Калабухов: Шмит нема међународни легитимитет – задатак високог представника је Дејтонски споразум, не пут у ЕУ

Руски амбасадор у БиХ Игор Калабухов поновио је став Руске Федерације да Кристијан Шмит нема неопходни међународни правни легитимитет за високог представника у БиХ и да се ОХР претворио у кочницу на путу сувереног развоја БиХ, због чега би требало да буде затворен.


Обијени прагови господина Шмита

Састанак предсједника Србије са Кристијаном Шмитом је забијање ножа у леђа или излазна стратегија за српског члана Предсједништва БиХ? Коме није јасно да је само и фама око српског јединства довољна – не само да се неутралише Инцко, већ и да Шмит буде посљедњи високи представник?

Вучић: Са Шмитом нисам причао о деблокади БиХ, то је питање за Додика

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је данас у Београду имао отворен разговор са њемачким дипломатом Кристијаном Шмитом, те да је потпуно и нескривено изнио став Србије о примјени бонских овлашћења.


Мирко Шаровић хвали Вучића да рјешава Инцкову кризу "више од неких предјседника странака у Српској"

Предсједник СДС Мирко Шаровић захвалио се данас предсједнику Србије Александру Вучићу на мудрој и истрајној политици очувања положаја Републике Српске који има у оквиру Дејтонског мировног споразума.


Размаженост је ефбиховска непрегледна: Комшић критикује Шмита као носиоца антиевропских вриједности

Трагикомично је када један тип који пријети ратом за помињање мирног разлаза, своју суверенистичку причу завршава тим да је страни држављанин врхунски тумач устава и закона, позива га да их мијења и за то "сноси одговорност".Дани(ј)ел Симић: Колико смо близу новом рату?

Ово што се дешава на Цетињу показује како, на правди Бога, ситуација може прећи у унапријед припремљено и најављено зло. Заноктица се загноји "на здраво", прст позелени и отекне као краставац. Ко није хтио љекару, на крају му га морају одсјећи.Дачић: Инцков закон усмјерен према Србији, смјена Додика би била прелазак црвене линије

Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић упозорио је да су јасне црвене линије испод којих Србија неће ићи када је ријеч о евентуалној смјени српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и да би његова смјена био велики удар на БиХ.


Ђокић: Џаферовићев захтјев за смјену Додика је потез инфериорног који жели Србима одузети бирачко право

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је да опасан и непромишљен захтјев бошњачког члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића за смјену српског члана Милорада Додика долази усљед недостатка политичке снаге и да се бори са далеко надмоћнијим противником и са њим проналази квалитетне компромисе. Његови опасни и архаични захтјеви, каже Ђокић, представљали би преседан који би ишао на штету једног од народа, ком би се тако индиректно одузело бирачко право.


На Бледу, јер у Сарајеву не могу да се угањају

Муслимански представници, Предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић и члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић, састали су се са грађанином Савезне Републике Њемачке Кристијаном Шмитом, током Стратешког форума у Бледу.