Грчка усваја штедњу, Грци пале по Атини

На главни Атински трг Синтагма према извјештајима агенција окупило се око 100.000 људи који су се сукобили са полицијом, протествујући против усвајања мјера штедње кључних за добијање кредита којим би се закрпиле буџетске рупе.


Грчка: Позив посланицима да безрезервно подрже мјере штедње

Замјеник грчког министра финансија Филипос Сакинидис поручио је посланицима, који су против усвајања нових мјера штедње да подрже нове одредбе или ће земљу послати на "непознат и опасан пут" банкрота и међународне економске изолације.

Нове оставке у влади Грчке због мјера штедње

Још двојица чланова грчке владе поднијели су вечерас оставке у знак протеста због нових захтјева Европске уније за увођење још рестриктивнијих мјера за смањење трошкова како би била одобрена помоћ Грчкој.


ЕЦБ:Грчка постигла договор о мерама штедње

Лидери грчких политичких странака постигли су договор о додатним мјерама штедње које су ЕУ и Међународни монетарни фонд захтијевали у замјену за пакет финансијске помоћи, изјавио је данас предсједник Европске централне банке (ЕЦБ) Марио Драги.


Грци стежу кајише, усвојене нове мјере штедње

Грчки парламент усвојио је вечерас приједлог закона о новим мјерама штедње, које укључују повећање пореза и смањење плата, што је неопходно да би земља и даље добијала међународну финансијску помоћ и избјегла банкрот.


Падне ли евро, пашће и ЕУропа

Њемачка канцеларка Ангела Меркел покушала је јуче да утиша гласове о неизбјежном банкроту Грчке, док су САД испољиле растућу забринутост због неспособности еврозоне да ријеши дужничку кризу, јавља Ројтерс.


Барозо: Грчка криза озбиљан проблем

Предсједник Европске комисије Жозе Мануел Барозо упозорио је данас да лидери еврозоне морају да ријеше грчку дужничку кризу или ће се "негативне посљедице" осјетити широм Европе и даље, те додао да је ситуација "веома озбиљна".


Јункер: Имамо спреман план за грексит, Грчка има три дана за приједлог

Грчка Влада има три дана да предложи свеобухватни план за излаз из кризе, саопштили су лидери ЕУ у Бриселу послије синоћњег ванредног самита шефова држава и влада еврозоне посвећеног ситуацији након грчког референдума који је завршен без конкретног договора.