Сифет Поџић (опет) прима америчку војску, саопштење МО БиХ и даље азбукоубиствено

Министар одбране Босне и Херцеговине Сифет Поџић примио је у службену посјету 8. децембра 2021. године војног аташеа Сједињених Америчких Држава у БиХ, бригадира Мајкла Тарквинта, а ми званично саопштење које долази искључиво латиницом и енглеског језика по етимолошком правопису, свега машински пресловљавамо.

среда, децембар 8, 2021 / 13:21

На састанку су учествовали и помоћник министра одбране БиХ за међународну сарадњу Зоран Шајиновић, шеф Кабинета министра одбране БиХ Кемал Корјенић те остали сарадници из МО БиХ, као и шеф Уреда за одбрамбену сарадњу (ОДЦ) Амбасаде САД у БиХ мајор Таиб Грозданиц са својим сарадницима.

Саговорници су разговарали о актуелним активностима Оружаних снага БиХ и изазовима који стоје пред Босном и Херцеговином на путу еуроатлантских интеграција. Министар Поџић је истакао велики значај стратешког партнерства Босне и Херцеговине и Сједињених Америчких Држава на пољу војне сарадње и захвалио на значајној помоћи коју САД пружају у модернизацији ОС БиХ. Посебно је наглашен значај континуиране и снажне подршке коју ОДЦ пружа Оружаним снагама БиХ, посебно на пољу обуке и едукације припадника и јединица ОС БиХ, како у БиХ тако и САД-у.

Бригадир Тарqуинто је истакао да САД остварује изврсну сарадњу са Министарством одбране и Оружаним снагама БиХ. Закључио је да ће се снажна подршка Босни и Херцеговини на њеном еуроатлантском путу наставити, посебно кад је у питању подршка развоју способности и капацитета ОС БиХ и њихове интероперабилности са снагама НАТО-а.Оставите одговор