишковић до краја године обећава затварање колективних центара до краја 2022. године

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да би до краја 2022. године требало да буду затворени сви колективни центри за избјеглице и интерно расељена лица.

Вишковићева влада 129. пут: Наступило је доба ДОБ-а

Влада Републике Српске усвојила је данас, на 129. сједници у Бањалуци, Документ оквирног буџета Републике Српске (ДОБ) као основу за припрему и израду буџета. ДОБ је документ средњорочног планирања, који треба да постави стратешки оквир и горње границе ресурса унутар којих би се требао припремати годишњи буџет.


Вишковићева влада, 128. пут: Утврђен мањи прилив средстава у буџет за три одсто

Влада Републике Српске усвојила је на 128. сједници, у Бањој Луци, Консолидовани извјештај о извршењу Буџета Републике Српске за период 01.01.2021. до 31.03.2021. године. Према подацима презентованим у извјештају приходи и примици остварени у износу од 917.1 милион КМ, мањи су за 3% од планираних Буџетом за прва три мјесеца 2021. године.


Дани(ј)ел Симић: Прекрижени крст

На Јадовну свикао на свашта. Али нијесам да крст који сам донио, враћамо назад са јаме. У савременом српском језику прекрижити, не значи исто што и прекрстити.Ел Команданте Вишковић честита Видовдан

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку поводом Видовдана – крсне славе Војске Републике Српске командату Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ бригадиру Милораду Крајшумовићу, официрима, подофицирима, војницима Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ, као и свим некадашњим припадницима Војске Републике Српске.


Милан Радовић полемише са најавама инвестиција из Владе РС

Изјава Предсједника Владе Републике Српске о инвестиционом циклусу од неколико милијарди конвертибилних марака није у складу са економском снагом и позицијом буџета којим влада располаже – истакао је др Милан Радовић, замјеник предсједника СДС.Демаскирани Вишковић: На 125. сједници владе му Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о тржишту хартија од вриједности.

Разлози за доношење измјена и допуна овог закона садржани су у потреби да се унаприједи примарно тржиште хартија од вриједности кроз поједностављење поступка емисије дужничких хартија од вриједности, као и да се омогући даљи развој брокерско‐дилерске дјелатности, а с циљем ублажавања негативних посљедица изазваних вирусом корона.


Обратити пажњу на заставе: Српска и Румунија

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, примио је данас у Бањој Луци у наступну посјету новоименованог амбасадора Румуније у БиХ Антона Пакурецуа. Ова протоколарна вијест не би била толико занимљива, да не подиже притисак онима који добијају нападе хистерије на призор неке државе са столицом у УН (која при том не признаје Косово*) у друштву са нашом, а без присуства од ОХР наметнуте жуто-плаве крпе.


Вишковић: Србија и Српска раде пројекте у вриједности 1,7 милијарди КМ

Вишковић је након заједничке сједнице влада Српске и Србије, која је одржана у Источном Сарајеву, рекао да ће представници обе владе положити камен темељац за Пројект ХЕС "Горња Дрина". "Ту су три хидроелектране Бук бјела, Фоча и Паонци. То је инвестиција више од милијарду и 100 милиона КМ", појаснио је Вишковић.