Вишковић: Ћутња појединих новинара из Српске на забрану кретања Симићу, довела је њихов кредибилитет у питање

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је забрана уласка у Хрватску новинару и предсједнику Удружења новинара Републике Српске Данијелу Симићу најгрубље кршење његових права и слобода.

четвртак, 17 августа, 2023 / 17:52

"Био сам изненађен када сам чуо вијест да је Симићу забрањен улаз у Хрватску и питам се на које конвенције, права и вриједности се позивају доносиоци такве одлуке? Међутим, више ме брине ћутање новинара у Републици Српској, као и бројних невладиних организација који се често у јавности оглашавају о разним питањима, а ћуте о забрани уласка колеги новинару у једну од земаља ЕУ само због новинарског извјештавања", рекао је Вишковић.

Он је навео да, нажалост, то ћутање много говори и жао му је "што су поједини новинари из Републике Српске дозволили себи да заћуте на овакво кршење слободе и права на новинарско тачно и истинито извјештавање и доведу под сумњу свој кредибилитет у обвљању новинарског посла".

"Изгледа, појединим новинарима, који се тако називају, све је прече од принципа транспарентности, објективности и истинитог извјештавања. Ћутањем у случају колеге Симића пружају основ сумње да су њихове активности у вези са неким темама у друштву и појавама посљедица испуњавања обавеза према појединим центрима моћи и честим спиновањем, а објављивањем нетачних, лажних вијести помажу тим центрима на рушењу и дискредитацији угледа и части институција у Републици Српској", истако је Вишковић.Оставите одговор