Дара из Јасеновца (Дара из Милошевца)

Истовременом пројекцијом на РТРС, РТС и Првој ТВ у Црној Гори, створена је нека врста телекомуникационе Велике Србије, које се они који свој идентитет заснивају на антисрпству највише плаше. Страх их је свесрпске самосвијести и солидарности. Ако филм садржајем и разочара, овим је већ одавно освјетлао образ својим творцима.


Душан Ј. Басташић: Ко нам и зашто препоручује оне који поричу Покољ

На званичној фејсбук страници Музеја жртава геноцида из Београда, јавности је, не први пут, препоручен интервју контроверзне хрватске историчарке Наташе Матаушић. Иста препорука је објављена и на званичној фејсбук страници Одбора за Јасеновац САС СПЦ.

Удримо по српству!

Овај позив није упућен вама који ударате по српству за новац сав вам вијек, већ нама који смо га сво то вријеме бесплатно бранили. Барем од оптужби за оно за шта није криво – за то што уопште постоји.


Антонини: Папа ће у Србију, ако га позове СПЦ

Поглавар римокатоличке цркве папа Бенедикт Шеснаести неће посјетити Србију без позива Српске православне цркве /СПЦ/, као већинске цркве у тој држави, рекао је представник Ватикана у Србији,апостолски нунције надбискуп Орландо Антонини.СПЦ: Спорне папине изјаве

Српска православна црква оцијенила је да је поглавар Римокатоличке цркве папа Бенедикт Шеснаести током недавне посјете Загребу упутио и двије контроверзне поруке о југоисточној Европи и загребачком надбискупу Алојзију Степинцу.