Малигни амерички утицај

Лијепо је што је пријављено да се у новинама са редакцијом у Републици Српској финансирају текстови који глорификују НАТО од новца пореских обвезника Сједињених Ентиетета Америке.

понедељак, 15 новембра, 2021 / 11:18

Оно што не пише у овом тексту, јесте да је онај који на овај начин добија новац да утиче на друштвенополитичке прилике у Америци, дужан да се региструје као "страни агент".

Код нас такви, не само да нису регистровани, већ се на такве титуле из америчке правне праксе љуте, те новцем који им дају њихови финансијери и туже. Напримјер Фронтал.РС.

Уз то, у њиховим новинама, порталима и посебно – порталоидима; редовно се говори о "руском малигном утицају".

Замислите да Русија плаћа један локални сајт да снима и промовише серију емисија о НАТО, или текстове у дневним новинама? И то којој у наслову прејудицира исход преговора о приступању војном савезу непријатељском према српском и руском народу у цјелини? Зашто Руси? Зато што њихов и кинески амбасадор траже да ово буде питање УН, а не дипломата који су се заиграли да су законодавци неограниченог мандата.

Али, да је само то, као што није. Уједињени Енитети Америке улажу сваке године милионе у "оснаживање независних медија".

Тешко ћете замислити да се Русија оволико мијеша у овдашње унутрашње прилике, али ће вам много бити лакше да претпоставите реакцију НАТО-плаћеника на такве (замишљене) медијске иступе, када они и при непостојању таквог дјеловања виде "малигни руски утицај".

При том, ако сте из Републике Српске, довољно је да заборавите да су вас 1995. и 1999. године земље НАТО бомбардовале, те Америку и Русију посматрате као двије стране силе са својим понудама, па је посао страних агената на ширењу малигног америчког утицаја већ обављен.