Милорад Додик: Мислите о томе, логичару Дино

Каже Дино Конаковић да су моје позиције неозбиљне и дјечије и да њега и "тројку" не могу испрепадати. Успут подвлачи како искључивање ОХР-а и америчког амбасадора из одлучивања у БиХ за њега није здрава памет.

понедељак, април 1, 2024 / 11:55

Замолио бих све грађане, без обзира на то ком народу припадају, да размисле о овим ријечима на трезвен начин.

Према Конаковићевој логици, неозбиљна је политика Републике Српске искључиво фокусирана на договоре и компромисе са демократски и легално изабраним представницима бошњачког и хрватског народа, а озбиљна је политика заобилажења представника милиона грађана твоје земље да би ти закон НАМЕТНУО странац.

Дјечије је, према Конаковићевој логици, бити човјек и држати ријеч. Одрасло је, ваљда, са нама сједити и ријеч дати, а онда ујка Шмиту под скуте отрчати. Успут, ваљало би Конаковићево логичко промишљање дати на лектуру Нермину или Едину, можда би открили да у исту реченицу ставља лажног Шмита и амбасадора САД. Хвала му на томе што и сам потврђује која кухиња стоји иза разградње БиХ.

Понашање "тројке" је политички ирационално и штетно. Није ЕУ наградила Шмитову сујету и амерички империјализам, него је позитивно оцијенила нашу способност да се договарамо. Да сте бар мало рационални, нашли бисте начин да останете у тим позитивним процесима осим што саучествујете у њиховом разваљивању као пијуни туђих интереса, а не заступници интереса свог народа.

Политика "тројке" је декларисала потенцијал да буде нека Бошњацима прихватљива форма продржавне политике, гдје смо ми видјели простор за компромис имајући у виду интересе Републике Српске. Политика СДА, због које су пали са власти, је у тренутку пада увелико била агресивна националистичка политика која није видјела интересе других. Таква каква је, имала је бар неку копчу са бошњачким бирачким тијелом. Политика "тројке", ако се под хитно не уразуме, једину копчу има са скутима Кристијана Шмита и звоном на амбасади САД.

Све написано у закључцима Народне скупштине Републике Српске је озбиљно и врло зрело и одговорно. Вратите се стварима о којима смо разговарали и договорили се и криза коју сте произвели ће нестати.

Немојте се уздати у то да ћу се ја или неко из Републике Српске уплашити ваших ријечи.

Нас обавезује само ријеч наших бирача. То је демократија. Ти за које ви све ово радите имају равно нула гласова у БиХ. Мислите о томе, логичару Дино.

(са налога Милорада Додика, на друштвеној мрежи Х)Оставите одговор