Петронијевић: Брзина Суда БиХ представља кршење права оптужених

Поступајући судија, а и неко ко очигледно стоји иза њега, упиње се да поступак, који се пред Судом БиХ води против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића, води таквом брзином која, такође, представља једну врсту повреде права, као што то представља и одуговлачење поступка, изјавио је београдски адвокат Горан Петронијевић.


Милан Благојевић: Дављење Републике Српске

Ово што је Кристијан Шмит 20.12.2023. године рекао о деветом јануару, је најава да ће он ускоро забранити одржавање Дана Републике, а онда ће за неизвршење те његове одлуке, а не одлуке Уставног суда БиХ, услиједити кривични прогон.

Милан Благојевић: Да ли је Уставни суд РС признао Шмита за високог представника?

Какве пропусте дозвољава у свом раду Тужилаштво БиХ, а и судија за претходно саслушање Суда БиХ, може се видјети на случају предметне оптужнице Тужилаштва БиХ, број Т20 0 КТ 0024163 23 од 22.08.2023. године (објављене у неколико овдашњих медија), против Милорада Додика и Милоша Лукића.


Срђан Благовчанин: ОХР је дио проблема, треба га укинути јуче

Предсједник Управног одбора Транспаренси Интернешнел БиХ, Срђан Благовчанин, гостовао је на подружници пропагандног канала из Сједињених Америчких Ентитета, са локализацијом у Сарајеву и рекао је да ОХР треба укинути јуче.


Милан Благојевић: О једном важном правном питању у предмету против Додика и Лукића

Никада се од стварања Уједињених нација 1945. године па до данас није догодило да појединац, уз то још и странац, некој држави чланици УН умјесто њених институција наметне своју вољу, којом каже да ако се та воља не поштује чини се кривично дјело.Милан Благојевић: Пропусти у Извјештају Републике Српске Савјету Безбједности УН

Тридесети извјештај Републике Српске Савјету безбједности УН по тридесети пут нигдје ниједном ријечју не наводи оно што јасно пише у Повељи УН нити су и на једном мјесту написане ријечи Повеље УН које су од кључне важности у борби за депротекторизацију БиХ.Милан Благојевић: Неистине из ОХР

Саопштење Канцеларије ОХР-а од 13.10.2023. године, у којем се износи да је Кристијан Шмит наводно високи представник, садржи двије грубе неистине. Наиме, у том саопштењу се каже да наводно "Пракса Савјета за имплементацију мира јасно показује да високог представника на ту функцију именује Управни одбор  Савјета”.


Милан Благојевић: Истражити има ли Кристијан Шмит акредитив

Ових дана СИПА истражује податке о Кристијану Шмиту. Данас је, како преносе домаћи медији, затражила од Граничне полиције БиХ податке о његовом кретању, начину преласка границе, као и његовом осигурању и оружју које носи то осигурање.