Никола Лазаревић: Отворено писмо Сребренки Голић

Од првог дана оснивања Еколошка партија РС – ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ били су коректан политички субјект, то мислимо и остати, али више нећемо трпити никога ко ради у корист штете Српске и свих њених грађана.

Еколошка партија РС: Три дана послије Дана планете земље

Ово саопштење је требало бити афирмативно и објављено 22.04.2019. године, тачно на ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ, дан када сав културан, напредан и хумани свијет упозорава на катаклизму, на уништење планете земље, све ако не будемо одговорни према себи и нашим насљедницима.


Зелени Српске моле: Урадите то за народ!

Еколошка партија Републике Српске-ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ подржавају иницијативу да се до краја марта ове године заврше преговори око састављања Савјета министара БиХ.


Зелени Српске позивају све који намјеравају напустити странке, да им се придруже

Нажалост, поред веома коректне кампање у којој смо представили наш АВАНГАРДНИ програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА и пројекат ПРВЕ ПРАВЕ ПОСЛЕРАТНЕ ОБНОВЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ нису успјели да уђу у НСРС.
Зелени против закона о хитној процедури

Као национално одговорна зелена партија овим путем изражавамо незадовољство сазнањем да се по хитној процедури на наредно засједање НСРС нашао Закон о престанку важења Закона о накнадама за коришћење природних ресурса у сврху производње електричне енергије и измјене и допуне Закона о концесијама, неовисно да ли су можда неки дијелови предложених измјена повољнији од садашњих рјешења.