Зелени Српске позивају све који намјеравају напустити странке, да им се придруже

Нажалост, поред веома коректне кампање у којој смо представили наш АВАНГАРДНИ програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА и пројекат ПРВЕ ПРАВЕ ПОСЛЕРАТНЕ ОБНОВЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ нису успјели да уђу у НСРС.

среда, 14 новембра, 2018 / 09:11

Разлога је за то више, од спречавања истакнутих људи у седам изборних јединица да буду носиоци листа наше партије, недостатка логистике, до продаје гласова осиромашеног народа, уцјене радника у јавним и приватним предузећима и крађе гласова мањим партијама у изборној ноћи.

Без обзира на све, ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ признају резултате избора, честитају побједницима и кроз ово саопштење најављују своју даљу борбу, све да у будућности наш програм и несебична борба добију заслужено поштовање код грађана, као што се то десило и дешава у развијеној и демократској ЕВРОПИ, гдје су ЗЕЛЕНИ направили чуда задњих деценија.
Најбољи доказ да су ЗЕЛЕНИ потребни Српској јесте доминација зелених на задњим изборима у Њемачкој, али и другим најјачим земљама ЕУ, као и у братској нам Србији.

Као политичка организација поштујемо сваку другу партију и никад не би поступили на начин да другим преотимамо њихове чланове, што ће и остати пракса ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ у будућности.

Ипак морамо да реагујемо на велико осипање партија које су изгубиле изборе, ту је дошло до напустања партија неких посланика и одборника због личног интереса, других, оних часних који су напустали партију због протеста-издаје руковоства.

БОЉЕ ОВАКО ЈАВНО НАСТУПИТИ, НЕГО ДАТИ ПРИЛИКУ СУТРА НЕКОМЕ ДА СПЕКУЛИШЕ

Значи, ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ су спремни да разговарају са тим часним посланицима и одборницима око ангажмана у нашој авангардној и неукаљаној причи.

Наиме, баш кроз ангажман код нас, ти људи неће бити у јавности проказани као ПРЕЛЕТАЧИ и ИЗДАЈНИЦИ, напротив, СТЕЋИ ЋЕ СИМПАТИЈЕ КОД НАРОДА зато што су прешли у најхуманију политичку причу у Српској, те ће кроз заступање наше идеје, идеологије и програма ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, у наредном периоду моћи постићи пуну афирмацију на политичком небу Српске и Европе, све кроз рад у НСРС, или као одборници у својим општинама.

Зато ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ као ентузијасти и доказане патриоте, тим честитим људима нудимо наш ОБРАЗ, ПРОГРАМ, НЕУКАЉАНУ И НЕИЗРАУБОВАНУ ИДЕЈУ И ИДЕОЛОГИЈУ, као и прилику да буду дио организације гдје се поштују људи са СТАВОМ, партије гдје се ПОШТУЈЕ РИЈЕЧ, односно, да буду дио будуће позитивне историје Републике Српске.13 КОМЕНТАРА

 1. Заборавих, наслов није у складу са поруком саопштења, не позивамо ми све, напротив.

  Порука у саопштењу је јасна, значи, да смо хтјели било кога, не би у саопштењу стајало да су наша врата отворена само за честите посланике и однорнике.

  1. Само посланици и одборници?!

   А ко јебе сиротињу рају, она не може у Зелене!?

   Говно једно!

 2. Симо, гдје то пише?

  Овдје се ради о саопштењу на основу чињеница да часни посланици и они други напустају партије, свако из свог разлога.

  Ми нажалост нисмо успјели ући у НСРС, а сви знају да су ЗЕЛЕНИ требају и могу ако се буду питали много помоћи Републици Српској.

  Зато, авангардни и неукаљани ЗЕЛЕНИ позивају часне одборнике и посланике, оне који су се оправдано разочарали у своје партије да се придруже најбољој и најперспективнијој политичкој причи у Српској.

  Није мала ствар кад неко поштен изађе из партије зато што се она преко руководства одрекла програма и основних принципа дјеловања.

  Такве људе треба поштовати и управо такве људе треба Република Српска и њена једина свијетла политичка прича, ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ.

  Зато такве позивамо да своје гласове не потроше у свом мандату без јасних резултата.
  Позивамо их да поштовање народа који им је кроз гласове указао повјерење потврде кроз господско и национално одговорно дјеловање.

  Позивамо их у партију која може чуда направити са посланицима у НСРС и честитим одборницима у општинама, све кроз рад у законодавним тијелима, рад на терену и сарадњу са МОЋНИМ ЗЕЛЕНИМ из Европе..

  Позивамо их као људе изабране од народа да кренемо заједно у борбу за заштиту ПРИРОДНИХ РЕСУРСА, за здраву животну средину, за социјално одговорну државу, за владавину права,за развој развој стратешких грана привреде у наредна два четворогодишња циклуса и наредне деценије, све са реформом образовања прилагођеној потребама привреде.

  Односно, позивамо их да заједничким и СМАЖИМ ДЈЕЛОВАЊЕМ зауставимо одлазак младих и гашење села, другим ријечима да плански приступимо очувању територије Републике Српске кроз осмишљен програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА.

  Република Српска ће са јаким ЗЕЛЕНИМ у законодавној власти постати МОЋНА.

  Одговорно тврдим, ти људи ће се најбоље ОСТВАРИТИ кроз ЗЕЛЕНЕ, стећи ће огромне симпатије у народу, све кроз свој рад у скупштинама и на терену.

  Зар то није у обостраном интересу, а кроз будуће резултате рада на понос свих нас и Републике Српске у цјелини?

 3. Никола нисам читао текст, видим коментар од Симе па ме занима дал ти као еколог случајно ниси нашао неки систем да странку претвориш у септичку био јаму?
  Читава политичка сцена у мањем БХ ентитету функционише по принципу сељачке септичке јаме без одушка и прелива, зато имате на врху дебео слој кровине који у недостатку кисеоника нема могућност да трули и распадне се.
  Те чврсте везе на врху су почеле да пуцају па контам хоћеш и ти да помогнеш у разградњи а колико сам сконтао Симо рече да тебе занима само кровина али да је чуваш ко зимницу.
  Немој се брукати,продај кућу и купи себи говеда и папка.
  Биће скупа храна догодине,нема кише прошли сви рокови не може ни Миле сву стоку држати на јаслама.
  Преузми ризик,инвестирај у вољену Републику.
  Ако нећеш продавати кућу набави себи прелетаче биће кукуруза из Мађарске.

 4. У чему је проблем, зар не требају ЗЕЛЕНИ Српској?

  Зар није боље да неукаљани посланици и одборници пређу у Зелене, да раде на јасној идеји и програму, него да буду слободни стрелци, или не дај Боже да остану у партијама које својим постојањем подржаним од ментора, све као тас на ваги УНИШТИШЕ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ.

  1. Османе,

   национално одговорна политика ЗЕЛЕНИХ је подједнако добра за све грађане Српске и Федерације, као и за све грађане Европе и свијета.

   Сад што ми поштујемо дејтонски споразум,што поштујемо права других и другачијих, што строго инсистирамо на владавини права и што ћемо покушати РАДИКАЛНОМ БОРБОМ у наредном периоду спасити преостале ПРИРОДНЕ РЕСУРСЕ -услов биолошког опстанка народа на овим просторима, то ће нас свакако удаљити од зелених Европе??????????????

   П.С. Препоручио бих оним који мени покушавају налијепити етикету националисте да прочитају и проуче сво моје писање и моје јавне наступе у медијима.

   Тада ће тим спин мајсторима бити јасно да је МЕЂА између, нпр. СДА и њене националистичке политике, и национално одговорне политике ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ, а обије су странке зелене оријентације, зар не?

   Подсјетићу још једном на основну крилатицу свих ЗЕЛЕНИХ свијета: „МИСЛИ ГЛОБАЛНО, ДЈЕЛУЈ ЛОКАЛНО“

 5. Идеологија и „национално свјесна“ политика СЕКС-а коју излажеш у коментарима, Лазаревићу, има везе са Зеленим ЕУ и њиховим политичким и цивилизацијским садржајима тамам толико колико и Додикова и СНСД-овска тзв. „социјалдемократија“ са Социјалистичком Интернационалом… Тако да сте ти и СЕКС ту у предности над Милетом и СНСД-ом: док су његову приватну камарилу примили у Социјалистичку Интернационалу па је, онда – због националистичких, шовинистичких и, у суштини, потпуно анти-социјалдемократских ставова и политика коју провоеду и заступају – избацили из СИ и избрисали из чланства, тебе и СЕКС Зелени ЕУ неће ни прихватити… Ти треба да видиш како с Орбаном да се зближиш, и он воли природу и то… Ал’ није то до тебе, то је до Зелених ЕУ који нису, као СЕКС, националистички освјештени, пуни лиричне и заносне љубави према отаџбини и свом роду… Ко их је*е, зар не?

 6. Апострофе,

  да ли је за тебе Босна и Херцеговина

  1) државна заједница – састављена практично од двију држава: РС и ФБиХ – која је настала и своје међународно признање задобила тек 1995. године на темељу договора Републике Српске и ФБиХ (уз гаранцију међународне заједнице) јер распадом СФРЈ ни бивша СР БиХ није наставила постојати као икаква држава, поготово не као тзв. „Република БиХ“ којој је предсједник био Алија Изетбеговић и сл, него је СР БиХ нестала 1992. године, па онда није било никаке БиХ, па је настала дејтонска БиХ тек 1995. године пристанком РС-а и ФБиХ,

  или је Босна и Херцеговина, у којој данас живимо,

  2) држава која је и прије 1995. године, односно прије потписивања Дејтона, била већ међународно призната држава и постојала је као независна држава и чланица УН-а (коју су као такву признавале и Русија и Кина) чији се државни и међународно правни континуитет само потврдио у Дејтону, с тим да је од Дејтона он престала бити „република“ него је „само“ држава, с одређеним измјенама своје унутрашње управно-правне структуре, то јест дошло је до формирања ентитета и кантона као босанскохерцеговачких управних (административних) јединица.

  У Анексу 4. Дејтона који је Устав БиХ, у члану 1. стоји:

  „1. Континуитет. Република Босна и Херцеговина, чије ће званично име од сада бити „Босна и Херцеговина“ ће наставити своје правно постојање по међународном праву као држава с унутрашњом структуром модифицираном како је овдје одређено и са постојећим међународно признатим границама. Она ће остати држава чланица УН-а и може као Босна и Херцеговина задржати или се пријавити за чланство у организацијама унутар УН система и других међународних организација.“

  Лазаревићу, нигдје у Дејтону (оригиналном, „неизмјењеном“, итд) не пише да је БиХ „државна заједница“, да су ентитети „државе“, не пише да је БиХ тек настала од Дејтона договором „двију држава“. А доминантни политички, националистички наратив у босанскохерцеговачкој административној јединици „Република Српска“, као и у Републици Србији, непрестано подмеће својим млађим нараштајима лаж о „спајању двију држава у државну заједницу БиХ“ на који се, потом, наставља ублеха о, евентуалном, „мирном разводу“ уколико је „брак несретан“ и слична срања разорне српске политичке, националистичке логике, која зазивају нову катастрофу.

  И ти, Лазаревићу, причаш исту причу, пушеш у исту тикву и настојиш да будуће српске генерације што више зајебеш том ублехом, да их унесрећиш причајући им лажи и стварајући илузије. Што се мене лично тиче, само ви наставите с тим националистичким „освјештавањем“. Ти, као и остали српски националисти – свеједно да ли се између себе из зајебанције и формално разликовали и дијелили на тобожње „социјалдемократе“, „социјалисте“, „конзервативце“, „зелене“ и сл. а дијелили исти националистички наратив – лажете када причате како сте за поштивање Дејтонског мировног споразума па вас само треба подсјетити, с времена на вријеме, да нису и остали омађијани том гебелсовштином и сихирима за потребе контаминације претполиичке свијести грађана мањег бх. ентитета… Ако ти, Лазаревићу, позиваш, као и остали српски националисти, на поштивање „изворног, неизмјењеног Дејтонског споразума“, онда прво мораш на сваком ћошку бранити члан 1. којег сам ти горе цитирао, посебно сваки пут када га доведе неко на Фронталу или неко са „политичког неба Републике Српске“, кад год неко каже како „БиХ није држава него је Република Српска држава“, како „БиХ није постојала од 1992. до 1995. године“, итд.

  Зато, Никола, наставимо се зајебавати на начин српског национализма и немојмо баш све сматрати будалама и ублехашима.

  И још једном да ти поновим: немој узимати чињенице које заиста стоје за опћу идеологију и опћу политику коју заступају и проводе Зелени, попут оних у ЕУ, а онда на то прислањати свој СЕКС као партију која с тим Зеленим и њиховом, од национализма оперисаном политиком, нема везе, те како ћете бити подржана „моћним Зеленим“ и фондовима чији кључеви су у рукама Зелених ЕУ а који ће значити много за „ПРВУ ПРАВУ ПОСЛЕРАТНУ ОБНОВУ И РАЗВОЈ“ када СЕКС уђе у власт у РС-у…

 7. Османе,

  ово што са тобом мало ћакулам не значи да са тобом расправљам, напротив.

  Ја шаљем јасне поруке.

  Да тачно је, ја не да сматрам, него на основу необоривих чињеница тврдим да БиХ као самостална држава није могла међународно бити призната БЕЗ ПРАВНОГ НАСИЉА,, нити је ратних деведесетих имала председника Алију Изетбеговића.

  Не може се правно насиље међународне заједнице због њихових интереса сматрати правно легитимним.

  Да би се БиХ у складу са међународним правом признала, она је морала имати унутрашњу сагласност сва три конститутивна народа, наравно да то није имала од стране конститутивног српског народа.

  Значи, српски народ у то (не)вријеме, све у складу са Уставом, није морао да пјева пјесме ДАНКЕ ДОЈЧИЛАНД и тачка.

  Наиме, тај народ је на легитиман начин преко изабраних представника у скупштини СР БиХ 1991 године ставио у складу са уставним правом ВЕТО на референдум о граџанској БиХ.

  Муслимани и хрвати су то по наређењу ментора игнорисали и тим чином, не само да су неуставно дјеловали, него су свјесно тиме хтјели да ПОНИЗЕ СРПСКИ НАРОД, ту почиње и завршава сва прича.

  Ја и ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ као легалисти признамо дејтонску БиХ, све као сложену државну заједницу, каква правно кроз Дејтон и јесте.

  Волио бих да као ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ, зелена СДА и остале граџанске партије из Федерације признају Дејтонски споразум, да кроз парламент Федерације и ПС БиХ признају легитимни Уговор сва три конститутивна народа, Уговор познат под именом Дејтонски споразум, уговор који су парафирале УН и гарантују његово провођење пет чланица Савјета безбједности са правом ВЕТА.

  Немој даље,нема мене у националистичким причама, У НАЦИОНАЛНО ОДГОВОРНИМ СВАКАКО.

  Боље напиши нешто о томе колико би ЗЕЛЕНИ могли утицати на позитивне процесе када би се неки частан посланик опредјелио да пређе у ЗЕЛЕНЕ и тиме кроз заступање наше идеје и програма помогне и Српској, посљедично и Федерацији.

  Запамти, да ми сад имамо пар посланика у НСРС, то би ЗЕЛЕНИ ЕУ јако цијенили,добили би статус придруженог члана, као сад ЗЕЛЕНИ СРБИЈЕ.

  Тиме би стекли услове за повлачење фондова, али би огромна средства из фондова за еколошку инфраструктуру, пољопривреду, туризам, и образовање кадрова добијали и пројекти из Федерације.

  Нису само фондови разлог, ЗЕЛЕНИ кроз унутрашњу организацију нуде радикална рјешења и сигуран развој Српске, значи, наш утицај у НСРС, посљедично и на владу, био би са два посланика , једнак утицају ПДП са девет, ДНС са 12, СДС са 12 посланика, или СНСД са 28 посланика.

  Једноставно је то, свеједно је да ли су дио власти, или опозиција, немају те партије ПРОГРАМ као одговор бремену времена и тачка.

  Само једно рјешење постоји за Републику Српску и Федерацију,односно дејтонску БиХ, у осталом исто као и за Србију, за Хрватску, за Румунију, за Бугарску, за………

  То рјешење се зове, прихватање програма ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА од стране свих партија.

  То рјешење, или програм су ЗЕЛЕНИ У ЕВРОПИ давно понудили, морале су друге партије то прихватити, иначе би нестале са полтичке сцене, тај програм је данас саставни дио програма сваке партије у Њемачкој, Аустрији, Швајцарској……………………………………………

  Да ли је то добро, или лоше, да ли је прече причати о курчевим работама, или послушати прејаког Лазаревића?