Нијемци извиждали Рода Стјуарта у Лајпцигу након што је пружио подршку Зеленском

Пјевач је одао почаст Украјини када је представио песму "Ритам мог срца" на свом распродатом концерту у Лајпцигу у петак. Носећи боје украјинске заставе, посветио је пјесму украјинском народу и војсци прије него што је узвикнуо профану увреду на рачун руског председника Владимира Путина, наводи Таг 24.

понедељак, јун 17, 2024 / 13:44

Док је изводио пјесму, на екрану иза њега приказане су слике рата, украјинске заставе и предсједника Владимира Зеленског, тада су почели звиждуци. Публика је одговорила хором гласних звиждука и звиждука, наводи неколико медија.

Пјевачица Меги Меј је раније била гласна у подршци Украјини и наводно је изнајмила кућу за украјинске избеглице у Британији. Према немачким медијима, Стјуартова подршка Украјини била је добро примљена на претходним концертима у Копенхагену и Амстердаму.

Михаел Рот, експерт за спољну политику СПД немачког канцелара Олафа Шолца, у недељу је назвао Стјуарта "херојем дана".

"Хвала на солидарности са украјинским народом! написао је на Х. Али јавно мњење је и даље подијељено по том питању, а неки се плаше да би подршка Њемачке Кијеву могла да ризикује ескалацију рата, док други негодују због количине новца која се троши на Украјину.

Њемачке крајње левичарске и крајње десничарске странке које се противе владиној подршци Украјини постигле су велики успех на прошлонедељним изборима за Европску унију.Оставите одговор