Зелени Српске: Ми смо против посебне сједнице НСРС

Не можемо као српска авангарда и доказано национално одговорна партија да не реагујемо на данашња политичка дешавања, дешавања која могу у будућности створити много веће проблеме него што их данас има Република Српска и дејтонска БиХ.

недеља, новембар 10, 2019 / 02:34

ВИТАЛНИ ИНТЕРЕС РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ВИТАЛНИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕС СРПСКОГ НАРОДА, ТЕ ИНТЕРЕС СВИХ ГРАЂАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЈЕСТЕ НЕОДРЖАВАЊЕ ПОСЕБНЕ СЈЕДНИЦЕ НСРС НА НАЧИН КАО ШТО ТО ПРЕДЛАЖЕ МИЛОРАД ДОКИК, ИСТО КАО ШТО ЈЕ ВИТАЛНИ ИНТЕРЕС РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЗАУСТАВЉАЊЕ СВИХ ПРЕГОВОРА СА ПАРТИЈАМА ИЗ ФЕДЕРАЦИЈЕ, СВЕ ПРИЈЕ ОДРЖАВАЊА СВЕСРСПКОГ САБОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Не могу данас ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ да не реагују на политиканство, на најаве још једне, у пракси непроводиве декларације НСРС, декларације која ће изазвати контраефекат и довести до нових политичких подјела у Републици Српској и БиХ.

Декларације која је још један „наш одговор“ на „њихове старе-нове декларације, као и још једно оправдано, али јалово указивање на правно насиље бивших Високих представника.

Као национално одговорна партија која разумије бреме времена и промишља деценије унапријед, све уз разумијевање свих опструкција које се деценијама воде према Српској од стране екстремног дијела бошњачке политике, дијела међународне заједнице, али и дијела лажних грађанских партија, ми овим саопштењем ОПОМИЊЕМО и износимо оправдану критику најављеног засједања, као и критику постизборног понашања „наших“ у Српској, посебно понашања везаног за Сарајево.

ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ су увијек конкретни, па упоредо са критиком на начин дјеловања по овом за Републику Српску, српски народ и све њене грађане Српске веома важном питању, ми идемо са конкретним приједлогом према позицији, опозицији и њиховим лидерима.

 - историјски моменат у коме живимо тражи прави одговор бремену времена, ми мислимо да је редослед потеза везан за тему одржавања посебне сједнице НСРС погрешан, стога предлажемо члану предсједништва Милораду Додику да одустане од приједлога одржавања посебне сједнице НСРС на ову тему прије одржавања свесрспког САБОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ 

 -предлажемо члановима владајуће коалиције и опозиционим партијама да промишљају историјски одговорно, односно да не прихвате ову више политичку, него стратешку иницијативу Милорада Додика

-предлажемо опозиционим партијама у НСРС да не присуствују засједању, наравно, уколико у складу са пословником о раду НСРС дође до њеног заказивања због подршке владајуће коалиције

ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ, све на основу необоривих чињеница тврде да је поражавајући досадашњи рад свих послератних влада у Републици Српској, да је начин-приступ провођења Дејтонског споразума са Федерацијом више него погубан.

Да будући наставак “ овакве стратешке политике“, политике вођене од стране „српских лидера“ и њихових послушника јесте сигуран пут гушењу српског народа, гушењу Републике Српске и свих њених грађана, посљедично, галопирајућем пражњењу територије од стране српске младости- прављењу Републике Српске земљом српских стараца, те најдаље за 10-15 година, остварењу стратешког циља фундаменталиста, нестанку Републике Српске, односно, самоукидању Републике Српске без испаљеног метка.

Зато предлажемо да се РАДИКАЛНО ПРЕКИНЕ са ОВОМ ПОГУБНОМ ПОЛИТИКОМ по српски народ и подвуче ЦРТА, те донесу стратешке одлуке по свим питањима живота и рада Српске и српског народа у наредним годинама и деценијама..

Понављамо, због озбиљности ситуације и будућег саборног дјеловања Републике Српске, предлажемо Милораду Додику- СНСД и чланицама њихове коалиције да одустану од најављене посебне сједнице НСРС, те да одмах прекину било какве преговоре са СДА, ХДЗ и другим око састављања Савјета министара.

То исто предлажемо чланицама опозиције у НСРС, партијама које имају своје представнике у тзв. техничком мандату у Сарајеву

Предлажемо да све парламентарне партије( оне које већ нису) прихвате већ добро познату иницијативу ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ о сазивању свесрспког САБОРА.

Да те партије јавно српском народу докажу да воде национално одговорну политику, баш кроз подршку иницијативи о одржавању свесрпског САБОРА.

Да дају подршку овој национално супер одговорнј иницијативи, односно, заказивању свесрспког САБОРА који би требао да се одржи уз учешће представника свих институција система, АНУРСА, СЕНАТА, представника свих парламентарних српских странака, Удружења од посебног друштвеног интереса, истакнутих српских интелектуалаца, Срба из Србије и расејања, те медија.

Да се на том добро припремљеном, ПРВОМ СРПСКОМ САБОРУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, све кроз ДЕКЛАРАЦИЈУ донесу стратешке одлуке за наредне године и деценије, да декларација иза које стоји саборност и сва памет српског народа Републике Српске након САБОРА буде усвојена НСРС на посебној сједници, те да она кроз своје смернице буде обавезујући начин рада свих институција и будућег, у јавности веома пажљивог начина дјеловања свих изабраних представника српског народа.

Дакле, ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ сматрају да НСРС треба у новом времену да донесе-усвоји ДЕКЛАРАЦИЈУ о стратешком дјеловању Српске у наредним годинама и деценијама, али да та ДЕКЛАРАЦИЈА мора бити плод саборности српског народа и њихове памети изражене на САБОРУ, а не плод владајуће већине, или воље појединца чију (само) вољу проводи посланичка већина у НСРС, макар тај појединац био и тренутно најутицајнији политичар из Републике Српске Милорад Додик.

Дакле, ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ предлажу јасан редослед потеза:

 • да се под хитно добро припреми и одржи свесрспки САБОР, све знајући да је то због политичких подјела, те недостатка јасне стратегије за ново вријеме једини прави пут српског народа и свих грађана Републике Српске

-предлажемо да се после САБОРА- донешене саборске декларације, она усвоји у НСРС, те да се на основу смјерница из те декларације крене са РЕПРЕЗЕНТАТИВНИМ ТИМОМ Српске у „историјске преговоре“ са представницима Федерације.

СЛУЖБА ЗА МЕДИЈЕ ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ51 КОМЕНТАРА

 1. Srpsko društvo, srpski sistem vrijednosti i srpska politika u BiH su u potpunom rasulu.
  Bakir Izetbegović zna da srbi Bosnu i Hercegovinu a samim tim i Republiku Srpsku svaki božiji dan pljačkaju grozno i nemilosrdno kao da im je zadnji dan upravljanja okupiranom teritorijom.
  Nadalje lažni srpski patriotizam režima i neviđeno sluganstvu i poltronstvo opozicije kojoj u potpunosti svaki novi dan zavisi isključivo od Bakira Izetbegović jasan su znak da ove posebne sjednice neće ni biti ili ako je bude imaće rok upotrebe od maksimalno kao kod Orwela do pola sjednice priredba za seljake a od pola klečanje na koljenima ispod zastave BIH te molba Sarajevu i Bakiru da posebnu sjednici oprosti Miloradu i SNSD kao najvjernijim partnerima u dosadašnjem utapanju i rastvaranju Republike Srpske u jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu.

  I samo pozivanje na tu sjednicu je neiskreno i više služi za provjeru poslušnosti vođi režima nego što se Sarajevo i Ohr moraju brinuti da su se Srbi u BiH odlučili izboriti za svoj istinski opstanak na pradjedovskoj zemlji.

 2. Добро си све написао, али си заборавио позвати Мирсу и Агана да напусте СМ.

  Када би то урадили ситуација би била таква да та сједница не би ни била потребна него би Бакир правио такве ванредне сједнице.

  Они умјесто да напусте СМ иду још даље у издају и желе себе, изборне губитнике, представити као српске представнике.

  1. Nije ti primedba na mjestu.
   Nisu Mirso i Agan krivi što je Miloradu Dodiku glavna intelektualna uzdanica Tamindžija i Kostadin Vasić pa mu sjednice više liče na kafanu.

   Mene više zanima kao srbina sa državljanstvom FBiH jel planirano i mislili se poništavati odluka o konstitutivnosti Bošnjaka i Hrvata u Republici Srpskoj?
   To je najštetnija odluka i najveća prevara srpskog naroda u Bosni i Hercegovini kreirana od Ohr i ustavnog suda.
   Bošnjake i Hrvate konstantno predstavljaju provjereni neprijatelji Republike Srpske a Srbe u FBiH osvjedočeni borci armije BiH koji se stide i reći da su srbi ali moraju odraditi nalog Bakira i Sarajeva.

   1. “Bošnjake i Hrvate konstantno predstavljaju provjereni neprijatelji Republike Srpske a Srbe u FBiH osvjedočeni borci armije BiH koji se stide i reći da su srbi ali moraju odraditi nalog Bakira i Sarajeva.“

    Ја о томе и говорим.
    И Мирсо и Аган из неког разлога морају одрађивати налоге Бакира и Сарајева.

 3. Zeleni rekose :
  „ИСТО КАО ШТО ЈЕ ВИТАЛНИ ИНТЕРЕС РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЗАУСТАВЉАЊЕ СВИХ ПРЕГОВОРА СА ПАРТИЈАМА ИЗ ФЕДЕРАЦИЈЕ“.
  Znaci da nema formiranja Savjeta ministara ni vecine u drzavnom parlamentu. Nema odblokiranja rada parlamenta
  Blokirasmo drzavu nam Bih. Dejtonsku, koja nam iznjedri Republiku Srpsku.
  Jer, kada ce se odrzati svesrpski sabor ? Po meni nikada, a mozda ni tad.
  Ja sam za, ali sta poslije.
  Hocemo li proglasiti nezavisnost. Je li ono jos na snazi odluka NSRS o odrzavanju referenduma o nezavisnosti.
  Imam utisak da se mnogi igraju politikom, Dodik na prvom mjestu, i da time – mozda i svjesno – dovode u pitanje i sam opstanak RS.
  A ako poslusamo Simica, pa zatrazimo, i dobijemo, povlacenje sadasnjih srpskih ministara iz Savjeta ministara, ode nam drzava 100% u helac.
  Ja sam za, ali sta poslije. Da li neko razmislja o tome.
  Mi bismo da se .urcimo i prkosimo cijelom svijetu, a cesto nismo u stanju da saberemo 2+2.
  Dajte ljudi, bar vi koji se bavite politikom, dodjite vise i vec jednom pameti.
  Upropastiste cak i ono sto nam je priroda dala. Ovdje ne mislim na Zelene koji se protiv toga, bar deklarativno, bore.
  Ideje Zelenih RS su dobre, ali nerealne i neizvodljive.
  Mogu biti i gore od smijurije vladajuceg rezima i izigravanja Parlamenta RS, a o narodu da ne govorim.

  Bice da ni maslo Zelenih RS nije za ramazana.

  1. “A ako poslusamo Simica, pa zatrazimo, i dobijemo, povlacenje sadasnjih srpskih ministara iz Savjeta ministara, ode nam drzava 100% u helac.“

   Још само да си рекао на коју државу мислиш…

  1. Šta se i ti praviš englez?
   Nemaju muda niti pamet da održe bilo šta a kamoli sjednicu gdje bi Bakiru i Ohr rekli da više nemaju šta tražiti u Republici Srpskoj i da za nas Sarajevo i FBiH predstavljaju susjede.
   Valjda si skontao da mole boga da se Mirso i Agan povuku sami.
   Ovo nije ni foliranja protivnika, više se radi o razrađivanju priče na osnovu izmišljotine i laži za potrebe polučasovnog trovanje naroda sa TV Bastilja.
   I Nikolin tekst je spoj ugodnog i korisnog, ubuljivanje režimu i jassetu.

   1. Kad rece,
    „I Nikolin tekst je spoj ugodnog i korisnog, ubuljivanje režimu i jassetu“.

    Totalno si u krivu, Mladene.
    Ovim Nikola, ne da se nije ubulhio Dodiku, nego je kod njega zavrsio svaku pricu, ako ju je ikada i imao.

    I zato ja Nikoli cestitam. Narod bi rekao ima stav, ima damu.
    Ovo jeste bolno ali dugorocno isplativo.
    Ako bi bio dosledan i ne bi svakih mjesec dana mijenjao curak, mogao bi malo po malo da dodje do cenzusa.
    A dada bi se i on pitao.
    I ja mu to od srca zelim.
    Zasluzio je.

 4. „ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ, све на основу необоривих чињеница тврде да је поражавајући досадашњи рад свих послератних влада у Републици Српској, да је начин-приступ провођења Дејтонског споразума са Федерацијом више него погубан“.

  POTPISUJEM

  1. Nije tačno.
   Šta su potpisale ili predale Sarajevu prve tri ili četiri posleratne vlade?
   Ohr ih nemilosrdno satirao zahvaljujući potkazivačima i lažovima koji su danas u prvim redovima režima i busaju se u patriotizam i odanost Republici Srpskoj.
   Ohr su čiste ruke i na njih ja nisam ljut radili su po iskazima srba drukara koji su svakoga ko im je smetao trpali u mrežu podrške Radovanu Karadžiću dok nisu okupirali Republiku Srpsku, naša srpska nesreća je što današnji okupatori Republike Srpske nemaju ni savjest ni stida.

   1. Jesu Mladene, izanaliziraj strateske odluke onih prije Dodika.
    Svi su gledali da se uvuku tzv. MZ odnosno Medjunarodnoj Zajednici.
    Nemoj me sada tjerati da se na to vracam.
    Oni su poceli, a ovaj sadasnji zavrsio.
    Od Republike Srpske bojim se, ostace samo ime.
    I tu su Zeleni RS u pravu.

   2. Sve su to na zalost, ista go…na
    Znam da nakon ovoga Simicu nista nece biti jasno, posto me je vec skenirao. Ne zanjuci, mucenik ni odakle je supalj

   3. Агче,

    која си ти будала!

    Има толико твојих твитера, твога стила писања, твојих интрвјуа… И све то исто овдје стављаш на тацну мислећи да си паметан и да те нећемо препознати јер су те занијеле похвале сарајевских портала који редовно преносе твоје твитове.

    Твоја безбједносна култура је веома ниска, коњу!

  1. Koje kontinuirane uvrede ovog Botovsko Udbasko Sektaskog Izmeta. Obicnog Isprdka i Ispljuvka nesposobnog ni svoj privatni zivot da organizuje. Ukljucio sam se u ove diskusije tek nakon dugogodisnjeg pracenja bljuvotina ovog Nadobudnog kepeca. Nema kom loncu nije poklopac

 5. Хвала на коментарима, какви су, такви су, важно је да се чуо званичан СТАВ ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ.

  Гледајте данас засједање НСРС, па онда после упоредите шта смо ми предложили у саопштењу на ову тему, шта смо овдје задњих мјесеци предлагали,па онда шта смо као партија предлагали годинама, шта је све писао у колумнама и коментарима Никола Лазаревић?

  Послушајте господо све данас, од Додика на даље, па онда упоредите приче и карактер, па онда процијените ко у Српској има државнички капацитет, која партија води национално одговорну политику, који су појединци кукавице, који популисти, које су партије пичке,који појединци су дефинитивно нарциси, ко бескарактеровићи, ко…………. све ће вам се само данас казати.

  Онда ћемо после НСРС овдје отворити причу, ово пишем тако да знате, све да се припреме први ботовски тимови свих партија, АИДА и остале удбе.

  Значи, после НСРС, Лазаревић ће овдје о рјешењима, јер на НСРС сигурно нећете чути много тога паметног и конкретног(част изузецима) оним за које 100% знам да ће нешто писмено рећи.

  Наиме, на саборност ће се позивати они који су српски народ подијелили на њих и на нас, издајници и политиканти ће глумити одговорне патриоте, бескичмењаци неће излазити из гузице шефова, а глупани (они који нису ни за шефа мјесне заједнице) ће још једном данас да докажу колико смо као
  народ ниско пали док нас таква говна представљају.?

  Значи, доказиваће нам читав неке тупаџије како мисле да мисле, доказиваће нам те „српске“ будале да су будале, неке политичке креатуре ће се дивити сами себи, све мислећи да задивљују широки телевизјски аудиториј, други ће опет бити усхићени својим оралним срањима, неки мислећи да тиме задовољавају свога шефа, неки да тиме орално задовољавају свог ментора, тачка.

  1. Nikola uz tebe smo. Samo naprijed. Sad si konacno shvatio ko bistricku vodu muti. Da bi uspio u politici moras imati politickog neprijatelja. Do sada si pomalo pehlivanio i politika ti je bila “ nit’ smrdi, nit’ mirise“. Sad kad si prelomio, a trebalo je da ti dodje iz guice u glavu, ne smijes popustiti. Doziraj napade. Sve si u pravu. Peta kolona nam razbija srbsko bice. Odredili su da nestanemo s ove strane Drne.

 6. Ja smijurije od Dodika i njeovig ponuda opoziciji. Covjek je puko ko dvocjevka. Znaci ni psihofarmaceuti mu vise ne pomazu. Migrene i nocna mora su ga totalno slomile. Nikola dobro si poceo. Konacno si shvatio odakle vjetrovi duvaju. Nastavi da tuces iz svih oruzja. Njemu je srbska sabornost zadnja rupa na svirali. Trilaterala i Kasoni ga ubacili da nas dokrajci.

 7. Лично мислим да је Никола коначно нагазио на прави колосјек, и да тим колосјеком може далеко догурати.
  Пут (пруга) је трновит, али се вриједи потрудити.
  Важно је да је управио.
  Ако се ослободи сујете и нарцисизма, и странку препусти неком млађем, посао ће му бити далеко лакши.
  Ако му је стало до заштите Срба, а у то ни мало не сумњам, то му неће бити никакав проблем.
  Доказаће и показаће да је спреман опште и заједничке интересе ставити испред личних амбиција и личне сујете.
  Код потенцијалних гласача се искомпромитовао преласком са лијева на десно.
  Час уз власт, час уз опозицију.
  На тај начин нигдје се не стиже.
  Мораш, прије или послије, одабрати страну.
  За сада је, Никола, одабрао с ким неће.
  Сада ће на ред да дође с ким хоће,
  Сам никако не може, бар то је јеасно к’о дан.
  Одлука да буде присутнији све више у медијима му је добра, само не би требао да се понавља.
  Мора сваки пут убацивати неку другу тему, ради народа.
  Народ је жељан хљеба и игара.

  1. Већ сам на неком коментару рекао да сам против њеног одржавања, али не из истих разлога као ти.

   Да су они шупци напустили СМ такве сједнице би заказивао Бакир.

   Једина сједница која би имала смисла је она на којој би била направљена законска регулатива која би непоштовање изборне воље српског народа третирала као велеиздају РС.

 8. Симо

  – можда би се српски представници већ са прољећа ове године повукли из свих институција у Сарајеву, па и Додик,тако да не би било разлога за посебну сједницу са тачком дневног реда коју си предложио у коментару.

  – можда би у супротном, најдаље до краја прољећа био састављен Савјет министра уз „српску репрезентацију“

  У оба случаја не би требала посебна сједница са твојом тачком дневног реда, значи само је требало добро размислити, па онда на основу процјена за ново вријеме и искустава из прошлости(посебно са СДА), све наше приједлоге добро извагати, односно, добро размислити о писменим приједлозима влади и лично Милораду Додику, приједлозима послатим новембра 2018 године од стране хуманих, али национално супер одговорних ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ и њиховог предсједника Николе Лазаревића.

  Да је било државничке мудрости, умјесто онако јадног понашања према опозицији после избора, не би на овај начин ви морали заказивати овако сједнице НСРС и лажно позивати на срспку САБОРНОСТ, нити би неки могли да вам набијају на нос како немате стратегије ни за идући мјесец, а не „ЗА НАРЕДНЕ ГОДИНЕ И ДЕЦЕНИЈЕ“.

  Ово само издвојих двије, од десетина цитирања Николе Лазаревића на „историјској посебној сјеници НСРС“.

 9. “Понављамо, због озбиљности ситуације и будућег саборног дјеловања Републике Српске, предлажемо Милораду Додику- СНСД и чланицама њихове коалиције да одустану од најављене посебне сједнице НСРС, те да одмах прекину било какве преговоре са СДА, ХДЗ и другим око састављања Савјета министара.
  То исто предлажемо чланицама опозиције у НСРС, партијама које имају своје представнике у тзв. техничком мандату у Сарајеву“

  Гњурац, јел’то ово писао Мирс, јебо ли те он!

  Позиваш Додика да прекине преговоре, а не позиваш Мирсу и његове да напусте СМ.

  Па то Мирсо и Бакир и хоће.

  Још да им успије “одблокада“ ПСБиХ, Њима више ништа не треба.

  Услов свих услова је поштовање изборне воље српског народа.
  Ко имало у томе цинцулира за мене је велеиздајник.

  Зашто си дозволио да те Мирсо подметне ко мућак?

 10. Гњурац, зашто ниси позвао СДС и ПДП да гласају против АНП?

  Скидање АНП са дневног реда није исто као и гласање против њега.

  Да су дозволили да АНП дође на дневи ред и да су гласали против њега та иницијатива би била и званично одбачена и више Бакир не би могао да са њом уцјењује.

  СДС и ПДП лажу народ да су против АНП. Ако су против што не дозволе да дође на дневни ред, па да га онда одбаце.

  Што их ниси позвао да ово ураде?

  Зар не схваташ да својим понашањем дозвољавају Бакиру да читаву РС и Србе у БиХ држи у шаху?

  Ако ово ниси у стању да схватиш онда ти се серем и на странку и на памет, а богами и на образ.

 11. Симо,

  полако, идемо редом.

  Значи, пошто су ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ били једини против ове, све осим посебне сједнице НСРС, мислим да је ред да се објасни посјетицима Фронтала зашто смо били против, те шта смо радили и предлагали после избора прошле године, све да не доше до „посебне сједнице“.

  Ја обећавам да ћу одговорити на сваки културан, коректан и конкретан коментар,без обзира да ли је он у супротности са нашим ставом, или не, такође ћу отворено одговорити на свако конкретни и коректно питање.

  Сад теби Симо да поручим. иди појединачним питањима, на све ћу ти одговорити, ево прво ме питај зашто са АНП овако ради СДС и ПДП, па ћу ти одговорити зашто и шта бих ја радио да сам на њиховом мјесту?

  1. “Значи, пошто су ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ били једини против ове, све осим посебне сједнице НСРС, мислим да је ред да се објасни посјетицима Фронтала зашто смо били против“

   Ваљда си то требао објаснити у колумни (саопштењу), а не покушавати се увући у Мирсину гузу, али тако да ни из Додикове не изађеш.

  2. “Сад теби Симо да поручим. иди појединачним питањима, на све ћу ти одговорити, ево прво ме питај зашто са АНП овако ради СДС и ПДП, па ћу ти одговорити зашто и шта бих ја радио да сам на њиховом мјесту?“

   Тај одговор ми од тебе не треба. И задња будала га зна (осим тебе).

   АНП је средство за пљување на политичку вољу српског народа.

   И умјесто да СДС и ПДП тај АНП на дневном реду, А онда лијепо гласају против тога и скину нам то с курца, они играју дјечију игру како би будалама могли рећи да су они против АНП.

   АНП је средство помоћу којег они продужују своју власт, а Бакиру је то средство да блокира да изборни побједник из српског народа сједне на мјесто које му припада, са тенденцијом да то постане правило јер су и претходне четири године сједили у СМ иако су изгубили изборе.

   СДА троши већ другу годину мандата предсједавајућег СМ који припада Србима, а Мирсо, Аган и Црнадак играју ту игру јер и они троше другу годину мандата који им такође не припада.

   Другим ријечима, нашли су заједнички интерес са Бакиром на штету српске изборне воље и права српког народа да заузме позицију предсједавајућег СМ.

   Јел’ти сад јасно?

 12. Симо,

  не мораш ти мени објашњавати о АНП, ја доказано видим далеко и водим супер одговорну националну политику, значи, за сваку могућу ситуацију везану за дејтонску БиХ, или за односе са Федерацијом и странцима, ја имам најмање по два- три одговора, сваки у корист дејтонске Републике Српске.

  Цитираћу ти један стих мог пријатеља пјесника Вјекослава Вукадина:

  „ПРОДАЈЕМ ТЕБЕ СЕБИ, ДА БИХ КУПИО ТЕБЕ И ПРОДАО ТЕ ПО ВИШОЈ ЦИЈЕНИ“

  Објасни ти Милораду Додику зашто је после избора направио грешку везано за Сарајево?

  Шта још рече у коментару, требали смо ми у саопштењу да некоме нешто објаснимо?

  Зар им није јасно све из саопштења, односно, зар треба некоме објашњавати нешто после наше поруке Додику да се не одржава сједница, или поруке опозицији да не присуствује сједници, све ако је закажу Додик-СНСД са својим колалиционим партнерима.

  Јасно као дан, зар не људи?

  Шта ти хоћеш, да ја будем учитељ другим, доста је Ниџо другим несебично дијелио идеје и предлагао конкретне ствари, све због општег добра.

  Значи, ја годинама несебично писао и говорио, неки то преносили шефовима као своје идеје, други у медијима политикантски користили за личне промоције и лажна обећања народу, сад ћемо мало другачије да радимо.

  Што се тиче СДС и ПДП,на све начине морају да се бране, кад би ви могли, за доручак би их појели, показали сте то одмах после избора.

  Зато сад и кусате прозуклу Бакирову чорбу за Сарајево, зар није тако?

 13. Ја и ти Симо смо слични, обојица оригинални, супротности се привлаче, зато си ми изгледа драг.

  Ја увијек на свој начин нешто писмено, конкретно, коректно, али што је најважније, часно и за све људе добро, ти увијек оригиналне изразе за такве људе, типа гњидо………………

  Знаш Симо, нисам ја као ти и сви такви искључиви марксиста-револуционар,мада имам муда, ја сам позитивни националиста-хуманиста, човјек који промишља о времену, значи, близак сам теорији еволуције по Бернштајну, Марсковом савременику.

  Значи, јесам ђаково кад и Додик, ти и прије нас, али нисам индоктринисан тим комунистичким ИДИОТЛУКОМ , односно, чињенице из мог живота говоре да никад нисам био фасциниран Кардељовом кумровачком школом.

  Полуфашистичком школом која је посебно бирала и одшколовала највећи олош који је српска, хрватска и муслиманска пичка могла избацити(част пар наивних аветиња),односно одшколовали су теКОРИСНЕ ИДИОТЕ, тај људски отпад убачени национал-социјалисти, све претворени у лажне комунисте-хуманисте.

  Иначе, не брини, биће оштро, али коректно и конкретно, ВРИЈЕМЕ ЈЕ ЗА ЗЕЛЕНЕ СРПСКЕ, морамо показати снагу наше идеје и искрени патриотизам.

  Ипак, у свему томе треба имати мјеру, нисам ја политички дилетант, нити сам нарцисоидни магарац да не знам како одиграти партију, све да дејтонска БиХ за десетак година буде сложна и срећна земља, поштована од сваког њеног становника, да тада, све као међународно призната држава будемо имали само пријатеље у регији, Европи и свијету, са једне стране.

  Са друге, да Република Српска остане у дејтонском капацитету, да нам се нико са стране не мијеша у породичне односе, односно, да ми Срби и сви грађани Српске сами одлучимо шта ћемо радити и како живјети у својој кући.

  Значи, нисам ја неко ко је искључив и сујетан па да нападам да бих имао политичке противнике, све како би ми неко тетошио да коначно знам како да ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ постану битан политички фактор, а Никола Лазаревић коначно докаже свој капацитет, напротив.

  Мени импонује кад једни мисле да нисам довољно оштар према Додику, а Додикови да сам се као некоме прикључио против њега-њих, то је најбољи знак да ЗЕЛЕНИ воде национално супер одговорну полтику.

  Увијек је вријеме лијек за све, градио сам ја ову нашу и моју позицију годинама, чекао трећег да могу дјеловати као КОРЕКТИВ, чекао у опозицији равнотежу Додику и дочекао.

  Коначно исплива Шаровић, поврати достојанство СДС, направи равнотежу Додику, поред њега појави се ту и Тривићка, зато се сад могу посветити окупљању неукаљаних патриота око наше приче, односно, посветити сво будуће вријеме идеји и програму ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ..

  1. “Мени импонује кад једни мисле да нисам довољно оштар према Додику, а Додикови да сам се као некоме прикључио против њега-њих, то је најбољи знак да ЗЕЛЕНИ воде национално супер одговорну полтику.“

   Немере у два шупка истовремено.

  2. “Коначно исплива Шаровић, поврати достојанство СДС…“

   Јесте га повратио, сваку му част.
   Сарајстански портали врве од похвала.
   И газда Бакир задовољан.

   А ако изврше промјену пословника мимо воље већине српских посланика у ПСБиХ треба им се најебати кеве за сва времена!

 14. Да је фукара данас, умјесто што је одбила стављање АНП-а на дневни ред, то допустила и гласала против њега, скинула би велику омчу око врата РС.

  Овако су само извршили наређење јер Бакира и не интересује НАТО. Он ово користи само да дави РС.

  Мирсо је само извођач радова.
  Давитељ-физиканер.

 15. „Smatramo da između dva suprotstavljena bloka treba neko predložiti konkretna rješenja, smatramo da imamo kapacitet da to uradimo“, kazao je Gligorić.

  „PDP je kao svoj izvorni princip imao zadatak da pomiri dvije nepomirljive struje, u to doba su to bile SNSD i SDS, jer je njihov međusobni sukob prijetio da dođe do raspada RS. I mi danas, nakon 20 godina od osnivanja, imamo istu tu situaciju, možda čak i goru. Znači, sada se PDP prilijepio uz SDS iako je mogao da preuzme štafetu i da bude glavna opoziciona stranka u RS, ali da bude konstruktivna opozicija, jer je to osnovni princip i postulat našeg postojanja. Znači, mi smo za to da budemo i dalje opozicija, mi ne mislimo biti vlast, ali moramo biti konstruktivna opozicija, bez toga nema RS“, izjavio je Đorđević“

  Гњурац, изгледа да си опет испао из игре.

  Прошли пут ти позицију узе Стевандић, сада ови из ПДП-а

 16. Даће Бог Симо да догодине за изборе окупите-купите све прелетачевића, па кад ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ буду поентирали после убитачне приче три године, значи, за изборе 2022 године, да их тада елиминишемо, вјероватно заједно са вама, тачка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *