11:56 Кино, а да ли Козара: Саопштење Драгана Милановића из 2022. против идејног рјешења Драшка Станивуковића из 2020. (ВИДЕО)11:48 Стевандић: Шмит даје крила бошњачком екстремизму   11:46 Специјално и паралелно: Љетна школа Универзитета умјетности из Београда - у западној српској престоници11:32 Дигитална доминација САД: Међународна унија за телекомуникације може постати америчка!11:08 Није задовољан: Најодговорнији за стање у судству (Халил Лагумџија) се просто нада11:04 Вучић из Ивањице: Ово је увезена криза, зато ми морамо бити јединствени11:01 Марко Ковач у преводу: Темељни споразум са СПЦ нас је довео на власт, неће нам је угрозити10:58 Кризни штаб због несташице воде у Бањој Луци - 90 одсто насеља није жедно10:54 Дачић: Савјет Европе тргује територијалним интегритетом Србије, а тобоже штити Украјински10:22 Цвијановићка други дан у Љубљани, на позив Савеза Срба Словеније

Нема шта даље: Министарство просвјете Српске реаговало на тузланско-кантонални уџбеник и то је то

Министарство просвјете и културе Републике Српске најоштрије осуђује тзв. додатак уџбенику историје за девети разред основне школе, аутора Алмире Бећировић и Назима Ибрахимовића, којег је одобрило ресорно министарство Тузланског кантона.

четвртак, 17 марта, 2022 / 08:16

       "Недопустиво је да ученици  у Тузланском кантону буду изложени веома нестручним, тенденциозним и злонамјерним ставовима о ратним догађајима на овим просторима и то кроз додатак уџбенику. Овај додатак уџбеника историје за девети разред обилује неистинама у кojимa су Срби представљени као агресори, а Бошњаци као једини страдалници. Овако једностраним ставом  доприноси се неразумијевању и подстиче нетрпељивост између народа у БиХ због чега овом додатку уџбеника није мјесто у школама, нити смије да буде обавезан уџбеник у било којем кантону у Федерацији БиХ", рекла је министар просвјете и културе Наталија Тривић.Истакла је да ће Министарство просвјете и културе затражити од Мисије ОЕБС-а и представника међународне заједнице у БиХ да искористе свој утицај и затраже хитно повлачење овог додатка уџбеника из школа на подручју Тузланског кантона водећи рачуна о конститутивности три народа који живе у БиХ.

Овакви потези образовних власти Тузланског кантона још једном потврђују неопходност увођења националне групе предмета за ученике српске националности у Федерацији БиХ на шта ћемо поново указати представницима међународних организација у БиХ. Подсјећамо да ученици српске националности у Федерацији БиХ, осим у Дрвару, не изучавају националну групу предмета, док се национална група предмета према наставним плановима и програмима из Федерације БиХ изучава у дведесетак школа у Републици Српској. С обзиром на актуелну ситуацију у Тузланском кантону још једном ћемо захтијевати да се дјеци српских повратника у Федерацију БиХ омогући изучавање националне групе предмета, како не би били приморани на суочавање са неистинитим садржајима из овог тзв. додатка уџбенику.