Краљ Александар Карађорђевић

Смрт највећег Jугословена

Догађај који је обиљежио једну епоху, али и остао окарактерисан са низом контраверзи свакако је атентат на краља Александра I Карађорђевића који се десио 9. октобра 1934. године у Марсеју.


Вук Драшковић измислио човјека чије биљешке су главни извор сазнања о краљу Александру Карађорђевићу

Вук Драшковић је као главни извор за своје романе, за које тврди да се строго држе стварности, користио дневничке белешке човека за кога историчари нису чули, чија писања нигде нису објављивана, о коме податке наводи једино сам Драшковић.

Удримо по српству!

Овај позив није упућен вама који ударате по српству за новац сав вам вијек, већ нама који смо га сво то вријеме бесплатно бранили. Барем од оптужби за оно за шта није криво – за то што уопште постоји.


Хоће ли бити двоглавог орла на Банском Двору?

Самокољ у пракси: Овај текст је насушан за оне који се сјећају времена када није постојао Храм Христа Спаситеља у Бањој Луци, а на његовим темељима је стајао импровизовани комунистички споменик.


Са довољним историјским размаком: У Београду дижу споменик краљу Александру

Замјеник градоначелника Београда Горан Весић најавио је данас подизање споменика Александру Карађорђевићу и истакао да је предсједник Србије Александар Вучић предложио мјесто за будући споменик у српској пријестоници.Мистерије: Тетоважа краља Александра

Краљ Александар Карађорђевић, убијен у атентату у Марсељу 1934, имао је преко груди истетовираног великог крунисаног орла, по изгледу најсличнијег германским хералдичким мотивима који су красили пруске племићке грбове.