Никола Лазаревић: Отворено писмо Сребренки Голић

Од првог дана оснивања Еколошка партија РС – ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ били су коректан политички субјект, то мислимо и остати, али више нећемо трпити никога ко ради у корист штете Српске и свих њених грађана.

понедељак, 29 јула, 2019 / 20:02

Како и сама знаш, основани смо прије десет година, годину прије него си ти преузела министарство екологије.

Основани смо као партија зелене оријентације управо због катастрофалног стања по питању здраве животне средине у Републици Српској, односно, неријешене еколошке инфраструктуре у свим општинама Српске, због невјероватне загађености ријека, шуме и земљишта разним отпадом, те некотролисане сјече и крађе шуме епских размјера (тада већ око пет милијарди КМ штете).

Основани смо Сребренка због већ тада додјељених више од сто, претежно еколошки погубних и економски неоправданих концесија за изградњу миницентрала на нашим ријекама(за твога мандата, све као министра екологије и потпредсједника владе Српске, још их је толико додијељено, или им је незаконито продужена концесија????).

Основани смо због катастрофалног стања у пољопривреди, по нама, кључној стратешкој грани привреде Српске, тада је већ у Српској било мање за око 40.000 пољопривредних домаћинстава, него на завршетку рата.

Данас је то стање алармантно, преко 80.000 мањих и већих пољопривредних домаћинстава је угашено, купујемо увозну храну сумњивог поријекла, село нам се скоро угасило, младих, младих брачних парова и дјеце на појединим дијеловима Српске нема, поготово на истоку.

О свему томе сам писао у десетинама колумни, те теби и влади несебично предлагао рјешења, све као творац авангардног програма ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА.

Основани смо као што знаш због лошег рада сваког послератног министарства екологије, због непровођења закона, због предлагања нових закона, закона који ће максимално стимулисати уређење здраве животне средине, односно закона који ће у многоме олакшати рјешавање еколошке инфраструктуре у свим општинама.

Основани смо због озбиљног приступа чишћењу ријека и изградњи насипа због поплава, као и на чишћењу и уређењу хиљада и хиљада хектара запуштеног, често отпадом загађеног земљишта и шума на цијелој територији Српске.

Као што си "научила" кроз рад у влади, не може се скоро ништа у привреди учинити без тога, сто пута смо ти на то указивали, писали, молили да се покрене чишћење и уређење Српске, нудили да ми то урадимо, кад ви то већ нећете, или не знате, тражили смо од тебе да ти као министар за екологију и влада чији си потпредсједник станете иза тога.

Знаш ти добро да без чистих ријека, без насипа који ће пољопривредно земљиште и објекте на том земљишту штитити од поплава, да без заштите извориших зона нема извора питке воде, да без тога нема здравља становништва, нити производње здраве хране, односно, да је здрава животна средина основ за развој стратешких неких од стратешких грана привреде Републике Српске, односно, пољопривреде и туризма.

Када смо Сребренка основани, понудили смо грађанима Српске авангардни програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, понудили свим политичким партијама искрену сарадњу на програмској основи, тражили смо од њих да се бар око ових питања ујединимо.

Нисмо никад одустали од своје хумане идеје и авангардног програма, наиме, после безочне пљачке на изборима 2010 године (два посланика) зелени су наставили да нуде рјешења, те да се као ванпарламентарна партија конкретно и коректно боре за нашу идеју, идеологију и спасоносно програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА.

У тој борби, (СВЕ ЗА ТВОГА МИНИСТРОВАЊА) између осталог, морали смо организовати велике протесте са еколозима и познатим личностима(ЕМИР КУСТУРИЦА), те тако спријечити изградњу погубног рудника никла поред Вишеграда, рудника који би уништио исток Српске.

Морали смо са еколошким удружењима спашавати, водити битку за национални парк Сутјеска, све због еколошки незаконитих концесија на миницентрале, морали смо Сребренка по сваку цијену спријечити тај злочин, злочин којим би практично уништио најљепши национални парк у Европи и понос Републике Српске.

Морали смо сами заустављати довоз супер отровног отпада на Сарајевско-романијску регију из фирме Превент Високо.

Успјели смо у свим овим намјерама, зауставили смо спрегу политичке мафије и разних лобија, спасили смо тим авангардним и храбрим дјеловањем читаве регије Српске.

Кад сам зауставио тровање Пала и Српског Сарајева хемјским отпадом из Виског,све угрожавајући свој живот, замолио сам те да ти даље као министар за екологију наставиш поступак, ти си ми рекла да то није твоја надлежност.

Све ово и још много тога негативног се дешавало за вријеме твог министровања Сребренка, све је то посљедица твога чињења, или нечињења.

Стање животне средине у Српској данас је више него лоше, ништа боље него прије девет година, односно, онда када си ти била именована и плаћена од народа да промијениш то катастрофално стање, као и да нас браниш од тровача, шумокрадица, енергетских лобија и увозних лобија…………………………..

Да нас браниш од оних који су нам у спреги са политичком мафијом арчили природне ресурсе, те свјесно, све због увоза робе сумњивог поријекла уништавали пољопривреду, посљедично њене комплеметарне гране, те тиме спријечили да данас будемо најмање средње развијена земља Европе.

Нудили смо ти Сребренка као партија годинама авангардна рјешења, ја сам ти указивао на пропусте, предлагао како да се бар Српска очисти и уреди, како да се домогне огромних средстава из фондова ЕУ и великих свјетских фондација по питању еколошке инфраструктуре.

Ништа ниси прихватила, напротив, све си задњих година учинила да опструишеш ЗЕЛЕНЕ СРПСКЕ и Николу Лазаревића, што због због сујете, што због страха да ти не преузмем фотељу.

Ниси знала да фотељу можеш изгубити само ако искрено не сарађујеш са организацијама и људима који живе за здраву животну средину, односно, ако не урадиш оно што би урадио сваки министар који држи до Републике Српске, до здравља своје и здравља сваке породице у Српској.

Данас ти у своје име и име ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ кажем, доста је, СРЕБРЕНКА МОРАШ САМА ОТИЋИ И ТАЧКА.

Република Српска нема више времена, ЗЕЛЕНИ владају Европом, давно су ушли у парламенте и владе, промијенили законе и почели да раде озбиљан посао, чуда су учинили задњих деценија, њихов програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА-ЗЕЛЕНЕ ЕКОНОМИЈЕ данас је практично програм сваке партије у ЕУ.

Шта си ти Сребренка урадила за Републику Српску, па и БиХ, шта си урадила да нас повежеш са тим нормалном и културним свијету, шта си учинила за девет година министровања да нас ујединиш са тим моћним зеленим Европе, а могла си да си хтјела?

Они Сребренка хоће помоћи, хоће дати велики новац свакој држави која има потписан ССП, кандидатски статус, или је чланица ЕУ, услов је да се за здраву животну средину у тим државама питају искључиво зелени.

Знала си ти то Сребренка,знала да без зелених не можеш ништа добити, Мађарска је најбољи примјер за то, није једина, до душе, знају то и друге партије у Српској, значи, знала си да само преко нас можеш до зелених Европе, знала и шта си урадила?

Ниси ништа, напротив, све си учинила да спријечиш ЗЕЛЕНЕ СРПСКЕ да добију прилику да преузму одговорност у влади Српске, да докажу кроз свој рад колико су испред времена, те да кроз тимски рад на терену, посљедично кроз сарадњу са зеленим Европе афирмишемо Републику Српску и српски народ у Европи и свијету, са једне стране.

Са друге, спријечила си својим опструкцијама и љубомором да задњих година Српска повуче десетине и десетине милиона евра из фондова ЕУ за наше општине, све за пројекте из области еколошке инфраструктуре (рак ране сваке општине), да добијемо новац из фоднова које држе, у Бриселу јако утицајни ЕГП-савез ЗЕЛЕНИХ ПАРТИЈА ЕВРОПЕ.

Вријеме је да се подвуче ЦРТА у Српској по овом питању, доста је загађених ријека, шуме и ваздуха, доста неријешене еколошке инфраструктуре широм Српске, доста је Сребренка еколошки погубних и економски по Српску неисплативих концесија, доста уништавања природних ресурса и природних љепота Српске, доста је разних ПИРАЛЕНА, неспособности око Трговске Горе, доста је………………………………………

Доста је, требаш да одеш, треба да се са јасним програмом и роковима извршења приступи овим проблемима, има начина да се то ријеши до рока који је влада потписала у агенди, рока који истиче 2026 године.

За тај МЕГА посао на заштити животне средине и постизању европских стандарда треба нам консензус свих, од политичких партија, државних институција, локалне самоуправе, удружења грађана, до интелигенције и много, много важно, подршке свих медија.

Зелени знају шта хоће и имају јасан програм дјеловања у наредна два четворогодишња циклуса, значи, спремни смо да станемо на чело те спасоносне и авангардне приче, сигурни смо да наш искрен и добронамјеран приступ неће нико у Српској моћи, нити хтјети одбити, напротив.

П.С. Ово Сребренка није ништа лично, ових дана је актуелно повлачењe ВИТАЛНОГ ИНТЕРЕСА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, кад је тако, данас један од тих виталних интереса повлаче ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ.
Значи, вријеме је Сребренка да одеш, да ЗЕЛЕНИ, бар по овом ВИТАЛНОМ ИНТЕРЕСУ уједине Републику Српску, да постигну консензус са свима по овом питању и покрену позитивну енергију у народу, те радикално крену да раде у интересу здравог живота и одрживог развоја Српске, односно, да радимо у интересу свих породица у Српској, па и интересу твоје породице.

С поштовањем
Никола Лазаревић пред. ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ33 КОМЕНТАРА

 1. То ти је Симо све што имаш да кажеш?????

  Да нисам можда нешто слагао, или био груб према министрици екологије и дугогодишњој потпредсједници владе?

  Уз дужно поштовање што је дама, ово што сам написао су необориве чињенице, оне су највећим дијелом посљедица деветогодишњег чињења и нечињења министра за Урбанизам, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренке Голић.

  Иначе, ово је тек почетак обраћања јавости кроз отворена писма, биће их још много, све адресираних на лажне бранице националних интереса српског народа и Републике Српске.

  Свако од тих писама биће сигуран знак да тај коме је писмо намијењено завршио-ла са својом „патриотском каријером“ у политици.

  Сребренка је оправдано прва на мети,нисам ја са овим са њом завршио, ово је тек почетак, иначе, шта би било логичније, него да ја као предсједник ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ и творац програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, прво укажем на чињенице које су одраз веома, веома лошег рада министарства екологије, наравно и да понудим рјешење.

  Други долазе на ред искључиво по приоритету Републике Српске, иначе, да се зна, нико од њих неће добити ОПРОШТАЈНО ПИСМО што ја нешто лично имам против њега-ње, напротив.

  Шта ћу, нисам ја крив што сам у политику ушао као честит и остварен човјек, као часан српски официр, хуманиста и задужбинар, што сам за десет година у политици остао исти, без обзира што су зелене пљачкали на изборима, што су мени подметали и олајавали ме, ја се спуштао на тај ниво нисам.

  Не каже се случајно, „господин се не прави, господин се рађа“.

  Ја никад нисам ниједну ружну ријеч рекао за било коју партију, или појединца,имао сам много, много разлога,не, тако ја не радим, увијек сам се господски односио према политичкој господи, али и према политичкој фукари.

  Сад долази на наплату чињеница да сам увијек био коректан и конкретан, да нисам био популиста и политикант, мада бих то сто пута боље радити од било којег популисте у политици.

  Значи, у новом времену СУД честитог и национално супер одговорног предсједника ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ Николе Лазаревића, односно, моје слање отворених писама појединцима, биће сигуран знак да је тај-та са политичком каријером завршио.

  Сад нека се неко сјети нашег слогана из 2010.године, гласио је „ОЧИСТИЋЕМО СРПСКУ ОД СВАКОГ СМЕЋА“, задњи је, „СА НАМА ЈЕ СРПСКА НАЧИСТО“.

  Видиш Симо, кренуло је, требало је кацу гована појести да се дође у ситуацију када ће ти за сваку изговорену, или написану ријеч народ оправдано вјеровати.

  Много сам муке и одрицања имао да бих дошао у ситуацију ПОЛИТИЧКОГ КАДИЈЕ, нема везе, слоган ОЧИСТИЋЕМО СРПСКУ ОД СВАКОГ СМЕЋА почиње да се остварује, логично, са зеленим и Ниџом СРПСКА ЈЕ УВИЈЕК НАЧИСТО , тачка.

 2. „Dodik je ponovo zatražio informacije o tome da li ima novih elemenata. To znači da aktivno razmišlja i radi kako bi osujetio namjeru Hrvatske da napravi odlagalište“, ističe Golićeva.

  https://www.nezavisne.com/nauka-tehnologija/okolina/Golic-Dodik-se-aktivno-ukljucio-u-rjesavanje-problema-na-Trgovskoj-gori/550216

  Ако Хрватска буде одлагала нуклеарни отпад на својој територији, не знам…

  „Ja pripadam onim političarima koji misle da se ne treba miješati u unutrašnje poslove drugih zemalja. Pelješki most za mene je isključivo unutrašnje pitanje RH.“

  https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dodik-Da-je-BiH-normalna-u-Predsjednistvu-Hrvat-ne-bi-bio-protiv-Peljeskog-mosta/549353

  Ако би Хрват у Предсједништву БиХ гласао да Хрватска има право да одлаже отпад на Трговској гори, да ли ће БиХ постати нормална? Хај знај…

  Ипак, Бошњакиња Сребренка намјерно ради против интереса РС-а, па и БиХ… Ако је Додик слијеп требао би му неко скренути пажњу на њу, не знам…

 3. Једно је људи бити секретар, друго министар овако важног министарства, по мени и најважнијег, јер од рада овог министарства овиси рад сваког другог министарства.

  ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ГРАЂЕВИНАРСТВО, па ту мораш бити доктор за те послове,замисли колико можеш оштетити државу, што је Сребренка (не) намјерно урадила и то навелико.

  Па онда ЕКОЛОГИЈА, ем се у то мораш разумјети, ем мораш доказано волити.

  Немојте уопште сумњати у моје ријечи, ја знам најбоље колико се у то она разумјела и колико волила, на крају крајева, резултати рада ње као министра екологије и ППВ потпредсједника владе Српске су огледало, нешто од тога сам и поменуо у писму.

  Значи, Османе, то њено вољење здраве животне средине и посљедично „вољење“ Републике Српске, доказала је на дјелу, јебеш ријечи.

  1. “ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ГРАЂЕВИНАРСТВО, па ту мораш бити доктор за те послове,замисли колико можеш оштетити државу, што је Сребренка (не) намјерно урадила и то навелико.
   Па онда ЕКОЛОГИЈА, ем се у то мораш разумјети, ем мораш доказано волити.“

   Ђе си ти учио просторно планирање?
   Ђе си учио биологију и хемију без чијих је знања тешко бити еколог?
   Шта ти знаш о тешким металима?
   Шта знаш о атомској физици?

   Немој само рећи да су та знања потребна Сребри, а теби нису јер ти имаш сјајан тим биолога, урбаниста, хемичара, инжењера и атомских физичара.

   Екологија је веома озбиљна ствар и велика је штета што се ње углавном хватају будале, лијечени наркомани и алкохоличари и остали који мисле да је за екологију довољно рећи да волиш природу.

   Трговску Гору (гору) неће зауставити никакав Додик, нити БХ-политичари. Трговска Гора је од Загреба удаљена 80 км ваздушне линије и добар југоисточни вјетар за 50-60 минута донесе радиоактивни отпад у центар Загреба. Страх Загрепчана ће је зауставити. Само га треба потакнути.

   Паметније би било да умјесто политичара наши вајни еколози покрену своје везе са загребачким активистима, а преко њих се може доћи и до европских и проблематизовати ово на том нивоу (ако Трговска гора због геологије буде у оптицају у што сумњам).

   Није нама проблем Трговска Гора. Проблем је да се било гдје у Хрватској такав отпад одлаже јер је са сваке тачке у Хрватској преблизу свака тачка у БиХ, Мађарској, Словенији, Србији. Мађарска граница је на 130 км.

   Покрени своје везе са многохваљеним Орбановим еколозима, или ућути!

 4. Ма немој, да вас ја нећу учити како се ради?

  Курко Симо, доста је Ниџо указивао на проблеме и нудио рјешења, вријеме је да Република Српска сазна да без ЗЕЛЕНИХ и Лазаревићевог програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА нема озбиљног посла.

  Како у просторном планирању, еколошким, урбанистичким и грађевинским дозволама, питању уређења и чишћења Српске, системског рјешавања еколошке инфраструктуре у свим општинама,тако и озбиљног промишљања за развој стратешких грана привреде за наредна два четворогодишња циклуса и наредних најмање пет деценија у Српској, све је то Симо везано за рад Сребренкиног министарства и њене потпредсједничке улоге у влади Српске.

  Иначе, моје радно искуство, доказане организаторске способности и знање по овим питањима су на нивоу научне фантастике за садашњег министра, о ОБРАЗУ, онда ВРЛО, ВРЛО БИТНО-држању ријечи, стваралачкој енергији, толеранцији и спремности на сарадњу са свима, све да се резултат постигне, да не говорим.

  Ја сам Симо 30 година радио имовинско-правне односе, до тешке болести сам имао најјачу фирму у Српској по тим питањима, (седам канцеларија), за мене и са мном су радили људи свих профила везаних за ову материју,од адвоката, грађевинских инжињера,геометара,начелника ресора из ових области,судова, до………..

  Што се тиче екологије, још 1987 године сам основао еколошко удружење, чуда сам направио са својим еколозима и рибарима, стотине акција прије и после рата сам водио, још се препричава када је Ниџо 1998 године основао штаб за уређење општине Пале.

  Ту су у штабу под капетановом командом били сви, од предсједника општине, предсједника извршног одбора, до свих директора, шефа полиција, тадашњег команданта гарнизона, до…..

  Очистио сам територију Пала за шест мјесеци, преко 300 великих депонија, стотине мањих, поправио локалне путеве, санирао депонију смећа, са АЈФОРОМ прокопао преко 700 метара Миљацке у дну Пала и санирао преко сто дунума земље(два мјесеца посла), добио преко два милиона донацију и ријешио несташицу воде у Палама,па онда……………….

  Сав посао је био вриједан преко 3,5 милиона КМ, наравно,што се ртиче локалне заједнице, све је рађено бесплатно, давао је и помагао ко је чиме располагао, од државих, до приватних предузећа,није могло, ни смјело бити немам и не дам.

  Замислите колико би данас вриједност тог посла била, најмање дупло.

  Волт Дизни, „ОНАЈ КО НЕШТО ЗНА ДА ОСМИЛИ, ОН ТО ЗНА И ОСТВАРИТИ“

  П.С. Симо, струку Српска има, знам људе, такође влада по ресорима, па и Сребренкино министарство имају јаке људе, оне који имају стручно знање и капацитет изнијети овај мој ПРОЈЕКАТ.
  Није никад било до њих, него до чврсте одлуке владе да се проведе ова авангардна прича.

  Треба знати шта хоћеш и све то увезати да тече као ријека,значи, што се тиче Ниџа, могу се у нормалном процесу ријешити све Трговске Горе, али ЗЕЛЕНИ морају да добију прилику, све да у име владе Српске, па и у име БиХ покрену унутрашњу авнагарду причу, те да заједно са пријатељима из окружења,наравно уз асистенцију-несебичну помоћ зелених Европе ријешимо све спорове и за сва времена успоставимо контролу одлагања било каквог отпада(посебно опасног) на сваком метру Српске, БиХ, Хрватске, Србије и Црне Горе, тачка.

  1. Ау, шта наприча…

   Ти шверц земљиштем називаш искуством у урбанизму и просторном уређењу. Сад је бар јасно ко је родоначелник земљишне мафије и од кога је Будо Станковић учио лоповски занат.

   Ти привредним искуством сматраш крађу електрода из Фамоса са својинм јараном Мирсом.

   Ђе си се састао са Мирсом док сте састављали овај допис Сребри.

   Примјећен си „Романијо“ и на БН-у.
   Већи си поборник сарадње са Бакиром него Мирсо и Аган ђутуре.

 5. Шта мислиш, да ће мене дотаћи твоје, или евентуалне подвале ваших ботова?

  Никола Лазаревић је чист кроз живот и кроз политику, ЧИСТ КАО СУНЦЕ ЖАРКО, значи, биједним подвалама ћете ми само дићи цијену у јавности.

  Сачекаћу ваше реакције, па ако буде лажи и подваљивања, онда ћу телефоном питати Мила да ли стоји иза ваших срања.

  Иначе, не вјерујем да ће Сребра бити нулта тачка, или тачка дефинитивног разлаза двојице јаких и пријеко потребних људи Републици Српској.

  Њега као искусног политичара са моћним тимом и прејаког Лазаревића, најчеститијег полтичара у Српској, представника мега јаке идеје, идеологије и по Српску спасоносног програма, односно предсједника авангардних и неукаљаних ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ.

  Симо,

  није Миле будала као ти па да на прву реагује, нити мислим да је толико плитак, па да у овом тренутку уђе у рат са супер национално одговорном српском причом, са авангардном идејом, идеологијом и честитим људима, односно, да у медијски преопасном, али увијек према свима коректном Лазаревићу, добије супер јаког противника, све због својих сујетних савјетника-међеда, тачка.

  1. Подићи цијену у јавности!?

   Ваљда си мислио на рејтинг?

   Стока и курве имају цијену, а политичари рејтинг.

  2. „Иначе, не вјерујем да ће Сребра бити нулта тачка, или тачка дефинитивног разлаза двојице јаких и пријеко потребних људи Републици Српској.

   Њега као искусног политичара са моћним тимом и прејаког Лазаревића, најчеститијег полтичара у Српској, представника мега јаке идеје, идеологије и по Српску спасоносног програма, односно предсједника авангардних и неукаљаних ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ.“

   Одавно већег лизања дупета Рудоњи нисмо прочитали.

 6. Да зеленог коњину мало подучим.

  Први критеријум за нуклеарно складиште је сеизмика. Ако се то не задовољи нема даљње приче. Пошто је тај крај сеизмички активан ид њега нема ништа.

  Други критеријум је геологија, а како су геологија и сеизмика повезани јасно је да тај крај има неповољну геологију (превише карста и камена).

  Ја прије очекујем да се ово сладиште смјести негдје у Славонији. Тамо би два горе наведена услова можда и могла бити испуњена.

 7. Симо, каква сеизмика, шта ти је, о чему причаш?

  Нисам ја тражио оставку Сребренке Голић због Трговске Горе, нити сам њу окривио за тај случај.

  Само сам у коментару навео да ће се Трговска Гора, као и свако друго безбједно одлагање опасног отпада ријешити са нашим кошијама и пријатељима из Европе, наравно на регионалном нивоу.

  Услов је да ЗЕЛЕНИ добију прилику и докажу како се стратешки ради на унутрашњем и спољном плану.

  Што се тиче помињања имена Додика у мом коментару, стојим иза сваке ријечи, данас ће само српски политички дилетант помислити да сам ја том својом констатацијом о њему ишао линијом мањег отпора, напротив.

  Ја знам колико данас вриједе авангардни и неукаљани ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ и Никола Лазаревић, колико СДС и Мирко Шаровић, колико ПДП и Бореновић, али знам добро и колико још увијек вриједи СНСД, да не говорим колико вриједи Милорад Додик.

  Лако је млатити по медијима, по скупштинама, бавити се популистички политиком, букати, блогеровати, твитеровати, фејсбучити………………

  Никола Лазаревић одговорно промишља о овом бремену времена, вагам у сваки грам, пазим да ниједним покретом, да не кажем потезом и ријечју не угрозим, или не дај Боже додам соли на рану подијељеном српском народу.

  Гледам да не правим још веће подјеле између позиције и опозиције, нити да као јавна личност било којим потезом и изјавом не направим још већи јаз између српског и остала два народа у БиХ.

  Лако се опредјелити, придружити, користити логистику једне од двије стране и политички профитирати.

  Ниџо је једноставно добар и честит човјек кроз читав свој живот, он је такав и у политици, значи, мора увијек коректан и конкретан,значи, кад уради нешто радикално, као што је ово са Сребренком, то је онда изнуђено и 100% за опште добро Републике Српске и свих њених грађана.

  Зато још једном понављам, Сребренка не би требала бити разлог да Додик зарати са ЗЕЛЕНИМ СРПСКЕ и супер јаким Лазаревићем.

  Ако се то деси, онда сам га прецијенио, а он мене потцијенио, тиме ће ми олакшати, јер ако не схвата да треба жртвовати једног од својих пјешака, све да би спасио краља, онда и незаслужује да му се понуди часан реми, него заслужује класичан МАТ.

 8. СРПски капетан?
  Усташе му е“U“ропски пријатељи?
  Отпад на Трговској гори неће сметати ником.
  Суседи и е“U“ропски пријатељи ће заштитити тај народ.
  Једна од мјера је и „хумано пресељење“ становништва како оно не би правило сметњу отпаду.

 9. Нисам вјеровао, али капетан испуни обећање.
  Звао Додика да га упозори на штету коју му наносим на Фронталу.
  Додик је наредио да се прелиста сва моја писанија на Фронталу у задња два изборна циклуса.

  Није да нисам навијао за Додика, али ме страх јер јуче написах:

  31. јула 2019. у 18:26

  “Одавно већег лизања дупета Рудоњи нисмо прочитали.“

  Лазаревић ће уз Сребру изгледа срушити и мене.

  Користим прилику да се јавно извиним предсједнику Додику.

 10. Распућине,

  каква ти је то прича, шта то подваљујеш, какве усташе, коме неће сметати нуклеарни отпад на Тговској Гори?

  Свјесно вадиш, не речнице, него пола реченице из контекста коментара, рачунаш да неко неће прочитати дуже коментаре???????

  Нису твоје усташе наши пријатељи из регије и Европе, наши пријатељи из регије и Европе су ЗЕЛЕНИ.

  Што се тиче саме Трговске Горе, она по више основа не задовољава европске норме, значи, она ће бити ријешена у склопу трајног рјешења одлагања сваког опасног отпада у државама регије.

  И због тога између осталог морају ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ преузети одговорност, лако ћемо онда са прејаким ЕГП- савезом зелених Европе овај проблем подићи на највећи ниво у Бриселу и Савјету Европе у Стразбуру.

  П.С. На случају Трговске Горе се доказује колико ЗЕЛЕНИ требају у свим скупштинама, па и ПС БиХ.
  Замислите да су прошле године тзв. велике партије видјеле даље, па да су помогле да један од посланика из Српске у ПСБиХ буде из ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ?

  Зар не би било логично да честити и национално одговорни Никола Лазаревић буде потпомогнут за посланика зелених у Сарајеву, прије него рецимо Ненад Стевандић?

  Немам ништа против човјека,али ево, нека им сад Стевандић лобира по Европи за Трговску Гору, за паре из фондова ЕУ које држе зелени Европе, нека се његова уважава у муслиманском народу поводом ових опструкција око савјета министара.

 11. Цитат :

  „Само сам у коментару навео да ће се Трговска Гора, као и свако друго безбједно одлагање опасног отпада ријешити са нашим кошијама и пријатељима из Европе, наравно на регионалном нивоу.“

  „Подваљујеш“?
  „Вадиш из контектста“?
  „Пола реченице“?
  „Рачунаш“?
  „Неко неће прочитати“?
  А тек оно : „твоје усташе…“
  Зар стварно мислите то што пишете?
  Да ли сте свјесни коме сте и шта рекли?
  Да ли знате колико је чланова моје породице , са обе стране , страдало од усташа кроз читав двадесети вјек?
  Да ли сте свјесни да сам и сам прогнан , опљачкан и да сам једва сачувао живу главу?
  Да ли је могуће да икоме можете продати своје небулозе које не можете ни контролисати?
  А сада , друже капетане , устаните док ово читате и салутирајте Ђујићевом мајору а након тога се мало оладите и размислите коме се и како обраћате јер сте се превише узнијели. Спустите се мало на земљу.

 12. Распућине,

  прочитај ти још једном свој коментар на који сам реаговао, ако не буде свака примједба 100% на мјесту, осим што сам заборавио оно „твојим усташама“ ставити под наводнике.

  На томе ти се извињавам, али би ти после овог мог извињења требао мени да извинеш за класично спиновање и подваљивање у твом коментару.

  Ево, нека људи прочитају твој коментар после мог коментара на који си реаговао, па нека кажу да ли си подваљивао?

  Што се тиче „друже капетане“ ту си тек спиновао.

  Иначе, често се понашаш као удбашки бот.

  Не кажем да јеси, али ако то јеси, онда ти добро знаш како стоје ствари са комплетном историјом капетана Лазаревића и његових предака.

  Понављам, не кажем да јеси, али мало те понашање јебе, ако је тако, зар не би онда ти требао бити мајор ражалованог војводе и удбашког сарадника, никако мајор Војводе Момчила Ђујића?

  1. „На томе ти се извињавам, али би ти после овог мог извињења требао мени да извинеш за класично спиновање и подваљивање у твом коментару.“

   Извинеш!?

   Коњина је још и неписмена…

 13. Симо-тачкице,

  шта је, да ли то стварно не смијеш писати коментар под својим правим ботовским ником?

  Иначе, јебеш 100% тачне чињенице у отвореном писму, важно је како се ја обраћам Сребренки, али ево, добро се познајемо и увијек смо на ти, то је за мене нормално.

  Што се тиче поштовања институција Српске’

  Дјелима се доказује да се поштује Српска и њене институције, никако ријечима.
  Ја сам један од оних који су Српску створили, сад је морам да браним од оних који представљају њене институције, значи, свеједно је да ли им се у отвореном писму обраћам са ТИ, или са ВИ, чињеница је да ја баш те институције морам да браним од оних који их представљају, у овом случају од Сребренке Голић, зар није тако?

  1. Nikola, tebi je najbolje da se malo odmoriš u ludnici.
   Natjerao sam sam sebe da pročitam čitav tekst, dokle više.
   Sega,mega projekti i programi a ja sam te najmanje nekoliko puta molio da pročitam taj “ spasonosni program “ i odgovarao si da nisi lud da ti neko ukrade tvoje volt dizni ideje.
   Luđi je samo Simo što je napisao prvi komentar,trebao te ostaviti na miru da polemišeš sam sa sobom.
   Program na sunce i tačka.