Злочинац се враћа на мјесто злочина (1995-2023)

Војска Ефбиха, позната под лажним именом ОС БиХ, вјежбала је навођење америчких бомби као што је 1995. године чинила на позиције Војске Републике Српске, када су Сједињени Амерички Ентитети учествовали у рату на муслиманско-хрватској страни.


Док Додик не прича са Марфијем, Хелез их призива да од БиХ направе Украјину

Потребно је интензивирање спонзорисаних програма америчке владе за школовања и обуке припаднике Оружаних снага БиХ, те наставак финансирања пројеката за њихово опремање, закључили су данас министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез и представници Канцеларије за одбрамбену сарадњу /ОДЦ/ при Амбасади САД у БиХ.

Марфијев закон: Амбасадор Сједињених Ентитета Америке у Сарајстану пребацује одговорност на СДА и ХДЗ

Амбасадор САД у БиХ Мајкл Марфи изјавио је након пропалих преговора у Сарајеву о изборном законодавству да блокаде предуго постоје у Федерацији БиХ, док је директор за западни Балкан при Европској служби за спољне послове Ангелина Ајнхорст истакла да су исцрпљене све могућности страних медијатора, те да је сада све на домаћим званичницима.


Калабухов: Не желим говорити о мегатонима лажи отправнице послова Менути, бавим се односима Русије и БиХ

Руски амбасадор у БиХ Игор Калабухов критиковао отправницу послова америчке Амбасаде у БиХ Дебору Менути, која је припремила и раширила "опус" у вези "раста напетости међу Украјином и Русијом", преноси "Руска газета".


Додик: Ескобар и Нелсон лажу о санкцијама које су ми наметнуте

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да замјеник помоћника државног секретара САД и специјални изасланик америчког предсједника Габријел Ескобар и амерички амбасадор у БиХ Ерик Нелсон настављају да лажу када је ријеч о санкцијама које су му уведене.Сифет Поџић (опет) прима америчку војску, саопштење МО БиХ и даље азбукоубиствено

Министар одбране Босне и Херцеговине Сифет Поџић примио је у службену посјету 8. децембра 2021. године војног аташеа Сједињених Америчких Држава у БиХ, бригадира Мајкла Тарквинта, а ми званично саопштење које долази искључиво латиницом и енглеског језика по етимолошком правопису, свега машински пресловљавамо.


Додик пријавио састанак са Ериком Нелсоном: Три народа, два ентитета, дијалог, консензус…

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарао је данас у Сарајеву са амбасадорим САД у БиХ Ериком Нелсоном о актуеленој политичкој ситуацији у БиХ с циљем успостављања унутрашњег дијалога.Малигни амерички утицај

Лијепо је што је пријављено да се у новинама са редакцијом у Републици Српској финансирају текстови који глорификују НАТО од новца пореских обвезника Сједињених Ентиетета Америке.


Предсједница: Ефбиовци само причају о рату и наручују санкције код странаца

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да се само из Сарајева прича о рату и санкцијама, за разлику од Српске из које долазе позиви на дијалог и рјешавање суштински важних питања за БиХ.


Шаровић и Бореновић пријавили састанак са Ескобаром: Дејтон нема алтернативу, Додик профитирао од Бонских овласти

Предсједник Српске демократске странке, Мирко Шаровић, након састанка са специјалним изаслаником САД-а за западни Балкан Габријелом Ескобаром у Бањалуци, рекао је да је потребан разум и људи који ће тренутну кризу у БиХ окренути у другом правцу, умјесто срљања у даље заоштравање ситуације, које може угрозити мир.