Додик: Српска и Гаспром одржали снадбдијевање гасом (Сарајева)

Република Српска и "Гаспром" успјели су да одрже сарадњу на снабдијевању гасом и наставиће да раде на повећању испорука, изјавио је предсједник Српске Милорад Додик.

петак, март 1, 2024 / 11:29

На питање агенције ТАСС у вези са могућношћу повећања испоруке гаса, Додик је рекао да је "свима јасно да је сада компликовано радити са Русијом са Запада", али да ће Српска наћи начин за то.

"Сматрамо да је позитивно то што нас Русија разумије и што је остала у оквирима ранијих споразума који се тичу нас у смислу снабдијевања гасом и ми то цијенимо. То нам даје шансу за боље позиције, за понуде које су привлачне нашој економији и становништву и наставићемо да развијамо баш тај систем", нагласио је Додик.

Предсједник Српске и предсједник Русије Владимир Путин потврдили су намјеру да се крећу ка наставку сарадње и повећаним испорукама гаса током састанка 21. фебруара у Казању, подсјећа ТАСС.

Додик је у ранијем интервјуу за "Известију" напоменуо да је на крају прошле године потписан споразум са "Гаспромом" за испоруку енергетских ресурса до 2025. године, али није прецизирао која количина и цијена су предвиђене споразумом.Оставите одговор