Занимљива вијест: Српска успоставља културну сарадњу са Ганом

Министар просвјете и културе Жељка Стојичић примила је данас у наступну посјету новоименованог амбасадора Републике Гане за Босну и Херцеговину са сједиштем у Анкари Франциску Ахсити-Одунтон (Francisca Ashietey-Odunton) са којом је разговарала о темама из области образовања и културе у оквиру којих постоји могућност за развој сарадње.

четвртак, април 20, 2023 / 10:18

Министар Жељка Стојичић упознала је амбасадорку Ахсити-Одунтон са васпитно-образовним системом Републике Српске на нивоу предшколског, основног и средњег васпитања и образовања као и са главним стратешким циљевима и опредјељима Министарства за период до 2030. године.

На састанку је разговорено и о могућностима сарадње у области културе између Републике Српске и Републике Гане и констатовано је да ће Амбасада Републике Гане иницирати успостављање сарадње између ресорно надлежних министарстава. Амбасадорка Гане Франциска Ахсити-Одунтон информисала је министра Жељку Стојичић да је Република Гана имала успјешну сарадњу са бившом Југославијом и да су заинтересовани за сарадњу у свим областима са Републиком Српском и Босном и Херцеговином.Оставите одговор