Вукановић поднио пријаву против Станивуковића и Вишковића

Шеф посланичког клуба Листе покрета за правду и ред Небојша Вукановић поднио је данас кривичну пријаву против градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића (ПДП) и премијера Републике Српске Радована Вишковића (СНСД) због кривичних дјела несавјесног рада у служби, ненамјенског трошења буџетских средстава и злоупотребе службеног положаја.

четвртак, 9 фебруара, 2023 / 21:53

"Господин Станивуковић је прво пребацио пет милиона КМ на рачун Тениског савеза Републике Српске, а план је био да још 10 милиона пребаци Влада Републике Српске. Тениски савез Републике Српске није уговорни орган и он нема обавезу расписивања јавних набавки за трошење новаца, који је у суштини јавни, и онда су они нашли тај начин да избјегну рад у складу са законом", рекао је Вукановић.

Он је даље навео да је градоначелник Бањалуке накнадно одлучио да преузме цјелокупну инвестицију изградње терена у вриједности од 15 милиона КМ, због чега се град Бања Лука задужује за 25 милиона КМ.

Вукановић тврди да не постоји ни пројекат ни грађевинска дозвола за реализацију изградње дворане за АТП челенџер 250, који ће се ове године, умјесто у Београду, одржати у Бањалуци.

За њега је спорно и што грађевинске радове изводи фирма сина Жељке Цвијановић.

Вукановић и Станивуковић раније су били, како су говорили, саборци у заједничкој борби против режима и криминала у Републици Српској.

Вукановић каже да је Станивуковић "направио дил" са владајућим из СНСД-а, односно Милорадом Додиком.

Он тврди да бивши градоначелник Бање Луке Игор Радојичић (СНСДС) никада не би дозволио да Влада РС, односно Тениски савез Републике Српске ради овако незаконите пројекте.

Организатор Међународног тениског турнира је породица Новака Ђоковића. Ове године због радова у Београду турнир ће се одржати у Бањој Луци.