Привредна комора Српске разматрала привредна кретања у држави нам: Траже састанак са Вишковићем

На 14. сједници Управног одбора Привредне коморе Републике Српске чланови Управног одбора, између осталог, разматрали су Информацију о привредним кретањима у Републици Српској за период јануар-децембар 2022. године.

среда, 8 фебруара, 2023 / 12:55

На сједници су утврђена годишња документа Коморе (Извјештај о активностима Привредне коморе РС за 2022. годину, Финансијски извјештај по годишњем обрачуну за 2022. годину, Програм рада Привредне коморе РС за 2023. годину, Финансијски план за 2023. годину и Одлука о начину обрачуна, висини годишње чланарине, роковима и начину уплате) која ће бити упућена Скупштини ПКРС, као највишем органу ПКРС, на разматрање и усвајање.

Констатовано је и да су бројна привредна друштва у Српској, као што је и најављено из Електропривреде Републике Српске, добила веће рачуне за утрошену електричну енергију за децембар 2022. године, али и да је цијена мрежарине повећана у односу на раније рачуне, што је изазвало посебну пажњу и детаљнију дискусију чланова Управног одбора.

Имајући у виду актуелно стање у привреди и привредне трендове и најаве за ову годину, чланови Управног одбора закључили су да ће у наредном период затражити састанак са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем, с којим ће разговарати о стању у привреди у Српској и начинима стварања што повољнијег пословног амбијента кроз растерећење пословних субјеката.