Полицијада: Влада издвојила 150 милиона КМ за подмлађивање МУП РС

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран рекао је да кадровско јачање и подмлађивање мора да адекватно прати и опремање МУП-а и истакао да је Влада Српске у протеклих шест година за те намјене издвојила 150 милиона КМ.

субота, мај 13, 2023 / 12:33

Каран је рекао да се наставља улагање и опремање МУП-а, додајући да је ово министартво велико и захтијева огромна материјална средства.

"За протеклих шест година у Центар за обуку и сва опремања по свим полицијским управама у Републици Српској са аспекта посебних возила, хеликоптерске јединице, службених паса, службених коња, објеката, балистичких и криминалистичких средстава Влада Републике Српске и Српска је уложила 150 милиона КМ", рекао је Каран.

Отварајући у Центру за обуку у Залужанима код Бањалуке "Полицијаду", спортске игре радника МУП-а, Каран је поручио да су млади полицајци будућност МУП-а Српске и да је расписан конкурс за 26 класу за 300 нових младих људи.

"Полицијада је одраз младости и подмлађивања полиције", рекао је Каран новинарима и додао да су у Центру за обуку у Залужанима створени сви потребни капацитети.

Он је нагласио да се опремање и кадровско јачање наставља, као и да "Полицијада" окупља све вриједности које чине припаднике МУП-а приликом пријема у полицију и касније да се оспособе да обављају своје најзначајније послове.

"Оспособљеност, психофизичка снага и способност, посебно наших посебних јединица, изњедрила је велики број спортиста, увијек су, посебно у одређеним борилачким вјештинама, трчању и неким другим вјештинама радници полиције били репрезентативци, ево сада репрезентативци Републике Српске и носиоци у великим клубовима, што је за похвалу", рекао је Каран.

Каран је навео да у спортским играма радника МУП-а учествују полицијски службеници, сви припадници МУП-а, државни службеници, намјештеници, кадети Полицијске академије и Факултет безбједности у организацији Синидиката радника МУП-а.

"Овакву младост још нисмо видјели, готово 800 младих људи, док нисам видио нисам био свјестан подмлађивања полиције посљедњих година", додао је Каран.

Предсједник Синдиката унутрашњих послова Републике Српске Аница Јондић рекла је да са задовољством сваке године организују "Полицијаду", која је прилика да полицијске службенике бар на два дана одвоје од свакодневног посла који захтијева висок степен посвећености и одговорности.

"Полицијада за припаднике МУП-а није само спортско такмичење, већ и прилика да се дружимо са колегама из свих организационих јединица МУП-а, да покажемо јединство, међусобну подршку и солидарност која карактерише овакве професије", истакла је Јондићева.

Инспектор Управе МУП-а за полицијску обуку Ана Панић рекла је да "Полицијада" представља дивно искуство, имајући у виду да се припадници МУП-а могу видјети са колегама из осталих организационих јединица, те да ће се такмичити у дисциплини стрељаштво.

Запослени у МУП-у из свих крајева Републике Српске, њих 739, такмичиће се данас и сутра у осам дисциплина – стрељаштво, пливање, џудо, мали фудбал, баскет, одбојка, крос и стони тенис.

Спортске игре радника МУП-а се одржавају у оквиру обиљежавања Дана полиције Републике Српске.

Отварању "Полицијаде" присуствовао је и директор Полиције Српске Синиша Кострешевић.

Уочи отварања минутом ћутања одата је пошта свим страдалим припадницима МУП-а Српске.Оставите одговор