СДС Теслић: Амбуланта у Чечави не ради већ двије седмице

Мјештани Чечаве већ двије седмице су без љекара у амбуланти у овом мјесту, јер нелегално изабрани СНСД-ови кадрови на челу Дома здравља у Теслићу или нису способни да организују рад љекара у овој амбуланти или Чечавцима ускраћују љекара намјерно из неких непознатих разлога.

недеља, 10 новембра, 2019 / 02:48

Мјештани највећег по простору теслићког села ускраћени су за редовне прегледе, за љекарске интервенције, прописивање лијекова и остале услуге, без икакве реакције, објашњења или образложења од нелегалног СНСД-овог кадра на челу Дома здравља. Сличне ситуације догађале су се у задње вријеме и у другим амбулантама на подручју наше општине, што је непријатно изненадило многе становнике руралних дијелова теслићке општине.

У периоду док су на челу ове установе били кадрови СДС-а било је незамисливо да амбуланте остану без љекара у случају да је редовни љекар на боловању или на одмору, прерасподјелом рада рутински је обезбјеђивана замјена за редовног љекара у амбулантама. Међутим, доласком СНСД-ових кадрова такав немар према пацијентима сеоских амбуланти изгледа да постаје уобичајена пракса.

Да су пацијенти сеоских амбуланти највише погођени систематским уништавањем Дома здравља у Теслићу у задње двије године од стране нелегално изабраних СНСД-ових кадрова јасно се види и из чињенице да је у неколико амбуланти смањен број радних дана којима љекари бораве у овим амбулантама, па је тако у Чечави број радних дана смањен са 4 на 3, као и у Прибинићу и у Булетићу са по 5 на по 4 дана седмично.

Аналогијом са наредбом СНСД-ових директора основних школа да се у овим мјестима укину подручне дјечије групе општинског вртића и тиме ускрати предшколско образовање у сеоским центрима попут Чечаве, Прибинића, Ђулића и Блатнице, као и укидањем радних субота у самом градском вртићу, стиче се утисак да се не ради о случајности или само пукој неспособности, већ да указује на свјесну шаблонску праксу и политику СНСД-а која иде на штету становника теслићке општине, у ситуацији када велики број младих напушта ове крајеве, поготово села, СНСД води политику не да им побољша услове, него да их погорша и још више уназади.

Од како је прије двије године локални СНСД нелегално преузео контролу над Домом здравља у Теслићу, почиње суноврат до тада најбоље здравствене установе ове врсте у Републици Српској, како финансијски, тако и организационо и кадровски, а од милион и по марака колико је било на рачуну прије двије године, данас је та цифра сведена на мање од 700.000 КМ.

Уништавање Дома здравља у Теслићу, до прије двије године свијетле тачке у здравству Републике Српске, почело је тада нелегалним именовањем СНСД-ових кадрова на чело ове установе, али Дом здравља у Теслићу још није уништен и још увијек га је могуће спасити, а то може као што је и показала Српска демократска странка уз помоћ Теслићана који ће на изборима у октобру следеће године пресудно поразити овакву погубну политику СНСД-а и његових сателита која свјесно ради против својих суграђана.

Избор који су нам наметнули или да идемо ван граница ове земље или да им се покоримо и трпимо их није никакав избор. Прави избор је када изаберемо да они оду.1 КОМЕНТАР

 1. Кључне речи: кадрови, неспособност, наметање, „нелегално“ преузимање итд.
  Да се стидите сви редом!
  Грађанима ускраћујете потребне здравствене услуге док се подкусурујете једни са другима!
  Да сте имали паметни установама од значаја не би владали страначки кадрови него патриоте!
  Кад кажем патриоте онда мислим на људе којима је стало до народа и државе!
  Ако нису једни онда су други кадрови, па крађом партиципације пуните страначке „касе“, читај, џепове!
  Срам да вас је било!