Министарство просвјете и културе РС

Двије деценије Дана Владе С. Милошевића

Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци и Музиколошко друштво Републике Српске од 14. до 17. децембра 2020. године организују манифестацију „Дани Владе С. Милошевића 2020“.


Дани(ј)ел Симић: Плочу са именом мог оца, нико неће скинути

Када је генерал-пуковник Новица Симић, славом у свом народу неовјенчан пробијач коридора ка Србији и потоњи начелник Генералштаба Војске Републике Српске преминуо 2012. године, питао сам кришом и стидљиво једног градског оца, да се Тузланска улица преименује њему у част.

Нацрт, не цртеж: Слободни умјетници улазе у закон као самостални + стручњаци у култури

Нацрт закона о стицању статуса самосталног умјетника и самосталног стручњака у култури, чији је предлагач Министарство просвјете и културе Републике Српске, биће разматран на 13. редовној сједници Народне скупштине Републике Српске, која ће бити одржана 1. 12. 2020. године.


Министарство: Од понедељка политика више није добродошла у школама

Према информацијама Републичке управе цивилне заштите, а у складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације, извршена је дезинфекција у свим основним и средњим школама у Републици Српској, Дому ученика Добој те у установама културе чије су просторије кориштене као бирачака мјеста за локалне изборе 15. новембра 2020. године.Министарство просвјете: Политика улази у основне и средње школе

У периоду од 16. до 20. новембра 2020. године све основне и средње школе у Републици Српској чије просторије ће бити кориштене као бирачка мјеста у организацији локалних избора 2020. године, изводиће наставу на даљину.


Наталија Тривић објашњава поближе појам „Ресурсни центри за инклузивно васпитање и образовање“

„Ресурсни центри за инклузивно васпитање и образовање су у поступку формирања, а захтјев за формирање ресурсног центра Министарству просвјете и културе је поднио Центар „Заштити ме“ Бања Лука, Центар за васпитање, образовање и рехабилитацију слушања и говора Бања Лука, Центар „Сунце“ Приједор и Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ Дервента.Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније

Министарство просвјете и културе Републике Српске одлуке о организацији наставе на даљину у претходном периоду, као и у новонасталој ситуацији, изазваним озбиљном епидемиолошком ситауцијом, доносило је у сарадњи са свим релевантним институацијама, а у најбољем интересу ученика и запослених у образовном систему и очувања њиховог здравља, те водећи бригу о томе да ученици не изгубе континуитет и квалитет стицања знања.


Свјетски дан учитеља са азбукоубиством пред школом

Поводом обиљежавања Свјетског дан учитеља у Републици Српској, министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић упутила је честитку свим просвјетним радницима у Републици Српској; а ми документујемо класичан случај азбукоубиства и то – пред основном школом.


Стабилност азбукоубиства – Јахорина филм фестивал искључиво на латиници

Четрнаесто издање Фестивала документарног и кратког филма ЈАХОРИНА ФИЛМ ФЕСТИВАЛ, одржаће се у прилагођеном формату од 23. до 26. септембра. Обратите пажњу којим писмом је написано Министарство просвјете и културе РС, као покровитељ!