Папандеру обећао: Испунићемо обећање кредиторима

Премијер Грчке Јоргос Папандреу је у суботу увече у Солуну обећао да ће у потпуности испунити обећања дата кредиторима и да неће земљу "довести у опасност". "У садашњем стању Зоне евра… свако закашњење, свако оклијевање, све осим доследног остваривања обећаног (…) опасно је за земљу и грађане", рекао је на вечери са привредницима и политичарима […]

недеља, 11 септембра, 2011 / 08:31

Премијер Грчке Јоргос Папандреу је у суботу увече у Солуну обећао да ће у потпуности испунити обећања дата кредиторима и да неће земљу "довести у опасност".

"У садашњем стању Зоне евра… свако закашњење, свако оклијевање, све осим доследног остваривања обећаног (…) опасно је за земљу и грађане", рекао је на вечери са привредницима и политичарима поводом отварања Међународног сајма док је на улицама Солуна против политике штедње протестовало 25.000 људи.

Знак напетости је и то што премијер није, што иначе чини, на Сајмишту отворио Међународни сајам у Солуну, чиме је прекинута традиција дуга деценијама.

"Демантоваћемо све који се кладе на пропаст наше земље.., на то да ће Грчка испасти из зоне евра, и оне који би да је (Грчку) купе за тањир чорбе", рекао је он.

Вечерас је у Солуну било сукоба током демонстрација против стезања финансијске дисциплине и продаје државних предузећа.Оставите одговор