Заслуге: Прекинуо програм због борачког банера у Невесињу, у Бањој Луци има фестивал помогнут од државе

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић разговарала је са директором Међународног фестивала студентских позоришта "Кестенбург" Александром Пејаковићем, који је прије непуне двије године направио скандал на приреди у Невесињу.

Новости са 141. засједања Вишковићеве владе

Влада Републике Српске утврдила је данас, на 141. сједници, у Бањалуци, Нацрт закона о међубанкарским накнадама код платних трансакција на основу платних картица којим се стварају претпоставке за уређење тржишта у овој области.


Суфинансирање културе у нивоу два луксузна аутомобила

Министарство просвјете и културе Републике Српске објавило је данас резултате jавних конкурса за суфинансирање програма и пројеката у култури за 2021. годину, резултате Јавног конкурса за суфинансирање културног стваралаштва националних мањина за 2021. годину и Јавног конкурса за суфинансирање програма рада репрезентативних струковних удружења у Републици Српској, према којима ће бити суфинансирано укупно 192 пројекта у укупном износу од 670.000,00 КМ.


Вишковићева влада 140. пут: Уредба о стратешким документима и нешто културе

Овом уредбом уређују се процедуре израде и структура стратешких докумената, усклађивање стратешког планирања са буџетским планирањем, праћење, извјештавање и вредновање стратешких докумената и друга питања од значаја за стратешке документе у Републици Српској.Влада Републике Српске тужила Драшка Станивуковића због тврдњи да је УКЦ РС пацијентима давао индустријски кисеоник

Влада Републике Српске упутила је данас Окружном јавном тужилаштву Бања Лука, кривичну пријаву против Драшка Станивуковића, градоначелника Бање Луке и команданта Штаба за ванредне ситуације Града Бање Луке.


Нисам више члан СПС: Соња Давидовић се са осмијехом одрекла Селака

"С обзиром на то да је руководство Социјалистичке партија Српске изнијело ставове у који нису у складу са мојим политичким ставовима и опредјељењима имам потребу да кажем да више нисмо дио истог политичког тима", каже министарка породице, омладине и спорта у Влади РС.Оксидација: Шеранић са директорима болница, Влада РС одржала тематску сједницу

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић са сарадницима одржаo је у Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске састанак са директорима болница у Републици Српској.


Вишковић: Догађаји на Косову и Метохији су унапријед припремљен сценарио

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас у Београду да су посљедњи немили догађаји на Косову и Метохији свјесно инсценирани, како би се изазвала реакција институција Србије.