Зелени Српске: Ми смо против посебне сједнице НСРС

Не можемо као српска авангарда и доказано национално одговорна партија да не реагујемо на данашња политичка дешавања, дешавања која могу у будућности створити много веће проблеме него што их данас има Република Српска и дејтонска БиХ.

недеља, 10 новембра, 2019 / 02:34

ВИТАЛНИ ИНТЕРЕС РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ВИТАЛНИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕС СРПСКОГ НАРОДА, ТЕ ИНТЕРЕС СВИХ ГРАЂАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЈЕСТЕ НЕОДРЖАВАЊЕ ПОСЕБНЕ СЈЕДНИЦЕ НСРС НА НАЧИН КАО ШТО ТО ПРЕДЛАЖЕ МИЛОРАД ДОКИК, ИСТО КАО ШТО ЈЕ ВИТАЛНИ ИНТЕРЕС РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЗАУСТАВЉАЊЕ СВИХ ПРЕГОВОРА СА ПАРТИЈАМА ИЗ ФЕДЕРАЦИЈЕ, СВЕ ПРИЈЕ ОДРЖАВАЊА СВЕСРСПКОГ САБОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Не могу данас ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ да не реагују на политиканство, на најаве још једне, у пракси непроводиве декларације НСРС, декларације која ће изазвати контраефекат и довести до нових политичких подјела у Републици Српској и БиХ.

Декларације која је још један "наш одговор" на "њихове старе-нове декларације, као и још једно оправдано, али јалово указивање на правно насиље бивших Високих представника.

Као национално одговорна партија која разумије бреме времена и промишља деценије унапријед, све уз разумијевање свих опструкција које се деценијама воде према Српској од стране екстремног дијела бошњачке политике, дијела међународне заједнице, али и дијела лажних грађанских партија, ми овим саопштењем ОПОМИЊЕМО и износимо оправдану критику најављеног засједања, као и критику постизборног понашања "наших" у Српској, посебно понашања везаног за Сарајево.

ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ су увијек конкретни, па упоредо са критиком на начин дјеловања по овом за Републику Српску, српски народ и све њене грађане Српске веома важном питању, ми идемо са конкретним приједлогом према позицији, опозицији и њиховим лидерима.

 - историјски моменат у коме живимо тражи прави одговор бремену времена, ми мислимо да је редослед потеза везан за тему одржавања посебне сједнице НСРС погрешан, стога предлажемо члану предсједништва Милораду Додику да одустане од приједлога одржавања посебне сједнице НСРС на ову тему прије одржавања свесрспког САБОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ 

 -предлажемо члановима владајуће коалиције и опозиционим партијама да промишљају историјски одговорно, односно да не прихвате ову више политичку, него стратешку иницијативу Милорада Додика

-предлажемо опозиционим партијама у НСРС да не присуствују засједању, наравно, уколико у складу са пословником о раду НСРС дође до њеног заказивања због подршке владајуће коалиције

ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ, све на основу необоривих чињеница тврде да је поражавајући досадашњи рад свих послератних влада у Републици Српској, да је начин-приступ провођења Дејтонског споразума са Федерацијом више него погубан.

Да будући наставак " овакве стратешке политике", политике вођене од стране "српских лидера" и њихових послушника јесте сигуран пут гушењу српског народа, гушењу Републике Српске и свих њених грађана, посљедично, галопирајућем пражњењу територије од стране српске младости- прављењу Републике Српске земљом српских стараца, те најдаље за 10-15 година, остварењу стратешког циља фундаменталиста, нестанку Републике Српске, односно, самоукидању Републике Српске без испаљеног метка.

Зато предлажемо да се РАДИКАЛНО ПРЕКИНЕ са ОВОМ ПОГУБНОМ ПОЛИТИКОМ по српски народ и подвуче ЦРТА, те донесу стратешке одлуке по свим питањима живота и рада Српске и српског народа у наредним годинама и деценијама..

Понављамо, због озбиљности ситуације и будућег саборног дјеловања Републике Српске, предлажемо Милораду Додику- СНСД и чланицама њихове коалиције да одустану од најављене посебне сједнице НСРС, те да одмах прекину било какве преговоре са СДА, ХДЗ и другим око састављања Савјета министара.

То исто предлажемо чланицама опозиције у НСРС, партијама које имају своје представнике у тзв. техничком мандату у Сарајеву

Предлажемо да све парламентарне партије( оне које већ нису) прихвате већ добро познату иницијативу ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ о сазивању свесрспког САБОРА.

Да те партије јавно српском народу докажу да воде национално одговорну политику, баш кроз подршку иницијативи о одржавању свесрпског САБОРА.

Да дају подршку овој национално супер одговорнј иницијативи, односно, заказивању свесрспког САБОРА који би требао да се одржи уз учешће представника свих институција система, АНУРСА, СЕНАТА, представника свих парламентарних српских странака, Удружења од посебног друштвеног интереса, истакнутих српских интелектуалаца, Срба из Србије и расејања, те медија.

Да се на том добро припремљеном, ПРВОМ СРПСКОМ САБОРУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, све кроз ДЕКЛАРАЦИЈУ донесу стратешке одлуке за наредне године и деценије, да декларација иза које стоји саборност и сва памет српског народа Републике Српске након САБОРА буде усвојена НСРС на посебној сједници, те да она кроз своје смернице буде обавезујући начин рада свих институција и будућег, у јавности веома пажљивог начина дјеловања свих изабраних представника српског народа.

Дакле, ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ сматрају да НСРС треба у новом времену да донесе-усвоји ДЕКЛАРАЦИЈУ о стратешком дјеловању Српске у наредним годинама и деценијама, али да та ДЕКЛАРАЦИЈА мора бити плод саборности српског народа и њихове памети изражене на САБОРУ, а не плод владајуће већине, или воље појединца чију (само) вољу проводи посланичка већина у НСРС, макар тај појединац био и тренутно најутицајнији политичар из Републике Српске Милорад Додик.

Дакле, ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ предлажу јасан редослед потеза:

 • да се под хитно добро припреми и одржи свесрспки САБОР, све знајући да је то због политичких подјела, те недостатка јасне стратегије за ново вријеме једини прави пут српског народа и свих грађана Републике Српске

-предлажемо да се после САБОРА- донешене саборске декларације, она усвоји у НСРС, те да се на основу смјерница из те декларације крене са РЕПРЕЗЕНТАТИВНИМ ТИМОМ Српске у "историјске преговоре" са представницима Федерације.

СЛУЖБА ЗА МЕДИЈЕ ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ142 КОМЕНТАРА

 1. Srpsko društvo, srpski sistem vrijednosti i srpska politika u BiH su u potpunom rasulu.
  Bakir Izetbegović zna da srbi Bosnu i Hercegovinu a samim tim i Republiku Srpsku svaki božiji dan pljačkaju grozno i nemilosrdno kao da im je zadnji dan upravljanja okupiranom teritorijom.
  Nadalje lažni srpski patriotizam režima i neviđeno sluganstvu i poltronstvo opozicije kojoj u potpunosti svaki novi dan zavisi isključivo od Bakira Izetbegović jasan su znak da ove posebne sjednice neće ni biti ili ako je bude imaće rok upotrebe od maksimalno kao kod Orwela do pola sjednice priredba za seljake a od pola klečanje na koljenima ispod zastave BIH te molba Sarajevu i Bakiru da posebnu sjednici oprosti Miloradu i SNSD kao najvjernijim partnerima u dosadašnjem utapanju i rastvaranju Republike Srpske u jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu.

  I samo pozivanje na tu sjednicu je neiskreno i više služi za provjeru poslušnosti vođi režima nego što se Sarajevo i Ohr moraju brinuti da su se Srbi u BiH odlučili izboriti za svoj istinski opstanak na pradjedovskoj zemlji.

 2. Добро си све написао, али си заборавио позвати Мирсу и Агана да напусте СМ.

  Када би то урадили ситуација би била таква да та сједница не би ни била потребна него би Бакир правио такве ванредне сједнице.

  Они умјесто да напусте СМ иду још даље у издају и желе себе, изборне губитнике, представити као српске представнике.

  1. Nije ti primedba na mjestu.
   Nisu Mirso i Agan krivi što je Miloradu Dodiku glavna intelektualna uzdanica Tamindžija i Kostadin Vasić pa mu sjednice više liče na kafanu.

   Mene više zanima kao srbina sa državljanstvom FBiH jel planirano i mislili se poništavati odluka o konstitutivnosti Bošnjaka i Hrvata u Republici Srpskoj?
   To je najštetnija odluka i najveća prevara srpskog naroda u Bosni i Hercegovini kreirana od Ohr i ustavnog suda.
   Bošnjake i Hrvate konstantno predstavljaju provjereni neprijatelji Republike Srpske a Srbe u FBiH osvjedočeni borci armije BiH koji se stide i reći da su srbi ali moraju odraditi nalog Bakira i Sarajeva.

  2. “Bošnjake i Hrvate konstantno predstavljaju provjereni neprijatelji Republike Srpske a Srbe u FBiH osvjedočeni borci armije BiH koji se stide i reći da su srbi ali moraju odraditi nalog Bakira i Sarajeva.“

   Ја о томе и говорим.
   И Мирсо и Аган из неког разлога морају одрађивати налоге Бакира и Сарајева.

 3. Zeleni rekose :
  „ИСТО КАО ШТО ЈЕ ВИТАЛНИ ИНТЕРЕС РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЗАУСТАВЉАЊЕ СВИХ ПРЕГОВОРА СА ПАРТИЈАМА ИЗ ФЕДЕРАЦИЈЕ“.
  Znaci da nema formiranja Savjeta ministara ni vecine u drzavnom parlamentu. Nema odblokiranja rada parlamenta
  Blokirasmo drzavu nam Bih. Dejtonsku, koja nam iznjedri Republiku Srpsku.
  Jer, kada ce se odrzati svesrpski sabor ? Po meni nikada, a mozda ni tad.
  Ja sam za, ali sta poslije.
  Hocemo li proglasiti nezavisnost. Je li ono jos na snazi odluka NSRS o odrzavanju referenduma o nezavisnosti.
  Imam utisak da se mnogi igraju politikom, Dodik na prvom mjestu, i da time – mozda i svjesno – dovode u pitanje i sam opstanak RS.
  A ako poslusamo Simica, pa zatrazimo, i dobijemo, povlacenje sadasnjih srpskih ministara iz Savjeta ministara, ode nam drzava 100% u helac.
  Ja sam za, ali sta poslije. Da li neko razmislja o tome.
  Mi bismo da se .urcimo i prkosimo cijelom svijetu, a cesto nismo u stanju da saberemo 2+2.
  Dajte ljudi, bar vi koji se bavite politikom, dodjite vise i vec jednom pameti.
  Upropastiste cak i ono sto nam je priroda dala. Ovdje ne mislim na Zelene koji se protiv toga, bar deklarativno, bore.
  Ideje Zelenih RS su dobre, ali nerealne i neizvodljive.
  Mogu biti i gore od smijurije vladajuceg rezima i izigravanja Parlamenta RS, a o narodu da ne govorim.

  Bice da ni maslo Zelenih RS nije za ramazana.

  1. “A ako poslusamo Simica, pa zatrazimo, i dobijemo, povlacenje sadasnjih srpskih ministara iz Savjeta ministara, ode nam drzava 100% u helac.“

   Још само да си рекао на коју државу мислиш…

  1. Šta se i ti praviš englez?
   Nemaju muda niti pamet da održe bilo šta a kamoli sjednicu gdje bi Bakiru i Ohr rekli da više nemaju šta tražiti u Republici Srpskoj i da za nas Sarajevo i FBiH predstavljaju susjede.
   Valjda si skontao da mole boga da se Mirso i Agan povuku sami.
   Ovo nije ni foliranja protivnika, više se radi o razrađivanju priče na osnovu izmišljotine i laži za potrebe polučasovnog trovanje naroda sa TV Bastilja.
   I Nikolin tekst je spoj ugodnog i korisnog, ubuljivanje režimu i jassetu.

  2. Kad rece,
   „I Nikolin tekst je spoj ugodnog i korisnog, ubuljivanje režimu i jassetu“.

   Totalno si u krivu, Mladene.
   Ovim Nikola, ne da se nije ubulhio Dodiku, nego je kod njega zavrsio svaku pricu, ako ju je ikada i imao.

   I zato ja Nikoli cestitam. Narod bi rekao ima stav, ima damu.
   Ovo jeste bolno ali dugorocno isplativo.
   Ako bi bio dosledan i ne bi svakih mjesec dana mijenjao curak, mogao bi malo po malo da dodje do cenzusa.
   A dada bi se i on pitao.
   I ja mu to od srca zelim.
   Zasluzio je.

 4. „ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ, све на основу необоривих чињеница тврде да је поражавајући досадашњи рад свих послератних влада у Републици Српској, да је начин-приступ провођења Дејтонског споразума са Федерацијом више него погубан“.

  POTPISUJEM

  1. Nije tačno.
   Šta su potpisale ili predale Sarajevu prve tri ili četiri posleratne vlade?
   Ohr ih nemilosrdno satirao zahvaljujući potkazivačima i lažovima koji su danas u prvim redovima režima i busaju se u patriotizam i odanost Republici Srpskoj.
   Ohr su čiste ruke i na njih ja nisam ljut radili su po iskazima srba drukara koji su svakoga ko im je smetao trpali u mrežu podrške Radovanu Karadžiću dok nisu okupirali Republiku Srpsku, naša srpska nesreća je što današnji okupatori Republike Srpske nemaju ni savjest ni stida.

  2. Jesu Mladene, izanaliziraj strateske odluke onih prije Dodika.
   Svi su gledali da se uvuku tzv. MZ odnosno Medjunarodnoj Zajednici.
   Nemoj me sada tjerati da se na to vracam.
   Oni su poceli, a ovaj sadasnji zavrsio.
   Od Republike Srpske bojim se, ostace samo ime.
   I tu su Zeleni RS u pravu.

  3. Sve su to na zalost, ista go…na
   Znam da nakon ovoga Simicu nista nece biti jasno, posto me je vec skenirao. Ne zanjuci, mucenik ni odakle je supalj

  4. …jer Simic misli da sam ja jedan od trojice srpskih ministara u SM.
   A ne zna da su meni, skoro pa svi, podjednako odvratni.

  5. Агче,

   која си ти будала!

   Има толико твојих твитера, твога стила писања, твојих интрвјуа… И све то исто овдје стављаш на тацну мислећи да си паметан и да те нећемо препознати јер су те занијеле похвале сарајевских портала који редовно преносе твоје твитове.

   Твоја безбједносна култура је веома ниска, коњу!

  1. Koje kontinuirane uvrede ovog Botovsko Udbasko Sektaskog Izmeta. Obicnog Isprdka i Ispljuvka nesposobnog ni svoj privatni zivot da organizuje. Ukljucio sam se u ove diskusije tek nakon dugogodisnjeg pracenja bljuvotina ovog Nadobudnog kepeca. Nema kom loncu nije poklopac

 5. Хвала на коментарима, какви су, такви су, важно је да се чуо званичан СТАВ ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ.

  Гледајте данас засједање НСРС, па онда после упоредите шта смо ми предложили у саопштењу на ову тему, шта смо овдје задњих мјесеци предлагали,па онда шта смо као партија предлагали годинама, шта је све писао у колумнама и коментарима Никола Лазаревић?

  Послушајте господо све данас, од Додика на даље, па онда упоредите приче и карактер, па онда процијените ко у Српској има државнички капацитет, која партија води национално одговорну политику, који су појединци кукавице, који популисти, које су партије пичке,који појединци су дефинитивно нарциси, ко бескарактеровићи, ко…………. све ће вам се само данас казати.

  Онда ћемо после НСРС овдје отворити причу, ово пишем тако да знате, све да се припреме први ботовски тимови свих партија, АИДА и остале удбе.

  Значи, после НСРС, Лазаревић ће овдје о рјешењима, јер на НСРС сигурно нећете чути много тога паметног и конкретног(част изузецима) оним за које 100% знам да ће нешто писмено рећи.

  Наиме, на саборност ће се позивати они који су српски народ подијелили на њих и на нас, издајници и политиканти ће глумити одговорне патриоте, бескичмењаци неће излазити из гузице шефова, а глупани (они који нису ни за шефа мјесне заједнице) ће још једном данас да докажу колико смо као
  народ ниско пали док нас таква говна представљају.?

  Значи, доказиваће нам читав неке тупаџије како мисле да мисле, доказиваће нам те „српске“ будале да су будале, неке политичке креатуре ће се дивити сами себи, све мислећи да задивљују широки телевизјски аудиториј, други ће опет бити усхићени својим оралним срањима, неки мислећи да тиме задовољавају свога шефа, неки да тиме орално задовољавају свог ментора, тачка.

  1. Nikola uz tebe smo. Samo naprijed. Sad si konacno shvatio ko bistricku vodu muti. Da bi uspio u politici moras imati politickog neprijatelja. Do sada si pomalo pehlivanio i politika ti je bila “ nit’ smrdi, nit’ mirise“. Sad kad si prelomio, a trebalo je da ti dodje iz guice u glavu, ne smijes popustiti. Doziraj napade. Sve si u pravu. Peta kolona nam razbija srbsko bice. Odredili su da nestanemo s ove strane Drne.

 6. Ja smijurije od Dodika i njeovig ponuda opoziciji. Covjek je puko ko dvocjevka. Znaci ni psihofarmaceuti mu vise ne pomazu. Migrene i nocna mora su ga totalno slomile. Nikola dobro si poceo. Konacno si shvatio odakle vjetrovi duvaju. Nastavi da tuces iz svih oruzja. Njemu je srbska sabornost zadnja rupa na svirali. Trilaterala i Kasoni ga ubacili da nas dokrajci.

 7. Лично мислим да је Никола коначно нагазио на прави колосјек, и да тим колосјеком може далеко догурати.
  Пут (пруга) је трновит, али се вриједи потрудити.
  Важно је да је управио.
  Ако се ослободи сујете и нарцисизма, и странку препусти неком млађем, посао ће му бити далеко лакши.
  Ако му је стало до заштите Срба, а у то ни мало не сумњам, то му неће бити никакав проблем.
  Доказаће и показаће да је спреман опште и заједничке интересе ставити испред личних амбиција и личне сујете.
  Код потенцијалних гласача се искомпромитовао преласком са лијева на десно.
  Час уз власт, час уз опозицију.
  На тај начин нигдје се не стиже.
  Мораш, прије или послије, одабрати страну.
  За сада је, Никола, одабрао с ким неће.
  Сада ће на ред да дође с ким хоће,
  Сам никако не може, бар то је јеасно к’о дан.
  Одлука да буде присутнији све више у медијима му је добра, само не би требао да се понавља.
  Мора сваки пут убацивати неку другу тему, ради народа.
  Народ је жељан хљеба и игара.

  1. Већ сам на неком коментару рекао да сам против њеног одржавања, али не из истих разлога као ти.

   Да су они шупци напустили СМ такве сједнице би заказивао Бакир.

   Једина сједница која би имала смисла је она на којој би била направљена законска регулатива која би непоштовање изборне воље српског народа третирала као велеиздају РС.

 8. Симо

  – можда би се српски представници већ са прољећа ове године повукли из свих институција у Сарајеву, па и Додик,тако да не би било разлога за посебну сједницу са тачком дневног реда коју си предложио у коментару.

  – можда би у супротном, најдаље до краја прољећа био састављен Савјет министра уз „српску репрезентацију“

  У оба случаја не би требала посебна сједница са твојом тачком дневног реда, значи само је требало добро размислити, па онда на основу процјена за ново вријеме и искустава из прошлости(посебно са СДА), све наше приједлоге добро извагати, односно, добро размислити о писменим приједлозима влади и лично Милораду Додику, приједлозима послатим новембра 2018 године од стране хуманих, али национално супер одговорних ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ и њиховог предсједника Николе Лазаревића.

  Да је било државничке мудрости, умјесто онако јадног понашања према опозицији после избора, не би на овај начин ви морали заказивати овако сједнице НСРС и лажно позивати на срспку САБОРНОСТ, нити би неки могли да вам набијају на нос како немате стратегије ни за идући мјесец, а не „ЗА НАРЕДНЕ ГОДИНЕ И ДЕЦЕНИЈЕ“.

  Ово само издвојих двије, од десетина цитирања Николе Лазаревића на „историјској посебној сјеници НСРС“.

 9. “Понављамо, због озбиљности ситуације и будућег саборног дјеловања Републике Српске, предлажемо Милораду Додику- СНСД и чланицама њихове коалиције да одустану од најављене посебне сједнице НСРС, те да одмах прекину било какве преговоре са СДА, ХДЗ и другим око састављања Савјета министара.
  То исто предлажемо чланицама опозиције у НСРС, партијама које имају своје представнике у тзв. техничком мандату у Сарајеву“

  Гњурац, јел’то ово писао Мирс, јебо ли те он!

  Позиваш Додика да прекине преговоре, а не позиваш Мирсу и његове да напусте СМ.

  Па то Мирсо и Бакир и хоће.

  Још да им успије “одблокада“ ПСБиХ, Њима више ништа не треба.

  Услов свих услова је поштовање изборне воље српског народа.
  Ко имало у томе цинцулира за мене је велеиздајник.

  Зашто си дозволио да те Мирсо подметне ко мућак?

 10. Гњурац, зашто ниси позвао СДС и ПДП да гласају против АНП?

  Скидање АНП са дневног реда није исто као и гласање против њега.

  Да су дозволили да АНП дође на дневи ред и да су гласали против њега та иницијатива би била и званично одбачена и више Бакир не би могао да са њом уцјењује.

  СДС и ПДП лажу народ да су против АНП. Ако су против што не дозволе да дође на дневни ред, па да га онда одбаце.

  Што их ниси позвао да ово ураде?

  Зар не схваташ да својим понашањем дозвољавају Бакиру да читаву РС и Србе у БиХ држи у шаху?

  Ако ово ниси у стању да схватиш онда ти се серем и на странку и на памет, а богами и на образ.

 11. Симо,

  полако, идемо редом.

  Значи, пошто су ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ били једини против ове, све осим посебне сједнице НСРС, мислим да је ред да се објасни посјетицима Фронтала зашто смо били против, те шта смо радили и предлагали после избора прошле године, све да не доше до „посебне сједнице“.

  Ја обећавам да ћу одговорити на сваки културан, коректан и конкретан коментар,без обзира да ли је он у супротности са нашим ставом, или не, такође ћу отворено одговорити на свако конкретни и коректно питање.

  Сад теби Симо да поручим. иди појединачним питањима, на све ћу ти одговорити, ево прво ме питај зашто са АНП овако ради СДС и ПДП, па ћу ти одговорити зашто и шта бих ја радио да сам на њиховом мјесту?

  1. “Значи, пошто су ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ били једини против ове, све осим посебне сједнице НСРС, мислим да је ред да се објасни посјетицима Фронтала зашто смо били против“

   Ваљда си то требао објаснити у колумни (саопштењу), а не покушавати се увући у Мирсину гузу, али тако да ни из Додикове не изађеш.

  2. “Сад теби Симо да поручим. иди појединачним питањима, на све ћу ти одговорити, ево прво ме питај зашто са АНП овако ради СДС и ПДП, па ћу ти одговорити зашто и шта бих ја радио да сам на њиховом мјесту?“

   Тај одговор ми од тебе не треба. И задња будала га зна (осим тебе).

   АНП је средство за пљување на политичку вољу српског народа.

   И умјесто да СДС и ПДП тај АНП на дневном реду, А онда лијепо гласају против тога и скину нам то с курца, они играју дјечију игру како би будалама могли рећи да су они против АНП.

   АНП је средство помоћу којег они продужују своју власт, а Бакиру је то средство да блокира да изборни побједник из српског народа сједне на мјесто које му припада, са тенденцијом да то постане правило јер су и претходне четири године сједили у СМ иако су изгубили изборе.

   СДА троши већ другу годину мандата предсједавајућег СМ који припада Србима, а Мирсо, Аган и Црнадак играју ту игру јер и они троше другу годину мандата који им такође не припада.

   Другим ријечима, нашли су заједнички интерес са Бакиром на штету српске изборне воље и права српког народа да заузме позицију предсједавајућег СМ.

   Јел’ти сад јасно?

 12. Симо,

  не мораш ти мени објашњавати о АНП, ја доказано видим далеко и водим супер одговорну националну политику, значи, за сваку могућу ситуацију везану за дејтонску БиХ, или за односе са Федерацијом и странцима, ја имам најмање по два- три одговора, сваки у корист дејтонске Републике Српске.

  Цитираћу ти један стих мог пријатеља пјесника Вјекослава Вукадина:

  „ПРОДАЈЕМ ТЕБЕ СЕБИ, ДА БИХ КУПИО ТЕБЕ И ПРОДАО ТЕ ПО ВИШОЈ ЦИЈЕНИ“

  Објасни ти Милораду Додику зашто је после избора направио грешку везано за Сарајево?

  Шта још рече у коментару, требали смо ми у саопштењу да некоме нешто објаснимо?

  Зар им није јасно све из саопштења, односно, зар треба некоме објашњавати нешто после наше поруке Додику да се не одржава сједница, или поруке опозицији да не присуствује сједници, све ако је закажу Додик-СНСД са својим колалиционим партнерима.

  Јасно као дан, зар не људи?

  Шта ти хоћеш, да ја будем учитељ другим, доста је Ниџо другим несебично дијелио идеје и предлагао конкретне ствари, све због општег добра.

  Значи, ја годинама несебично писао и говорио, неки то преносили шефовима као своје идеје, други у медијима политикантски користили за личне промоције и лажна обећања народу, сад ћемо мало другачије да радимо.

  Што се тиче СДС и ПДП,на све начине морају да се бране, кад би ви могли, за доручак би их појели, показали сте то одмах после избора.

  Зато сад и кусате прозуклу Бакирову чорбу за Сарајево, зар није тако?

 13. Ја и ти Симо смо слични, обојица оригинални, супротности се привлаче, зато си ми изгледа драг.

  Ја увијек на свој начин нешто писмено, конкретно, коректно, али што је најважније, часно и за све људе добро, ти увијек оригиналне изразе за такве људе, типа гњидо………………

  Знаш Симо, нисам ја као ти и сви такви искључиви марксиста-револуционар,мада имам муда, ја сам позитивни националиста-хуманиста, човјек који промишља о времену, значи, близак сам теорији еволуције по Бернштајну, Марсковом савременику.

  Значи, јесам ђаково кад и Додик, ти и прије нас, али нисам индоктринисан тим комунистичким ИДИОТЛУКОМ , односно, чињенице из мог живота говоре да никад нисам био фасциниран Кардељовом кумровачком школом.

  Полуфашистичком школом која је посебно бирала и одшколовала највећи олош који је српска, хрватска и муслиманска пичка могла избацити(част пар наивних аветиња),односно одшколовали су теКОРИСНЕ ИДИОТЕ, тај људски отпад убачени национал-социјалисти, све претворени у лажне комунисте-хуманисте.

  Иначе, не брини, биће оштро, али коректно и конкретно, ВРИЈЕМЕ ЈЕ ЗА ЗЕЛЕНЕ СРПСКЕ, морамо показати снагу наше идеје и искрени патриотизам.

  Ипак, у свему томе треба имати мјеру, нисам ја политички дилетант, нити сам нарцисоидни магарац да не знам како одиграти партију, све да дејтонска БиХ за десетак година буде сложна и срећна земља, поштована од сваког њеног становника, да тада, све као међународно призната држава будемо имали само пријатеље у регији, Европи и свијету, са једне стране.

  Са друге, да Република Српска остане у дејтонском капацитету, да нам се нико са стране не мијеша у породичне односе, односно, да ми Срби и сви грађани Српске сами одлучимо шта ћемо радити и како живјети у својој кући.

  Значи, нисам ја неко ко је искључив и сујетан па да нападам да бих имао политичке противнике, све како би ми неко тетошио да коначно знам како да ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ постану битан политички фактор, а Никола Лазаревић коначно докаже свој капацитет, напротив.

  Мени импонује кад једни мисле да нисам довољно оштар према Додику, а Додикови да сам се као некоме прикључио против њега-њих, то је најбољи знак да ЗЕЛЕНИ воде национално супер одговорну полтику.

  Увијек је вријеме лијек за све, градио сам ја ову нашу и моју позицију годинама, чекао трећег да могу дјеловати као КОРЕКТИВ, чекао у опозицији равнотежу Додику и дочекао.

  Коначно исплива Шаровић, поврати достојанство СДС, направи равнотежу Додику, поред њега појави се ту и Тривићка, зато се сад могу посветити окупљању неукаљаних патриота око наше приче, односно, посветити сво будуће вријеме идеји и програму ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ..

  1. “Мени импонује кад једни мисле да нисам довољно оштар према Додику, а Додикови да сам се као некоме прикључио против њега-њих, то је најбољи знак да ЗЕЛЕНИ воде национално супер одговорну полтику.“

   Немере у два шупка истовремено.

  2. “Коначно исплива Шаровић, поврати достојанство СДС…“

   Јесте га повратио, сваку му част.
   Сарајстански портали врве од похвала.
   И газда Бакир задовољан.

   А ако изврше промјену пословника мимо воље већине српских посланика у ПСБиХ треба им се најебати кеве за сва времена!

 14. Да је фукара данас, умјесто што је одбила стављање АНП-а на дневни ред, то допустила и гласала против њега, скинула би велику омчу око врата РС.

  Овако су само извршили наређење јер Бакира и не интересује НАТО. Он ово користи само да дави РС.

  Мирсо је само извођач радова.
  Давитељ-физиканер.

 15. „Smatramo da između dva suprotstavljena bloka treba neko predložiti konkretna rješenja, smatramo da imamo kapacitet da to uradimo“, kazao je Gligorić.

  „PDP je kao svoj izvorni princip imao zadatak da pomiri dvije nepomirljive struje, u to doba su to bile SNSD i SDS, jer je njihov međusobni sukob prijetio da dođe do raspada RS. I mi danas, nakon 20 godina od osnivanja, imamo istu tu situaciju, možda čak i goru. Znači, sada se PDP prilijepio uz SDS iako je mogao da preuzme štafetu i da bude glavna opoziciona stranka u RS, ali da bude konstruktivna opozicija, jer je to osnovni princip i postulat našeg postojanja. Znači, mi smo za to da budemo i dalje opozicija, mi ne mislimo biti vlast, ali moramo biti konstruktivna opozicija, bez toga nema RS“, izjavio je Đorđević“

  Гњурац, изгледа да си опет испао из игре.

  Прошли пут ти позицију узе Стевандић, сада ови из ПДП-а

 16. Даће Бог Симо да догодине за изборе окупите-купите све прелетачевића, па кад ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ буду поентирали после убитачне приче три године, значи, за изборе 2022 године, да их тада елиминишемо, вјероватно заједно са вама, тачка.

 17. За предлагање, а након тога и усвајање, закључака Народне скупштине Републике Српске, постоје неки крупни разлози, који се у овом моменту још не виде.
  Они које су предлагачи истицали уз приједлог нису суштински и нису они прави.
  Уствари, могуће је да ни предлагачи (или главни разлог) нису они који се као таквим представљају, и да је то неко са стране.
  Неко кога „можемо погледати, али га (за сада) нећемо именовати“.
  Очигледно је да се, по мени, „нешто иза брда ваља“.
  Шта ? Сазнаћемо за неко догледно, али извјесно, вријеме.

  За сада, то је познато веома уском кругу људи (3-4) који стоје иза приједлога закључака. Онима који, доказано и без било какве дилеме, раде за неке моћне и утицајне стране обавјештајне службе.
  Остали (посланици) су, појединачно гледано, овце, а групно гледано стадо, Које на миг са десне или лијеве стране само диже руку. Не знајућу ни „од куд’ су пошли, ни гдје су дошли“, и чекајући да наплате дневнице, накркају се у Хотелу Босна или неким другим бањалучким респоранима, и вратес у у свој пашалук гдје су неприкосновени господари.

  Све што се тренутно, па и последњих деценију, догађа на БеХа политичкој сцени, догађа се условима жестоке борбе најмоћнијих свјетских сила (САД, Русија, Кина, Турска, ЕУ) да дефинитивно запосједну и овладају просторима Западног Балкана. У условима нове геостратешке прекомпозиције на свјетској политичкој сцени, која је узрокована економским и војним јачањем Кине и Турске и обновом руског царства. Гдје су се, очигледно, формирала два дијаметрално супротстављена блока. Гдје један чине САД и ЕУ (НАТО), а други Русија, Кина и Зурска (нови „Варшавски пакт“, или ЕА зона).
  Народи Балкана, па и Срби, су ту апслутно небитан фактор. Монета за поткусуривање.
  Као, уосталом, и увијек кроз историју.
  Враћајући се на могуће разлоге одржавања посебне сједнице НСРС, и предлагање али и доношенје (експресно и исхитрено) њених закључака, по мом мишљењу, ради се о три могућа разлога.
  1. Да се неки појединци њом покрију, или боље рећи сакрију, с обзиром да им реално пријете нове санкције (политичко, и не само, сахрањивање) једног дијела МЗ (активирање бонских овлаштења и слично); или
  2. Да се настави постепено стварање услова за неку врсту (а можда и коначно) осамостаљивање Републике Српске и издвајање из БиХ. Све у контеску осамостаљења Косова и Метохије и стврање независне косовске државе (51-ве или 52-ге УСА државе), и стварања националних држава на Балкану, као дио пројекта насилног рушења екс Југославије; или
  3. Стварање услова за укидање Републике Српске, при чему ми „легитимитет“ у том закључку даје, и отвара сумњу, констатација из приједлога закључака да „је СДС – као скоро једини и искључиви креатор РС – својевремено био оптужен за удружени злочиначки подухват и геноцид“. Односно појединци из СДС-а, или регуларне војске РС, који су за то правоснажно и осуђни.

  Ништа није случајно (у народу се каже да се ни у дјевојке дијете не нађе случајно) па ни ово ЕКСПРЕСНО И ИСХИТРЕНО (у суштини непотребно и за РС вјероватно штетно) доношење „ЧУДНИХ“ закључака Народоне скупштине Републике Српске.

  ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ су то сасвим исправно осјетили али, осим тога, скоро све остало им је погрешно.

  1. Немој тако Млађо, уфатиће га срчка, ‘мал’ не рекох сраћка.

   Или што би Џасмин рекао и срћка и срачка.

 18. Соломоне,

  неважно ко си, коментар ти има смисла, у осталом као и многи други.

  Мало залуташ око зелених, сигуран сам у доброј намјери, мало некад испадне да си федералац, али ништа страшно, бар ниси будала и отворено покварен.

  Значи, наравно да није случајно ова сједница на овакав начин заказана, постоје разлози.

  Мислим да су они ипак више политиканство и неозбиљност, него снажна државна политика српског народа, мада и ова зајебанција на неки начин показује да је Србима прекипило што се тиче опструкције и медијског сатанизовања српског народа, односно, са више страна отвореног атака да се укине Република Српска, а српски народ за вијекове прогласи злочиначким-геноцидним.

  Мало сте се господо непријатељи ту зајебали, има нас који МИСЛИМО, ВОЛИМО, ПОШТУЈЕМО И АКО ТРЕБА ДАЋЕМО ПОНОВО ЖИВОТ ЗА СВОЈ РОД И ОТАЏБИНУ.

  Зато сам ја као национално одговоран политичар- до душе, за сад политички лидер једне мале партије, АЛИ СИГУРНО ЗА ДАНАШЊУ ПОЛИТИЧКУ ПОНУДУ МЕГА ЈАК СРПСКИ ПОЛИТИЧАР, ЧОВЈЕК КОЈИ ЗНА ЗНАЊЕ И ИМА ЧИСТ ОБРАЗ,односно, као доказани патриота и хуманиста који промишља године унапријед, морао сам изнуђено, све кроз иницијативу ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ, као њихов идеолог предсједник понудити позитивно историјско рјешења за Републику Српску, српски народ и све грађане Српске- значи,понудити свесрпски САБОР РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.

  Морао са то урадити заједно са авангардим и неукаљаним ЗЕЛЕНИМ СРПСКЕ умјесто да се искључиво бавимо идејом и програмом ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ, тамо гдје смо највише потребни народу и најјачи у држави, односно, гдје као партија можемо много добра донијети свим грађанима Српске и Федерације.

  Овим нашим приједлогом апсолутно не мислимо да не треба одржати пар посебних сједница НСРС о свим важним питањима,ми тврдимо да се 100% ради ради о (не) намјерном погрешном редоследу потеза.

  Значи, треба у будућности одржати више тематских сједница, нпр.

  – једна управо о провођењу Дејтонског споразума после 24 године од његовог ступања на снагу, о резултатима, опструкцији …………, те да се по томе заузму јасни ставови српским консензусом за наредне године и деценије, све водећи рачуна да свака одлука-приједлог нашег понашања буде у складу са словом Дејтонског споразума, са једне стране, са друге, да се тиме ни случајно ускрати било какво право грађана Српске, нити да се на засједању каже једна једина ријеч која би могла да на било који начин да увриједи остале грађане Републике Српске.

  -друга сједница о стању у Републици Српској после 24 године од рата, о владавини права, политичком систему, односима „српских политичких партија“ ретерирању према досадашњим односима са Федерацијом и странцима, рјешењима-стратешким одлукама по питању будућих односа са Федерацијом-бошњацима и хрватима, све уз уважавање осталих грађана у дејтонској БиХ, те евентуланих економских, културних, безбједносних и других интеграција дејтонске БиХ………………………………………………..

  -трећа, да се анализира рад свих послератних влада, укаже на све незаконитости, криминал, уништавање привреде, крађу природних ресурса, демографију, образовање,галопирајуће пражењење територије, те да се као одговор бремену времена предложе јасна рјешења по питању изградње-доградње неуништивог правног, политичког, безбједносног, привредног и образовног система, изградње система који ће зауставити све ове негативне појаве

  Наравно, можда би требало и више добро припремљених тематских сједница, али не би требала ниједна да се одржава на начин да то предлаже само једна страна,нити да озбиљан материјал за сједницу не припреме обије стране, па то уз културну расправу консензусом усвоје у НСРС.

  Све ово би могло бити рађено овако да је већ изграђен стабилан систем, односно, да већ постоји јасна стратегија Републике Српске по свим питањима живота и рада.

  Нажалост, стратегије нема и никад је није ни било, овисили смо још од рата од воље појединца, или воље пар појединаца (данас највише), често од „наших политичких лидера“ који имају своје менторе, менторе ненаклоњене српском народу, али и менторе у пракси ненаклоњене успостави нормалне и фунционалне дејтонске БиХ, све кроз своје „српске“, „бошњачке“ и „хрватске“ политичаре и људе из других еснафа у Српској и Федерацији.

  Због свега побројаног, редослед потеза везан за ову зајебанцију од посевбне сједнице НСРС није добар.

  Нема СРБИ озбиљних скупштинских одлука без саборског приступа сваког изабраног преставника и партија којим они припадају.

  Због тога и историјског момента у коме живимо, једина исправна одлука српског народа, те доказани патриотизам СВИХ политичара позиције и опозиције,данас би била подршка одржавању свесрпског САБОРА, управо на начин на који су прије два мјесеца иницијативу покренули ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ.

  САБОР би уз сву српску памет морао одразити вољу српског народа и донијети ДЕКЛАРАЦИЈУ- обавезујуће смјернице по свим горе наведеним питањима.

  После тога је лако одржавати посебне тематске сједнице НСРС, сједнице које ће по сегментима понудити рјешења која су добра за српски народ и све грађане Српске, са једне стране, са друге, рјешења која су такође добра за дејтонску БиХ.

  Сваки други приступ вођењу „национално одговорне политике од било ког српског политичара и партије“ јесте чиста импровизација, без обзира да ли то ради-раде што боље не знају, или то раде по налогу ментора.

  Соломоне, касније ћу нешто о твоје три тезе, велики је коментар.

  1. Већини оних којима си упутио позив за свесрпски сабор (идеја одлична) до Срба и српства је стало к’ао до лањског снијега.
   Посебно онима који, на велику жалост српског народа у Републици Српској, скоро двије деценије ведре и облаче по свим питањима која се односе на Србе и српско питање.
   На сцени у Републици Српској је велика превара српског народа, са катастрофалним послиједицама које нас тек чекају. Ти си то препознао али, видиш и сам, да си остао усамљен.
   Да је среће, као што није, све праве и искрене патриоте окупиле би се око те идеје, и коначно нешто конкретно учиниле за спас. Ако већ није касно.
   Да би шро боље замаскирали своју издајничку и поданичку улогу, принуђени су да се сваки дан и у сваком јавном наступу куну управо у оно што својим поступцима свакодневно и на сваком негирају.
   Примјер: мало је требало да заживи Прудкси споразум којима би била једним потезом поништена РС, и све оно што је народ у РС добио Дејтоном.
   Право је чудо да се то није десило. Ко је испред српског народа то потписао (знамо) и коме је тај споразум највише одговарао (исто тако знамо).
   Не будимо наивни и, ако ништа, покушајмо да коначно нешто научимо из историје.
   Ко је од 45 године крио јасеновачке жртве.
   Ко је продао јасеноачку грашу.
   Зашто се и дан данас крије тачан број и структура јасеновачких жртава.
   Да ли је НДХ направила геноцид у току 2 с.р.
   А ко је из последњег рата изашао као највећи злочинац.
   Историја је кројена и прекрајана, на овим просторима, само да се сатанизују Срби.
   О чему ми причамо.
   Дозовимо се памети, док још има времена и док није (ако није) касно.

 19. Dodik kao da je tek dolaskom u Sarajevo shvatio da pored entitetske (republikosroske) postoji i vlast na drzavnom nivou. Gdje on ne moze da primjenjuje metode sa krsnih slava i stocnih pijaca. Drugim rijecima gdje ne prolazi politika pilicarenja. Gdje nije moguce ili je tesko moguce da nekoga kupis parama. Zato sto i oni drugi imaju pare i politiku papkarenja su vec prevazisli. Gdje mu osim par ambasadora nije prosla ni jedna ideja. Nije uspio da smjesti Tegeltiju a kod njega se debelo zaduzio i koji ne oprasta lako. Covjek skroz izvsio vjerujuci Dodikovim obecanjima. Nije mi ga zao jer ni on nije nista bolji ako nije gori. kad je shvatio u sta se uvalio obecanjima i Rusiji i Americi a mozda i Kini. Majstor za svadbe i sahrane se iznenada nasao u sutuaciji da mora da povuce neki jak potez koji ce ostaviti traga da ne bi kod svojih zavedenih biraca izgubio kredibilitet i da time odrzava visok stepen napetosti. Nesto na cemu je do sada pobjedjivao tacnije kupovao izbore. Da kupovao i namjestao jer on osim jednom nikada nije pobijedio na izborima. Pazite covjek na Skupstini kaze ja u Banja Luci imam toliko i toliko glasova potpisa. Ko to moze da kaze osim onoga ko je do u detalje preko svojih izaslanika kupovao i kupice glasove. Ovo kupuje i kupovao ne znaci bikvalno placao ali znaci zaduzivao birace. Zaposljavanjem namjestanjem tendera asfaltiranjem do kuce i kucnog praga ucjenama cesto i zivota itd. Ovo sa zakljucima sa Skupstine je farsa. Ko se sjeca ranijih bombasticnih zakljucaka. Koji od tih zakljucaka je sproveden i koji je uopste provodiv. Niti jedan.

 20. Соломоне,

  једноставно смо као одговорни људи и хуманисти, као патриоте који се разумију у државу предложили спасоносно рјешење за Републику Српске, све да ни за јоту та рјешења не наруше односе у дејтонској БиХ, нити да је оштете по било ком основу, напротив, та би рјешења довела до искреног помирења, привредне сарадње и у коначници, за два четворогодишња циклуса до развијене, културне и чисте Републике Српске, а међународно признату дејтонску БиХ у позицију да је поштују сви њени грађани.

  То смо урадили јер знамо да ће бити за пар година касно, урадили смо јер нам је пун курац лажних патриота и њихових позива да се подвуче ЦРТА, позива на српско јединство и саборност, позива на СРПСКУ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ У САРАЈЕВУ…………………………

  САБОРА ће бити, да не треба, не би Додик заказивао ову посебну сједницу, све да би анулирао нашу иницијативу, значи,само нас гледајте,ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ, све као последња нада народа, као авангарда и коректив Републике Српске ће у новом времену натјерати противнике српске саборности да постану патриоте дјелом, или ће на основу необоривих чињеница да буду проказани као највећи послератни издајници и људи који намјерно и пом задатку раде на самоукидању Републике Српске, тачка.

 21. Само вас Симо пратим.

  Гледајте како читав дан форсирају причу на другим постовима???

  Ботови исте куће се са свјим сатрапима свађају око четника и партизана, само да се не би на овој, по опстанак Републике Српске супер важној теми нешто паметно рекло, или не дај Боже да се не би уздрмали нечији лични и партијски интереси.

 22. Никола,
  Само напријед.
  Ја ти желим сву срећу и успјех, али се бојим да си превише оптимиста. Нереално оптимиста.
  Волио бих да гријешим.
  Смрт фашизму, слобода народу.

 23. Соломоне,

  ми смо наш ЦИЉ постигли, све са иницијативом о свесрспком САБОРУ и овим саопштењем из ког је видљиво зашто се ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ јавно противе овако припремљеној посебној сједници НСРС.

  Доказали смо кроз предлоге рјешења да водимо умјерену, али супер национално одговорну политику по питању опстанка Републике Српске, те заштите виталног националног интереса српског народа и заштите интереса свих грађана Српске.

  То ћемо знати наплатити лажним српским патриотама кад буде вријеме, само полако.

  Значи, од сутра настављамо са програмом по сегментима, имамо тога за три године, сваки пут да буде најактуелнија прича у Српској, ево гледајте, кренули смо прије 15 дана са злочиначким миницетралама на ријеци Прачи.

  Тамо је 100% уништена ријека Прача-љепотица и ријека Ракитница, заједно у дужини од око 14 километара.

  Тај злочин су урадили неки људи из владе, дали су концесије лажном концесионару на 30 година, па онда заједно са њим препродали концесију власницима из Федерације, са тим да су им продужили концесију на 50 година.

  Те двије веће миницетрале су ухватиле у цијеви 14 километара ријека,практично да ток Праче испод брана не постоји, направљене су незаконито, то ћемо доказати, пустане су у рад незаконито (нису ипуниле услове за добијање употребне дозволе, то чак и коњ може сконтати кад дође на лице мјеста).

  Ти данашњи власници КУПЦИ КОНЦЕСИЈА (мада по причама Рогатичана нису чак ни они власници,него два бивша висока фунционера СДА, видјећемо у поступку РЕВИЗИЈЕ),данас зарађују преко 10 милиона КМ чистог профита на годишњем нивоу.

  Електропривреда им плаћа субвенцију, откупљује скупље киловат, него што га може продати, значи та два бивша политичара, или ти контравезни бизнисмени, свеједно, зарадиће од овог полса за 50 година око 500 милиона КМ по садашњој цијени киловата.

  Сви знамо да ће за пар година цијена киловата морати бити удвостручена, што значи да ће због тала неких из владе, стварни власници концесија на те двије миницетрале зарадити од српског народа око милијарду КМ за педесет година.

  За исто вријеме, општина Рогатица ће добијати на годишњем нивоу пар стотина хиљада КМ, плус држава ПДВ.

  Е сад ја питам српски народ и владу, зашто је концесионар кредитом изградио ове цетрале, зашто то наша моћна Електропривреда није могла са кредитом изградити, има стручњаке, кредитно је солвентнија од сваког приватника у БиХ, све да грађанима Републике Српске остане зарада од 10 милиона КМ годишње, или по овој цијени киловата, 500 милиона КМ за педесет година?

  Е видите, сад је доста, видјећете како моћни ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ рјешавају овај злочин над природом и пљачку Републике Српске.

  Иначе, велика је то прича, неко бу најебал, сјетите се заустављања уништавања најљепшег националног парка у Европи, Н.П Сутјеска и побједничке колумне овдје под називом БИТКА ЗА СУТЈЕСКУ ДОБИЈЕНА-има у архиву.

  Тада смо са еколозима и шест хиљада потписа зауставили злочиначке миницетрале које би просто разориле Тјентиште, централе за које је незаконито еколошке дозволе дало министарство Екологије.

  Сад идемо до краја, са прољећа, ако не и прије очекујте овдје побједничку колумну под називом:

  „БИТКА ЗА ЗЛОЧИНАЧКЕ МИНИЦЕТРАЛЕ У СРПСКОЈ ДОБИЈЕНА“

  Али исто очекујте смјену Сребренке Голић, те много људи из министарства енергетике, комисије за концесије и свих других умијешаних у овај злочин над природом, те сурове пљачке народне имовине и вријеђања достојанства нашег народа.

  Исто ће се то десити и у Федерацији, ЗЕЛЕНИ и тамо крећу заједно са свим удружењима и ентузијастима у одлучујућу битку за спас природе и људског достојанства.

  П.С. Видите како Симини и остали покушавају да анулирају ову страховиту политичку и моралну побједу ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ, враћају старе постове, измишљају десетак нових никова, свађају се сами са собом, све да не би овдје било коментара.

  Не треба шупци, понављам, ми што смо хтјели, то смо постигли, сад курцу спинујте и покушавајте од Фронтала направити КЛИС, тачка.

  1. ZELENI, trebate do kraja ispitati ovo pitanje vezano za koncesije za male hidroeletrane u Republici Srpskoj. Koncesije su svojevremeno podijeljene ljudima koji niti su imali kapacitet da to realizuju niti bilo kakvo iskustvo u tom složenom poslu Zato je na desetine koncesija ostalo nerealizovano a one koje su realizovane, izgrađene su mimo svih i najosnovnijih međunarodnih normi za izgradju te vrste postrojenja. Posebno nije vođeno naruna o zaštiti životne sredine, kao što je uređenje korita rijeke za vrijeme i poslije izgradnje, pristupnih puteva, odlaganja graševinskog materijala, sjeći šume, biološkom minimumu, ribljim stazama, itd
   Mnoge od centrala građene su bez ekološke i građevinske dozvole pa se dešava da se nakon izgradnje čitava brda osipaju i tonu, putevi slijegaju, iskače električna mreža, i tome slično. Na primjer, mala centrala na rijeci Drinjači, kraj samog magistralnog puta Zvornik – Sarajevo, rađena je i urađena bez bilo kakve građevinske dozvole, i bez bilo kakvih ekoloških i
   građevisnkih standarda. Sve to zahvaljujući tome što su vlasnici imali dobre koneksije u vrhu RS koji su im sve tolerisali. Toliko su bili pretjerali da su im i pored toga u toku gradnje zabranjivali rad zbog rada na crno i bez i minimalnih mjera zaštite na radu. Eno sada kada se tim putem prođe vidi se da se asfalt sliježe i stalno ga krpe da se neko ne bi dosjetio da to sve procesuira. ZELENI bi mogli da traže sve konceione ugovore jer bi to sada nakon pobjede Mačkića trebalo da bude dostupno svima pa da sa tim skandaloznim podacima izađu u javnost. I ja sam siguran da bi time kod naroda dobili simpatije i naklonost a samim tim i glasove na narednim izborima. Ako narod zaista nije totalno zaglupio, a bojim se da jeste. Juče i danas čitamo skandal oko koncesije koju je kupovao i preprodavao Čičić i Kaldera. Država koje očigledno nema, kupuje koncesije koje je sama dodijelila Elektrodistribuciji Pale, pa nakon toga u bescijenje prodala Kalderi, sada te iste koncesije, a ima ih četiri, kupuje po daleko višoj cijeni. Za Riplija. Država RS kupuje po višestrukoj cijeni scoje koncesije jer su prirodna bogatstva državna odnosno narodna. To je vrhunac drskosti kriminala bezakonja i otuđenosti države od naroda. Eto teme ZELENIMA RS. Tražite sve te ugovore i izađite sa njihovom analizom u javnost. Uzmite registar koncesija koje su dodijeljene u poslednjih 15 godina i doćićete do poraznog podatka koliko je koncesija dato koliko ih je izgrađeno i kome su one date. A o načinu izdavanja da i ne govorimo. Podaci su dostupni i na linkovima Komisije i Vlade.
   Dobra vam je ideja da tu priču gurate ali nemojte stati na pola puza kada pocnu da vas zivkaju i ucjenjuju a da ne kažem pokušaju da potkupe sitnom lovom kao razna ribolovačka udruženja i ekološke organizacije.

 24. Драгче,

  хвала теби на добрим жељама и савјету, али све је по питању ревизије концесије на миницетрале од 2005 године , па до данас већ осмишљено.

  Кренуло је са злочином над ријеком Прачом и криминалом епских размјера, ево кренули су протести, полако, не бих тактику офирао, нека се сад зноје ДАВАОЦИ НЕЗАКОНИТИХ КОНЦЕСИЈА, ПРЕПРОДАВЦИ И КУПЦИ, односно нека се мало на ватри прже они у влади који су у талу формално давали свакој шуши незаконите концесије, све да би их заједно препродали, што су у већини случајева и успјели, али нека се зноје и купци концесија, нема везе да ли је неко од њих на штету народа завршио радове, започео, или се спрема да започне.

  Овим задњим бих братски препоручио да не помишљају да започињу радове,мање ће штете имати.

  Иначе, мало је концесија дато по закону, ако има иједна, значи ако неко буде имао исправну еколошку студију, па онда валидну сву осталу документацију, наћи ћемо начина да не изгубе уложено, плус ћемо да им се захвалимо као задужбинарима, односно,ДОБИЋЕ ПРИЗНАЊА ОД ВЛАДЕ СРПСКЕ, све као ХУМАНИСТИ, спасиоцима природних ресурса и природних љепота Републике Српске, те као чувари здраве животне средине, односно чувари здравља људи, биљног и животњског свијета, тачка.

  1. Koliko je meni poznato, vlasnik koncesije „Ustiprača“ na rijeci Prači je rogatička firma
   Hidro-Invest. A vlasnik Hidro-Investa neki Lazarević sa Pala. Da niste u nekom srodstvu, ne daj Boće.

 25. Evo ZELENIM RS friške i taze teme na „volej“ : https://www.capital.ba/srpska-cicicu-daje-%d1%98%d0%bes-11-miliona-za-he-bistrica/
  HE Bistrica sa četiri koncesije : Bistrica 1, Bistrica 2, Janjina 1 i Janjina 2.
  Koncesija svojevremeno data Elektrodistribuciji Pale (Mrda&CO) koja ju je bez javnog oglasa ili tendera za neku siću poklonila Kalderi d.o.o.odnosno Čičiću. Čičić je za dobre pare djelimično (oko 40%) prenio nekoj firmi u Češkoj – Pragu, nekom kontroverznom businessman-u Petriću (kockarnice i slične rabote).
  Kako neko u ime države odnosno državne firme Elektrodistribucija Pale, može da privatnoj firmi Kaldera bez javnog poziva da pokloni večinski paket firme u kojoj su četiri koncesije snage preko 20 MW, koja to onda prenosi na privatnu firmu u Češkoj, i kako neko može (EPRS) da ponovo i po daleko većoj cijeni tu istu firmu odnosno četiri koncesije da otkupi od privatne firme, koja na toj transakciji, nit luk jela nit lukom smrdila, zarađuje milione. Znamo ko u RS vedri i oblači i bez čijeg aminovanja to nije moglo biti realizovano.
  ZELENI RS da javno ali i pismeno da zatraže taj ugovor da se vidi koji je to kriminal. Kriminal jednom napravili ljudi u Elektrodistribuciji Pale a sada Vlada RS i Elektroprivreda RS odnosno njene zavisne firme. E sad, ZELENI koji su iz Pala treba da se suprotstave i sukobe neminovno sa lokalnim SNSD šerifom Mrdom, i to neće ići glatko. Ali pošto ZELENI RS imaju damu, kako sami kažu, to im ne bi trebalo da predstavlja problem. Ako tu priču doguraju do kraja i raskrinkaju kriminal ZELENI RS će na narednim izborima u kompenzaciji dobiti najmanje jednog poslanika, a na lokalnim izborima u Palama 2-3 odbornika više. Moja je slobodna ali izanalizirana procjena.
  DUGA LOPTA, I TRČITE

 26. Драгче,

  није фирма Хидроинвест из Пала, него из Рогатице, власник је неки Лазаревић, кажу отац власника хотела Термаг са Јахорине и нисмо ни у кавом роду, али ти си удбаш, знаш ти то добро.

  Шта ће бити са ове концесије на Прачи, шта на Бистрици, Јањини, као и са свих осталих, то ће по Закону да утврди будућа НЕЗАВИСНА СТРУЧНА КОМИСИЈА НА ЧЕЛУ СА НИКОЛОМ ЛАЗАРЕВИЋЕМ, ТАЧКА.

  П.С. Што се мене тиче, пошто си очигледно на дохвату тајних информација, слободно их око свих концесија овдје пиши ових дана, ми знамо, али нека зна народ зашто су ЗЕЛЕНИ на вријеме овдје упозоравали, говорили да треба зауставити даље давање концесија, да ће нас Сребренка и остали који су давали концесије натјерати да се једном побунимо.

  Нису послушали, знају Симо и старе фронталџије да је тако било, САД НЕКА ИМ ДОДИК ЈЕБЕ МАТЕР, ОН ЋЕ ОД ОВОГА ИМАТИ МЕГА ПОЛИТИЧКУ ШТЕТУ.

  Само да знате, задње двије године сам ја притиском да ћу дићи народ зауставио преко 70-80 нових концесија, дословце сам пријетио да нове захтјеве више не примају, послушали су бар то, плус су знајући да држим ријеч, поништили су 45 концесија датих разним сумњивим лицима.

  Видиш Драгче, није да се задњих година није радило, већ народ треба да слави ЗЕЛЕНЕ СРПСКЕ, а кад се забране сва ова злочиначка говна, онда свака општина треба да нам обезбједи свечани дочек, био би ред, тачка.

  1. Stare frontaldžija znaju da si ovdje kenjao u nadi da ti režim da bar funkciju upravnika kućnog savjeta ili ćeš pokrenuti ovu sega mega priču.
   Pošto režim zna da nemaš pod broj jedan program stranke, članstvo,… pustili su da se ispovjediš na gara TV odnosno da izložiš najnoviju predizbornu prevaru i laž jer i sam znaš da od ove priče o mini hidroelektranama nema ništa.
   lijepo sam ti pisao da se sve u ovoj zemlji mora opljačkati i da tražiš koju koncesiju za nas dvojicu.

 27. Nikola,
  nisam rekao da je Hidro-Invest iz Pala, nego da je rogatička firma. Koliko je meni poznato, Lazarević vlasnik Termaga je iz Pala, ili okoline Pala, ali ne tvrdim. Nije ni važno.
  Taj Lazarević hotel Termag je imao i prije rata, tako da čovjek i nije ratni ili poratni tajkun i profiter dezerter. Dalje ja nisam nikakav udbaš, nego sam samo malo progooglao i našao te podatke, kada si ti počeo da pominješ rijeku Praču. Vjeruj mi da moje pitanje o tvom mogućem srodstvu sa tim lazarevićem nije bilo provokacija. A i zašto bi. Ako si ti iz Pala, i ako je taj drugi Lazarević iz Pala, velika vjerovatnoća je, pomislio sam, da ste u nekom srodstvu. Pale su ipak malo mjesto. Priznaćeš. Uostalom pošto je taj drugi Lazarević bogatstvo stekao prije rata ako je stekao da sam na tvom mjestu i ako mi je rod ja bih se njime ponosio. Nije svoje pare zaradio kao neki na švercu cigareta i nafte. Možda je samo uvećao to bogatstvo ali ja to ne znam pošto sam nekoliko svjetlosnih godina daleko od Pala. Ne treba zbog toga da se ljutiš i odmah odskačeš sa stolice. Međutim nisi mi odgovorio na postavljeno pitanje. Šta ćemo sa Mrdinom odgovornošću za nezakonito poklanjanje Kalderi i Čičiću preduzeća HR Bistrica sa četiru koncesije unutra. Ako nisi spreman da kao ZELENI RS tu priču započneš i istjeraš do kraja teško se može povjerovati u tvoje najave beskompromisne borbe protiv nezakonitih koncesionara. Dalje predložio bih ti da se malo dohvatiš i Stanara jer ta termoelektrana je pravi zagašivač protiv čega zeleni generalno treba da se bore. Na preduzeću HE Bistrica, Stanarima, Gacko 2, Ugljevik 3 ti bi mogao da osvojiš ne jedno mjesto u parlamentu. Ali jbg. Nikola ti jedan dan govoriš o svesrpskom saboru i zaštiti srpstva od propasti a drugi o zaštiti životne okoline. Ja još čuo da je i jedna partija zelenih na svijetu istovremeno i desnišarska pa ako čemo iskreno krajnjedesnišarska. Ja mislim da te ni zbog toga mnogo ne shvataju i ne znaju što ustvari hoćeš. Po mom mišeljenju ti bi jedan od ta dva gunja trebao odbaciti. I postati, ili samo zeleni, ili samo nacionaldemokratski. Ali, tvoja roba tvoj dućan.
  Takođe malo sam počeo da sumnjam izvini ako tako mogu da kažem u tvoje poznavanje mračnog sektora dodjele konceija na prirodna bogatstva. Golička koju često pominješ nema veze sa izdavanjem koncesija. Ona se tu pita ko za lanjski snijeg. Međutim njena uloga postaje značajna kasnije kada je skoro sve svrđeno. Kada prije nje mnogi drugi svrše posao. Ona nakon toga pokupi čaure odnosno izda ekološku dozvolu i građevinsku dozvolu što je isto tako važno. Ali joj je IMT ili tal daleko manji. Negdje oko 15%. Takođe koncesije se ne izdaju više direktno u pregovaračkom procesu nego putem tendera. To da si spriječio dodjelu 70-80 koncesija je čist pucanj u prazno i izmišljotina. Sa tih nekoliko pucnjeva u prazno stvarno dokazuješ da si u tom sektoru malo kod kuće. Izvini ali je tako ili me demantuj. A lupeđi su poništili 45 koncesija da bi ih malo po malo dodjeljivali svojima. Ni u tome nemaš nikakve zasluge.

  1. Pale su malo mjesto jer nemaju više od 25’000 stanovnika. Nije selo, ali smo tu negdje. Hotel Termag je postojao i prije rata ovog poslednjeg. Prema tome, Druže Serbia, šta tu nije tačno. Lazarević ga je napravio prije 30 godina. Znam kada je uzimao kredit ali ne znam da li ga je vratio. Dal’ je posl’je nešto mažnjav’o ne znam. Ne bi me čudilo da jeste. Svi su koji su mogli i bili blizu vlasti mastili brkove.

  2. Ma jel to hoces reci da si s Pala, svega ti?
   Paljanin, ili bilo ko drugi ko je zaljubljenik u Jahorinu, morao bi znati koji su hoteli bili na Jahorini, a koji su sagradjeni poslije 2000te
   Jedan od tih novijih je i Termag..izgradjen cini mi se 2002e… a ne prije 30 godina..

   Ne znam ko si, niti me interesuje…covjek si koji laze na sitnicama, mogu da pomislim na sta si spreman kad je rijec o ozbiljnijim stvarima

 28. U Palama svako svakoga zna Prema tome Pale su malo mjesto kasaba ili čaršija Zna se ko je krao zna se ko krade zna se ko je pošten Zna se ko vedri i oblači Znaju se papci a znaju se ipreletači Zna se ko je vlast a ko opozicija mada ja ne znam sastav lokalne skupštine Ne interesuje me. Sarajevo me interesuje jož manje Obična malo veća čaršija Jesil’ zadovoljan Druže Serbia

 29. Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka, čiji su inicijali S.S, uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, rekla je načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske Mirna Miljanović.

  1. Агче,

   зар то није доказ да наш МУП ради “ни по бабу ни постричевима“

   Џаба му било што је полицајац.

 30. Драгче,

  што се мене тиче, немој ми молим те више помагати, извини таман да си Драган Мектић као што каже Перо Симић-Ороз.

  Прије него завршим са тобом, да ти кажем како је хотел Термаг направљен после рата, да се власник хотела настанио у Пале прије десетак година.

  Значи, јесте власник Термага Лазаревић поријеклом из Рогатице, тачно је да је син формалног власника Хидроинвеста из Рогатице, фирме која је у талу са неким људима из владе формално преузела концесију за миницентрале на ријеци Прачи на 30 година, па је заједно са својим менторима препродала федералцима, да су тим еколошким злочинцима из федерације наши монструми из владе дали концесију на 50 година, све како би својим МЕГАЛОМАНСТВОМ прије пар година 100% уништили ријеку Прачу и тиме зарадили око пола милијарде КМ за педесет година..

  Исто тако ти Лазаревићи ми нису фамилија,мада се знам и имам коректан однос са власником Термага, али то је други пар ципела.

  Што се тиче осталог, ја бих те замолио да не савјетујеш ни мене, нити било кога другог, очигледно је да си ти за ту причу танак.

  Што не мора да значи да не можеш овдје да пишеш коментаре, наравно ако имаш 100% тачне чињенице везане за криминал по питању миницентрала.

  Ето, ускоро иде моја колумна по том питању, па ти онда слободно коментариши на основу добијених докумената- чињеница, Фронтал РС је слободан медиј, али немој молим те да ме више савјетујеш, хвала ти на свему.

  П.С. Иначе, што се тиче сваке ријечи коју Никола Лазаревић напише овдје, па и сваке ријечи коју сам написао око концесија у прошлим коментарима, све је 100% тачно и провјерљиво.

  Да нисам задњих година радио шта сам радио, сад би било око 290 ДОДИЈЕЉЕНИХ КОНЦЕСИЈА на миницентрале у Републици Српској, умјесто што имамо упола мање, плусд десетак у обради и педесетак са пуном документацијом, педесетак, можда и шездесет оних које су повукли на чекање потенцијални концесионари, боље речено, будући потенцијални препродавци концесија, све знајући да ЗЕЛЕНИ неће више ово зло трпити и да Ниџин ВЕТО, дословце значи ВЕТО.

  Доста смо значи успјели на овом послу урадити без буне, сад више не може без буне по два основа.

  Ем не дамо да уништавају Републику Српску,УБЕЗОРАЗИЛИ СЕ И ПЉАЧКАЈУ КАО ДА ИМ ЈЕ ПОСЛЕДЊЕ, ем ћемо због нашег рада за годину добити толико симпатија у народу, нарочито код писменијег слоја становништва и младих, да ћемо по заслузи бити бар пета партија по рејтингу у Српској, мада сам ја сигуран да ћемо тада бити четврти, одмах иза СНСД, СДС и ПДП, али много близу ПДП-у.

  П.С. Видите резулате за петнанест дана, тек начели Прачу, а данас су рибари протестовали на Сокоцу против миницетрале на ријеци Каљини, резултат,те миницетрале бити неће, иде прича даље, о томе свако од вас који мисли о својој породици треба да нешто паметно каже и подржи сваку такву хуману и писмену причу.

  Значи, пустите срања и удбашке игре око нас, нисмо ми из тог филма, ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ СУ УВИЈЕК КОНКРЕТНИ, КОРЕКТНИ И СВАКАКО ДИО САВЈЕСТИ СВАКЕ НОРМАЛНЕ ПОРОДИЦЕ, тачка.

 31. Mislio sam da nisi sujetan Sada vidim da jesi Znaci Sujetan Narcisoidan Tvrdoglav Neinformisan A gajio sam i sada još uvijek gajim simpatije za tvoju želju i upornost da nešto uradiš na nacionalnom planu Ali si Brate Nikola skroz na pogrešnom putu I ne poredi me brate Nikola sa bilo kim Pogotovu sa onima koji sigurno nemaju vremena da se zajebaju ovdje s nama na Frontalu Možda sam fulio za Ternag Stvarno sam mislio da je izgrađen prije rata Je li taj Lazarević imao neki drugi hotel na Jahorini prije rata Ozbiljno pitam Čini mi se da jeste

  1. “Pogotovu sa onima koji sigurno nemaju vremena da se zajebaju ovdje s nama na Frontalu“’

   Али зато не силазе са твитера…

   Агче
   провидан си. И сујетан.

   Сељачка сујета ти не да мира јер си веома лако проваљен и то на свом терену.
   Зато настављаш битисање на Фронталу.

   Фронтал је за тебе тамни вилајет.
   Ако наставиш кајаћеш се, а ако не наставиш кајаћеш се још више

   Или у преводу ако останеш мораш доказивати да ниси Аган, а јеси, а ако одеш онда си признао да си Аган.

   Зато ја кажем да си комад будале и глупан са веома ниском безбједоносном свијешћу.

 32. Није др-агче у питању сујета, прочитај све твоје коментаре на овом посту.

  Прво нешто нормално о нама, као што и заслужујемо, одједном после тога нешто помало на мене као сумњаш, на крају пишеш „није ни зелених масло за рамазана“

  Па онда опет доле слично,све нешто нормално, па некакве чињенице, па тезе, па пола замршено, па онда тотално супротно….
  Да не говорим како си без потребе млатио о Палама, Лазаревићима, па видим да си надприродан, да ти боље знаш од мене шта сам лично радио задње 2-3 године, све да се нових стотињак концесија не додјели, па………

  Брате, ја овдје шаљем поруке, стојим иза својих ријечи, сви знају да је апостроф Никола Лазаревић, волим кад неко писмено, коректно и конкретно нешто напише, увијек то подржим, или коректно укажем да у нечему није у праву.

  Значи, ја овдје афирмишем идеју, идеологију и програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА И ЗЕЛЕНЕ, плус свакодневно покушавам утицати да сви пишете ЋИРИЛИЦОМ.

  Немам ја др-агче потребе, нити задатак да пишем као БОТОВИ разних партија, нити да учествујем у ботовским играма разних тајних служби.

  Зато извини, али ја са тобом више нећу ни о чему, све ако будеш овако неповезано, а понекад и (не) намјерно покушавао да мене, или неукаљане зелене ставиш у исти кош са свима оним који су већ свој образ укаљали и програм израубовали.

  Поздрав

 33. Симо, док сам писао прошли коментар ово си објавио.

  Морам да ти кажем да си безобразан, пусти човјека да бар проба да упадне у игру.

  1. Opet se Nikola spuštaš na Perin nivo. Izgleda ipak da ste vi tu negdje. Dva oka u glavi. Vidim da se lijepo dopunjujete. Razumijete se pogledima. Nemam ja ništa protiv toga, ali onda nemoj da se čudiš što ni na vlastitom ognjištu ne možeš da pređeš cenzus. Biće ipak da je greška u tebi, a ne u narodu. Glasačima. Ja sam izgleda uzaludno pokušao da ti dam neke smjernice. Po principu da se sa strane bolje vidi. Ili po onoj Njegoševoj „ko na brdu ak` imalo stoji više vidi no onaj pod brdom“. Ali džaba. Sada vidim da se ne prima. Žao mi je. U narodu se kaže „pomozi sebi, pa će ti i Bog pomoći“. Laku noć. Ko izađe poslednji nekao ugasi svjetlo.

  2. Nikola, kažeš :
   „пусти човјека да бар проба да упадне у игру“.
   IGRU ????
   Dobra ti ova, nema èta.
   Vidio sam ja odmah da si ti Perin nivo, ali k’o velim da probam da mu pomognem. Biće ipak da tebi nema pomoći.

 34. Bila jednom jedna Simka-Koka
  Raskosnog perja i zanosnog boka
  Blistavog kljuna i zavodljivog oka
  Koja je sve gledala s visoka

  Uzivala u svojoj moci
  Niko kraj nje nije mogo proci
  Odnekud se pojavi hore
  Na ime se „Nidzo“odazove

  Koka-Simka priupita
  Kolka ti je hore kita
  Misli jadna kita mu je mala
  Odjebace ga bez po belaja

  Dize nogu Nidzo-Hore
  A kita mu do po gore
  Hodi vamo Simka-Koko
  Na tebe sam bacio oko

  Uplasi se Simka-Krotka
  Nemoj Hore,ev ti stotka
  Nidzo-Hore sav u zaru
  Opali je uz saharu

  Rece joj na to kratko
  Vala, bas mi je bilo slatko
  U to Simki na um padne
  Da i Ahmedu picke dadne

  Vrte joj se misli u glavi
  Ahmed je obrezan,vjerovatno mu je mali.
  Zajeba se Simka-Koka
  Uleti Ahmed pa je i on poroka

  Sad sjedi jadna na duvaru
  Pun mjesec,pusi mooravu
  Preklinje Ahmeda i Nidzu
  Jebte se ,sjebaste mi pidzu

 35. jasse3. јула 2019. у 13:38
  simka-koka opet place
  postale joj tjesne gace
  sve okolo;ko-ko-ko.ko-ko-ko
  nebili je ahmed opet poroko

  bjazi simka ne isci belaja
  idi kljucaj.lijezi jaja
  kani se ahmeda-nindze
  poderace ti i to malo mindze

  zato simka:APORT
  uskoro ces sefu na raport
  cuvaj to malo ponosa
  da si kurava,brzo se pronosa

 36. апостроф15. новембра 2019. у 21:56
  Ахмеде брате гдје си, свака част, волим тебе мога брата муслимана,

  Nikola brate.Tu sam.Uzeo sebi heftu odmora.

  ps
  Ove nove likove shvatam ozbiljno.Mislim da su iskreni i mogu nam pomoci u nasoj borbi protiv klasnog neprijatelja.

 37. Драгче,

  знам ја да ти не мислиш лоше, али те молим да пазиш како коментаришеш, ако ти не схваташ „КАО НЕКО НА БРДУ“ да смо као авангардна и неукаљана зелена партија морали показати одговорност према српском народу и свим грађанима Републике Српске кроз иницијативу о свесрспком САБОРУ, тиме доказати свој патриотизам и искрену бригу за опстанак Српске, онда ти немаш појма шта значи за Српску наш програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, док прејаког Лазаревића схваташ као неког наивног ентузијасту-хуманисту који би да чисти отпад иза говнара који су разорили биће Републике Српске по свим питањима, све (не) намјерно радећи на њеном самоукидању.

  Опет, ако не схваташ који је политички капитал наше саопштење у коме смо једини јавно тражили да се не одржи на овај начин посебна сједница НСРС, све позивајући владајуће да то не раде, али и позивајући опозицију да у тој необавезујућој фарси не учествују ако до ње дође, онда ти не схваташ да се ради о озбиљним људима и партији која ће своје господско и национално одговорно понашање знати наплатити кад за то буде вријеме.

  Ево толико о томе, ову смо фазу завршили, у међувремену почели другу фазу БИТКУ ПРОТИВ МИНИ -ХИДРОЦЕТРАЛА, значи, оставићемо сад друге да се баве политиканством око национално одговорне политике, ми крећемо са национално одговорном причом по програмским сегментима и приоритетима Републике Српске.

  Кренули смо и зауставићемо злочиначке концесије на минихидроцетрале.

  ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ сматрају да је 1.000 већи приоритет и национални интерес Републике Српске, да се до прољећа у НСРС стави ВЕТО на све концесије на миницетрале и тиме спријечи еколошки и економски злочин епских размјера, него да се до прољећа састави савјет министара.

  Ако се мисли патриотски, док национално одговорни ЗЕЛЕНИ и њихов лидер Никола Лазаревић раде на спречавању овог злочина, до тада сви полтички лидери би требали прихватити иницијативу о сазивању свесрспког Сабора на начин који је јавности већ познат, те да га иницијативни одбор припреми и да га рецимо одржимо у дане када славимо нашег ујединитеља, просвјетитеља и оснивачача српске православне Цркве, односно, да саборујемо, САБОР одржимо симболично у дане када славимо нашег ОЦА НАЦИЈЕ, светог Саву.

  До тада, “ финансијски стабилна Српска“ неће пропасти ако се у Сарајеву не пшромијене министри, али ако се овај злочин у НСРС не заустави, он ће имати катастрофалне вишедеценијске посљедице по народ и државу, тачка.

  П.С. Ово за тебе је пошалица ако будеш знао, не може се Драгче увијек озбиљно писати, мора мало релаксације, нови си, навићи ћеш, огугла човјек, видјећеш кад ти мој Симо пјесму спјева, такав је он па се ти љутио, или не?.

  Видиш како мој Јасним -Ахмед стихове пише Симу, па шта, неће му од тога ништа бити, можда буде мало више користио неке мелеме да замладе ране на јунаку, али вриједило му је гинути за своје, зар не?

 38. Nikola, kada kažeš
  „…знам ја да ти не мислиш лоше…“,

  ja ti kažem da si veoma dobro procijenio, i da je zaista tako. Drago mi je da si to dobro posjetio, i treba da znaš da je to osvova mog pristupa prema tvom političkom djelovanju i komentarisanja ovdje. Cijenim to što si ovdje, ali i uopšte, „isturio facu“ u prvi plan i što se upuètaè u otvorenu političku i svaku drugu konfrontaciju. Dobar je to preduslov za politički uspjeh, ali nedovoljan. Politika je đavolja rabota, i ti si to sigurno na vlastitoj koži osjetio. Ovo su samo moja razmišljanja, ali ne i držanje pridike ni predavanja. Zaèto bih. Za mene je to „ni u džep, ni iz džepa“. Nisam ti ni politički protivnik, ni politički saputnik, ni politički partner. Ja sam neko sa strane, koji je“ni luk jeo, ni lukom smrdio“.

  Nisam u politici, nemam političkih ambicija, ne navijam ni za poziciju ni za opoziciju, ne dijelim ljude osim na loše i dobre, nastojim da po svim pitanjima imam svoj stav pri čemu nekada pogodima a nekada promašim, kao i svi. Srbin sam ali „normalan“. Cijenim ili ne cijenim predstavnike drugih naroda u BiH prema tome da li su „normalni“, ili manje normalni, ili nenormalni.
  Prema tome, nisam neko na brdu, i to sam upotrebio malo „nesretno i nespretno“, misleći više na ono „sa strane se bolje vidi“.
  Imam neko relativno bogato životno (privatno i profesionalno) iskustvo u zemlji i inostranstvu, a politikom se nisam bavio ni u Titovo vrijeme. Apolitičan sam.
  A možda se ubrzo i „skinem“ sa Frontala, da ne zamućujem vodu. Kako neko simpatično reče.

  Prema tome, sve ono što eventualno kažem na tvoj račun, pozitivno ili negativno, nema i neće imati ni političku pozadinu ni loše namjere. Ako te to nekada pogodi, sam si kriv. Odabrao si da se baviš jednim od najnezahvalnijih i najpljavijih zanata i moraš se, ako već nisi, na vrijeme pelcovati.
  Nisam ekolog ni poznavalac situacije oko koncesija u RS, ali ću se malo više o tome informisati. Ako odlučim da kažem koju „pametnu“ na tu temu. A to danas bar nije teško. Sve piše, dovoljno je znati pronaći, znati pročitati, i znati protumačiti. Posebno ono između napisano redova. Dakle, idem u proučavanje te materije. Problematike korištenja prirodnih resursa RS i dodjele koncesija.

  Kada kažeš :
  „неукаљана зелена партија“.
  mislim da si u pravu. Nisam za vas ništa ni čuo ni pročitao loše, i to je veliki kapital. Danas kada su svi iskvareni i nema ko nema „putera na glavi“. Moraš to pametno iskoristiti. Međutim, ako se vežeđ i ulaziš u koalicije (a moraćeš) sa nekim ko nije takav (a većina nisu takvi) biće ti isto kao da si isti oni. Znaš onu narodnu : „s kim te vide, s time te pišu“. A greške te vrste si već pravio, samo što si iz toga, za sada, izlazio bez gubitaka.
  To oko sabora ti je bila dobra ideja samo, vidio si, ne nailazi na odgovarajuču reakciju. Aktuelni srpski političari su sujetni i teško da će prihvatiti da neko drugi lansira takvu ideju i da ona, bez njih, bude uspješna. To ti je realnost i sa time se moraš pomiriti. Ostaje ti da u političkom angažovanju čekaš svojih pet minuta i to realizuješ, a u međuvrremenu kažeš – govoriš „ja sam predložio, vaš problem je što to niste prihvatili“.

  Griješiš kad akažeš
  „ти немаш појма шта значи за Српску наш програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА“.
  Znam ja veoma dobro šta to znači i, evo, kažem ti da si u pravu kada to tvrdiš. Ne za mene nego za značaj održivog razvoja za RS. Međutim, isto tako mislim, da ti trenutno nemaš kapacitet (unutarpartiski) da uspješno guraš dvije grandiozne teme : održivi razvoj i ekologiju i srpsko nacinalno pitanje u BiH. Rasplinućeš se, kao usostalom do sada, na te dvije teme i nećeš uspjeti da uspješno apslolviraš ni jednu. Ideja oko svesrpskog sabora to potvrđuje, a još „kaskaš“ i na ekološkom planu. Najavljuješ istovremeni obračun na oba ta fronta i rizikuješ da ostaneš „kratak“ na oba. Čak kada bi si ovog momenta fokusirao samo na jedno od ta dva pitanja, trebače ti nekoliko godina da to „zašiljiš“ na pravi o odgovarajući način. Da bi, prije svega, pridobio naklonost jednog dijela biračkog tijela i ušao u parlament. Bar sa jednim poslanikom. A onda bi sve bilo lakše.

  Kad akažeš da
  „прејаког Лазаревића схваташ као неког наивног ентузијасту-хуманисту који би да чисти отпад иза говнара који су разорили биће Републике Српске по свим питањима“
  nisi u pravu. Ne smatram te ni naivnim ni nenaivnim, nemam na to pravo, ali dosta tvojih poteza potvrđuju da si malo nerealna, da si malo utopista. Sve je to lijepo, ali treba biti realan. Šta od toga možeš realno postići, realizovati. Jer, ako sve ostane na sveri proklamacija, glasači prestaju da vjeruju (ako su vjerovali) i ne počinju da vjeruju (ako nisu vjerovali).
  Znaš onu „budimo realni, Oko“. Politika je stvar pragmatičnosti, tj. realnosti i zato je naš (moj nije) vođa uspješan. Politika zelene pijace. Svaki dan, novi dan, novi dan, nova nafaka. Ako ti se ne sviđa riječ „nafaka“, naši neku bolju, ali to je jedna od odomaćenih izreka. našeg bogatstva. Poznaješ je i ti veoma dobro.

  Kad akažeš:
  „ако не схваташ који је политички капитал наше саопштење у коме смо једини јавно тражили да се не одржи на овај начин посебна сједница НСРС“,
  u pravu si da je to bila dobra stvar. I na njoj si sigurno poentirao. Tako treba da radiš. Slažem se. Ali, da bi te neko poslušao, moraš prvo da uđeš u Skupštinu. Ovako…

  kada kažeš :
  „u међувремену почели другу фазу БИТКУ ПРОТИВ МИНИ -ХИДРОЦЕТРАЛА, значи, оставићемо сад друге да се баве политиканством око национално одговорне политике, ми крећемо са национално одговорном причом по програмским сегментима и приоритетима Републике Српске“.
  Meni to izgleda mi kao da si me poslušao, tj. odlučuo da se za sada koncentrišeš na jednu temu. Sam odluči koju. Ako je to ekologija i održivi razvoj, ne mogu a da ti ne kažem, griješiš kada otvaraš front prema malim hidrocentralama. Pogledao sam malo i vidio da sve razvijene zemlje (Austija, Njemačka, Švajcarska, Norveška) imaju na hiljade malih hidrocentrala, Švajcarska 9.500) Nisu oni ludi. Neki razlog za to postoji. Prije će biti da ti treba da otvoriš front prema neredu i haosu u dodjeljivanju koncesija i nepoštovanju međunardonih standarda, nego protiv izgradnje mini hidrocentrala. Ali, vidi ti. To je samo moje mišljenje. Kada to apsolviram, reći ću tu konkretnije.
  Ova ti je dobra:

  „док национално одговорни ЗЕЛЕНИ и њихов лидер Никола Лазаревић раде на спречавању овог злочина, до тада сви полтички лидери би требали прихватити иницијативу о сазивању свесрспког Сабора на начин који је јавности већ познат“.
  Sada pusti da se to krčka i da se drugi zbog toga crvene. A neće, jer obraza nemaju. A ti se pripremi za slijedeće lokalne izbore.

  Ne brini ti, možeš ti meni dosta toga reći a da se ja ne naljutim. Čovjek sam iz naroda. Seosko dijete koje se kroz život probijalo, i nešto na tom planu napravilo, samo sa svojih deset prstiju. Petero djece, osam unučadi, hvala Bogu, a još mlad i pun energije…

  1. “Ne brini ti, možeš ti meni dosta toga reći a da se ja ne naljutim. Čovjek sam iz naroda. Seosko dijete koje se kroz život probijalo…“

   Кад се већ нећеш наљутити, да те питам кад си се први пут пробио?

 39. Nikola, evo gledam na BBC da su neki hakeri objavili snimak po kome Boris Johnson, kandidat za britanskog premijera, već čestita svom protivniku izbor. Upotrebili tehniku namještanja govora (pomjeranja usana) kojom se do savršenstva svakome u usta može staviti ono što nikada nije rekao. Ranije je ta tehnika bila privilegija samo tajnim sluđbama a sada i širokim narodnim masama. Znaci sada neko može da te „turi“ na televiziju i gurne ti u usta izjavu, koju kao ti izgovoaraš (ne mislim na tebe konkretno) bilo koje vrste, a da to izgleda savršeno i autentično.
  Ne bih bio u koži političara, mada se od sada mogu i vaditi da nisu rekli ni ono što su stvarno rekli nego da ih je neko ishakovao.

 40. Драгче,

  не требаш ти толико да пишеш, али кажем, нови си, научићеш, исто као што ћеш „огуглати“ на подјебавање.

  Разумијемо се ми, али разумијемо се и ја и Симо, па ја и ботово других партија, па ја и АИДОВЦИ и остали ботови тајних служби.

  Знаш, моје је да овдје и кроз медије шаљем поруке и афирмишем нашу причу, њихово да разумију, или не разумију,да подрже, или нападају, наравно, све по тренутном интересу оних који их плаћају да коментаришу, или да овдје стално „мисле“, као мој Симо.

  Још нешто, нисам ја тебе послушао да гурам причу о миницетралама, ја сам форму за јесен темпирао, прво отворено писмо Сребренки у августу, па онда снажна иницијатива о САБОРУ у септембру, ово са посебном сједницом је случајни ужитак октобар, а планирани почетак приче о миницетралама је кренуо мојим прилогом на БНТВ прије двије седмице, тада тебе још није било у коментарима на ову тему.

  Не схваташ ти ово о миницетралама, боље је ништа да не пишеш,правиш штету, опет си профулио у коментар, (фино сам ти рекао да пишеш кад будеш имао чињенице о криминалним додјелама, ево сад те молим да убудуће тако радиш.

  Иначе, ЗЕЛЕНИ су увијек конкретни и коректни, кад нешто кажу да не ваља, онда понуде рјешења, дозволићеш да темпирамо форму,иду избори, доста су наше идеје други у камапањама користили, сад ће само потенцијални стратешки партнери ЗЕЛЕНИХ моћи имати од наше писмене и аванагардне приче, те храбре борбе користи.

  Остали ће, све ако се ухвате ове приче бити медијски искасапљени, годинама ми ово градимо, ЗАСЛУЖИЛИ СМО ОПРАВДАНО ТАПИЈУ НА ПРИЧУ О ЖИВОТНОЈ СРЕДИНИ, О ЗАШТИТИ ПРИРОДНИХ РЕСУРСА И ЗЕЛЕНОЈ ЕКОНОМИЈИ, дошло је вријеме да по свим овим питањима народ може да вјерује само ЗЕЛЕНИМ СРПСКЕ.

  драгче, полтика је озбиљан посао, не може се преко ноћи стећи повјерење народа, интелигенције и медија, те поштовање политичких противника, значи, Никола Лазаревић је добро знао шта ради, годинама је достојанствено подносио ударце, све да би ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ данас дошли у ову позицију.

  Значи, оно што по овом питању могу рећи јесте, ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ ће зауставити даљу градњу миницетрала, другим ријечима, спријечити да стотине милиона КМ годишње стрпамо у џепове власницима злочиначких концесија и тиме ћемо успут спријечити да се униште наше ријеке миницетрала и тотално промијени(нагрди) изглед прелијепе Српске.

  Упоредо ћемо на основу програма предложити јасна рјешења, све да зарадимо стотине милиона КМ на годишњем нивоу,односно, да на прави начин користимо те сачуване природне ресурсе и природне љепоте, у овом случају ријеке.

  Има ту отварања приче о шумама, о историјским рјешењима по питању дрвне индустрије, о…… само полако, први СТРАТЕШКИ циљ је постигнут.

  ДАНАС СВИ У СРПСКОЈ И ФЕДЕРАЦИЈИ ЗНАЈУ ДА СУ ЗЕЛЕНИ У ДОБРОЈ НАМЈЕРИ, ДА СУ ПОШТЕНИ, ХУМАНИ, НАЦИОНАЛНО ОДГОВОРНИ, ХРАБРИ И ДА НА ПРАВИ НАЧИН ХОЋЕ ДА САЧУВАЈУ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ И ОБЕЗБЈЕДЕ ДОСТОЈАНСТВЕН ЖИВОТ СВИМ ЊЕМИМ ГРАЂАНИМА, КАО И ДА ЗНАЈУ ПУТ УСПОСТАВЕ ТРАЈНИХ БРАТСКИХ ОДНОСА НАШИХ НАРОДА У ДЕЈТОНСКОЈ БИХ, значи, има Драгче ускоро да гори од позитивне енергије у Српској.

  Не заборави, Ниџо је искусни стратег и творац програма ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, па да подсјетим још једном на чувеног Волта Дизнија:

  ОНАЈ КО ЗНА НЕШТО ДА ОСМИСЛИ, ОН ТО ЗНА И ОСТВАРИТИ“

  Прејак сам, јелде Симо и Јасмине?

 41. Gdje mogu naći to pismo Srebrenki iz avgusta (što u avgustu kada su svi na godišnjim odmorima) ?
  Nakon toga, i kad se malo bolje informišem o koncesijama, ću ti reći šta mislim.

 42. Kada sam pročitao ovo :
  „Ево толико о томе, ову смо фазу завршили, у међувремену почели другу фазу БИТКУ ПРОТИВ МИНИ -ХИДРОЦЕТРАЛА, значи, оставићемо сад друге да се баве политиканством око национално одговорне политике“,

  shvatio sam da si konačno odlučio da se posvetiš prioritetno jednoj od svoje dvije teme, ekologiji i održivom razvoju, a da drugu (nacionalno pitanje) staviš u stand by.

  A to ti je bio i moj prijedlog.

  Znači li to da nisam bio u pravu, i da ćeš i dalje paralelno furati obje priče ?

 43. Тема овог поста је саопштење ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ везано за посебну сједницу НСРС на којој је требало доћи до српске саборности, односно,наш јасан СТАВ по овом питању, све са приједлогом рјешења како се може стварно доћи до саборности по питању опстанка Српске и будућег рада свих институција и изабраних представника Републике Српске.

  Резултате сједнице видимо,мислим да нам они дају за право да убудуће свакога ко је због партијских, или личних интереса против свесрпског САБОРА подсјетимо на његов-њихов „патриотизам“.

  О томе би требало овдје писати, прошло је довољно времена да се може са дистанце конкретно оцијенити резултат сједнице, о томе бих ја на овом посту, наравно, ако се слажете.

  ПС. Драгче, што се тиче писма Сребренки, не вјерујем да не знаш, али ево, отвори архив и укуцај назив Никола Лазаревић-ОТВОРЕНО ПИСМО СРЕБРЕНКИ ГОЛИЋ

 44. Pročitao sam tvoje pismo Srebrenki. Prvo što mi je upalo u oči je da si ga pisao 29 jula 2019. godine, kada je Srebra bila na godišnjem. Sve do kraja avgusta. Provjereno. Ako te neko nagovorio da to uradiš upravo tada, znaj da ti je smrtni neprijatelj. Takođe, masa ljudi je tada bila na godišnjem pa nije bila u prilici da pročita tvoje otvoreno pismo. I meni je zbog toga promaklo. Đećeš Nidžo pisati pisma usred ljeta. Kada svi lade damu u nekom plićaku i ne haju šta se događa u sponjem svijetu.
  Drugo, da si pisao osobi koja se ne miješa u svoj posao, pošto je tamo obični statista. Ikebana. Golićka kao Bošnjakinja i žena na to mjesto izabrana je po ključu, i zato se tamo pita k’o što se neko sjeća lanjsko snijega. n direktnom je fonu sa Bakirom i radi protiv interesa RS. Provjereno. Isto kao Tešanovićka.
  Treće, većina pitanja koja si joj postavio nisu iz njene nadležnosti, pa čak, i kada bi se miješala u svoj posao, te poslove ne bi mogla da obavi jer za njih nije ni nadležna ni kompetentna. Kada je vidiš ili čuješ pitaj je kako je dala ekološku dozvolu za kotlove na ugalj bez filtera u FG Birač pa se sada cijeli taj kraj truje, a da o tome niko nema pojma. Bilo sam lično prisutan (imaginarno) kada su joj „postavili pištolj na čelo“ (figurativno rečeno) i naredili da to potpiše. Prije toga je pao dogovor oko IMT, a ja i dan danas ne znam šta to u prevodu znači. Čuj Industrija Motora i Traktora. I nešto kao kroz zube promrmljala u smislu „gledala sam u filmovima kako se mafija ponaša, ali nikada to u životu nisam doživila. A i da jesam svršila bih u gaće od silnog uzbuđenja.
  Pa bolan Nikola kome se ti obraćaš. Ona ne zna ni da li je pošla, ni da li je došla. Radi sve kako joj se kaže a po pitanju koncesija njenim ministarstvom se upravljan iz drugog ministarstva. Znaš već kojeg. Prema koalicionom dogovoru da gleda svoja posla (koja nema) i da se ne miješa u poslove mafije. Čuo si več da postoji geodetska mafija, medicinska mafija, građevinska mafija, ekološka mafija. E, pa tako postoji i energetska mafija. Naravno, ne kod nas, ali negdje postoji. I sada bi ti Nikola da ispravljaš krivu Drinu. Nju je malo ko preplivao, a kamoli preplivao. Nije to Prača. Zaboravih reći, svako pa i oGolićkino ministarstvo ima pomoćnike, sekretare, …E pa vidiš, njeni pomoćnici više znaju i rade od nje same. Neki i u Industriji Morora i Traktora u Rakovici. Bolje bi bilo da si se njima obratio. Oni rade i prekovremena i preko ljeta

  1. Dragče,
   obzirom da Nikola misli da sam provokator AID šta misliš da ja njemu dam prijedlog da napiše bajku ili priču o koncesiji za mini hidroelektranu koju je dobio vozač Pere Pinokia.
   Meni je to jedna od najljepših priča o Republici Srpskoj, skoro u ravni sa ustaškom Hrvatskom i vizijom Franje Tuđmana o 300 odabranih porodica u koje se nekako ugurao i vozač autobusa Ljubo Češći Rojs.
   Neka je plata vozača u službi režima i 1200 KM a nije jer za te pare u Srpskoj rade doktori i prosvjeta, postavlja se pitanje kako taj čovjek može imati milion KM ili milion €ura koliko ja potrebno za takvu investiciju.
   Ili još važnije pitanje ko nam to vozi ministre.
   Dobar naslov bi bio:
   „Potočare na rijeci Perekeš“

 45. ЗЕЛЕНИ Републике Српске зашто не одговорите на прозивке и питања овде неких очигледних Лелемуда, Губљача Времена, Комплексаша и Нереализованих Ликова по питанју продаје концесија приватној фирми без тендера од стране паљанског шерифа Мрђана. Ви који имате седиште у Палама као и поменути Шериф, вероватно бисте могли бити информисани како се то стварно десило пре неколико година, и да ли се ту ради о криминалу како кажу напред цитирани Лелемуди. Да се човек джаба не прозива ако није крив, и да на миру и без стреса настави да обавља приватне послове од пара које је пoштено зарадио пре рата.

  1. …одох нашироко, па заборавих да питам да ли ће ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ покренути неку политичку истрагу око тог питања с обзиром да се ових дана прича и пише да држава исте концесије које једном продала поново купује, али по вишеструко већој цени од оне по којој их је продала. Ако је све то тачно радило би се о криминалу вероватно некога из самог врха власти.

   Било би ми, а верујем и другм Фронаталовцима овде, интересантно да ћујем шта о овоме мисли предани Медија Заштитник актуелне власти и режима, посебно Лика и Дела РепубликоСрпског Вожда, уважени и цењени господин Симо П. Ороз ?

   Очигледно је да је држава без јавног позива за 1 банку продала неколико атрактивних концесија у свом власништву, да би те исте концесије поново откупила само овај пут за 10 банака, од истих или других приватника. У међувремену сви концесиони рокови су истекли па те концесије практично више и не постоје, с обзиром да би по аутоматизму требали да буду раскинути концесиони уговори.
   Практично, да има државе, и нема криминала, држава би по закону требала да раскине те уговоре, поништи и врати у своје власништво концесије и поново их сама себи додели ако је стварно заинтересована за изградњу шетири централе. Али не, држава откупљује концеије које је већ давно требала да одузме од концесионара који нису испоштовали рокове и друге услове из уговора о концесијама.

  2. Што већ питаш Симу, да ти одговорим:

   Мене интересује само истина, а истина је да је те концесије подијелила влада коју су саставили СДС и ПДП. То је влада Пере Букејловића са министрицом финансија Светланом Ценић.

   Што се тиче садашњег правног стања заиста немам увид у уговоре и концесијама и о роковима. Логика налаже да се у уговору нађу рокови за реализацију и опис више силе.

   Ако су рокови пробијени онда држава има право да одузме концесије и наплати банковне гаранције које би такође требале бити дио уговора.

   Уколико је реализацију концесија проуроковала виша сила онда већ имамо проблем, нарочито ако је вишу силу проузрочила држава. Ту већ имамо шта приупитати и Додика.

   Да би се те ствари правилно сагледале треба имати и неке памети и неког образовања и елементарног поштења.

   Најлакше је дићи дреку…

   Толико.

 46. Пошто сам већ по питању концесија одговорио-послао поруку свима на посту о Шаровићу, не бих се понављао, кога интересује нека се пребаци и прочита-задњи је коментар на том посту.

  Иначе, овдје видим да се појавило доста нових лица, али нико са својим именом(част оном-бјеше Гајић), за старе ми је лако, има писмених и покварених и глупих, лако ће се препознати, за нове, ево једна кратка Дучићева прича.

  Како пише Дучић, имало село пророка-писмена човјека, његова памет је многим у селу сметала, (завист, оговарање, ако може и уништење таквог човјека, то је доминантна карактерна ЦРТА свих народа са ових простора.

  То ја на основу богатог животног искуства тврдим, али то су, све на основу историјских чињеница, прије мене рекли и написали највећи синови са ових простора)

  Елем, једног дана пронесе сеоска будала вијест да у идућу свету Неђељу долази у село пророк из другог села на мегдан њиховом пророку.

  Нису могли сељани ишчекати дан.

  Дође и тај дан, дође пророк, окупи се сво село, пророци сједоше и почеше разговарати.

  Село је чекало резултат двобоја, биће, ако њихов побиједи, да су они најбољи, да таквих људи као што је из њиховог села надалеко нема.

  Ако изгуби, сви ће га се стидити, рећи да он и није њихов, да се говно некад довукло у њихово село.

  Пророци су причали и причали и причали, село је чекало двобој-свађу, ње не би, гсдје ће бити, коначно се нашла два паметна човјека, трајало је то пар часова, додијало каже Дучић свима, тако да у једном моменту мегдан прво напусти сеоска будала, за њим његов пас, а за њим цијело село, тачка.

  Врло поучно за покварене ботове, али и за све оне који су се препознали у овој причи, тачка.

 47. Симо,

  можеш ти курцу свирати-спиновати, јесу лопови из СДС и ПДП почели, али што ви то 2006 године кад преузеште власт не заустависте и поништисте све концесије.

  Сви сте знали да су неисплативе, по природу разарајуће, а по Електропривреду Српске економски штетне.

  Немој само да ми неко каже како неко у влади није знао за катастерофалне посљедице по народ, миграцију становника, штету по стотине села и градова, по пољопривреду, по шуме, по биљни свијет, по прелијепе предјеле који су се требали користити као туристичка атракција, по.

  Па пичка вам материна, није нас милијарда, немамо индустрију као Кина да нам треба толико струје, па смо нашли да уништимо цијеле регије због повећања од 1% производње елејктричне енергије.

  Знате ли ви шта радите, треба да нам се сутра дјеца стиде, а пролазници смију глупости коју је данашња СРПСКА власт, све у име српског народа, његових часних бораца, породица палих бораца, инвалида и официра урадила.

  Одговори зашто нисте били национално одговорнуи, зашто Симо-Сребренка, Милораде и остали зауставили и поништили овај злочин над природом и својим народом?

  Да ли мислиш Симо да би се неко од тадашњих формалних власника, или политичара и њихових сатрапа, оних који су били стварни власници већине концесија можда смјели побунити?

  Би, али у курцу?

  Умјесто да то господски и по Републику Српску национално одговорно ријешите, погледај шта сте урадили?

  Да вас нисам зауставио пријетећи протестима, значи да није било страха од Николе Лазаревића и ЗЕЛЕНИХ, сад би Српска имала преко 290 издатих концесија,не би један поток остао од ваших проклетника.

  Овако је око сто припремљених повучено, 45 поништено.

  Остатак,

  има их 30-32 изграђених, 7-8 у изградњи, десетак у обради, сигурно неће добити дозволу, а осталих дозвола има око сто, све оне, било да су препродате, или чекају препродају, биће предмет ревизије.

  Видиш да се разумијемо, све тачно знамо, али ми смо политичка странка, нисмо Тужилаштво ни МУП, наше је да политичком борбом и у складу са Законом приморамо посланике у НСРС да донесу НАЦИОНАЛНУ СУПЕР ОДГОВОРНУ ОДЛУКУ, односно да ставе ВЕТО на концесије и формирају стручну КОМИСИЈУ ЗА РЕВИЗИЈУ СВИХ КОНЦЕСИОНИХ ДОЗВОЛА ОД 2005 ГОДИНЕ.

  Наравно да ће ЗЕЛЕНИ тражити мјесто предсједника комисије, све да не би било по оној, ФОРМИРАЈ КОМИСИЈУ ДА НИШТА НЕ УРАДИМО.

  Успут одговор оном др-агету,

  нисам ја писао писмо Голићки само због еколошких дозвола на концесије, пола нашег програма је одговорност управо министарства за Грађевинарство, урбанизам и екологију, да не понављам, видио си у писму за шта је сматрам одговорном.

  Појединости-стотине онога за шта је крива својим чињењем и својим нечињењем, све за скоро девет година министровања, остављам за вријеме ако је Вишковић не смијени.

  Убрзо иде наша прича о Сребри, видјећемо резултате (не)рад министарства за вријеме њеног мандата, мора Сребра отићи и тачка.

  Значи, да сам на Вишковићевом мјесту, не бих себи дозволио да влада уђе у рат са ЗЕЛЕНИМ и Лаазревићем због Сребренке Голић, зна он добро да за разлику од Сребренке и власти, по питањима за које ћу прозивати њу и власт Николи Лаазревићу се у јавности оправдано вјерује.

 48. Симо П. Орозу, покушао си вешто да одговориш односно избегнеш одговор. И избегао си га односно одговорио си на непостављено питање. Овде није важно ко је и како доделио четири концесије Електродистибицији Пале, него неколиго других питања у низу која траже одговор.
  О томе је 2012 године писао Фронтал на бази истраживања Центра за истраживачко новинарство (ЦИН)
  https://www.frontal.rs/povlastice-za-kalderu-vlada-garantuje-trgovinu-strujom-prije-izgradnje-elektrana/
  Овде се види како је Калдери и Чичићу намештено да добије посао пројектовања и преко 5 милиона за своју пројектантску фирму „Пројект“, и испод тржишне цене (6,8 мил. КМ) 90% у власништву ХЕ Бистрица д.о.о. које је у потпуности припадало Електродистрибуцији Пале. Све то без тендера и да било ко други о томе зна. За ту куповину Калдера је добила кредит од ИРБ од 5 мил. КМ. који можда још није вратила.
  Значи, Калдера од ИРБ добија 5,0 мил. КМ за куповину предузећа ХЕ Бистрица, а од истог предузећа ХЕ Бистрица још 5,0 мил. КМ за пројекат. Чудна трансакција, да не кажемо криминална.
  Након тога, Калдера која купује 90% власништва ХЕ Бистрица са 4 концесије, без тендера, гарантујући финансирање, дио тог предузећа (око 40%) продаје другој приватној фирми, која даље гарантује средства и изградњу. Од чега наравно нема ништа.
  Да би пре неколико дана прочитали вест (https://www.capital.ba/viskovic-neupucen-o-trosenju-21-miliona-km-za-he-bistrica/comment-page-1/#comment-735112) да Електропривреда РС, значи држава РС, прво купује 51 % у истом предузећу ХЕ Бистрица за 10,8 мил. а онда и остатак од 49% за 11 мил.
  Значи, држава је 2012 године 90% власништва у ХЕ Бистрица продала за 6,8 милиона да би тих истих 90% платила скоро 22 милиона. У међувремену је вредност ХЕ Бистрица порасла за 5 милиона колико је плаћен пројекат и вероватно још неку сићу пошто се са изградњом није скоро ни почело. Шта представља разлика између 22 и 6,8 милиона, тј. 15 милиона.
  Калдера је платила (ако је платила) 6,8 мил. а добила : 5 мил. за пројектовање, непознат износ за продају 40% Чесима (вероватно око 10 мил.), и сада 11 милиона.
  Свака част на пословном успеху Додиковог пријатеља.

  Могуће је да овде има неких мањих одступања од правих износа јер се не знају све трансакције, али смо ту негде.
  Концесија је издата 2006 године и сигурно су сви рокови давно истекли чиме су се стекли услови да држава раскине уговор, и да концесије поврати и сама приступи изградњи без било каквих додатних улагања. И да наплати гаранцију од 1,1 милион.

  Више силе ту нема јер није било ни рата,, ни земљотреса, ни поплава ни пожара. Држава, како каже Симо, не може бити узрок више силе. Зна се шта по закону представља вишу силу.

  Шта сада мисли Симо П. Ороз као часни и поштени заступник интереса владајуће камариле.

  А Никола Зелени Екологиста треба јасно да се јасно одреди да ли ће политички „експлоатисати“ ову причу, јер би му то сигурно донело симпатије јавности и гласове на наредним изборима. Верујем да неће пошто би се на тај начин замерио Мрђану.

 49. Шућур милко- алаху,

  немој молим те, немам ништа против да помажеш пишући о злоупотребама приликом додјеле и препродаје концесија на ријеке,напротив, али немој прозивати без свог имена и презимена онога кога ћете сви славити што је истурајући своју гузицу спасио читаве регије од разарања, не само у Републици Српској, него и Федерацији.

  Све се људи зна, погледајте глупости од др-агчета, он мени каже да нешто око овог лоповлука на Бистрици напишем, па ево и ти, а оно на сто мјеста подаци објављивани.

  Није проблем био у томе што неко не зна, знају сви све годинама, од позиције и опозиције, до надлежних истражних органа.

  Проблем је у томе што у том, као и у сваком другом послу гдје је огромна лова, има укључених из свих сфера живота, неко се огребао мало, неко више, а неко највише.

  Како и не би било пара за све КОКОШАРЕ ову енергетску пирамиду, па само на ове четири миницетрале на Бистрици, стварни власници концесије(ПОНАВЉАМ, СТВАРНИ ВЛАСНИЦИ) би требали зарадити чистих пола милијарде КМ без повећања цијене киловата, другим ријечима, прије ће бити да би због раста цијене електричне енергије у будућности требали зарадити једну милијарду КМ.

  Исти случај је и на оне двије завршене на ријеци Прачи, оне одакле су ЗЕЛЕНИ и кренули у ову причу, на њима ће стварни власници(ПОНАВЉАМ СТВАРНИ ВЛАСНИЦИ) за вријеме концесије од 50 година, по овој цијени зарадити преко пола милијарде КМ и више, са новом цијеном, поново милијарда КМ.

  Значи, није да се све није знало, НИТИ СУ СВИ У ПОЛИТИЦИ ИСТИ, требао је неко имати луде храбрости и покренути мега озбиљну причу против ЕНЕРГЕТСКЕ МАФИЈЕ.

  То су урадили ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ и њихов предсједник, часни српски официр Никола Лазаревић, то сав народ(свака часна породица) треба да запамти, да подржи и да сутра по добру цијени, тачка.

  1. …али ЗЕЛЕНИ АМБИЈЕНТАЛИСТИ, да вас не прозивам именом и презименом, Електродистрибуција Пале д.о.о. је са Пала, и сва ова прича око очигледних нерегуларности и манипулација, најблаже речено, око поклањања четири концесије укупне снаге око 20 МW, је потекла одатле. Електродистрибуција Пале је без тендера продала (сада видимо поклонила) те концесије једној приватној фирми, у власништву тајкуна блиском тадашнјем премијеру РС.
   Ваше седиште је на Палама, и ако неко треба да познаје ситуацију и предузима нешто у тој средини, то сте ви. ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ који се у сваком иступу па и овде кунете у заштиту природних богатстава РС и регуларсности у свим сферама живота па и овој.
   Међутим, на ту конкретну тему ви немате ништа да кажете, односно нећете да кажете и то вас дискредитује. Ни да осудите поступак Електродистрибуције Пале чак и да су урадили све по закону. А из авиона се види да нису. Поставља се питање зашто. То ви најбоље знате. За мене је овде прича на ту тему са ЗЕЛЕНИМ РС завршена и само сам се регистровао ради тога. Јасно је као дан
   Сачекаћу још шта ће Симо П. Ороз рећи, па да вам евентуално, сбојици кажем колико сте некорисни за народ и дволични. Можда ће ме Симо демантовати и тада ћу му се извинити

  1. …..i onda ZELENI првом коментару потрчаше да kажу – Вријеме је да снажно дјелујем, зар не -, а након тога понављају по хиљадити пут исту ствар типа бла, бла, бла……. да би онда у игру убацили чак и Мектића не разуме се зашто.

   А ОДМАХ У КОМЕНТАРУ ИЗЈАВИШЕ – ВРЕМЕ ЈЕ ДА СНАЖНО ДЕЛУЈЕМ, ЗАР НЕ-

   Шта Симо П. Ороз на ово каже ????

   Кога ви овде гребете у здрав мозак

 50. … ево шта си изјавио у том чланку – „Па управо зато што сам у првом коментару реаговао на једну од радњи која се десила у додјели преко 250 за Српску економски неисплативих, незаконитих, нехуманих, могу слободно написати душманских концесија за миницентрале у Српској“ – .
  КОЛИКО НЕ ПОЗНАЈЕШ ТЕМУ ДОДЕЛЕ КОНЦЕСИЈА ПОКАЗУЈЕШ И ТОМ ИЗЈАВОМ. У РС НИКАДА НИЈЕ ДОДЕЉЕНО ПРЕКО 250 КОНЦЕСИЈА. ОКО 150 ЈЕСТЕ, АЛИ ТО ЈЕ ЗА 100 МАЊЕ ОД ОНОГА ШТО СИ ТИ ИЗЈАВИО.
  МОЈА ЗАКЉУЧАК ЈЕ ДА СИ ТИ ИПАК НЕОЗБИЉАН И ТАНАК ИГРАЧ/ПОЛИТИЧАР, НЕ САМО ЗА ОВУ ПРИЧУ

 51. Nikola brate, iskasapi te ovaj Šućur dok sam ja malo weekand-ovao. Šta je ovo. Isproziva te neki levat Šućur, kako nas sve nazva, da ja nemam više ni srca ni volje da te prozivam na ovu temu. Ako šta mogu da pomognem, tu sam. Ja sam ti već rekao da na dvije tri vruće teme ekološke, među kojima i ova, možeš politički da poentiraš do mile volje, a ti kako hoćeš. Izgleda da se na tebe savjeti teško kaleme. Traži na uvid ugovore jer nam je Mačkić otvorio put svojom pobjedom na sudu

  1. Nemoj biti bezobrazan, zašto levat?
   Sa Nikolom se svako novi upusti u ozbiljnu diskusiju i kada vidi da je režimska jajara ili odustane ili ga Nikola proglasi AID-om ili neko pametan kao Simo i ja odluči da Nikoli poveća čitanost tako da čitava Republika Srpska zna šta je alternativa i lažna opozicija.
   Lično sam mu omogućio kontakte sa Nenadom Stevandićem.
   Pa sada si i ti tu da vidiš cirkus iz prve ruke.
   Nego Dragče šta misliš da mu dodijeliš ono priznanje ministarstva povodom 1. Marta?
   Tebi to nije ništa a Nikola će postati televizijska zvijezda u BiH.

 52. ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ су увијек конкретни и коректни,нисмо популисти, не причамо против других, кад укажемо на проблем, увијек понудимо рјешење, тако ћемо завршити и започету причу око заустављања концесија, те довести до формирања независне (стручне комисије) за испитивање свих додијељених концесија, што ће свакако резултирати обуставом даље изградње минихидроцетрала.

  После тог веома важног посла, очувања-спашавања природних ресурса, понудићемо сами, или са програмским партнерима јасан план са роковима, односно, рјешења за одрживи ОПСТАНАК НАРОДА на тим просторима, све на основу стратешког положаја по Републику Српску, те на основу природних ресурса, садашњег степена развоја одређених привредних грана на тој територији и људског потенцијала..

  Значи, ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ имају јасну стратегију-план опстанка народа на сваком квадратном метру Републике Српске, све кроз свој економско-еколошки програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА и политичку платформу моралне и привредне обнове, платформу из 2014 године, у јавности познатој под називом ПРВА ПРАВА ПОСЛЕРАТНА ОБНОВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.

  ЗЕЛЕНИ добро знају у ком времену живимо, добро знамо све опасности по опстанак Републике Српске, добро знамо ко су данас изабрани представници српског народа и какви су односи блокова, како раде институције система, добро знамо у каквом су стању медији и како се друштвене мреже могу позитивно искористити.

  Свјесни смо колико је данас интелигенција у стању хиберанције, све због недоличног страха најписменијих људи у српском народу, или личног комодитета(част изузецима), добро знамо снагу и досадашњи
  рад удружења од посебног друштвеног значаја, добро знамо………… зато је наш начин дјеловања јако сензибилан, односно примјерен историјском моменту и општем стању у друштву.

  Да поентирам, ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ СУ КАО АВАНГАРДНА И НЕУКАЉАНА ПОЛИТИЧКА СНАГА ДАНАС МОРАЛНА ВЕРТИКАЛА И КОРЕКТИВ НАШЕГ ДРУШТВА, знамо проблеме и знамо да имају јако једноставна рјешења, све ако се хоће радити у корист општег добра, стога смо искрено позвали на САБОРНОСТ, односно, изнуђено покренули иницијативу о првом свесрском Сабору Републике Српске.

  ЗЕЛЕНИ нису политички манипулатори, ни егзибиционисти, нас нико не може уцијенити, нити имамо „ментора“, ми се држимо своје идеје, идеологије и програма.

  Умјесто ментора имамо искрене пријатеље у Бриселу и Стразбуру, имамо пријатеље у мега јаком ЕГП-савезу зелених партија Европе, пријатеље које због историског непромишљања свих досадашњих послератних власти, непромишљања наших политичара, нарочито после потписивања ССП 2007 године, споразума који нам је нудио невиђену прилику.

  Прилику коју нисмо искористили за афирмацију Републике Српске и дејтонске БиХ,све кроз форсирање зелене партије и зелене економије-ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, што би за резултат имало повлачење огромних бесповратних средстава из фондова за еколошку инфраструктуру(рак рану сваке општине), средстава из тих фондова за пољопривреду, образовање кадрова и туризам, да не говорим о супер повољним кредитима за област пољопривреде, па……………..

  Нисмо мислили тада, нисмо-нису „наши стратези“ прихватали програм и идеологију од 2010 године основане Еколошке партије РС-ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ,основане управо зато што сам ја лично видо колико губимо ако Република Српска нема зелену партију у парламенту.

  Нису прихватили као опште друштвени интерес ту причу, те искрене патриоте и хуманисте, људе који су на основу идеологије и програма могли покренути позитивне процесе у Републици Српској и афирмисати српски народ у Европи и свијету, посљедично, у доброме амортизовати, нажалост успјешну негативну послератну причу о српском народу- односно, свакодневно и системско сатанизовање српског народа од оних који су изазвали грађански рат у БиХ.

  Нису нас прихватили ни позиција ни опозиција као озбиљне програмске партнере, ниду видјели, или хтјели да виде колику корист за Републику Српску и српски народ могу донијети авангардни зелени.

  Нису, један од разлога јесте управо и тај што су многи из оба блока унијешани у прљаве послове, односно, што су знали да се тада неће моћи овако давати концесије на ријеке, овако бесомучно красти шума, искључиво за богаћење пар стотина људи у Републици Српској, што се неће моћи давати еколошке и грађевинске дозволе тамо гдје их не би дао ни непријатељ српског народа.

  Зато смо сад кренули радикално, зато ћемо да смијенимо Сребренку Голић, зато ћемо да зауставимо концесије на миницетрале, зато ћемо ако не пристану они који до сада нису, ми са оним који јесу пристали организовати почетком идуће године свесрпски САБОР, зато ћемо……………

  ЗЕЛЕНИ јесу кренули радикално, али смо ту за све патриотске снаге, спремни смо за српску саборност и заокрет у понашању и размишљању, како унутар Српске, тако и у односима са федералцима и странцима.

  Као одговор бремену времена, ми нудимо искрену српску саборност, нудимо сарадњу на програмској основи свим патриотским снагама у Српској, односно, нудимо ИСТОРИЈСКИ ЗАОКРЕТ СРПСКОГ НАРОДА у Републици Српској, у преводу, нудимо конкретна рјешења за изградњу-доградњу неуништивог правног, политичког, безбједносног, привредног и образовног система унутар Репулике Српске за наредне године и деценије, те начин дјеловања свих изабраних представника српског народа, све како би се трајно успоставили коректни односи у дејтонској БиХ и обезбједио достојанствен и миран живот свих грађана Републике Српске и Федерације.

  Ево, после ове приче, ваљда је свим посјетиоцима Фронтала РС, као и оним којим сам ову поруку послао јасно да је Никола Лазаревић честит и добрнонамјеран човјек, те да као идеолог и предсједник ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ, зна знање.

  Драгче,

  разумјем ја шта ти пишеш, па пошто си коректан, ево за тебе, али и да пошаљем још једну искрену поруку.

  Мораш да схватиш да ја нисам политички кокошар, разумијем ја добро све,хиљаду пута бих знао боље искористити сваку грешку власти и лично политички профитирати у јавности,вјеруј да би то знао много писменије урадити него што то данас, или што су некад радили нпр. Вукановић и Станивуковић.

  Ја сам мега јак човјек, стратег, нисам неостварено дијетње да кречим као јарац и да све мрзим ако није по мом?

  Такав начин рада мени није близак, исто као што ми није нпр. блиско писање Васковића и Рајка Васића, мада сам објавио стотине текстова и могао бих да ломим друге кад бих имао намјеру само да неке сломијем, све да бих зарадио да прехраним породицу, или да сам нарцис и сујетно говно које хоће да свакоме соли памет.

  Значи, превише сам ја искусан и држим до интегритета сваке јавне личности, рецимо, да сам посланик, начин рада Јелене Тривић би ми био јако близак,она ради конкретно и коректно.

  Наравно, пошто сам мушко и у позитивном смилсу много неозбиљан у понашању, „а баста ми, што рекла моја баба“, било би ту доста писмених пошалица, али 100% ниједна не би била везана за вријеђање и понижавање других посланика, или изабраних личности у српском народу, напротив.

  Значи, ја знам знање, поштујем туђу памет и не желим у медијима да се бавим именима, него критикујем појаве и упоредо уз критику нудим рјешење за тај проблем, другим ријечима, држим се плана и програма.

  Успјеће Драгче ова прича око миницетрала и без популизма у јавности, план постоји, запамти, ЦИЉ ће бити остварен, а сви ви који имате добру намјеру, рећи ћете после завршеног посла, СВАКА ЧАСТ, СТВАРНО ДРЖИ РИЈЕЧ И ЗНА ЗНАЊЕ.

  Знаш, мора неко претећи у политици Српске са ОБРАЗОМ, памећу и мудима,мора се оставити „УРНЕК“ за будуће политичаре, оне које морамо обучити да не одступе од ових национално одговорних принципа и мудре борбе за интересе свог народа и свих грађана Српске, принципа које сам навео у коментару.

  Није случајно она ГОСПОДИН СЕ НЕ ПРАВИ, ГОСПОДИН СЕ РАЂА.

  За разлику од других моја политичка филозофија почива на синтагми “ СА ГОСПОДОМ ГОСПОДСКИ, СА ФУКАРОМ ГОСПОДСКИ, тако је било и тако ће бити док је Никола Лазаревић жив.

  Надам се да ћу од свог народа и свих грађана Српске добити прилику, да ово што сам написао у коментару, све заједно са писменим и одговорним људима проведем у дјело, тачка.

  1. Мени је сада све јасно и нећу те више давити ни гњавити ако си тако доживио а јеси. По мом скромном мишљењу на ЗЕЛЕНЕ РС се не може рачунати када је у питању конкретан обрачун са конкретним криминалом. Вас интересује неко деловање како рекосте агресивно општег типа. Да све нападате а кикога не нападнете да сте мало уз позицију а мало уз опозицију зависно од ситуације под условом да вас неко од те двије опције хоће. А за сада нису хтјели као што смо видели ни једни ни други и то би вама требало да представља неки показатељ.
   Да немате свој став и да вам се прича своди на бла, бла.. говори и ваша изјава у горњем тексту где кажете :

   „спремни смо за српску саборност и заокрет у понашању и размишљању, како унутар Српске, тако и у односима са федералцима“.

   Из тога се може извући недвосмислен закључак да ви декларативно идете агресивно не би ли вероватно ушли у парламент и неку општиснку скупштину. А када бисте то остварили онда бисте били спремни да са програмским партенрима НАПРАВИТЕ ЗАОКРЕТ У ПОНАШАЊУ И РАЗМИШЉАЊУ. Заокрет је враћање уназад. Тиме сте све рекли. Односно да немате јасан циљ и јасан програм и да бисте шуровали са свима и одустајали од својих идеја које сада прокламујете (јер то је заокрет) и ко да вам верује и да глас на изборима. Неко рече да не знате ни где сте пошли ни где сте дошли и ја се с тим слажем.
   Прекидам сваку дискусију на ову тему, а можда и друге теме овдје

 53. Шућур милко-алаху,

  немам ја потребе теби да се правдам, ниси ти оно што хоћеш да кажеш да јеси, види се по твом коментару после оваквог мог снажног и супер одговорног коментара.

  Ти си још један из спреге тајних служби, нема везе за кога радиш, за „наше“, ваше, свима вама оваква српска политика и овакав моћан, способан, писмен, частан и храбар српски политичар смета, зар не?

  Али ево зарад осталих појашњење за твоје спиновање, за твоје подмукле тврдње како би се као нешто ми промијенили.

  Ко прочита коментар, видјеће да је вриједно одвојити пар минута да се прочита нешто што други ни уз помоћ стручног тима не могу осмислити, нити знати написати..

  Значи, заокрет ће други морати заузети, све да би као патриоте, азарад опстанка и развоја изградили-доградили неуништив правни, политички, безбједносни, привредни и образовни систем Републике Српске.

  Подвлачим, ПРАВНИ СИСТЕМ-владавина права, прва у низу задатака написаних у програмским актима ЗЕЛЕНИХ, прва у мом задњем коментару, те стотине пута поновљена у медијима и написана на Фронталу РС.

  ПРАВНИ СИСТЕМ- владавину права коју ће морати да прихвате сви, наравно, ако не желе од МОРАЛНЕ ВЕРТИКАЛЕ У ПОЛИТИЦИ СРПСКЕ-ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ да буду приказани као лажне патриоте и издајници српског народа.

  Да ли ти је сад јасно шућур-алаху колико си (не)свјесно спиновао, зајебаћете се сви на ЗЕЛЕНИМ, стално нам помажете покушавајући да нам подвалите, једноставно је то, ми смо сачували идеју, идеологију, програм и ОБРАЗ, значи, нисмо сви исти у политици,напротив, зато можете курцу спиновати,тачка.

  1. Други пут обратите мало пажњу на оно шта пишете. Сами сте написали ДА СТЕ СПРЕМНИ НАПРАВИТИ ЗАОКРЕТ У СВОМ РАЗМИШЉАЊУ И ПОНАШАЊУ када са другима уђете у програмско партнерство. Мада није јасно шта се подразумева под „програмским партнерством“.
   То се не може тумачити другачије него, преведено на конкретан терен, када успемо неког од победника на изборима убедити да с нама уђе у коалициони однос, ми смо спремни да променимо своја програмска опредељења.
   Чак је и то легитимно само се поставља питање ко би онда вама дао глас не знајући како ћете се променити после и чију ћете политику пригрлити

  2. Jesam li lijepo jutros napisao, dva smislena komentara on nije u stanju napisati.
   Ti radiš za tajnu službu po njemu?!
   Mene je pokvarenjak proglasio za AID samo zato što sam mu tražio program stranke da pročitam, obrazloženje mu je da krije program stranke jer će mu neko ukrasti ideje.
   E tu počinje sa citatima Volt Disney iako pokvarenjak nikada nije čuo da je naš Nikola Tesla poderao ugovor na ondašnjih 300 miliona dolara za dobrobit nauke i opšti napredak čovječanstva.

 54. Шућур -алаху

  ето, опет си у задњем коментару показао да ниси коментарисао ради коментара, него да покушаш да ме увучеш у ботовску причу, ниси успио, што значи да ниси дневницу зарадио.

  Хвала ти што бар ћирилицом пишеш, поздрав.

 55. Hvala ti Junace Nikola sto svoju kolumnu povrati iz mrtvih. Pomislih da su na nju vec svi zaboravili. Jadno i Providno od jedne Gromade na srpskoj pilitickoj sceni. Na niske si Grancice spao, Kapetane

 56. Прво, није колумна , него саопштење ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ, друго, десетак никова сте употребили, измислили нове никове, провидно и јадно.

  Драго ми је да сам заталасао јавност, Фронтал РС се поново враћа на прво мјесто по посјећености, читају сви, од од партија, до тајних служби, али и писмених грађана.

  Наравно, коментаришу само ботови.

  Како год, ја бих се озбиљно замислио, нисам још ни почео, зато бих препоручио Славку Митровићу да повуче своје на вријеме.

  Жао ми је што писмени Кал мораде нешто написати да попуни квоту, све како би се ова прича скинула са коментара.

  Ево обећавам, ја више нећу, видјећемо шта ви кажете?

  П.С. Иначе, све да није овога вашег било, ја бих свакако написао још један коментар, односно, морао сам поентирати на новом боту, шућур-алаху и захвалити му се што бар ћирилицом пише коментаре.

  Поздрав и теби тачкице, тачка..

 57. Наставили сте, добро, само напријед.

  Видиш Драгче како се правим коментарима може постићи циљ, значи, нема потребе да пишеш против других, помињеш им имена, погрдно називаш, спинујеш, подваљујеш……..

  Добронамјерна порука за СНСД ботове.

  Немате потребе на овај начин скидати пост ЗЕЛЕНИХ, смије вам се народ, запамтите тупаџије, никад нико није идеју, идеологију, програм и чист образ побиједио, зајебаћете се, онај ко вам је притиснуо ПАНИК ТАСТЕР-ово наредио, томе ће већ после сутрашњег вашег дебакла, Миле сигурно јебати мамицу.

  Ја човјека поштујем, води највећу партију у Српској, нисам вам ја крив што поштујем и Шаровића и Тривићку и…………, или што сам прејак, значи, обећавам, ја ћу се потрудити да Миле добије информацију „како му помажете“, ако му сутра ујутро шеф кабинета који ово 100% чита не пренесе како га урнишете, онда ћу му ја то јавити, зна Симо да Ниџо држи ријеч, тачка.

  Нема потр

 58. Шта је Симо, ипак би ти требао имати неког достојанства, зар те није стид шта радите са десетак нових- лажних профила?

  Препоручујем посјетиоцима Фронтала да прочитају мојих пар коментара на овом посту, нарочито онај од 18.новембра 2019. године, објављен у 13:47 часова.
  Ја само напишем пар конкретних ствари, то јуче уздрма медијски тим за који ради Симо, па је синоћ притиснут паник-тастер, односно, стигло наређење од главног шефа за медије да се са десетак лажних профила скида са коментара овај пост ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ.

  Стварно је све речено по питању теме поста, не мојом кривицом, отворила се прича много шира, сад нека кусају чорбу коју су само закухали.

  Зелени раде стратешки, како сам у тим комњентарима навео, десиће се три ствари које сам апострофирао као приоритет, од десетак приоритета са којим ће ЗЕЛЕНИ позитивно разорити политичку сцену до идућих избора, два су овдје апострофирана , један је приоритет Републике Српске.

  Значи, наш приоритет је да Сребренка Голић буде смијењена, све због катастрофалних резултата рада њеног министарства, односно, неспособности показаној управо из области које се односе на суштину нашег спасоносног програма ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, доказаћемо колико смо ту јачи од било кога у држави, други је да власт натјерамо да стави ВЕТО на све концесије на ријеке, то је логично, идемо у одлучујућу битку за очување преосталих приордних ресурса.

  Приоритет Републике Српске по ЗЕЛЕНИМ и по мишљењу свих патриотских снага је да се одржи свесрпски Сабор.

  Почетком идуће године ће се одржати свесрпски Сабор Републике Српске, већ има довољно оних који ће дати РЊЕПРЕЗЕНТАТИВНОСТ том саборовању, да ће то бити убједљиво најеминентнији скуп икад одржан у послератној историји Републике Српске, значи, на том саборовању ће учествовати много, много најумнијих људи из Српске и Србије, Цркве, медија, удружења грађана, представници политичких партија…………………….

  1. Провали ме Гњурац.

   Овако је било:

   Симо, јес’ оно ти задужен за Фронтал, пита Миле.

   Јесам, одговорих.

   Па што дозвољаваш да оно саооштење зелених стоји данима на листи коментара, пита Миле.

   Нису то Мирсини зелени, него наши зелени, покушах да се оправдам.

   Чим је оно зелено то немере а да није против Срба, загалами Миле.

   Добро шефе, рекох и регистровах неколуко никова и скинух Гњурца са листе.

   Али не да се ни Гњурац, зна системе повратка.

 59. Хвала мој Симо, поздрави ми Мила.

  Сад сам ти мало на фејсбуку уцвијелио Мазалицу због твита, јебига, стално вас опомињем како често мислите да мислите.

  Он не само да је покушао да мисли, него је чак хтио да се дебело изрази, би јаче од мене, велим ја њему, прарафразирам, хајде ти Срђане нешто на српском, рецимо, твитни ти да подржаваш борбу ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ против злочиначких миницетрала, ем си посланик СНСД, ем родитељ, ем је ово национално одговорна прича, а ви из СНСД сте власници тапије на национално одговорну причу.

  Не вјерујем да ће одговорити, ни тамо, ни овдје, али ето, даде ми човјек идеју, ових дана ћу преко друштвених мрежа појединачно замолити све национално одговорне посланике СНСД да подрже причу ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ.

  Да те утјешим, то ће питање ићи и осталим посланицима у НСРС и Сарајеву, наравно појединачно, партије ће на крају доћи на ред.

  Јесам глуп, офирам тактику, сад ћете знати да ћемо држати ову причу у фокусу мјесецима, умјесто да то за мјесец дана великим медијским пресингом и сакупљањем потписа урадимо?

  П.С. Бога ти Симо, ко вам је онај ЈУРАЈ? Сад ти римуј, све да ти буде мало лакше.

  Иначе, очекујем од мог Јасмина неку пјесмицу о Симиним ботићима и њиховом величанственом успјеху над нејаким ЗЕЛЕНИМ на Фронталу РС.

  1. Ти с правом и легитимно постави питање тамо неком јебиветру Мазалици :
   „хајде ти Срђане нешто на српском, рецимо, твитни ти да подржаваш борбу ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ против злочиначких миницетрала“,

   А ја теби овде с право постављам исто тако легитимно питање, не знам који пут заредом,

   „ДА ЛИ ВИ ЗЕЛЕНИ, А ОДГОВОРИТЕ МИ НА СРПСКОМ, ПОДРЖАВАТЕ БОРБУ ДА СЕ ПОКРЕНЕ ПИТАЊЕ ЕВЕНТУАЛНЕ ОДГОВОРНОСТИ НАДЛЕЖНИХ У ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈИ ПАЛЕ ЗА ПРЕНОС БЕЗ ТЕНДЕРА 90% АКЦИЈА У ПРЕДУЕЋУ БИСТРИЦА Д.О.О. ФОЧА ПРИВАТНОЈ ФИРМИ КАЛДЕРА Д.О.О. У ВЛАСНИШТВУ БЛИСКОГ ПРИЈАТЕЉА И САРАДНИКА МИЛОРАДА ДОДИКА“.
   Предузећа које je у свом власништву имало четири хидроцентрале укупне снаге око 20 MW, а које сада јавно предузеће РС поново одкупљује по вишеструко већој цијени.
   Или, ако немате даму да то питање јавно поставите, кажете нешто на ту конкретну тему. Као нпр. да ли вама то ИЗГЛЕДА законито и логично, да ли је то у интересу Срба у РС, и слично.

   Мислио сам да се смирим и дигнем руке од овог питања али си ме испровоцирао питањем које ти за уопштене ствари постављаш мазалици. ПОНАВЉАМ, ТО ПИТАЊЕ МАЗАЛИЦИ ЈЕ НА МЈЕСТУ И ЛЕГИТИМНО ЈЕ, али ви ЗЕЛЕНИ, односно ти као друштво једног лица и власник ЗЕЛЕНИХ, и можда једини члан, не можеш да очекујеш подршку народа ако ниси доследан и принципијелан, како према осталима тако и према самоме себи.
   Зашто си до сада стално избјегавао да на ту тему нешто конкретно кажеш, и сваки пут понављаш исту причу због које си досадио и Богу и народу

 60. Шућур-алаху

  ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ су парламетарна партија у више општина, осим што искрено желимо да спасимо ријеке и преостале природне ресурсе, те наметнемо нашу позитивну енергију и програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, овај радикалан начин рада је због избора 2020 године.

  Управо на искуствима нашег досадашњег рада и резултатима, идемо овако агресивно у наметању тема од виталног националног интереса.

  Наплатићемо то на изборима 2020 године, све због наше часне и писмене борбе, значи, очекујем најмање десет пута више одборника, него 2016 године, што ће за посљедицу имати да ћемо 2022 године разбити на изборима, само полако.

  Што се тебе тиче, после ових задњих подмуклих реченица код мене си на игноре, без обзира, хвала ти што пишеш ћирилицом на ћириличном порталу.

  П.С. Симо ред је, честитам ако је истина да је Тегелтија добио мандат за састављање Савјета министара.

  1. Пошто честитате на избору Тегелтије значи да сте и за улазак БиХ и РС у НАТО. Избор Тегелтије био је услов слања документа (није битно како се зове) АНП у Брисел. СВЕ ЧЕСТИТКЕ ЗЕЛЕНИМ, и овим сте показали своје право лице. Коју црну политику ви водите.

   A KOЈУ ПОЛИТИКУ ВОДИТЕ У ОБЛАСТИ ЕКОЛОГИЈЕ И ИСТРАЈАВАЊА НА ЗАКОНИТОСТИ НАЈБОЉЕ ПОКАЗУЈЕ ПОДАТАК ДА НЕ СМИЈЕТЕ НИ ДА ЗУЦНЕТЕ НА ТЕМУ НЕЗАКОНИТОГ ПОКЛАЊАЊА ПРЕДУЗЕЋА ХЕ БИСТРИЦА ДОДИКОВОМ ТАЈКУНУ ЧАЧОЋУ.

  2. Нисам задовољан.

   Требало је јасно и гласно рећи да је ово пут у НАТО.

   Бојим се да је Мазалица у праву и да од НАТО нема ништа.

 61. Како год било, ред је честитати политичким противницима на „успјеху“, моја честитка је само доказ да смо увијек коректни, или да се Никола Лазаревић понаша по животном и политичком начелу, значи, “ СА ГОСПОДОМ ГОСПОДСКИ, СА ФУКАРОМ ГОСПОДСКИ“.

  Без обзира на ово што је само политички дилетант могао мислити да се неће десити, односно, што ће СНСД сад имати све полуге власти и покушати сатрати опозицију,, ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ не мијењају курс ни за јоту, напротив.

  Остајемо као партија, све због свог програма при своја прва два циља, тражимо оставку Сребренке Голић и идемо до краја по питању заустављања изградње и ревизије свих незаконитих концесија на ријеке Републике Српске.

  Такође остајемо при иницијативи за сазивање свесрпског Сабора, тачка.

  П.С. Без обзира на реакције, ја сам 100% сигуран да је ово данас по два основа добро за Републику Српску, наравно, као неко ко мисли са патриотама и писмњеним људима преузети одговорност за Републику Српску, о томе ћемо кад дође вријеме и на начин који ће 100% издобрити по српски народ и све грађане Републике Српске.

 62. Nikola botu, zašto na silu i sam vraćaš svoj komunike na naslovnu stranu. Vidiš da te više niko ne zarezuje. Pročitali su te i ovi sa Frontala i teško da će ti još objavljivati kolumne ili obavještenja.
  Kakve veze imao ovo što pišeš sa temom, tj. današnjom odlukom.
  Budi realan čovjece

 63. Не враћам ја што ми се враћа, ја сам давно завршио са овим постом, али су онда други напали, па су синоћ због мог јучашњег коментара у пола два, ботови власти скидали пост, све да га не би прочитали посјетиоци, значи, морао сам да реагујем.

  Овај предходни коментар сам послао да буде јасно свим лицемјерима и ботовима да се код нас ништа не мијења зато што је сад Додик преузео и Сарајево.

  Не бих више ништа ни написао да ниси ти сад реаговао, па ево молим све да се на овом посту више не коментарише, сад има пар актуелних постова.

  П.С. Знаш ли ти шта је БОТ, како може бити бот неко ко пише под својим именом и стоји иза својих ријечи, зато те молим да пазиш шта пишеш?

  Поздрав.

 64. Brukaš se i provaljuješ pravo sa ovim vraćanjem ZELENOG pamfleta. Zabijaš sam sebi autogoolove. I onda su ti drugi krivi što skupiš 82 glasa. Daj malo se uozbilji. Sa takvim pristupom na slijedećim izborima nećeš dobiti ni toliko.

 65. Некакав Какоња написа добар коментар на БН-у.
  Свак част, да знам ко је гласао бих за њега. Још да је ћирилица….

  Kako
  19.11.2019 21:44

  A kako nemaju snage kad su pogurali Dodika sa sve jakim kadrovima Čavićem,Stevandićem,Obrenom Petrovićem , Kostadinom Vasićem i još mnogima što su se priklonili i onima što jedva čekaju da prelete ko Cicko Bjelica . I tako SDS gura Dodika godinama osvoje poslanički mandat pa ga daju Dodiku. Ili su mnogo jaki pa mogu da poguraju Dodika sa pokojim poslaničkim mandatom ili su malo pametni pa ne umiju izabrati prave ljude na liste. Staro je pravilo jel ono zaimalo pare,firme,akcije,biznise ne stavljaj ga na listu preletiće da sačuva ili uveća kapital.“

  http://www.rtvbn.com/3971904/sarovic-dodik-nije-izdrzao-kapitulirao-je-i-otvorio-put-bih-prema-natou

 66. Palo mi je na pamet da bi tebi Nikola i ZELENIM RS najvise odgovarala pozicija neke vrste TRECE OPCIJE. Da budete prethodnici novog vala koji nije ukaljao obraz, ni nepostedno poslije rata, ni poslednjih 20 godina. Da se ne vezete u startu ni za jedne ni za druge a da u koaliciju udjete samo sa narodom. Da udjete u parlament kao treca opcija i postanete „jezicak na vagi“, i u skupstini i u formiranju Vlade. Da se ni jedna vazna i nacional-ekoloska odkuka ne moze donijeti a da vas se ne pita i ispostuje.
  Jesi li razmisljao o tome.
  Ja bih da sam na tvom mjestu udario i po jednim i po drugim, jer su zasluzili. Narod vise ne vjeruje onima sto su vec vladali i pun im je kofer osluzenih politicara.

  1. Jel ga to otvoreno zezaš?
   Nikola je režimski spavač, a ova vještački izazvana čitanost na njegovim bezvrijednim tekstovima bio je mali eksperiment.
   Od sada je u rangu onog sudije, može pisati šta hoće.
   Šta misliš zašto se onako migoljio na priči o mini hidroelektranama?
   Gledaj i uči.
   https://youtu.be/zcu0vjwlYZo

  2. Ne zezam se. Pokušavam da mu pomognem. Mada znam da je pretjerano tvrdoglav i sujetan. Ustvari, ne znam ali zaključujem iz komentara ovdje. Ali dobro, svi smo mi pomalo tvrdoglavi, inače ne bismo bili tu gdje jesmo. Da, znam da je svojevremeno podržavao SNSD, i da to i sada prikriveno čini. Upravo zbog toga pokušavam da mu „otvorim oči“, mada unaprijed znam da je to nemoguća misija.

 67. Прејак сам ја и прича ЗЕЛЕНИХ, тако да сам сигуран како знају у позицији и опозицији да ћемо до 2022 године толико бити јаки, све СА РАЗЛОГОМ, да ће народ више вјеровати ЗЕЛЕНИМ СРПСКЕ и писменом , национално одговорном и моћном капетану Лазаревићу, те његовом програму ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, него што данас у процентима вјерује ПДП, наравно, на нивоу Републике Српске..

  Значи, те 2022 године ће моћни ЗЕЛЕНИ толико бити препознати у народу, да ће 100% бити јачи, него НДП, УС и ДЕМОС заједно, без обзира на сву њихову логистику.

  П.С. за душебрижнике.

  Сви знају, писао сам о томе, на Фронталу посебно, да смо почетком 2016 године, све због лоших искустава са крађом гласова тражили јаког програмског партнера, разговарали смо почетком године са пар партија, интересантно је да смо СДС и СНСД понудили дословце исти споразум о програмској сарадњи, Додик је прихватио, остало је историја.

  Помогли смо много СНСД, од 32 подржана начелника од Лазаревића и зелених, 31 им је побиједио, са тим да је Живковић у Добоју, све захваљујући мени направио одличан резултат, да буде резултат невјероватан ево вам једна чињеница.

  Тада је тамо подијељени СНСД у великој мјери био против Живковића, (пола их је радило за Обрена),ја то нисам прије знао, али сам осјетио у току кампање, ипак, добрим савјетима, те три пута мојим доласком и довођењем телевизије у кампањи у Добој, Живковић је добио 7.000 гласова више него што су у СНСД икад прије добили.

  Било би интересантно прочитати моју колумну на Добој инфо, три дана прије избора 2016 године, има у архиву, све да вас увјерим како се господски кампања води, никог не вријеђајући, а помаже се програмском партнеру и држи ријеч.

  Посебно сам поносан на то што сам те 2016 године успио мојим пројектом СЛОЖНО ЗА ПАЛЕ да у скинем власт која је тамо „владала“ још од прије рата.

  Додик је то без мене покушавао од 1998 године, значи, 18 година, нема шта нису покушавали Додик и СНСД, колико су само пара потрошили, јаких људи окупили, приватника уцијенили и ништа.

  Не би ни те 2016 године да моћном Лазаревићу није прекипило са довозом отровног отпада у Паламе и регију из Високог,значи, не бих се мијешао у Палама,као што нисам хтио ни раније, али у осталим градовима бих испоштовао споразум с СНСД.

  Пошто су ови у Палама били толико бахати, а ЗЕЛЕНЕ безочно покрали на изборима 2010 године-посланички мандат, одлучио сам да их скинем.

  Знају то сви у Палама, да није било мене, под би са садашњим начелником Југовићем отрали у Плама тада моћни СЗП и њихова коалиција, те њихова супер моћна и опасна позадина.

  Наравно, после избора СНСД није испоштовао споразум, односно, нису нам омогућили да радимо ствари које најбоље у држави знамо, те да резултатом нашег рада до 2018 године стекнемо повјерење великог броја грађана, зато нека нас сад прате, нека каскају за нама и исчекују шта ћемо урадити, умјесто да су били одани и национално одговорни партнери па данас са ЗЕЛЕНИМ чинили окосницу прве праве послератне програмске владе, владе коју не би имали за шта нападати млади јастребови, напротив, док прелетачевић партија не би ни било, тачка.

 68. Ima jedna dobra stvar kod APOSTROFA. Polako uviđa da ne vrijedi pušiti i ulizivati se Dodiku. To jeste u njegovom slučaju trajalo dugo (još tamo negdje od formiranja zelenih u RS, možda i ranije), ali BOLJE IKAD NEGO NIKAD. Njegov uviđaj, a i ostalih (osim sitnih šićardžija) bi tek imao pravi efekat kada bi otvoreno, javno i iskreno priznao grešku ulizivanja Dodiku. Greške su sastavni dio rada. Ko radi taj i griješi. Biti prevaren, nije grijeh. Ne sumnjam ja u Apostrofove dobre namjere. Jedostavno, on je kao Paljanin nagledao se svaga, pa bio frustriran SDSovim radom. Sada je uvidio da je SNSD gori i mora se suočiti sa tim. Javno to reći.

Comments are closed.