Еколошка партија РС: Три дана послије Дана планете земље

Ово саопштење је требало бити афирмативно и објављено 22.04.2019. године, тачно на ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ, дан када сав културан, напредан и хумани свијет упозорава на катаклизму, на уништење планете земље, све ако не будемо одговорни према себи и нашим насљедницима.

четвртак, април 25, 2019 / 22:44

Нажалост, ми као авангарда зелена партија, организација хуманиста којој је опстанак планете основа програмског дјеловања каснимо због владе Српске са саопштењем.

Разлог је ћутање владе по нашем заххтјеву, тачније министарства УРБАНИЗМА, ГРАЂЕВИНАРСТВА И ЕКОЛОГИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.

Наиме, после скоро 24 године од завршетка грађанског рата у БиХ, ми данас имамо горе стање животне средине, него што је то било када је завршен, по све нас тај несрећни рат.

Због тога су ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ и основани, кренули смо као зелени у Европи, она авангарда због којих су данас земље ЕУ чисте, културне и запослене, управо оно што ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ знају, могу и хоће да ураде у нашој држави.

Значи, кренули смо 2010 године са јасном идејом, идеологијом и авангардним економско-еколошким програмом ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, програмом на искуству развијених земаља Европе, програму базираном на основу преосталих природних ресурса, територије, људском и привредног потенцијала.

Нажалост, никад нисмо од оснивања наишли на искрено разумијевање, нити нашли искреног партнера у власти, све до данас, наравно, разлог је што смо сметали увозним лобијима, те спреги политичке, грађевинске, шумске, енергетске и друге мафије.

Ово наше саопштење поводом дана планете земље касни зато што смо прије пљар мјесеци новој влади послали наше приједлоге рјешења по питању здраве животне средине, све тражећи да ми преузмемо одговорност за ЕКОЛОГИЈУ, односно за рјешавање здраве животне средине и еколошке инфраструктуре у свим општинама, управо из разлога што то нису урадиле све досадашње локалне и републичке власти.

До данас позитиван одговор нисмо добили, зато шаљемо овакво саопштење, уз јасну поруку , све као молбу и упозорење предсједнику владе Вишковићу, посебно министрици за урбанизам, грађевинарство и екологију, као и свим сродним министарствима везаним за здраву животну средину.

ПОРУКА ГЛАСИ:

МИ СМО ГОСПОДО ОСНОВАНИ ДА САДАШЊОСТ НАШЕМ НАРОДУ УЧИНИМО ПОДНОШЉИВОМ, А БУДУЋНОСТ НАШЕ ДЈЕЦЕ И УНУЧАДИ БОЉОМ НЕГО ШТО ЈЕ САД ИМАЈУ ДЈЕЦА И УНУЧАД НАЈРАЗВИЈЕНИХ ЗЕМАЉА СВИЈЕТА, ЗАТО ОД ВЛАДЕ ТРАЖИМО ПРАВО ДА УРАДИМО ОНО ШТО ДРУГИ НИСУ ЗНАЛИ.



8 КОМЕНТАРА

  1. Боже ми опрости, поклопи се ово саопштење са Великим петком, али можда ту има и симболике.

    Зато бих ја да сам на мјесту владе, посебно Сребренке, смртно озбиљно схватио ово лагано упозорење.

    Нека запамте ВЕЛИКИ ПЕТАК 2019 ГОДИНЕ, нека не сумњају у будући чврст СТАВ,нема више молбе да надлежне републичке и локалне власти нешто ураде,нема више нуђења рјешења, нема више сарадње у којој се ВИ ГОСПОДО ОКО ЕКОЛОГИЈЕ ПИТАТЕ, а ми због господског манира покушавамо да вас уразумимо.

    Нема више губљења десетина и стотина милиона евра зато што неко свјесно опструише ЗЕЛЕНЕ СРПСКЕ.

    Спреман је Ниџо на било коју личну жртву, па и отворени сукоб са власти, ето, баш вам дајем ријеч на ВЕЛИКИ ПЕТАК.

    Ово је лагани почетак, нема после Васкрса назад.

    Значи Вишковићу, да сарађујемо на начин да ЕКОЛОГИЈУ при министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију преузму ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ, или ће бити много “ жртава“, оних због којих су до сада народ и природни ресурси и самаСрпска били једина жртва.

    Нема више зајебавања,нити ћу дозволити да Сребренка и њени врли савјетници још четири године ништа не ураде по питању здраве животне средине.

    Доста је, осам година је имала, сад од Вишковића, мог пријатеља и човјека који има нашу подршку тражим да покаже ХРАБРОСТ и вољу за правим промјенама, те да један сегмент промјена преузму авангардни ЗЕЛЕНИ, односно да преузмемо дио Сребренкиног ресора по питању екологије, па да видимо ко зна знање и има пријатеље у Европи?

    1. „Зрело је“ био је слоган ДСС Војислава Коштунице 1993. и изгубе од слобиних комуњара који су имали слоган “ тако треба “ иако су Србију вратили у камено доба.
      Тако ћеш и ти са “ зрело је“ изгубити јер народ у Републици Српској мисли да „тако треба“.
      Нема ништа од фотеље и тачка.

Оставите одговор