Милан Благојевић: Напад на Додика, напад је на Устав БиХ

Устав БиХ на пет мјеста у свом тексту, најприје у преамбули тог устава, а потом и у члановима два, три, пет и шест прописује да је БиХ суверена држава. И, досљедно томе, ни на једном мјесту не дозвољава да било ко други може вршити државну власт у БиХ осим надлежних институција на нивоу БиХ и ентитета, у складу са расподјелом уставних и државних надлежности између БиХ и ентитета извршеном тим уставом.


Дани(ј)ел Симић: Умјетнички строј

РТРС дуго, неколико година, нема емисију која се бави свијетом. Нико ништа на то. Сад је, као, истекао рок некој емисији "из културе". Одмах се пресликала ситуација, као у вакат неспонзорства Театар феста од стране РТРС, а због гостовања Сарајевског ратног театра. Исти људи, иста шупља.Азбукоубиство породице Додик

Проинтер, Агапе, Игокеа – све се то пише латиницом, па је чак и Централни спортски клуб Армије (ЦСКА) из Москве, нарисан на плакату с латиничним грбом, уз спонзорство Турског телекома.


Симић: Црнадак позивом Додику да да оставку, показује да одобрава поступке ОХР

Пошто је заиста немогуће да се у тридесетак секунди сажме све везано за позив Игора Црнадка из ПДП, Милораду Додику од СНСД, да поднесе оставку на фукнцију због политичке оптужнице, Д. Симић јавности пружа цјелокупну изјаву дату 04.09.2023. Алтернативној ТВ из Бање Луке.Српска се сјетила да има границе

Почела је школска година и српска политика западно од Дрине полако се буди из љетњег сна, протестима у организацији владајуће коалиције. Но нешто је другачије. Овај пут, они запрепаштавају осмишљеношћу. Одавно није било смисла.


Она схватила озбиљно: Захарова каже да, ако стигне захтјев из БиХ према БРИКС – размотриће

"Ако такви захтеви буду примљени, они ће обавезно бити узети у обзир", рекла је Захарова поводом најаве предсједника Републике Српске Милорада Додика да ће представници институција из Српске упутити органима БиХ приједлог да се размотри иницијатива о приступању БиХ БРИКС-у.


Дани(ј)ел Симић: Од Кулина бана до Тврткових дана

Твртко јесте српски краљ. Лазар Хребељановић, из епских пјесама познат као цар, био је кнез. Српски кнез, титуларно подређен српском краљу. Твртку. Оправдана је, отуд, љутња Србаља што га својатају исламизирана браћа у Сарајстану. Осим кад дођемо до питања: Гдје је споменик у Бањој Луци?