Дјечја порнографија: Дилер ухапшен у Дервенти

Министарство унутрашњих послова Републике Српске поднијело је Окружном тужилаштву Добој двије допуне извјештаја о почињеном кривичном дјелу производња и приказивање дјечије порнографије против једног 46-годишњег лица из Дервенте, изјавила је портпарол МУП-а РС Мирна Шоја.


Немој послије нису рекли: МУП РС предупређује гужве за издавање пасоша и нуди СМС сервис

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива грађане да провјере рок важења својих личних докумената (личне карте, путне исправе и возачке дозволе) и путних исправа малољетних чланова породице, те на вријеме, по потреби, исте замјене.

До два мјесеца затвора или 5.000 КМ, ко не провјери лице које ради са дјецом у МУП

МУП Српске подсјећа на обавезу органа и организација, установа, институција и удружења, која приликом обављања послова из своје надлежности остварују непосредан контакт са дјецом, да су приликом пријема у радни однос или ангажовања одређеног лица за обављање послова који доводе до непосредног контакта са дјецом, дужни да код МУП-а затраже провјеру.


Отказује се скупштина Града Приједора због убиства Раденка Башића

Овим путем обавјештавамо јавност да је сједница Скупштине града Приједор заказана за 23.3.2022. године отказана до даљњег због немилог догађаја који се десио у нашем Граду (свирепог убиства начелника Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Приједор).


Министарству одбране БиХ, које саопштења шаље само латиницом, није јасно што МУП РС прави спискове њихових запослених

Министарство одбране Босне и Херцеговине располаже подацима да је МУП Републике Српске у протеклом периоду телефонски контактирао припаднике Оружаних снага БиХ који живе на територији РС и тражио од истих одређене податке, уз образложење да су у поступку израде службених евиденција.



Регионална Стаза дроге: Поднесен извјештај против 13 лица

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске у оквиру наставка акције кодног назива "Стаза" поднијели су Тужилаштву БиХ Извјештај о почињеном кривчном дјелу "Организовани криминалитет", а у вези са кривичним дјелима "Неовлаштени промет опојним дрогама" и "Неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе".


Наоружани разбојник однио 800 КМ из кладионице, али већа пажња се посвећује двојици прекршилаца који су пушили траву у колима

Полицијској управи Бањалука у петак, 4. фебруара, око 21.35 часова пријављено је разбојништво које је извршио маскирани и наоружани мушкарац над радницом спортске кладионице, а причињена је материјална штета од око 800 КМ.



У акцији Провајдер, у Приједору ухапшен уцјењивач

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске, поступајући по наредби Окружног суда у Приједору, провели су оперативну акцију "Провајдер", у оквиру које је због постојања основа сумње да је извршило кривично дјело "Уцјена" на штету Д.В. слободе лишено лице М.М из Приједора.


Након двије године, тзв. Суд БиХ ослободио Коромана због неподударних и недоказаних изјава бројних свједока

Суд БиХ ослободио је некадашњег начелника Станице јавне безбједности Пале Малка Коромана оптужби за злочин против човјечности, који је, како се наводи у оптужници, почињен 1992. године на Палама.


МУП РС подсјећа возаче да је почело друго полугодиште у школама

Поводом почетка наставе у другом полугодишту школске године у основним и средњим школама у Републици Српској, Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на све учеснике у саобраћају да одговорним понашањем допринесу стању безбједности у саобраћају и тако заштите наше најмлађе.