Док Додик не прича са Марфијем, Хелез их призива да од БиХ направе Украјину

Потребно је интензивирање спонзорисаних програма америчке владе за школовања и обуке припаднике Оружаних снага БиХ, те наставак финансирања пројеката за њихово опремање, закључили су данас министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез и представници Канцеларије за одбрамбену сарадњу /ОДЦ/ при Амбасади САД у БиХ.

петак, март 31, 2023 / 13:41

Хелез је о активностима које су реализовали Министарство и Оружане снаге БиХ разговарао и са представницима компаније "Синсеурус глобал солушнс" /СГС/.

Констатовано је да је документ Глобалног програма реформе одбране између ресорних министарства БиХ и САД одлична основ за испуњење планираних циљева, као што су јачање способности Оружаних снага БиХ, повећање ефикасности у одбрамбеном планирању и финансирању из буџета, а све ради достизања потребног нивоа доброг управљања ресурсима и транспарентност тог процеса.

Хелез се захвалио гостима за њихов ангажман при реализацији бројних програма сарадње који су врло корисни за Министарство одбране и Оружане снаге БиХ и исказао своју пуну подршку наставку ове врсте сарадње, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Када су у питању програми сарадње који су у ингеренцији ОДЦ-а, Хелез је рекао да се њиховом реализацијом додатно јача сарадња, што за резултат има континуирано повећање способности и капацитета Оружаних снага БиХ, те јачање степена интероперабилности и компатибилности Оружаних снага БиХ са снагама земаља партнера.

Гостујућу делегацију су чинили Тим Колб, савјетник из компаније "СГС" и шеф ОДЦ, капетан Томас Арон, са сарадницимаОставите одговор