Слика стика 7: Убица Давида Драгичевића се зове Д.К.

Послије најдуже најављиваног оснивања политичке партије, а са најмањом подршком међу бирачима у историји политичког живота у Српској, коначно се десило и то велико ништа.

среда, децембар 11, 2019 / 18:57

Не. Немојте мислити да је неко други, сем Фронтала, писао и питао како то да отац Давида Драгичевића (по сопственом свједочењу) крије доказе о убиству свог сина, али се десило нешто једнако невјероватно. Добили смо иницијале убице Давида Драгичевића!

Наравно, јавност се уопште није око тога узбуркала. Зашто наравно? Зато што откривање околности смрти у овом предизборно-политичком ријалитију никада и није био приоритет. Напротив. Што више мистике и недоречености у јавности, то боље.

Приоритет је нешто друго, па су медији забављали јавност са двије вијести. Не, у питању није Лана Биједић, за коју се сасвим сигурно зна да је убијена, али њен убица још није пронађен. Нити кога брига.

Ма, какав Д.К., то вам се учинило. Оснивамо странку!

Једна је коначно разоткривање правих мотива медијске кампање око ове кривичне истраге и након избора, односно Оснивачком скупштином још једне трабантске комби-странке. Друга је одбацивање тужбе за клевету, поднесена од стране Ђорђа Рађена, који је довођен у везу са истрагом око смрти Давида Драгичевића.

О "иницијализираном убици" ништа, па је извјесно да ће ова вијест о "именовању убице" доживјети судбину "слике стика", која је за високопрофесионалне и непристрасне медије у једном тренутку "доказ о убиству" у насловима, док се већ у другом није уопште десила.

Зашто Драгичевић старији крије снимак?

Они који се у Слику стика укључују тек сада, морају бити свјесни медијског феномена да ни они који су ту вијест објавили, нити они који су је пренијели, не желе више никако да извјештавају о томе. Непристојним се сматра ако приупитате шта је са изјавом оца "да све зна" и да се види ко киднапује његовог сина са некаквог фамозног видео записа са Рајфајзен банке у Бањој Луци, који потом никад није објавио.

При томе је било више него јасно нацртано да мисли на припаднике МУП РС. Оптужбе учинио уживо на БХТ, јављајући се видео-линком из друге земље, те прозивајући највише изабране дужноснике за учествовање у убиству свог сина.

Исти ти медији свакодневно преносе његове најновије иступе из иностранства, гдје се налази на начин непознат Граничној полицији БиХ, али не подсјећају на ову вијест коју су раније објавили. Без обзира што би захваљујући таквом податку, односно могућем доказу, дошло до кључног помака у истрази о убиству двадесетједногодишњег младића, коју води Окружно јавно тужилаштво Бања Лука.

(Можда јер снимак отмице не постоји?)

Логично би било да отац оштећеног доказе изнесе, или да призна јавно како је лагао чисто у сврху одржавања политичко-медијске пажње? Он не посједује снимак кључан за наставак истраге, већ је просто замајавао јавност до коначног оснивања политичке партије? У супротном је то намјерно скретање истраге са правог пута, па тако јавност треба да донесе закључак о свему?

Не. Нећете то читати ни у једном медију. Причамо и у нашем поднаслову о отмици, а будући да не постоји снимак, сасвим је сигурно онда да са правне тачке не постоји ни отмица? Зашто то онда узимамо као нешто што је чињеница? Као што неки и данас понављају глупост о 40.000 присутних на митингу опозиције 05.10.2018. године, маскираном под Правда за Давида?

Умјесто показивања обећаног снимка, стигао је свима рећи да је власт злочиначке Републике Српске купила и Рајнхарда Прибеа, којим је пријетио и у којег се клео као у међународни експертски правни тим, па да се од његовог извјештаја ничему не надамо…

Давид Драгичевић, не сасвим случајно, већ законима логике који владају у времену и простору, није члан нове партије основане на његовој смрти, већ управо син човјека који тврди да "све зна", али да, ето, као и то на који начин "неће бити избора", неће никоме да каже.

Шта чека истина о смрти његовог сина? Предизборну кампању?

Заслужује ли Давид и правду, а не само партију?

Мали је ово град, све се сазна

Осим овог партијског ништа, десило се и једно велико нешто.

Мајка покојног Давида Драгичевића, Сузана Радановић, изашла је у паралелну ФБ-јавност са тврдњом да је убица њеног сина Д. К. болестан, а да је Д.И. такође крив и болестан. Сасвим нехришћански им је пожелила дугу и болну смрт на слободи, радије него затвор у здрављу и весељу.

Имамо мајку оштећеног, која овај пут излази са јасном оптужбом на нечије име и презиме? Врло је симптоматично да то чини у стилу правих полицијских саопштења и таблоидних страхова од тужбе, али изгледа да "мајка Сузана", уопште више нема дејства на медије? Нико ништа.

Медији који преносе до танчина политичке изјаве представника партије направљене око смрти њеног сина, изигнорисали су битност такве вијести за судбину једне криминалистичке истраге. Као што игноришу значај "Слике стика" за исту ту истрагу.

Нешто, а ништа

Али ово је битно. Односно било би битно да ико, сем једнодневно-политички, узима у обзир изјаве ових сиротих људи, који су основали фондацију у иностранству и партију у локалу.

Нама, наравно, не пада на памет да се бавимо гледањем у филџан и консултујемо нумерологе, како би утврдили на кога је тачно "мајка Сузана" мислила и што сад одједном не смије да каже пуно име и презиме, након толиког списка "убица" у јавности.

Медијски потпуно потрошена породица оштећеног је изашла из фазе у којој се искористи за наслов, па се сутрадан уопште не узима за озбиљно. Све чешће ће се пропуштати у мејнстрим медије само селективно, док ће остали испади бити ограничени на ФБ, а игнорисани или заглушени другом врстом вијести које се тичу политике.

Ана Попадић: Давор Драгичевић може причати шта га воља

Давора Драгичевића и Сузану Радановић, истински, нико и ни у чему не узима за озбиљно. Једино је изненађујуће како брзо и до које мјере су пристали на такву марионетску улогу. То се види и у пресуди по тужби Ђорђа Рађена за клевету, гдје у образложењу судија Ана Попадић, између осталог, јасно каже да се у оцјени о клеветничком карактеру изјава руководила психичким стањем туженог:

"Према становишту овог суда, тужени је на подлози ових података формирао сопствени закључак о томе да је тужилац уплетен у убиство његовог сина. С обзиром на његову позицију оца жртве, разумљиво је да приликом изражавања свог мишљења није био у могућности да потпуно објективно сагледа све околности догађаја, а потребно је узети у обзир и његово психичко стање у вријеме давања спорних изјава, на које су несумњиво утицали патња и бол које је осјећао због губитка дјетета, који су додатно продубљени незадовољством усљед чињенице да и након дужег временског периода случај убиства његовог сина није ријешен, па је под оваквим околностима код туженог формирано увјерење да су све особе чија се имена спомињу у вези с нестанком и убиством његовог сина, међу којима је и тужилац, одговорне за његову смрт."

Ова пресуда је право лице нашег, од странаца типа Рајнхард Прибе, октроисаног правосуђа. Има ли наше судство појма шта уопште ради, јер одбацивање тужбе не би само по себи било толико спорно, да није учињено уз овакво образложење.

Правна квалификација: Тата Лав постаје Отац Жртве

Судство из самоуправног социјализма је потпуно неприпремљено и неспособно да уопште схвати како се бави посредним расвјетљавањем смрти која је правно у фази истраге, осим да неком другом пребаци врућ кромпир. У тој улози и намјери одна суди сасвим различито у овом, у односу на сасвим сличне случајеве тужби за клевету у медијском простору.

У пресуди, рецимо, није јасно прецизирано од којег до којег датума су изјаве Давора Драгичевића "формирани сопствени закључци", а од којег више није "потребно узети у обзир и његово психичко стање у вријеме давања спорних изјава"?

Од којег тренутка је он ожалошћени отац који лупета свашта у свом болу, а од којег лидер политичке партије, инстант ријалити звијезда на интернету, Тата Лав, Отац Жртве, ујединитељ народа, Ћаћа Патње, предводник линча, промотер Жељка Комшића, НАТО и ЕУ, чије ријечи имају пророчку и месијанску тежину, да се преносе уживо на телевизијама са националном покривеношћу и буџетском фундираношћу?

Поготово није прецизирано како то и на основу чега судија цијени нечије психичко стање, када није наложила психолошку или психијатријску процјену туженог? Вјероватно на основу богатог и осебујног животног искуства, када туженог уопште није ни погледала, већ му је судила у одсуству?

Немам кад на суђење, правим партију из емиграције

Одсуству из разлога што је тражен због довођења организоване групе пред врата других особа (нпр. Жељко Каран) око којих је такође "формирао сопствено мишљење", гдје је више стотина појединаца узвикивало: Убицо, убицо, те стварало атмосферу линча.

Да ли и тада Драгичевић "приликом изражавања свог мишљења није био у могућности да потпуно објективно сагледа све околности догађаја"? Ко је одговоран онда за та дешавања? Хоће ли будући политички скупови његове партије такође бити без одговорности за било које кршење закона и прописа, јер судија по сопственом нахођењу оцјењује ко је Отац Жртве, а ко срачунати клеветник, политичар у покушају, који изјави да посједује снимак који неког озбиљног политичара окривљује за убиство, а онда се мјесецима прави као да то никада није ни рекао?

При томе у медијима Ефбиха, Хрватске и земаља НАТО савеза, неки демантиј Ђорђа Рађена или сличних са супротне стране, неће уопште бити емитоване. Наравно да је слобода говора на првом мјесту, али судија такође није узела у обзир да неке њене колеге, на истом том суду, могу пресуђивати читаве редакције, односно правна лица за клевету, због аутоматизовано унесених коментара анонимних коментатора на порталима. У поређењу са тим личне и вишеструке отпужбе за убиство и позиви на линч путем регионалне масмедијске мреже, без икакве намјере да вам се емитује деманти, спадају у слободу говора?

Да ли је ово пресуда на основу које Ђорђе Рађен, а уз досадашњу праксу овог суда, треба да тужи телевизијске станице што су преносиле "формиране сопствене закључке" једног ментално нестабилног појединца? Дјелује да је и судија помало упала у патетику "губитка дјетета", када је већ одавно јасно да је у питању "медијска политика".

Да простите, олакшање

Судија је код пресуде себи олакшала, јер шта год да јој је пресудила, та особа није на располагању органима законске принуде који проводе њене одлуке.

Зато је у пресуди игнорисана чињеница да је Давор Драгичевић особа не само за исту ствар тужена и у неколико других процеса, већ тренутно на званично необразложен начин борави у Републици Аустрији и не одазива се на судске позиве? Зашто се пожурило са овим конкретним суђењем, кад су Драган Лукач и други одговорни из МУП такође поднијели тужбе за клевету? Да ли то прејудицира њихов исход? Судија је мало калкулисала и патетисала, али ће то доћи на наплату неком другом. Биће још процеса оваквих.

Пресуда је искориштена за поновно пласирање приче о стварима из куће Рађена у џеповима сина "мајке Сузане", уколико, а она тако тумачи пресуду, нема доказа да је Драгичевић Давид био у тој кући. Но, и то медије који имају уговоре да прате активности у предизборној кампањи више претјерано не занима.

Њих је дуго опсједало оно због чега су прије само годину дана исти ти који су основали Покрет Правде, проклињали Фронтал и сипали низове увреда на сам помен очитих политичких и унитаристичких намјера овог парарелигиозног покрета. Дана 08.12.2019. године, они су се церили на оснивачкој скупштини без патетичних фраза како то што раде нема везе са политиком. Мада, руку на срце, ево већ скоро годину дана најављују да ће "постати странка".

На то их, природно, нијесу подсјетили ни медији који су то њихово клеветање преносили. Поготово су изостајале оне "ђе ће ти душа" и "шта да је неко твој страдао", што ће бити употребљено првом сљедећом приликом када се буде причало "о истрази", а не "о политици". А "у политику су ушли" из разлога што су "исцрпили све могућности у истрази".

Некако у толикој противурјечности им је да се праве блесави свима, да простите, лакше.

Најновији пробни балон за ЛДП у Српској

Фронтал је озбиљан, деценијски хроничар анализа о политичком животу у Српској. Стога смо на размеђи да ли се бавити уопште још једним покушајем да се направи политичка опција са макар одборничким утицајем у једној престоници, а да је суштински против свих темељних вриједности Републике Српске. Да их доживљава као непријатељске у старту. Њихово нападање као темељни задатак и просветитељску дужност.

Не толико што је то до сада изразито славно пропало на свим изборима, па и локалним, (па и у Србији) него што њихови спонзори иду на то да би преферабилно било да, као ЛДП Чедомира Јовановића који је сад у коалицији са бившим радикалом Александром Вучићем, буде само мањим дијелом састављен од националних мањина.

Истински самоуништавајући аутошовинизам у политичком животу изабраних представника највећег града Српске, оно је што би био врхунац вишедеценијске финансијско-политичке кампање страних амбасада, кроз параван тзв. НВО-сектора. Сад су паре бацили на ову, најумазанију карту.

СДП, Наша странка, Са режимом се не преговара, режим се руши…

Колико је Република Српска у тешком положају, прије свега идеолошки, те на како ниске гране је естрадни патриотизам и демократура актуелне власти довела у овом погледу; најбоље показује уопште могућност да у јавности без озбиљније шегачине овакви "политичари" прођу као вијесници некаквих промјена, представници "народа" и "младости".

Скупили су се најразличитији могући Невладинићи. Од државних службеника, преко најплаћенијих мултифункционалаца (новинар-активиста-политичар-аналитичар-експерт) без портфеља; али од свега је било највише новинара и новинских извјештаја. И на тој скупштини је било непропорционално мало свијета, колико је о томе извјештавано (и опет лагано) у "медијима слике стика".

Једно се, суздржавајући смијех о овој теми као политичкој, може озбиљно рећи, а то је да је друштвенополитичка чињеница и политичка датост која се потврдила, сљедеће:

Све везано за злоупотребу смрти Давида Драгичевића у политичке сврхе је нешто што изразито нервира и на шта се (особито након избора) гади премоћна већина Бањолучана, али који не желе вербално да се супротстављају јавном терору мањине над већином. То су избори показали, и то још у поларизућој атмосфери ЗА – ПРОТИВ Милорада Додика, а тек ће показати на још прецизнијем узорку на локалу.

Сваки озбиљан политичар који настави кокетирати са овом морбид-странком, не без разлога црвено-црном, нанијеће себи искључиво штету. Живи били, па гласали.

Комби или аутобус: Масовност нула бодова

Просто промјене, па чак и оне које финансирају странци, нису способни изнијети професионални скупљачи помоћи, вјечни плаћени волонтери, хонорарни просветитељи, антиратни профитери, бивши вишедеценијски чланови СНСД, уживаоци свих могућих бенефиција власти и државе, страни агенти, залудни падавичари, бајдвеј интелектуалци и супијане бабе са штрикањем и транспарентима. Нема тај покрет никакву масовност и шлепао се до сада на предизборну логистику великих опозиционих странака.

На тај посебан, партијски дан, шеталиште између споменика Бану Милосављевићу и Храма Христа Спаситеља није примјетило неки празнични број активиста чувара ватре, који ових дана не само да могу и без свијећа, већ су од сада и чланови политичке партије која лобира и прави спискове за сигурне гласове.

И то је све.

Не може се никога ничим заварати у смислу привлачења гласова, јер ово воде потпуно небитни људи, који су и до сада покушавали да се политички наметну. Без икаквих достигунућа, али са веома спорним, прелетачким, у најмању руку недослиједним и блиједим биографијама. Једина разлика, у односу на све остале покушаје (СДП, Радом за бољитак, Наша странка, Војин и ЕУроблок…) јесте што они не да нису имали подршку, већ су наилазили на изразито непријатељску уређивачку политику БН ТВ.

"не адекватно": Давор да збави Чеду од Комшића

Један кардиналан примјер у радару Фронтала. Без обзира што већина српских политичара приватно пише писмом Анте Павелића, опет се у јавним иступима, у име странке, изборне листе или сопствене кандидатуре, дакле званично, труде бирачима обраћати српском азбуком.

Покрет правде, основан на још неразјашњеној смрти младића који је пјевао оде марихуани, у старту даје политички став да га ћирилица не занима. Да је презире и сматра непријатељском и туђом. То је у српском политичком тржишту још само урадила ЛДП Чеде Јовановића и ЛСВ Ненада Чанка.

Након представљања логотипа, који је на нивоу неке социјалистичке банке из осамдесетих година прошлог вијека, привредно-пољопривредне рецимо, за континуирану приповјест о тајнама магичног, светог стика, који се чува у зачараном бецирку у Бечу, укључио се видео линком патријарх покрета.

Тата Лав је присутне благосиљао из царствујушче Вијене, али није показао свој свети стик (штап), нити је из њега промироточио дух светог снимка, у који се читава политичка организација његове вјерне пастве куне, као што и жељно очекује његов повратак.

Адвент, не само у духу, већ и у тијелу са незнано како издатом потврдом боравка у Аустрији. Можда их изненади већ на припремној политичкој настави за Први Семинарски Конгрес Свете Отаџбинске Управе У Расејању?

Правда за Давида! (Ко крије снимак о отмици?)

То ће рећи да је Покрет правде један изузетно морбидан пројекат, диригован ван Републике Српске до гротескно надреалних и сомнабулних димензија, а све у покушају медијске мобилизације до сада неопредјељеног бирачког тијела за потребе страних интереса.

Може се рећи и очајан пројекат, ако већ није и из очаја, јер странци овај пут отворено као локалну подизвођачку логистику за предизборну кампању једне политичке партије, користе мрежу тзв. "невладиних организација", коју већ деценијама финансирају земље непријатељске према постојању Српске. Што је у њиховим земљама законом забрањено.

При том су носиоци тог покрета дугогодишњи припадници владајућих партија или корисници буџетских бенефиција којима се не допада више расподјела истих, упарени са свим политички засањаним "грађанским активистима" шовинистичке и противсрпске провенијенције, које је успјела одњеговати девизна књижица.

Политички Производ ПП је, ако је могуће причати о реално изводљивим, непришљамчиво-коалиционим могућностима за резултат на изборима, један идеолошки бућкуриш превасходно оријентисан на дијаспору присутну у вријеме годишњих одмора, посебно агресивне сарајстанске и про-НАТО активисте, разне незадовољне, а политички неписмене да им се они могу потурити као "трећа опција", те у узрасту од пунољетних средњошколаца до вјечних студената, те свих других годишта на том нивоу разумјевања политичких процеса.

Већ сад је јасно да неће бити достојни новца који је до овог трена уложен у медијску кампању. Камоли касније. Каква је то нерационална вјера продуцената у овај пројекат, кад добијате странку којој се већ сада може на свакој прес конференцији поставити два најпростија и најлогичнија новинарска питања, на која не могу или не смију дати одговор:

Ко је Д. К. и како је тачно убио Давида Драгичевића?

Гдје је слика стика?69 КОМЕНТАРА

 1. Jači ste od republičkog tužilaštva, Lukača,Lepira, Vreće, Bajića zajedno!
  Oni treba da uče od Frontala.
  Vasković piše o bilokaciji ali ovo je neki drugi fenomen, napisati i objaviti ovako nešto prije RTRS, ATV, Rajka, Kusture, Ćirilice, Pinka,Informera Dragana J Vučićevića dokaz je da novi vjetrovi duvaju.
  Frontal se izjasnio, na potezu su Khal Drogo,tacka, Nikola, … i ostali ljubitelji slobodne misli.

 2. Младен се не слаже са текстом а ни са слободном мишљу! За њега су важнији “браниоци” Сребренице, НВО истих. Већ видим неон у његовој глави “РС доле”! Чак и на помисао да изговори Република Српска мозак му трокира! Добар покушај из централе у Скопју!

 3. Постаје непријатно читати са колико страсти аутор пише о овоме. Пуно је ту истинитих ствари. И то види свако ко жели реално да погледа и промисли о овим догађајима. И то није спорно. Као ни уопштено изнијети своје мишљење и свој поглед, па и ако ниси у праву и ако изнесеш несвјесно нешто што уопште није истина. Споран је начин на који аутор то ради, који је одавно постао дегутантан . Очигледно је ријеч о томе да су одавно људи из покрета „Правда за Давида“ увриједили аутора и његове родитеље, који им се сада свети водећи неку своју борбу против њих. По мом мишљењу, то није професионално. А није ни нешо што прави новинари раде.

 4. Ред налаже да се честита новој политичкој странци, било да су будућа конкуренција, или да су будући програмски партнери ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ.

  Па честитам ПОКРЕТУ ПРАВДЕ.

  Кад кажем потенцијални програмски партнери, мислим баш на наш програм и национално супер одговорну политику ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ.

  ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ су данас једина свијетла тачка у политици Републике Српске, наш програм и наше дјеловање задњих година доказују да смо зрели да преузмемо одговорност за опстанак и развој Републике Српске, за успоставу трајних и пријатељских односа са Федерацијом,све на бази гаранција од стране гараната дејтонске БиХ.

  Зато ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ данас не сарађују, нити хоће сарађивати са било којом политичком организацијијом која праве излете у политици, па и са овом партијом, наравно ако покажу да су недорасли историјском моменту у коме живимо.

  Политика је озбиљна прича, ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ су најозбиљнија политичка организација и спасоносна прича за Републику Српску и дејтонску БиХ, значи, можемо друге партије поштовати, али сарађивати можемо само са неким који виде даље.

  Значи, кад кажем програмски партнер ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ, мислим на њихово одређивање према слову Дејтонског споразума, према поштовању људских права,поштовању и заштити других и другачијих, према српском питању, односно, његовању српске традиције, према нашем писму и употреби ћирилице, односу према оним који свакодневно искривљују историју и сатанизују српски народ……

  Кад кажем програмски партнери, мислим на национално супер одговорну политику по питању САБОРНОСТИ СРПСКОГ НАРОДА, те пријеко потребно ОДРЖАВАЊА СВЕСРПСКОГ САБОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, све зарад одговора бремену времена, односно успоставе неуништивог правног, безбједносног, привредног, политичког и образовног система Републике Српске.

  Кад кажем успоставу система, мислим на њихово прихватање нашег спасоносног програма ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, све као основе будућег заједничког политичког дјеловања.

  То њихово прихватање једине праве патриотске приче, био би доказ да разумију бреме времена, те да им је јасно да наш програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА у роковима нуди конкретна и изводљива рјешења на успостави неуништивог система Републике Српске,те супер коректне односе са Федерацијом, све уз пуно уважавање дејтонске БиХ и међународног фактора, тачка.

 5. Трајао је мјесецима ријалити у граду на Врбасу, лешинари су експлоатисали ову причу и несрећну судбину једног младића немилице.
  Извјесни лик знан под кодним именом ћаћа покушао је направити еволуцију од корисног идиота до неке побољшане верзије змаја од Шипова, запео је на пола пута, стигао постати тек корисним идиотом на квадрат.
  Ту је и та подршка једне гротескне безличне гомиле грла, који су у међувремену постали сектом регистрованом под именом ПзД, као и са сваком сектом, микс олоша и малоумних ликова.

  И тако у тој ријалитизацији уз подршку антисрпских медија и портала, прије свих РТВ БН, пуцало се из свег расположивог оруђа и оружја, хулило, пријетило, опогањивала Српска и институције Српске, пуцали и испуцали су муницију, све погрдне етикете су потрошене, постале излизане, све верзије страдања младића, како оне стереотипне до оних невјероватних, су потрошене, мало их је с*ебао неки ошинути блогер из Љубије који је у блогу „открио“ да је убиство Давида „тешко“ 500 милијарди долара. Након тога све је постало бесмислено, лик је прерастао игрицу.

  Сада се покушава оживити ријалити, ајмо Јово наново, имамо иницијале „злоће“, неки Д.К., биће тога још, ћаћа алиас корисни идиот и пратећа секта у Хамлетовској дилеми, основати политичку странку, да или не, одлучили су се за трећу опцију, биће како ментор каже. Логично.
  Ријалитизација ове приче, сезона трећа, на радост бројних фанова, ће се наставити, само да се мало обнови потрошена муниција.

  Несрећни младић, Давид, какве год имао врлине, мане и гријехе, није заслушио толико лешинарење и проституисање његовом тужном судбином. Јадно.

 6. То је то Кале, кратко и јасно.

  Додао бих и имена оних који су се окористили смрћу несрећног момка.

  То је дуга колона крупних и ситних, специјализованих и опортунистичких лешинара-профитера предвођена његовим рођеним оцем.

  Највише је профитирао млади Шојић, са све гипсаном крагном на врхунцу фрке.

  Затим партија, и црни и борни и кривоговорни бивши професор економског факултета и бивши члан предсједништва и бивши премијер, и све бивше осим што је доживотни почасни те партије.

  Не треба заборавити генија министра безбједности, шефа сипе и осе за чијег се мандата све ово дешавало и који је протестовао – против самог себе.

 7. Vi zaboravljate da nije bilo protesta ove grupe, jos uvijek bi bila zvanicna verzija MUPa:
  Baraba se potukao, pojeo burek, opljackao kucu i okliznuo se u Crkvenu

  Vama je normalan fakt da MUP laze i petlja, kao na konferenciji? Da Lukac laze kako je David dzanki?

  Da nije bilo PzD, David bi bio samoubica, razbojnik i narkoman

  I sad vas dvojica pajsera, Drogo i boccaccio, lamentirate nad Davidom sudbinom, okrivljujuci Mektica, onog mladog pajsera iz PDP i druge, a abolirajuci MUP Srpske..
  Drogo, dje ono cuveno, neka institucije rade svoj posao..evo prodje godina i po…dje su institucije

  Dabogda ti familiju tako institucije radile..i tebi boccaccio…idioti jedni..kao i autor ovog pamfleta

  1. Ко то каже , ко каже да би ТА ВЕРЗИЈА остала??? ТИ, Ћаћа или неко од осталих Грла како рекоше горе у коментарима????
   Испаде да је полиција Републике Српске најгора на свијету а није ништа више ни мање гора од свих полиција у региону!
   Давидаши су спремни да признају и такозвано – Косово – дијелили су и чланке њихових портала у којима пљују Републику Српску… како имате образа , како се усуђујете???
   Народ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ је то увидио и због тога су изгубили подршку и прокоцкали све шансе!

 8. Nisam vam ja slučajno rekao da je ista individua Botovsko Režimsko đubre : Joe, Khol Drogo, boccaccio, Di Kormak, i da dalje ne nabrajam.
  Ukurvi se i piše komentar za komentarom pokušavajući da odbrani neodbranjivo.
  Šupci pored bezbroj video kamenra u Banja Luci ni nakon punu godinu nisu u stanju da ustanove gdje i kako je nestao živ čovjek sa polupraznih ulica u gluvo doba noći.
  Takvi zbog toga postoje ovdje u namjeri da javno mnjenje ubijede da je crno bijelo, a bijelo crno. Ono što svako normalan vidi

 9. „Џубретар“ … „дабогда ти фамилију “ … да ти „дијете ловили чакљом по канализацији“ … „идиоти“ … „ботовско режимско ђубре“ … „олош“ … „плаћеник“

  То су ти страшни и велики аргументи и докази. Кафанска наглабања испразне шупље незналачке приче. Доказ? Па шупљаци, увреде и галама, зар није јасно?! Власт је крива; мислиш шеф сипе и осе, Мектић; нее ма он је добра и мудра власт, него она власт која се мени не свиђа. Аха?! Па што онда та вама „добра и мудра“ власт нешто не уради и не истражи кад је тако све јасно и просто??? Ма ти си …. (горе наведено)

  Ништа друго није било ни за очекивати од ПзД-и. ПзД-и профитера на смрти младог момка – лешинара.

  Сумрак ума и свега људскога!

  Сад ћу да именујем праве кривце, ако постоје – то су као и увијек они који су се највише окористили од злочина. Sapienti sat!

  Крај приче.

 10. Momce, da nije u pitanju ubijeni mladic, ne bi bio toliko ostar…Za Krunica, one ostale ubijene od strane SNSD i SDS vlasti, me nesto i zaboli
  ALi kad vidim da pacenicima poput tebe nije stalo da se procesuira ubistvo Davida, nego da se politici (cuj Mektic, kakve veze taj pajser ima sa ubistvom Davida), nemam druge no da te nazovem smecem. I smece si..I ti sam to znas, ne trebam ti ja govoriti. Zarad sigurne platice, zaboravio si sta znaci covjek.

  Ajd uci od Sime kako se trola..ili nek te salju na kurs..mnogo si glup..dakle, „„Џубретар“ … „дабогда ти фамилију “ … да ти „дијете ловили чакљом по канализацији“ … „идиоти“ … „ботовско режимско ђубре“ … „олош“ … „плаћеник“ nisu „страшни и велики аргументи и докази“ vec kvalifikacija tebe i ljudi slicnih tebi
  Na policiji i tuzilastvu je da skuplja argumente i dokaze

  Jedini profit koji je PzD dobio je skidanje etikete olosa i lopova sa ubijenog Davida, koji mu je nakacio (kriminalni dio) MUP Srpske.

 11. Ево овако Seribia Типични „Образовани“ Србине (STOS), да си пристојан човјек иначе, па сад као нешто ћеш да псујеш, ај добро, насмија ме. Сјети се цара Душана.

  Твоје ријечи и мисли нису заслужиле ништа више од јефтиног тоалет папира, али будући да си типични ШТОС са свим типичним мислима, писмом и рјечником неће бити тешко коју написати. Не због тебе, него због гомиле ШТОСова који ШТОСују Српском и осталим српским земљама.

  Ето опет помињеш „глуп“ … „пајсер“ … „трол“ … „смеће“… и наравно типично „заболи ме за убијене“…

  ШТОС!

  С друге стране ваља размислити о истинитости твојих тврдњи – да нико није профитирао.

  Откуд онда најистакнутији лик ПзДи млади Шојић у Народној скупштини. Постао посланик јашући на ћаћином профитерском бијелом коњи или на мртвом момку?!

  Уз њега и остале истакнуте ПзДе. Гласови,
  популарност, моћ, бијели коњи, мандати и остало што иде с тим.

  Ти ништа. Остале ПзДе ништа. Па мислите да нико ништа.

  ШТОС!

  Ко је ту онда профитирао? Ко је горњи? Ко је доњи? Ко је ту пајсер? Ко идиот? Ко је глуп?

  Има ли ико паметан?

  ШТОС!?

  Ако хоћеш да нађеш кривца, прати ко је профитирао од кривичног дјела. Има ли кривичног дјела? Ко је профитирао? Чији су пулени млади Шојић, мудри Мекетић, црни и борни и кривоговорни?

  Sapienti sat.

 12. aaa…shvatio sam.. Dakle Stanivukovic i Mektic su ili ubice ili nalogodavci..
  A neeee…sve je je to plan onih britanskih obavjestajaca da nam uniste Srpsku…pa da..fino si mi napisao „црни и борни и кривоговорни“..ovi iz PDP

  jbt, kralj si…Zasto nam vrijedjas inteligenciju?

  Jos jednom pajsercino..nije moje da trazim krivca, nit je to posao PzD..zato postoje MUP i Tuzilastvo..ako to nije njihov posao, ne znam sta jeste.. Ako su, kako ti kazes, krivci, ovi iz PDP (jbt, koji si ti bolid) zasto onda ih MUP Srpske ne procesuira? Zasto su zataskavali ubistvo?

  sa smecem poput tebe moze se samo opstiti na gore upotrebljeni nacin…
  Po stilu pisanja sam provalio da se jedan te isti covjek javlja sa razlicitih nikova.
  Jbt, pajsercino, jel ti stvarno mislis da su Frontaldzije glupi? Opet pitanje, zasto nam vrijedjas inteligenciju?

  Ajd boccaccio, vrijeme ti je da nakon ovoga nestanes, i pojavis se pod drugim nikom..Ili da upadne sad neki pa da te brani

 13. Btw…Profiteri iz PzD su van drzave, pocev od Dace RItesic, pa do Dragicevica…I pokojni David je van drzave…Kao i mnogo drugih profitera, od mladjih do starijih…Sad cesih vidjeti o katolickom Bozicu, kako se vracaju sa arbajta…..
  Nisu mogli cekati ukrajinski, makedonski i druge scenarije, na koje nas je upozoravao tvoj ortak Ceranic

  Posto vidim da se palis na psovke..dakle, jebem i tebe i Borenovica, i Spirica, i Crnadka, i Dodika, I Sarovica, i Lukaca i svo ostalo smece koje nam unistava Srpsku od rata na ovamo

 14. Зајс-ефендија – диван један човјек. Надасве пријатељ и поштовалац прије свега Српске и српског народа, српске младости највише.

  Ser-ser, познатији по „заболе ме за убијене“ – још дивнији човјек. ШТОС, прије свега.

  Па драги Ser-Ser и Зајс-ефендија, хвала вам што ви такви апсолутно не мислите и осјећате као ја.

  То је један добар индикатор да тачно и исправно мислим и осјећам.

 15. Па Ви не знате? Имају они још „адута“ у рукаву. Каже овај , што је био на састанку , да су у другој канцеларији били енглези. Оно што скрива је да су у трећој канцеларији били : Снежана и седам патуљака ; у четвртој : Санта Клаус и његови ирваси ; у петој : Броз , Ранковић и Крцун ; у шестој : гурке (специјалци) ; итд. , итд..
  И сви они су радили на томе да руше Додика и режим и сви они су , не знајући , радили за Путина јер он шпијунира Додика и Вучића пошто му је баба-Ванга давно рекла да ће га они издати.
  Е ово је од прилике објашњење иако тога има још а везано је са потписом на АНП који би потписали ови из опозиције и преузели сву славу као и власт. Онда би превукли Ђокића и Павића , што им , сада већ деценијама , никако не успјева.
  Ма компликовано је ово к’о она серија „Династија“.

 16. Miloao, možda mi je nešto promaklo?
  Gdje je to specijala polupala nekoga ko je planirao neki prevrat, jesu li osuđeni?
  Koliko znam zvijeri su samo gazile djecu od 3 do 5 godina na trgu Davida Dragičevića, uniformisani zvijeri šutale staricu od 80 godina koja je ležala bespomoćna na zemlji,…postoje snimci.
  Svi ti „prevrati“ plod su mašte televizije gebelsovizije i smišljene laži u kuhinji Vučića i režimskih “ eksperata“.
  Daj nam neki link da pročitamo o tome što tvrdiš?

 17. Ja ove „drzavne“ne zovem bott nego supak,ili supci.

  Vidite ovog milovau il i kako vec.

  negdje nacuo na kursu za supka (bota) da je stevandic pomogao nekome na url.

  Totalno promasio licnost i temu ..Valjda ih stancaju prebrzo pa brkaju gradivo..

  Elem

  Mladen jeste supak,zato sto ima oci a gleda tudzima… Jos se nije opredjelio(iako mu je sve jasno receno)…

  Ali ima na to pravo i to postujem.Ulizica nije . tacka

  Mladenu -bin-Ladenu se moze

 18. Miloao je nastao kada yahoo nije prihvatio rijec Milos, jer je bila kvacica na kraju pa je ispalo ovo sranje od imena. Mladen je sam na frontalu opisao kako mu je stevandic davao makaze. Da je bila 1992. zajedno bi pucali po kotor varosu, jer jbg takva si vremena bila. Ako sam bot kako onda ovo pisem? Mislis da neko placa sve ove budaletine na frontalu? Prije ce biti da su to sve pukotine poput rajka vasica i onog zelenog i vas par avangardista u 40-im.

 19. Тема ми је занимљива само због убијеног младог човјека , једног у низу убистава која нису расвјетљена а требала су бити. Давор , као и његова супруга , ми је мање занимљив из простог разлога што је на неки начин кумовао својој судбини јер је , како је то јавно тврдио , био ватрени присталица режима. Ватра понекад опече и оне који убацују гориво у њу и распламсавају је. Такав је живот.

  „… necu ici na nasu policiju …“
  „… dok nije dodik poslao one specijalce da ih polupa. …“

  Па да кренемо од ове „милоШаове“ тврдње.
  „милоШао“ је СДС-овац и становник БЛ а за претпоставити је да има довољно година да се сјећа неких , сада већ давних , догађаја.
  Треба се сјетити упада те полиције у хотел „Босна“ , „деложације“ легално изабраног предсједника из канцеларије , пребијање навијача „Борца“ као и разбијања демонстрација против НАТО бомбардовања Србије кориштењем сузавца али и „јуриша на Прњавор. Ово је рађено уз асистенцију СФОР-а , прецизније НАТО војника. Сви тадашњи полицијски јуришници су били а и данас су у врху полиције и режима а и даље су одани „великом баји“ као и огромна већина полицајаца који су данас на услузи режиму.
  Ово су неке од чињеница у вези „наше“ полиције.

  Да се вратимо на фамозни састанак за „насилно“ рушење власти уз подршку енглеза. Могуће је да су енглези и били тамо али …? А шта ако су енглези били присутни из неког другог разлога? Можда су чували своју „инвестицију“ , која их узгред није много коштала? Трошак им је био оно мало горива за транспортере , дневнице војницима и остали ситни трошкови. Послије се „инвестиција“ самоинвестирала када се дочепала народног новца.
  Поред овог , њихово присуство се одлично уклапа у тврдње режима да су опозиционари издајници. Можда јесу , можда нису али су , у сваком случају , прилично неспособни да ураде нешто конкретно осим да годинама мољакају Ђокића и Павића да пређу на страну опозиције. И онда се чуде кад их „баја“ мало побједи уз мало крађе гласова и мало гурања од стране „енглеза“ и осталих који се праве енглези.
  И да се разумијемо , то се тако не ради и никада се није радило. Да енглески шпијуни и „специјалци“ сједе у сусједној просторији гдје неки доктор , „милоШао“ и остали (мање битни ликови) припремају насилно рушење власти. То су приче за малу дјецу.

  Коментар је коментар без обзира ко га је написао и није ми јасно од куда толико оптерећење идентитетом коментатора? Да ли су : „pukotine poput rajka vasica i onog zelenog i vas par avangardista u 40-im“ , најмање је битно. Концентришите се на написано јер је то мишљење и одговарајте на коментар тј. на нечију мисао. Рекао бих да је разлог , толиком оптерећењу идентитетом , тешки примитивизам и заосталост средине. Потврду томе можемо видјети и „дискусијама“ посланика у НСРС а посебно од тројца из СНСД-а. Толика количина лажи , подметања и толико злобе упућене другим посланицима је само потврда да се ради о тешком примитвивизму и да се напада личност када понестане аргумената (а тако је и овдје). Они нису свјесни значења појма „народни посланик“ и не схватају да су све увреде и лажи упућене неком посланику у исто вријеме упућене и оном ко је том посланику дао глас. И шта би било када би , на примјер , Мазалица увриједио неког посланика којем сам ја дао глас? Шта ако га , у некој замишљеној ситуацији , сретнем на тржници , пошто тврди да он тамо купује , и да му извучем уши или га „размажем“ по асфалту јер ми је , индиректно , упућивао увреде?
  Не , он и његови колеге , Таминџија и Жунић , то не схватају. А и да схватају , нема проблема , ма ту је „наша“ полиција са почетка овог коментара.

 20. Прочитах још ове коментаре, задржа ме овај распућин па касним на славу.

  Свака част оно за уши,за размазивање још више, тако се то ради у коментарима, али тако треба да се ради и у пракси.

  Зато мени као часном човјеку треба имена коментатора који вријеђају и подваљују, не да им пријетим по порталу, него да их размажем по асфалту, ливади….свеједно.

  Нема људи проблема, има рјешења, зато Данијеле ђенералов сине, само поштено, дај да на твом порталу коментаришу људи са именом, биће ти за два мјесеца портал најпосјећенији у држави, НАТО бих живот свој уложио, тачка.

 21. Zanimljivo. Jedan se zove raspucin, a drugi apostrof i oba traze da se drugi potpisuju imenom i prezimenom? A ko je d.k? Zasto to ne napisete? Zasto strane sluzbe nisu izabrale nekog poput tijane u srbiji, a ne malog narkomana i cacu mu istog? Pogresna taktika opozicije da se srusi ustasa na vlasti. Raspucin ocito ima previse vremena kada analizira svaku moju recenicu, a pisem ih mrtav pijan. A ovaj zeleni je davno otisao na kvasinu. Razmontiram ga prije svakih izbora. Gdje je mladen? Da ne slavi mozda?

 22. Било би лијепо од Вас да пажљивије читате коментаре.
  Гдје сте видјели да тражим да се потписује пуним именом и презименом?
  Управо анонимност и објављивање свих коментара без зрна цензуре је величина овог портала и то треба тако остати.
  То што се некима не свиђају неки коментари и коментатори је други проблем.
  Дакле , пажљиво читати па ако нисте сигурни да сте схватили понављајте све док не схватите коментар.
  Можда је Давид био , како кажете , наркоман само Ви сте признали да пишете коментаре мртви пијани па се чудим како Вас нису изабрали за непожељног и мало „задесили“?
  Иначе , коментари су вам толико „ингениозни“ да ми је довољно да их прелетим погледом и прочитам све у редовима а и између редова.

 23. Bosanac koji koristi vi kako bi ispao kulturan me nije impresionirao. Cirilicom pogotovo. Nisu mene odabrali zato sto nisam informaticki genije, ne repam, nemam tatu dilera, ne bauljam gospodskom u 2 ujutro, a imam 2 metra i 110 kg tako da bih tih 18 policajaca i d.k sam prebio iza rajfes banke koja je dala davoru snimke usred beca. Bolje bi bilo umjesto da se skrivas iza laznog imena da poradis na hapsenju stevandica zbog 1992., rusenju rezima snsd i gasenju sds i pdp. Ovako, ostajes u rangu zelenog i mladena. Ako nemas sta konkretno da ponudis, pisi cirilicom da zadovoljis generalovog sina.

 24. Brate, mozda te covjek koji se kulturno prema tebi odnosi nije impresionirao…ocekivano.
  Zato si ti impresirao mene.
  Da li stvarno smatras Frontaluk toliko glupim?

  Ne razumijes jednostavnu stvar, covjek ubijen, policija skuplja dokaze, tuzilastvo podize optuznicu?
  Zasto ubistvo mladica vezes sa „rusenje rezima snsd i gasenje sds i pdp“?

  Ti bi politicio kao i Drogo i boccaccio?
  Vec si dokazao svoje umne kapacitete sa englezima kod Grbica (koji je u tom vremenu samo bio clan Izvrsnog odbora gradskog odbora SDS, tjela koji ima preko 70 clanova, dakle niko i nista), a sad dokazujes i nekulturu

  Pa posto drugi nacin komunikacije ne razumijes, ona da predjem na onaj koji razumijes
  Dabogda ti dubravko kremenovic obavljao policijske poslove u okviru porodice, mater ti jebem poganu

 25. Miloao,vrijeme je da se izjasniš?
  Naravno da to nije obavezno, Jasse je izjašnjavanje uveo otprilike kada je i Aleksandar Vučić shvatio kolike se mogućnosti (zlo)upotrebe poligrafskog ispitivanja.
  Obzirom da imaš slične gabarite a i poglede izmišljenog tzv. srpskog člana bilo bi zanimljivo pročitati šta ti misliš:
  – Ko se to najviše okoristio smrću Davida Dragičevića ?
  Ako će ti biti lakše da vidiš da pročitam ono što ti mrtav pijan pišeš juče sam slavio Svetog Nikolu,tačnije bio sam na slavi.
  -Ko se to najviše okoristio smrću Davida Dragičevića ?

 26. Дакле , чињеница јесте да сам културан и патријархално васпитан у српској породици која је и у вријеме Броза славила славу али нисам никакав „босанац“.
  Немам никакве али баш никакве породичне везе ни са Р. Српском а камоли са „Босном“. Ја сам „дећко“ са асфалта који је до рата живио у „лијепој њиној“ а поријеклом из РСК коју је СДС издао. Дакле , ни са СДС-ом немам везе као ни са Стевандићем којег је управо тај СДС требао хапсити тј. Ви као члан те партије.
  За разлику од многих , који се сада јуначе и „србују“ , био сам припадник ВРС и одужио свој дуг властитом народу и више нисам ником и ништа дужан.
  Дакле , да поновим , пажљивије читати и смањити малигане или их потпуно избацити.

 27. Не придајем значаја ботовским коментарима, готово будалама које покушавају бити и ботови.

  Ипак морам да кажем како овај милоа, тријезан, или пијан, уопште није битан.

  Негдје је поменуо зеленог, па ево, овај зелени је доказано остварен човјек, доказани хуманиста, доказани задужбинар, доказани патриота, доказано човјек који држи ријеч, доказано политичар са СТАВОМ.

  Зелени је човјек који је у политику ушао у политику као остварен човјек, све са идејом, идеологијом и својим програмом ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА.

  Зелени је човјек који је увијек коректан и конкретан, човјек који води партију за коју не треба ботовати, човјек коме не треба неко други писати шта да каже, или прочита у јавности, напротив.

  Зелени је исто тако човјек који се никад није никога бојао, увијек је бранио слабије, а посластица ми је да неке покварене и силеџије доведем у ред.

  Стога поручујем неким који су као мене некад растурили, да поштују моје коректно и конкретно дјеловање, а пошто видим да помињу како су „крупни“, чак и за мене релативно крупног, могу им поручити да су пичке док не смију написати своје име испод коментара.

  Е таквим имам једну поруку, знате ме сви како изгледам, па и овај „крупни милоа“, па колико видим да си из БЛ, слободно ми тако крупан приђи па реци да си ти тај, да ти кажем шта мислим, наравно, ако буде потребе, да те васпитам, тако да ћеш већ од идућег дана морати своје пуно име и презиме написати на Фронталу РС, све уз извињење свима које си ничим изазван икад увриједио, тачка.

 28. Нешто не штима око коментарисања.

  Рецимо, веома актуелна тема, загађеност ваздуха у БЛ, до душе слика, јесте на посту, има коментара и то веома важних, али због овог система објава посјетици то не могу да знају.

  Стварно, овакав начин објава коментара није добар, да ли се то намјертно урадило не знам, али да не ваља знам, тачка.

 29. Zasto si bio pripadnik VRS ako nisi bosanac? Zasto nisi branio RSK od ustaske agresije? Zasto sam ja sjedio sa hiljadama uniformisanih krajisnika u parku kod crkve sv. Marka 1995.? Je li trebao Milosevic uzeti pusku i braniti Krajinu? Nikakve izdaje nije bilo, vec samo javasluka i alkoholizma u nasim redovima. Isto se desilo sa istocnim opstinama RS. Ja sam uradio dosta toga protiv banjaluckog SDS-a i stevandica. Vise nisam mogao, ali evo da jos mali pripomognem. Obratite paznju na sesica koji je stevandicev spavac. A sada malo o zelenom. Stvarno je cudno da prijetis nekome koga nisi nikad vidio i ne znas da li postoji. Mozda je miloao robot ili bot kako volis da kazes. Robot alkoholicar. U sljedecoj predizbornoj kampanji cu te ponovo dovesti do nivoa statisticke greske, jer mi smetaju stranke koje postoje samo na papiru i odrzavaju privid demokratije. Kada se jos tome doda ova nova stranka davora narkomana, cirkus moze da pocne.

 30. Неважно је писање овог миоле, па стога га овим коментаром скидам са к*рца, што рекао мој Симо.

  Никола Лазаревић и ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ, све као авангарда и једина морална вертикала у политици Српске, догодине ће бити пресудни по избор скоро свих начелника и градоначелника, а биће трећа партија по снази у Српској после избора 2022 године . живи били па видјели.

  Критерији ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ су високо постављени, наравно, све у корист општег добра.

  ПРОГРАМ РЕФОРМИ БиХ је усвојен, долази-дошло је ново вријеме, вријеме у коме ће прво локални кокошари падати као снопље, а онда партије и појединци који нису дорасли историјском моменту, моменту у коме треба да заустави егзодус младости,успоставе јасни односи са федералцима и странцима у оквиру дфејтонске БиХ, те успостави неуништив правни, политички, привредни, безбједносни и образовни систем Републике Српске.

  Да ја не говорим напамет, него да су то чињенице, могу из прве руке написати, да су тога данас потпуно свјесни у СНСД, СДС и ПДП, тачка.

  .

 31. Nikako da ukapiram koji sistem komentarisanja i objavljivanja komentara Frontal sada primjenjuje. Nisam nigdje našao ni obješnjenje. Očigledno je da se radi o nekoj novini, ali kojoj, ne znam. Vidim uz ovaj tekst u najavi 39 komentara a uz sam tekst 47. Šta je tu starije : kokoš ili jaje.
  Može li mi neko pomoći da to razumijem pa da se opet uključim u diskusiju, ako tako odlučim.

 32. Ја годинама овдје ни са ким не расправљам, него годинама шаљем јасне поруке и афирмишем идеју и идеологију ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ, те српском народу пријеко потребан програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА.

  Кад коментаришем, онда обично похвалим нешто што је добро, а кад указујем на проблеме, увијек успут нудим рјешење за тај проблем.

  Са неким нормалним коментатором могу размијенити мишљење по разним темама,значи, не само о политици, што и радим, али расправљати са ботовима и искључивим људима, то ја не бих себи никад дозволио, исто као што то не би дозволио себи неки други коректан и нормалан коментатор,односно,писмен човјек који држи до дигнитета овог угледног портала.

  Пошалице са Симом и Јасмином остају, то је сасвим други пар ципела.

  Још нешто дајем на знање, прави ботови и тупаџије-корисни идиоти, они који покушавају бити ботови морају да знају да се убитачна медијска кампања ЗЕЛЕНИХ неће овдје одвијати, напротив.

  Сасвим друга прича иде, наравно,на Фронталу ћу остати,надам се објављивати текстове и коментарисати писмено и коректно, то је мој портал, мој лични дуг и дуг ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ према порталу и Данијелу.

  Ево рецимо, никад не бих неком другом медију понудио свој текст, да га прво не понудим Фронталу, нити би ЗЕЛЕНИ саопштење за јавност послали неком другом, да га прво, или истовремено не пошаљу и на Фронтал РС.

  То је за мене питање части,тачка.

 33. A ja bih se zahvalio autoru ovog teksta sto nas jos jednom podsjeti kako nisko moze covjek ( u ovom slucaju necovjek – autor) pasti,
  Zamolio bih ga da svaki mjesec nastavi sa svojim serijalom „Slika stika“ da Frontaluk ne bi zaboravio kako MUP Srpske ubija svoje gradjane, pa sve dok se ubistvo Davida ne rijesi

  Hvala autoru sto nas ujedinjuje i cini ljudima u ovim crnim vremenima
  Hvala drogo, boccaccio i milao sto postojite, da nas ima sta razlikovati od vas
  Hvala i drugim komentatorima koji ne komentarisu, jer i tom cinjenicom daju svoj stav

 34. Opet ti..
  Alo pajseru, ja sam gradjanin, ja ne skupljam dokaze
  Policija je tu da ih skuplja
  Posto je policija na konferenciji za stampu lagala, optuzivsi Davida da je bio narkoman ( za ovo vec imaju dokazi da u tijelu nisu pronadjeni tragovi opijata, tako da ti dokazujes da si idiot), kao i da je unistavala dokaze, slala civila da skida i brise video snimke sa kamera o Davidovom kretanju, na kraju zatvorila slucaj kao zades (sto je tuzilastvo pobilo i naredilo istragu o ubistvu, citaj pajseru jos jednom , O UBISTVU, A NE ZADESNOJ SMRTI) imam puno razloga da sumnjam da je neko iz policije ubio mladica, ili krije ime ubice ako vec nije iz policije

  Dakle, jos jednom za osobito glupe ljude, POLICIJA SPROVODI ISTRAGU, A NE GRADJANI..

 35. Kako policija da nadje ubicu ako ga je ubio policajac? Mislis da su svi do jednog korumpirani i da ce za 1.200 KM mjesecno pristati da sakriju dokaze? Zasto mi kao gradjani ne bi napravili istragu? Uzmemo npr. Radjena i Kremenovica na neku lokaciju i postavimo im par pitanja. Ili mislis da ces kucajuci sa svog mobilnog na sajtu generalovog sina postici nesto? Stvarno vjerujes da je mali bio cist i da nikad nije uzeo nesto kao i da je bio najveci IT genije u regionu i mili ukrao milijardu sa stika, pa je 19 policajaca tuklo istog iza rajfes banke i na kraju ga kremenovic zadavio u kadi, pa ga odnio u crkvenu? Kad mi ponudis uvjerljiviju verziju smrti onda cu biti blizi tvom stavu. Ovako, zades ili ova gore glupost koju sam napisao dodju jedno na isto.

 36. Znam da neces, jer je takvih kao ti 200.000 u BL. Svrsavate na drkadzije poput trivicke, malog derpea i vukana. Nemoj vise komentarisati. Smijesan si do bola. Ako ti je dosadno, uzmi dva kera pa ih setaj uz vrbas. Evo, ako neko hoce da ode sa mnom po radjena i kremenovica neka se javi. Naravno da se nece niko javiti. Zeleni, raspucin i ti ovdje samo mrljavite dok na radnom mjestu neke drzavne firme ubijate 8 sati dosade.

 37. Netacno. Postujem lukaca, jer sam trenirao s njegovim specijalcima. Ako vam je mali derpe simpatican to nije moj problem. Nema opozicije u RS i to treba javno objaviti. Dodik je ogledalo seljastva ovog naroda i pasce jedino metkom. Banjac i nesic su njegovi nasljednici. Dakle, nemojmo se svadjati medjusobno, vec ocistimo talog na politickoj sceni na obe strane i ne birajuci metode. Mada, mislim da je kasno za opstanak naroda na teritoriji RS.

 38. Po cemu sam ja provokator? Sto kazem da treba srusiti dodikov rezim, da je opozicija puna spavaca sa naglaskom na davora sesica, da je david bio narkoman, da banjac boluje od neizljecive bolesti, da si ti posudio medicinske instrumente od krmka sa ORL i zbog toga neces da napises nijednu rijec protiv njega, da je zeleni obican ludak koji misli da ima stranku koja ima neku politicku snagu, da je nik simo oroz u vlasnistvu rajka vasica…

 39. Pašće pašče jedino u tvojim provokacijama,svi zločinci žive veoma dugo.
  NATO pakt, CIA i ostali zlotvori stvorili su privid vječnog mira i blagostanja ukoliko ste u njihovom timu.
  Međutim njihov tim nisu obični ljudi,NATO pakt & CIA zanima samo njihov redov koji je u noći drugih noževa i konačnog uništavanja institucija Republike Srpske odmah pokazao da srbi pod NATO paktom u BiH mogu očekivati samo teror i smrt ali ovoga puta izvršilac će biti umjesto njihove pješadije HV i A BiH biti bakinački Pinoče i njegov krvoločni čopor.
  Zločinackog taloga neće nedostajati za izvršavanje čileanskog scenarija, biće tu svega od ovih što poštuju nasilje jer su vedžbali do novinara koji će stvarati idilu.
  A odgovarati će se za bilo šta,mogu i izmišljene priče da ste pomagač visokorangiranog člana glavnog stana koalicije zla. ( nešto slično kao što Erdogan proganja gulenovce).

 40. Ti si mladene izgleda poceo uzimati nesto jace od alkohola. Pominjanje pinocea u kontekstu politicke situacije u RS, gdje kao laznu opoziciju imas malog pederka, nepismenu seljanku i lajavog hercegovca je u najmanju ruku smijesno. Da postoji makar jedan iskreni opozicionar u RS bio bi odavno iza resetaka. Ovako imamo gomilu spavaca koji primaju od 900 do 1400 eura platu u NSRS i time su im sve ambicije zadovoljene. Naravno tu ne ubrajam lazarevica, jer on ne prima ni dinara.

 41. Nista. Ne treba nista raditi. Ovako ce biti samo novih razlupanih glava, a nista se nece promjeniti. Dodik ce zavrsiti kao djindjic, jer je u rukama stranih sluzbi. Zao mi je sto narodu ne mogu zgaditi ove sto glume opoziciju, pa si dozvole da ih odvuku na neke proteste gdje im prijeti opasnost od dodikovih batinasa, srpske casti, vice zeljkovica, dele i ostalih manijaka.

 42. И на краји да ставимо тачку на сву ову причу. Посљедњих пар година је на дјелу поларизација Српског становништва, поготово оног младог дијела, јер због недостатка пара, посла итд. нису у стању да ишта друго промјене сами него за све криве власт (онај ко се сећа, и СДС је гуја у народу био! Од силних кабадахија, криминалаца, крађе државне имовине итд.)! Сад је на ред дошао СНСД ( коалицију штеде за будуће калкулације, све по потреби). Све заради подјеле Српског народа (ако нисте примјетили или нисте у стању, сличне подјеле нећете пронаћи међу Босанским муслиманима нпр.). На дјелу је разбијање Српског народа и по реду и по колони! Како са вањским тако и унутрашњим непријатељима! Како то знам?! Тако што, кад зауставиш неког младог човјека на улици и замолиш га да искрен буде, увјек критикује власт ма од кога та иста била! Ни један та младић или дјевојка не каже или помисли лоше о својој Републици Српској! Само домаће издајице и странци на овим страницама у томе предњаче! Циљају се портали на којима цвјета дискусија и сеје се дискурс! Дискурс у Српском Народу! Невјерује те ми? Погледај те шта се ради у Црној Гори тренутно, у Парламенту Реублике Српске, протести, поруке комшија, Хрватска и стање Срба у истој, КиМ, Македонија трба ли више да набрајам?! И ко је мета и шта је циљ?! Чија се права узрурпирају? Зашт НВО ЋУТИ НА ИСТА? Ко плаћа све то и којим парама! И на све то прича се о “малигном” утицају источних сила?! Сад да видимо ко ће први камен да баци!

 43. Vi se zajebavajte, ali će ovaj prije ili poslije roknuti nekoga. Koji i koga, prosudite sami, a ja u nastavku mogu da vam dam inicijale. Neće se ovo dobro završiti.
  Čuvaj se naroda koji ćuti, što rekao Knez Miloš. Popuštaj kaiš, narod čuti.
  Luzeri, što rek’o naš Vođa koga, hjeli ne htjeli, moramo voliti.
  Ja ga volim k’o Boga, i nemoje da ga neko napada ni verbalno. Inače….

Оставите одговор