У Осињи код Дервенте туча наставника и родитеља у школи

Министарство просвјете и културе Републике Српске обавијештено је од стране Основне школе "Ђорђе Панзаловић" Осиња код Дервенте да је једна ученица пријавила наставника физичког и здравственог васпитања да се према њој непримјерено понаша, као и да је дошло до физичког обрачуна између родитеља и наставника у школским просторијама.

уторак, 1 марта, 2022 / 20:22

                Школа је информисала Министарство да су обављени разговори са ученицом, наставником и родитељем, те да је о свему обавијештен Центар за социјални рад Дервента и Полицијска станица Дервента.

Министарство просвјете и културе Републике Српске очекује да ће полиција спровести поступак утврђивања основаности навода, у складу са својим овлаштењима.

Поменути наставник је тренутно на боловању, а уколико се докаже да постоји основана сумња да се наставник непримјерено понашао и предузимао одређене радње које су на штету ученице, школа ће предузети неопходне мјере у смислу удаљавања наставника из наставног процеса.

Министарство просвјете и културе Републике Српске неће толерисати било каква непримјерена понашања просвјетних радника и у сарадњи са школама употријебићемо све расположиве законске мјере да таква понашања санкционишемо, а такве наставнике удаљимо из образовног система.