ПДП захтијева „конкретан и прецизан пакет економских мјера“ објављен у Службеном гласнику

ПДП са захтијева од Владе РС да коначно у Службеном гласнику РС објави конкретан и прецизан пакет економских мјера којима ће помоћи привредницима којима је забрањен рад за вријеме епидемије корона-вируса да исплате плате радницима, као и порезе и доприносе на те плате.


Дани(ј)ел Симић: Скенирање мозга

Прекјуче сам тек први пут ушао у супермаркет, а да никога није било у реду испред. Народ се накуповао и смирио, па су пооштрене мјере. Преко викенда нам је свима забрањено да напустимо мјесто боравка. Вирус је у зраку.

М:тел сноси финансијски терет наставе на даљину

Како би у ситуацији борбе са епидемијом вируса корона обезбиједили неопходан приступ интернету ђацима и студентима, министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић састао се са генералним директором Мтела Марком Лопичићем и сарадницима, како би у сарадњи са овом компанијом обезбиједили интернет за све у образовном систему.


Кужни и дужни: Четворица полицајаца из Градишке ухапшена због примања мита

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са Полицијском управом Градишка лишили су слободе четири припадника ПУ Градишка В.Г., Б.Ш., Н.Д. и Р.С. због постојања основа сумње да су извршили кривично дјело „Примање мита“ из члана 319. Кривичног законика Републике СрпскеШтаб одлучио да купи 15 тона пшенице, 10 кукуруза , 5 соје и по 1000 КМ студентима у иностранству

Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о обавезном поступању органа и институција у контроли лица којима је одређена кућна изолација због вируса корона (COVID-19) у Републици Српској.Противкоронски штаб одлучио: Нема окупљања, нема кафана, нема фитнеса – има велнеса

Свашта се забрањује и ограничава до краја марта 2020. године у Закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације, али најзанимљивије је да вирус корона није довољно написати овако, већ му морате дописати и шифру на латиници.


Прва ванредна сједница Владе Српске, за проглашење „ванредне ситуације“

Влада Републике Српске донијела је данас, на 1. ванредној сједници, одржаној у Бањалуци, Одлуку о проглашењу ванредне ситуације за територију Републике Српске због епидемиолошке ситуације у Републици Српској усљед појаве корона вируса 2019-nСoV.


Четврта телефонска сједница Вишковићеве владе: Пола милиона за маске, респираторе и дезинфекциона средства

Влада Републике Српске одржала је данас, у Бањој Луци, 4. телефонску сједницу на којој су донесени закључци у вези са Информацијом о појави новог коронавируса и предузетим активностима у Републици Српској.