Нове оставке у влади Грчке због мјера штедње

Још двојица чланова грчке владе поднијели су вечерас оставке у знак протеста због нових захтјева Европске уније за увођење још рестриктивнијих мјера за смањење трошкова како би била одобрена помоћ Грчкој. Оставке су поднијели министар саобраћаја из десничарске ЛАОС партије и његов замјеник. Неколико сати раније и замјеник министра пољопривреде поднио је оставку. То је […]

петак, 10 фебруара, 2012 / 20:15

Још двојица чланова грчке владе поднијели су вечерас оставке у знак протеста због нових захтјева Европске уније за увођење још рестриктивнијих мјера за смањење трошкова како би била одобрена помоћ Грчкој.

Оставке су поднијели министар саобраћаја из десничарске ЛАОС партије и његов замјеник. Неколико сати раније и замјеник министра пољопривреде поднио је оставку.

То је нови ударац влади премијера Лукаса Пападемуса, који је раније позвао све политичке снаге у земљи да прихвате непопуларне реформе ако желе да држава не банкротира.

Неколико хиљада људи протестовало је данас у Атини на позив грчких синдиката због нових мјера штедње које подразумијевају смањење минималних плата у јавном сектору за 22 одсто и укидање 20 одсто радних мјеста.0 КОМЕНТАРА