Марфијев закон: Амбасадор Сједињених Ентитета Америке у Сарајстану пребацује одговорност на СДА и ХДЗ

Амбасадор САД у БиХ Мајкл Марфи изјавио је након пропалих преговора у Сарајеву о изборном законодавству да блокаде предуго постоје у Федерацији БиХ, док је директор за западни Балкан при Европској служби за спољне послове Ангелина Ајнхорст истакла да су исцрпљене све могућности страних медијатора, те да је сада све на домаћим званичницима.


Калабухов: Не желим говорити о мегатонима лажи отправнице послова Менути, бавим се односима Русије и БиХ

Руски амбасадор у БиХ Игор Калабухов критиковао отправницу послова америчке Амбасаде у БиХ Дебору Менути, која је припремила и раширила "опус" у вези "раста напетости међу Украјином и Русијом", преноси "Руска газета".

Додик: Ескобар и Нелсон лажу о санкцијама које су ми наметнуте

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да замјеник помоћника државног секретара САД и специјални изасланик америчког предсједника Габријел Ескобар и амерички амбасадор у БиХ Ерик Нелсон настављају да лажу када је ријеч о санкцијама које су му уведене.


Сифет Поџић (опет) прима америчку војску, саопштење МО БиХ и даље азбукоубиствено

Министар одбране Босне и Херцеговине Сифет Поџић примио је у службену посјету 8. децембра 2021. године војног аташеа Сједињених Америчких Држава у БиХ, бригадира Мајкла Тарквинта, а ми званично саопштење које долази искључиво латиницом и енглеског језика по етимолошком правопису, свега машински пресловљавамо.


Додик пријавио састанак са Ериком Нелсоном: Три народа, два ентитета, дијалог, консензус…

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарао је данас у Сарајеву са амбасадорим САД у БиХ Ериком Нелсоном о актуеленој политичкој ситуацији у БиХ с циљем успостављања унутрашњег дијалога.Малигни амерички утицај

Лијепо је што је пријављено да се у новинама са редакцијом у Републици Српској финансирају текстови који глорификују НАТО од новца пореских обвезника Сједињених Ентиетета Америке.


Предсједница: Ефбиовци само причају о рату и наручују санкције код странаца

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да се само из Сарајева прича о рату и санкцијама, за разлику од Српске из које долазе позиви на дијалог и рјешавање суштински важних питања за БиХ.Шаровић и Бореновић пријавили састанак са Ескобаром: Дејтон нема алтернативу, Додик профитирао од Бонских овласти

Предсједник Српске демократске странке, Мирко Шаровић, након састанка са специјалним изаслаником САД-а за западни Балкан Габријелом Ескобаром у Бањалуци, рекао је да је потребан разум и људи који ће тренутну кризу у БиХ окренути у другом правцу, умјесто срљања у даље заоштравање ситуације, које може угрозити мир.


Додик оптужио опозицију да слуша налоге Габријела Ескобара

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик оцијенио је да се помоћник државног секретар САД за западни Балкан Габријел Ескобар неограничено и непотребно мијеша у унутрашње ствари БиХ, те да држи контролу путем опозиционих послушника.


Разговори само о Ефбиху: Човић подвукао линију након састанка са Бакиром и хендлером му Палмером

Лидер ХДЗ-а Драган Човић изјавио је након састанка са специјалним изаслаником САД за изборну реформу Метјуом Палмером и лидером СДА Бакиром Изетбеговићем, да је незамисливо укидање етничког префикса за домове народа.