Бореновић: СНСД је био против да гориво поскупи за 40 фенинга

– Данас је био потребан глас делегата у Дому народа да већ сутра цијена горива буде нижа за 40 фенинга, али делегати СНСД-а, који најдиректније раде против властитог народа, донијели су срамну одлуку да се данас и не гласа о приједлогу о укидању акциза на гориво. Осим тога, срамно је што је одбијено и да се на дневни ред данашње сједнице стави смањење стопе ПДВ-а на основне животне намирнице и на тај начин се директно растерети притисак на буџете грађана – рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

четвртак, 17 марта, 2022 / 08:12

Бореновић је истакао да је циљ СНСД-а само одуговлачење и, врло могуће, да на крају не подрже законска рјешења о укидању акциза и смањењу стопе ПДВ-а.

– Чули смо и од њихових делегата да чак повезују исплату пензија са укидањем акциза и смањењем ПДВ-а на животне намирнице, а пензије се не исплаћују из средстава од убирања акциза, која се при томе и ненамјенски троше?! Заборавили су рећи да су и ти пензионери, као и сви грађани, само током прва два мјесеца поскупљења дали додатних 240 милиона КМ, да би то они то бацали на разне непотребне трошкове – каже Бореновић.

Бореновић је истакао да је по ко зна који пут показана небрига, недостатак емпатије, одговорности и људскости од стране владајућих.

– Три године ништа не раде, само убиру привилегије. Ни њихови посланици, а посебно Савјет министара којим руководи кадар СНСД-а, нису урадили ништа да покушају да ублаже посљедице нове кризе, а да не говоримо о томе да је ова земља у сталној кризи, што осјети само народ, а никако они који одбијају да народу помогну – рекао је Бореновић.

Он је поручио и бањалучкој монополској групи превозника да сутра аутобусе могу слободно паркирати испред централе СНСД-а, због чијег себичлука и неодговорности гориво није јефтиније за 40 фенинга:

– Ту нека траже кривце за своје проблеме, умјесто што се сврставају на страну странке која им је ту могућност ускратила. То што је тих пар СНСД-ових бањалучких превозника под сумњивим околностима добило седмогодишњи уговор за превоз у Бањалуци, и то у међупериоду преузимања функције градоначелника Станивуковића од претходника, не оправдава чак ни њихово политиканство, сврставање и ускраћивање услога грађанима Бањалуке – поручио је Бореновић.