Дјечја порнографија: Дилер ухапшен у Дервенти

Министарство унутрашњих послова Републике Српске поднијело је Окружном тужилаштву Добој двије допуне извјештаја о почињеном кривичном дјелу производња и приказивање дјечије порнографије против једног 46-годишњег лица из Дервенте, изјавила је портпарол МУП-а РС Мирна Шоја.


Повреда части: Државна заједница БиХ мора исплатити одштету српском генералу полиције

БиХ правоснажно мора пензионисаном генералу Полиције Републике Српске Горану Сарићу да исплати надокнаду због претрпљеног душевног бола и повреде угледа, части и слободе, одлучио је Уставни суд БиХ. Уставни суд БиХ је, одлуком коју је донио прије два дана, одбацио апелацију Правобранилаштва БиХ и потврдио рјешење Суда БиХ из децембра 2019. године.


МУП РС за празнике нашао људе у затвореном: Од 77 у БЛ до 9 у Источном Сарајеву

У оквиру активности Министарства унутрашњих послова Републике Српске на контроли поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације које су реализоване са инспекцијским органима, а све у циљу спречавања ширења корона вируса међу становништвом, током обиљежавања вјерског празника Васкрса и Међународног празника рада – 1. маја, евидентирано је неколико догађаја:


Зашто се Драган Лукач срео са Ноом Гал Гендлером (נועה גל גנדלר)?

Није баш најјасније шта је министар унутрашњих послова Српске радио са амбасадором Израела у БиХ, осим ако није продаја неке опреме у питању, што је већ традиционална једносмјерна сарадња. Оно што је јасно, јесте да његово име није довољно написати српским језиком, већ ту треба доћи и енглески облик у загради. Ми смо то погурали у наслову даље, са оригиналом у ивриту.МУП РС редовно: Упад на петнаестољудну журку у Брањеву, Опел Корса света латинична ријеч

У оквиру појачаних активности Министарства унутрашњих послова Републике Српске са инспекцијским органима на контроли поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, а све у циљу спречавања ширења корона вируса међу становништвом, протеклог викенда евидентирана су два кривична дјела "Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије":


У БЛ ускоро камере за детекцију кориштења мобилног телефона и невезивање појаса

Обавјештавамо грађане да је на Булевару српске војске и на раскрсници улица Булевар Српске војске и Триве Амелице у Бањалуци од стране Министарства унутрашњих послова Републике Српске у току инсталација опреме "Паметног система за детекцију и обавјештење о кориштењу сигурносног појаса и мобилног телефона".Вектор усмјерио осам лица у притвор због сумње на изнуде, преваре и прања новца

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске под надзором Окружног јавног тужилаштва Требиње проводе оперативну акцију "Вектор" у оквиру које је слободе лишено осам лица.


Осим угоститељских објеката, МУП РС тркељише и викендице са корона журкама

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске су у данима викенда формирали 255 заједничких тимова са другим службама зa контролу провођења мјера. У оквиру ових контрола евидентирана су три кривична дјела "Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије", 91 прекршај по Закону о заштити становништва од заразних болести и сачињене су 72 службене забиљешке.


Пендрек не зна шта је мека моћ: Забрањена "обиљежја која садрже елементе значке МУП РС"

Уредбом је забрањена неовлаштена израда, стављање у промет, посједовање или коришћење значке, легитимације, другог обиљежја или ознаке који садрже елементе визуелног идентитета значке или легитимације МУП Српске.