Додик: Резолуција у ЦГ акт непријатељства, знаћемо како да се односимо према њима

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да су парламентарне политичке партије које су у Скупштини Црне Горе усвојиле Резолуцију о забрани негирања геноцида у Сребреници испољиле отворени акт непријатељства према Републици Српској и Србима.


Укинули Трампа, а да неће Додика: Фејсбук скинуо видео СНСД о Ратку Младићу

Са званичних налога СНСД-а на друштвеној мрежи "Фејсбук" уклоњен је видео садржај у којем су пренијети ставови лидера странке Милорада Додика о пресуди генералу Ратку Младићу, коју је донио Механизам у Хагу, што представља још један удар на истину, саопштено је из ове странке.

Шта ради тај ОХР: Двоглави орао на почасном воду МУП РС?!

Без обзира што Милорад Додик и даље у зграду Предсједништва БиХ у Сарајеву не смије да унесе грб са двоглавим орлом, него држи смијешни ПЦ амблем, слика са Спасовданске литије открива да је Инцко небитни кловн кога се плаше само гори пијуни од њега.


Спортски коментатор Михајилица о головима у мрежи српске репрезентације у Сарајстану

СНСД је у коалицији са СДА на БиХ нивоу, али им функционери партије Бакира Изетбеговића задају политичке голове док Милорад Додик, Зоран Тегелтија и остали из тзв. ‘српске репрезентације’ окрећу главу и реагују тек након што ставове саме једне стране, бошњачке, из БиХ заступају острашћени ратни кадрови из најближег Алијиног окружења попут Бисере Турковић и Свена Алкалаја", рекао је члан Предсједништва ПДП Миланко Михајилица.


Функционална, значи унитарна БиХ: Додик опет препричава састанке са Американцима

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је недавно имао неугодан разговор са америчким амбасадором у БиХ Ериком Нелсоном којем је пренио да је за Републику Српску неприхватљив нови високи представник Кристијан Шмит, јер се његовим именовањем на сједници Савјета за спровођење мира крши међународно право.Инверзија: Бореновић због 9. јануара каже за Додика да је најгори издајник свог народа и поданик интереса других

"На једином одржаном, од десетина обећаних референдума, 99,79% грађана је јасно рекло да је Дан Републике Српске 9. јануар. Није прошло ни пет година, Милорад Додик планира да тај празник укине, поништи одлуку народа и Дан Републике ‘премјести’ на други датум, што је чин најгорег издајника свог народа и највећег поданика интереса других", рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.


Шаровић: Додиково одрицање од 9. јануара граничи са лудошћу

Додикова изјава у којој подржава идеју да се Дан Републике Српске, умјесто 9. јануара слави 15. фебруара, када и Дан државности Србије, врло је политички непромишљена и опасна – истакао је Мирко Шаровић, предсједник СДС.Пошто је Бореновић рекао да је за високог представника, Јелена Тривић жели да каже да је Додик исти такав?

"‘За нас високи представник може ту да егзистира…. Прихватићемо да разговарамо с њим"- oво су ријечи господина Додика речене данас поводом новог високог представника у БиХ. Дизање тензија, свакодневно показивање политичких мишића у смислу како он странцима све смије да каже, а нико други не смије редовно заврше оваквим изјавама”, рекла је потпредсједница ПДП-а Јелена Тривић.


Шаровић: Додик је поздравио одлуку о смјени Поплашена, не вјерујем да ће одбити Шмита

Прије 20 година када је тадашњи предсједник Републике Српске Никола Поплашен смијењен од стране високог представника Карлоса Вестендорпа, Додик је јавно рекао да је Вестендорп донио – добру одлуку! – истакао је Мирко Шаровић, предсједник Српске демократске странке.


Заокрет у наступу: Нисмо дошли код Жељке јер нас је звала други дан

Предсједник СДС Мирко Шаровић није се одазвао позиву предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић на састанак поводом именовања новог високог представника у Босни и Херцеговини због начина на који су позвани представници ове странке.