Вишковић: Дејтон је потврдио суверенитет Српске

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да је Дејтонским мировним споразумом потврђен суверенитет Српске, чија аутономија није дошла сама, већ огромном жртвом народа и политичког руководства у тешким и историјским преломним временима.


Вишковић: Ћутња појединих новинара из Српске на забрану кретања Симићу, довела је њихов кредибилитет у питање

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је забрана уласка у Хрватску новинару и предсједнику Удружења новинара Републике Српске Данијелу Симићу најгрубље кршење његових права и слобода.

Дани(ј)ел Симић: Како је Република Српска опет заузела Народно позориште

Око баштиника ратне пропаганде муџахединско-мултиетничких војника Сарајстана, те изостанка српске заставе са државне установе културноумјетничког типа у којој су привремено посјели положај, сви су, осим покретача радње из епске равнотеже, или глумили, или глуматали. Зато се водвиљско кревељење и патетика са азербејџанске пијаце у Москви може, донекле, толерисати само глумцима.


Граорац: Српска је пружила сваку помоћ породицама нестализ из Ефбиха, заузврат није добила ништа

Отворено писмо премијеру Републике Српске Радовану Вишковићу које су упутили представници удружења "Мајке енклаве Сребреница и Жепа" и "Жена Подриња" није примјерено јер политику хитно треба искључити из овог процеса, сматра предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Исидора Граорац.


Полицијада: Влада издвојила 150 милиона КМ за подмлађивање МУП РС

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран рекао је да кадровско јачање и подмлађивање мора да адекватно прати и опремање МУП-а и истакао да је Влада Српске у протеклих шест година за те намјене издвојила 150 милиона КМ.Немања Видић: Општа издаја српске ћирилице

Почивши лингвиста из Бања Луке др Милорад Телебак, својевремено водитељ омиљене емисије на Радио-телевизији Републике Српске "Говоримо српски", која је укинута као превише српска, гостовао је у свим општинама говорећи о значају ћирилице. Одбио је могућност да добро заради радећи за неки "европски" пројекат, јер се захтевала латиница.


Занимљива вијест: Српска успоставља културну сарадњу са Ганом

Министар просвјете и културе Жељка Стојичић примила је данас у наступну посјету новоименованог амбасадора Републике Гане за Босну и Херцеговину са сједиштем у Анкари Франциску Ахсити-Одунтон (Francisca Ashietey-Odunton) са којом је разговарала о темама из области образовања и културе у оквиру којих постоји могућност за развој сарадње.Одликовање за дан послије: Вишковић га чита као Милановићеву непотребну провокацију

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да то што је хрватски предсједник Зоран Милановић одликовао бригаду Хрватског вијећа одбране /ХВО/ представља непотребно провоцирање и болно узнемиривање становника Дервенте и не доприноси бољем разумијевању и уважавању које је пријеко потребно на овим просторима и цијелом региону.


Дани(ј)ел Симић: Ето нијесам писац, нијесам новинар – али нијесам ни лажов

Летимично претрчавши чланак медија финансираног од Сједињених Америчких Ентитета, на начин да би у Вашингтону био означен као "страни агент", а ако ту инострану везу не би пријавили министарству правде – стрпали би их у затвор, схватио сам због чега су управо они непропорционално и неукусно гласни против криминализације клевете и увреде. Законских рјешења која уопште не подржавам.